^

Υγεία

Σεξοθεραπευτής

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο σεξ θεραπευτής είναι ένας ειδικός που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών και διαταραχών, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του θεραπευτή φύλου, τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο γιατρός στο έργο του και πότε είναι απαραίτητο να ζητήσει βοήθεια από γιατρό.

Ο σεξοθεραπευτής βοηθά στην αποκατάσταση της σεξουαλικής αρμονίας στις οικογένειες, αντιμετωπίζει διάφορες ασθένειες (ανικανότητα, πρόωρη εκσπερμάτωση, μειωμένες λειτουργίες λίμπιντο). Επίσης, ο γιατρός ασχολείται με τη θεραπεία διαταραχών και παραβιάσεων σεξουαλικής φύσης, διάσπασης, παθολογίας και ανωμαλιών που προκαλούν διαταραχές στη σεξουαλική ζωή.

Το πεδίο γνώσης και έρευνας στο οποίο ειδικεύεται ένας γιατρός είναι η σεξτοπαθολογία, δηλαδή η επιστήμη της σεξουαλικής ζωής. Η σεξτοπαθολογία είναι ο τομέας της κλινικής ιατρικής, η οποία ασχολείται με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη της σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Ο θεραπευτής του σεξ μελετά τις συναισθηματικές, προσωπικές και λειτουργικές πτυχές των διαταραχών που προκαλούν σεξουαλικές παθολογίες. Ο γιατρός εξετάζει τα πρότυπα ανάπτυξης παθήσεων και ανωμαλιών, με βάση τη γυναικολογία, την ουρολογία, τη νευροπαθολογία, την ψυχιατρική, την ενδοκρινολογία.

trusted-source[1], [2], [3]

Ποιος είναι σεξουαλικός θεραπευτής;

Ποιος είναι σεξουαλικός θεραπευτής - ένας γιατρός που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών. Ο γιατρός διαγνώσκει ψυχολογικές και άλλες ανωμαλίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή. Ο θεραπευτής φύλων συμβουλεύει τα ζευγάρια και τους ανθρώπους που μόλις ξεκινούν σεξουαλικές σχέσεις σχετικά με την ψυχο-υγιεινή της σεξουαλικής ζωής. Ο γιατρός κάνει μια περιεκτική εξέταση των ασθενών και μελετά τα συμπτώματα των σεξουαλικών διαταραχών.

Στο έργο του ο γιατρός χρησιμοποιεί τη θεωρία της γενικής σεξτοπαθολογίας, βασισμένη στα πρότυπα της διαφοροποίησης των φύλων και των σεξουαλικών αναγκών. Ένας σεξ θεραπευτής μελετά τις ασθένειες που προκαλούν σεξουαλική δυσλειτουργία και καταρτίζει ένα σχέδιο θεραπείας για παραβιάσεις. Επίσης, ο γιατρός χρησιμοποιεί την πρακτική σεξόπαθο στην εργασία του, συνθέτοντας τις φόρμουλες της σεξουαλικής και σεξουαλικής ζωής των ανδρών και των γυναικών.

Πότε πρέπει να πάω σε θεραπευτή φύλου;

Πότε πρέπει να πάω σε θεραπευτή φύλου και ποια συμπτωματολογία των σεξουαλικών διαταραχών απαιτεί την παρέμβαση ενός γιατρού;

 • Εάν ένας άνθρωπος έχει στυτική δυσλειτουργία, τότε αυτό απαιτεί θεραπεία. Αυτή η ασθένεια μπορεί να προκληθεί από διανοητικές και νευρολογικές διαταραχές ή να λειτουργήσει ως σύμπτωμα μιας νόσου όπως η ανικανότητα.
 • Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια άλλη σεξουαλική απόκλιση που απαιτεί θεραπεία. Η εκσπερμάτιση δεν ελέγχεται και συμβαίνει ακόμη και προτού λάβει ικανοποίηση από τη σεξουαλική επαφή.
 • Οι παραβιάσεις της σεξουαλικής επιθυμίας, δηλαδή η λίμπιντο, προκύπτουν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η διαταραχή μπορεί να είναι προσωρινή ή παθολογική. Στη δεύτερη περίπτωση, ένας από τους συνεργάτες στερείται εντελώς σεξουαλικών επιθυμιών, φαντασιών και το ενδιαφέρον για σεξουαλική οικειότητα εξαφανίζεται. Αυτή η σεξουαλική διαταραχή συνδέεται με ψυχολογικά προβλήματα και τραύματα, οπότε η θεραπεία δεν είναι μόνο θεραπευτής σεξ, αλλά και ψυχίατρος.

