^
A
A
A

Vaginismus και psedovaginizm

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Vaginismus - ένα αντανακλαστικό συστολή των μυών που συμπιέζουν το κόλπο όταν ο κόλπος είναι γεμάτο (για παράδειγμα, εισήλθε στο πέος, δάχτυλο ή άλλο αντικείμενο), παρά την εξέφρασε την επιθυμία των γυναικών, με στόχο την διείσδυση αντικείμενο, εν απουσία των διαρθρωτικών ή άλλες σωματικές διαταραχές. Ο vaginismus συνδέεται συχνά με το φόβο του πόνου και του φόβου εισαγωγής ενός ξένου σώματος στον κόλπο.

Ο vaginismus συμβαίνει συνήθως με την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Η σπαστική συστολή των μυών προηγείται από το φόβο του πόνου κατά τη διάρκεια της απολέπισης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζεται ξαφνικά, απροσδόκητα για τον ασθενή τη στιγμή της οδυνηρής απολέπισης. Οι μαλακοί, τακτοί σύζυγοι δεν επιμένουν στην συνουσία. Όταν προσπαθείτε ξανά, όλα επαναλαμβάνονται. Στο μέλλον ο vaginismus εκδηλώνεται με γυναικολογική εξέταση. Μπορούν να διακριθούν τρεις βαθμοί vaginismus: 1 βαθμός - η αντίδραση εμφανίζεται όταν εισάγεται πέος ή όργανο στον κόλπο κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης. II βαθμός - η αντίδραση εμφανίζεται όταν αγγίζετε τα γεννητικά όργανα ή περιμένετε να τα αγγίξετε. ΙΙΙ βαθμός - η αντίδραση εμφανίζεται όταν παρουσιάζεται μια σεξουαλική πράξη ή μια γυναικολογική εξέταση.

Η απουσία defloration παντρεμένων συζύγων μόλις γνώρισε, αν και σε πολλές περιπτώσεις δεν επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη σεξουαλική προσαρμογή του ζεύγους συμβαίνει στο επίπεδο της χάιδεμα ή (αν είναι δυνατόν) το αιθουσαίο συνουσία. Οι γυναίκες με vaginismus μπορούν συχνά να βιώσουν οργασμούς, αλλά για να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους τους κάνει να αισθάνονται κατώτεροι ή έχουν την επιθυμία να έχουν ένα παιδί.

Διάγνωση του Vaginismus

Για τη διάγνωση του vaginismus είναι απαραίτητο να αποκλειστούν οι φυσικές αιτίες. Για το σκοπό αυτό, η εξέταση πραγματοποιείται μετά το πέρας της θεραπείας, πράγμα που καθιστά δυνατή την εξέταση. Ο ασθενής βρίσκεται σε καθιστή θέση στην καρέκλα, μετά την αραίωση των μικρών χειλέων, εξετάζονται στους καθρέφτες ή φουντώνουν μέσα από την οπή του υμμένου. Αυτή η απλή τεχνική (εξέταση των δακτύλων) μπορεί ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενός κανονικού κόλπου και να υποθέσει μια διάγνωση του vaginismus.

Vaginismus πρέπει να διαφοροποιούνται από psedovaginizma όταν ο πόνος κατά την προσπάθεια να ενδοβολή, ακούσιους σπασμούς και αμυντική αντίδραση των γυναικών είναι δευτερεύουσες, λόγω της ήττας του συστατικού genitosegmentarnoy (αναπτυξιακές διαταραχές, παχυσαρκία, συμφύσεις και άλλες γυναικολογικές παθήσεις, καθιστώντας είσοδος κοιλότητας απότομα επώδυνες). Επιπλέον, vaginismus πρέπει να διαφοροποιηθεί από koi-tofobii - ο φόβος του πόνου κατά τη συνουσία, αποτρέποντας την εφαρμογή του και δεν συνοδεύεται από σπασμωδική συστολή των μυών του κόλπου. Με vaginismus παρόμοιο φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε κακή λειτουργία που προκαλείται από άγνοια των δύο εταίρων γεννητικών οργάνων ανατομία. Σε αυτή την περίπτωση, μια μόνο διόρθωση είναι αρκετή για να αποκαταστήσει τη σεξουαλική λειτουργία.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13]

Θεραπεία του Vaginismus

Η θεραπεία του vaginismus είναι να αλλάξει η συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας από τη χρήση μιας αυτο-επαφής από την είσοδο του κόλπου και την κίνηση αργά προς τα εμπρός, μειώνοντας έτσι τον φόβο του επακόλουθου πόνου. Η γυναίκα πρέπει να αγγίξει το περίνεο καθημερινά όσο πιο κοντά στην είσοδο του κόλπου, απλώνοντας τα μικρά χείλη με τα δάχτυλά της. Όταν ο φόβος και το άγχος από την επαφή με την είσοδο στον κόλπο περνούν, ο ασθενής θα μπορεί να εισάγει ένα δάχτυλο στην τρύπα του υμένα, διευρύνοντας την είσοδο στον κόλπο. Εάν η εισαγωγή του δακτύλου δεν προκαλεί δυσφορία, μπορεί να συνιστώνται οι διαστολείς του κόλπου, μεγέθους κατά μέγεθος. Αυτές οι επεκτάσεις μπορούν να συνιστώνται για φυσική μπουτίκ. Επιτρέπουν στους εξωσωματικούς μυς να συνηθίσουν σε μια ήπια αύξηση της πίεσης χωρίς μείωση του αντανακλαστικού. Η πρώτη επεκτάσιμη γυναίκα που μπορεί να επιτρέψει την έγχυση ενός συντρόφου κατά τη διάρκεια της συνουσίας, θα είναι λιγότερο επώδυνη, καθώς μια γυναίκα είναι σεξουαλικά ενθουσιασμένη. Εάν η εφαρμογή των διαστολέων είναι ανώδυνη, τότε το σεξουαλικό ζευγάρι πρέπει να διεγείρει τον αιδοίο με προσεκτική εισαγωγή του πέους. Κατά τη διάρκεια του σεξουαλικού παιχνιδιού, μια γυναίκα θα πρέπει να συνηθίσει να αισθάνεται έναν κόκορα στο αιδοίο της. Τελικά, μια γυναίκα μπορεί να εισάγει έναν σύντροφο στον κόλπο εν μέρει ή εντελώς. Μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρη ενώ είναι στην πρώτη θέση. Μερικοί άνδρες αντιμετωπίζουν καταστάσεις στυτικής δυσλειτουργίας σε αυτή τη θέση και μπορούν να συνιστώνται αναστολείς φωσφοδιεστεράσης.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.