^
A
A
A

Ο άνθρωπος μολύνει την ατμόσφαιρα για δύο χιλιάδες χρόνια ήδη

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

15 June 2017, 09:00

Η ατμόσφαιρα του στις αρχές του μολυσμένου οφείλεται στις ανθρώπινες ενέργειες πάνω δύο χιλιάδες χρόνια πριν, την εποχή της ευημερίας Αρχαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας: ήταν τότε στην αρχή αέρα για να πέσει ένα μεγάλο ποσό του μολύβδου και άλλων βλαβερών ενώσεων. Αυτό αναφέρθηκε από ειδικούς στην παλαιοκλειστολογία του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

"Έχουμε λάβει αναλυτικές πληροφορίες ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγεί σε συνεχή ρύπανση της ατμόσφαιρας για τουλάχιστον δύο χιλιάδες χρόνια. Μόνο περιοδική μείωση του αριθμού των κατοίκων για τους ανθρώπους του πλανήτη, καθώς και την πτώση της οικονομίας μειώθηκε με το βαθμό της μόλυνσης των δεικτών αυτών, που σήμερα ονομάζεται «φυσικό», - δήλωσε ο Δρ Αλέξανδρος Mohr από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι ειδικοί επιστήμονες εξέτασαν χαρακτηριστικά λεπτομέρεια της ανθρώπινης δραστηριότητας και την αύξηση του αριθμού του παγκόσμιου πληθυσμού, με έμφαση στο πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το κλίμα και περιβαλλοντικές αλλαγές πριν από την τελευταία εποχής περίοδο. Είναι οι αλλαγές που έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο αιώνες που οδήγησαν στην έναρξη της λεγόμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη και στην αύξηση του περιεχομένου των τοξικών και επιβλαβών ενώσεων στον αέρα, το νερό και το έδαφος.

Για παράδειγμα, οι περυσινοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η εμφάνιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν μπορούσε να ξεκινήσει τη δεκαετία του '50. τον εικοστό αιώνα και στα τέλη του 19ου αιώνα - σε αυτή την περίοδο, οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν στο αποκορύφωμα της βιομηχανικής ανάπτυξης.

Οι ιστορικοί επέστησαν την προσοχή σε άλλους παράγοντες και τάσεις στην περιβαλλοντική ρύπανση. Ο πληθυσμός της αρχαίας Ρώμης και άλλα έθνη που χρησιμοποιούνται μαζικά σε μόλυβδο: γι 'αυτόν να κάνει τα πιάτα, σωλήνες, είδη οικιακής χρήσης, κλπ επιστήμονες έχουν μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο η ενεργή χρήση του μολύβδου θα μπορούσε να επηρεάσει την οικολογική κατάσταση του πλανήτη κατά το χρόνο ..

Οι ειδικοί διεξήγαγαν έρευνες στις Άλπεις - σε μέρη όπου για πολλές χιλιάδες χρόνια ο πάγος κατατέθηκε μαζικά. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα και καθόρισαν το περιεχόμενο του μολύβδου σε αυτά για να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο της εμφάνισης του πολιτισμού στον βαθμό μόλυνσης της Γης.

Όπως αποδείχθηκε, ο αέρας στην Ευρώπη μολύνθηκε για όλες τις δύο χιλιάδες χρόνια, εξαιρουμένων των μικρών χρονικών περιόδων, όταν η ανθρώπινη δραστηριότητα ανακόπηκε για έναν ή άλλο λόγο. Έτσι, η πιο παρατεταμένη περίοδος "διακοπής της ανθρώπινης δραστηριότητας" ήταν η ισχυρότερη ευρωπαϊκή επιδημία που συνδέεται με την πανώλη. Αυτή η επιδημία διήρκεσε από 1349 έως 1353 χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, η τήξη χρόνος σταμάτησε σχεδόν πλήρως από το θάνατο τουλάχιστον το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης, λόγω της πανώλης, η οποία οδήγησε σε παραβίαση της πλειοψηφίας των εμπορικών συναλλαγών και των χρηματοπιστωτικών και βιομηχανικών σχέσεων. Μια παρόμοια κατάσταση αναπτύχθηκε το 1460, καθώς και τα έτη 1880 και 1970.

Είναι πιθανό ότι ο μόλυβδος δεν είναι το μόνο τοξικό στοιχείο που οδήγησε σε ατμοσφαιρική ρύπανση. Παρόμοια τοξική επίδραση εκδηλώθηκε κατά την επεξεργασία αερίων υδραργύρου και θείου.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.