^
A
A
A

Το μεταβαλλόμενο κλίμα μπορεί να επηρεάσει την ψυχή των ανθρώπων

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

12 April 2017, 09:00

Οι κλιματολογικές και οικολογικές αλλαγές στον πλανήτη είναι επικίνδυνες όχι μόνο για την αγροτική βιομηχανία και τις μεγαλουπόλεις, αλλά και για την ψυχική υγεία ενός ατόμου, σύμφωνα με την περιοδική δημοσίευση του Huffington Post.

American Psychological ομάδα συνειρμική και ο αριθμός των οικολόγων EkoAmerika υποβάλλεται από κοινού δημιούργησαν μια έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής στην ανθρώπινη ψυχή. Η έκθεση δημοσιεύεται με τον τίτλο "Η κατάσταση της ψυχής και το σύγχρονο μεταβαλλόμενο κλίμα: επιπτώσεις, συνέπειες και συμβουλές". εμπειρογνώμονες που συζητούν τα ευρήματά τους στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι του κόσμου έχουν υποστεί την επίδραση του κλίματος και του περιβάλλοντος, η οποία οδηγεί σε συνθήκες στρες, άγχος, άγχος, καταθλιπτικές καταστάσεις. Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν επίσης αυτοκτονικές τάσεις ή σοβαρές ψυχικές διαταραχές.

Οι συντάκτες της έκθεσης υποστηρίζουν ότι οι φυσικές καταστροφές επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη περιοδικών και επίμονων ψυχικών διαταραχών σε άτομα που έχουν δει τέτοιες καταστροφές. Για παράδειγμα, το 2014, τα εδάφη της Ανατολικής Αφρικής, της Νέας Ζηλανδίας και της Γαλλίας υπέστησαν ακραίες καιρικές μεταβολές - από τη σοβαρή ξηρασία έως την καταγραφή των βροχοπτώσεων. Μεταξύ του πληθυσμού που επιβίωσε τέτοια γεγονότα, καταγράφηκε στη συνέχεια ένας μεγάλος αριθμός ασθενών με ψυχολογικό τραύμα - και αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σύμπτωση. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας της καταστροφής, κάποιος έχασε την περιουσία τους: ως αποτέλεσμα, η ψυχική υγεία υπέστη.

Μεταξύ αυτών που υπέφεραν από την καταστροφική επίδραση του τυφώνα Κατρίνα (το 2005), ένας στους έξι ανθρώπους αργότερα διαγνώστηκε με ψυχική διαταραχή. Χρόνια αργότερα, αυτοί οι άνθρωποι έδειξαν προσπάθειες αυτοκτονίας και σκέψεις, σοβαρή κατάθλιψη ή συναισθηματικές διαταραχές.

Επίσης, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι η υπερβολική αύξηση του κλίματος επηρέασε την αύξηση της ευερεθιστότητας και την αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών στον πληθυσμό. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των θερινών φαινομένων κατά το τελευταίο έτος έχει τριπλασιαστεί. Η ασυνήθιστη θερμότητα προκάλεσε αυξημένη επιθετικότητα στους ανθρώπους, η οποία στη συνέχεια προξένησε βλάβη στον εαυτό τους ή σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την ανώμαλη θερμότητα κύμα δολοφονιών που συνδέονται με την ανάπτυξη και την αυτοκτονίες, όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος μπορεί πραγματικά να επηρεάσει αρνητικά στον ψυχισμό των ατόμων με προϋπάρχουσες διαταραχές.

Και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων που έζησαν τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι οι εσωτερικά εκτοπισμένοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, έχει ήδη αλλάξει τόπο κατοικίας τους εξαιτίας των περιβαλλοντικών καταστροφών κατά τα επόμενα τριάντα χρόνια τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς η άνοδος της στάθμης της θάλασσας αποτελέσματα στην εμφάνιση ορισμένων προβλημάτων σε πολλές περιοχές. Η απώλεια της πατρίδας και η συνακόλουθη αίσθηση αστάθειας στην πλειοψηφία των μεταναστών οδηγούν συχνά σε διάφορες ψυχικές διαταραχές.

Τα δεδομένα που λαμβάνονται θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη της κατάστασης και την παροχή βοήθειας στα θύματα.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.