Ποιες είναι οι δοκιμές που πρέπει να περάσετε σε έναν σεξτοπαθολόγο;

Εάν πηγαίνετε σε γιατρό για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων και ασθενειών σεξουαλικής φύσης, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες δοκιμασίες πρέπει να περάσετε όταν απευθύνεστε σε σεξουαλικό θεραπευτή. Μια τυποποιημένη ανάλυση είναι μια δοκιμή εκτεταμένου αίματος για τη βιοχημεία, μια εξέταση αίματος δακτύλων και μια εξέταση ούρων. Για τις γυναίκες, είναι υποχρεωτικό να προσδιοριστεί το επίπεδο οιστρογόνων, προλακτίνης και υπερηχογραφικής εξέτασης των ωοθηκών.

Εάν ένας άντρας γυρίσει σε θεραπευτή φύλου, τότε εκτός από το αίμα και τα ούρα, είναι απαραίτητο να περάσει μια ανάλυση για να καθορίσει το επίπεδο της τεστοστερόνης και της κρεατινίνης. Επίσης, ένας σεξουαλικός θεραπευτής μπορεί να δώσει οδηγίες για λειτουργικές εξετάσεις ήπατος και εξέταση με υπερήχους του θυρεοειδούς αδένα.

Τι διαγνωστικές μέθοδοι χρησιμοποιεί ένας θεραπευτής σεξ;

Κάθε ιατρός στην ιατρική του πρακτική χρησιμοποιεί ορισμένες τεχνικές και μεθόδους που βοηθούν στη διάγνωση ασθενειών, διαταραχών και διαταραχών. Ας εξετάσουμε ποιες διαγνωστικές μέθοδοι χρησιμοποιεί ο σεξ θεραπευτής στο έργο του.

Πρώτα απ 'όλα, πρόκειται για πρωταρχική εξέταση και διαβούλευση - ο γιατρός διεξάγει μια συνομιλία με τον ασθενή για να ανακαλύψει τον λόγο για τη θεραπεία και τη μελέτη των συμπτωμάτων μιας σεξουαλικής διαταραχής. Μετά από αυτό, ο γιατρός συνταγογραφεί εξετάσεις για την παράδοση και αναπτύσσει ένα σχέδιο για πλήρη θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ασθενούς, ο σεξουαλικός θεραπευτής μπορεί να δώσει οδηγίες για την παράδοση εξετάσεων που θα βοηθήσουν στη διάγνωση της διαταραχής, να βρουν την αιτία της εμφάνισής της και να την θεραπεύσουν. Μερικές φορές οι σεξουαλικοί γιατροί συνταγογραφούν στους ασθενείς τους μια έρευνα από ψυχίατρο, γυναικολόγο, ενδοκρινολόγο και ανδρολόγο.

Τι κάνει ένας σεξουαλικός θεραπευτής;

Τι κάνει ένας θεραπευτής σεξ - ο γιατρός διεξάγει μελέτες ανωμαλιών, δηλαδή διεστραμμένων, οι οποίες σχετίζονται με σεξουαλικές παθήσεις και αλλαγές σώματος. Το κύριο καθήκον ενός θεραπευτή φύλου είναι η έγκαιρη ανίχνευση των διαταραχών και των ανωμαλιών των σεξουαλικών σχέσεων και της αποτελεσματικής θεραπείας τους.

Ο γιατρός συμβουλεύει τα ζευγάρια σε θέματα σεξουαλικής ζωής, βοηθά στην κατανόηση των προβλημάτων των σεξουαλικών και διαπροσωπικών σχέσεων. Επίσης, ο θεραπευτής φύλων προβαίνει σε προληπτικές συνομιλίες με τους νεόνυμφους σχετικά με τις ψυχολογικές και υγιεινές πτυχές της σεξουαλικής ζωής στο γάμο.

Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται από έναν σεξουαλικό θεραπευτή;

Εάν ανησυχείτε για προβλήματα σεξουαλικής φύσης, τότε πρέπει να ξέρετε για ποιες ασθένειες αντιμετωπίζει ο σεξ θεραπευτής. Έτσι, η εργασία του γιατρού σχετίζεται με τη θεραπεία, διάγνωση και πρόληψη τέτοιων ασθενειών και ανωμαλιών:

 • Μειώθηκε το ενδιαφέρον για το σεξ και τις σεξουαλικές σχέσεις με έναν από τους συνεργάτες.
 • Ταχεία εκσπερμάτωση, προβλήματα ισχύος και μειωμένη λίμπιντο.
 • Ο vaginismus είναι μια νόσο μιας γυναίκας που προκαλεί επιληπτικές κρίσεις του κόλπου και αρνείται τη σεξουαλική ζωή. Κατά κανόνα, συμβαίνει σε σχέση με τις ψυχικές διαταραχές.
 • Ανορζασμία.
 • Η ψυχρότητα είναι η απουσία ενθουσιασμού και σεξουαλικών συναισθημάτων.

Πριν από την κατάρτιση ενός σχεδίου θεραπείας, ένας θεραπευτής σεξ κάνει πλήρη διάγνωση ασθενών, εξετάζει τα συμπτώματα και αναζητά τα αίτια που προκάλεσαν την ασθένεια.

Συμβουλές για το φύλο

Συμβουλές sexopathologist - μια σύσταση που σας επιτρέπει να διατηρήσετε την υγεία και τη χρησιμότητα της σεξουαλικής ζωής. Ας δούμε τις βασικές συμβουλές ενός θεραπευτή φύλου.

 • Ήρεμη ρομαντική ατμόσφαιρα και προκαταρκτική χαϊγή - αυτή είναι η εγγύηση της μέγιστης χειραφέτησης των συνεργατών. Για να προσαρμοστείτε σε ένα οικείο κύμα, ξεχάστε για λίγο όλα τα προβλήματα, προσπαθήστε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε και να απολαύσετε.
 • Μη διστάσετε να πείτε ότι τα προβλήματα στην οικεία ζωή πολλών ζευγαριών συνδέονται με μια παρεξήγηση που προκύπτει από τους περιορισμούς, την μυστικότητα και ακόμα και τη σεμνότητα. Ποιος, πώς δεν ξέρεις καλύτερα το σώμα σου. Βοηθήστε τον σύντροφό σας να σας κάνει να αισθάνεστε καλά, πείτε μας τι σας αρέσει και τι θα θέλατε. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο να χαλαρώσετε, αλλά να απαλλαγείτε από τις προκαταλήψεις.
 • Μην φοβάστε να πειραματιστείτε και να αναπτύξετε - αν βαρεθείτε με τη σεξουαλική σας ζωή, σας φαίνεται κουραστική και το σεξ είναι κουραστικό και δοκιμάστε κάτι νέο. Διαφοροποιήστε το σεξ με παιχνίδια σεξ (όμορφα ερωτικά εσώρουχα, δονητές, δονητές και άλλα αξεσουάρ).
 • Μην ξεχνάτε ότι ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπούν δεν πρέπει να υπάρχουν μυστικά και απαγορεύσεις, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις όσο και στις προσωπικές σχέσεις. Η πλήρης εμπιστοσύνη είναι η εγγύηση της πραγματικής αρμονίας.

Ο σεξ θεραπευτής είναι ένας ειδικός που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία διαφόρων παθολογιών και διαταραχών της σεξουαλικής ζωής. Ο γιατρός βοηθά να αντιμετωπίσει τα σύμπλοκα και αντιμετωπίζει ασθένειες που προκαλούν απογοήτευση και δυσφορία στις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των συνεργατών.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.