^
A
A
A

Ephebophilia

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η εφηβοφιλία είναι μια ψυχική διαταραχή, ένα είδος παιδεραστίας. Εκφράζεται στη σεξουαλική έλξη ενός ενήλικου άνδρα ή γυναίκας σε εφηβικά παιδιά. Στη συντριπτική πλειοψηφία των διαγνωσμένων περιπτώσεων, οι αιτίες είναι συγγενείς παθολογικές βλάβες του εγκεφάλου. Πολύ σπάνια προκαλούν παράγοντες που ονομάζονται μηχανικές ή χημικές αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Επιδημιολογία

Διαφορετικές δυσλειτουργίες σεξουαλικής προσωπικότητας εμφανίζονται στο 5-10% του πληθυσμού. Λόγω του γεγονότος ότι τα παιδιά στην εφηβεία είναι κρυμμένα, τα στατιστικά στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα και πλήρη. Οι παθολογικές σεξουαλικές προτιμήσεις είναι εγγενείς τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι προσωπικές ψυχιατρικές διαταραχές του τύπου της εφηβοφιλίας εμφανίζονται στο 6-9% του πληθυσμού. Στους άνδρες, η παθολογική έλξη καθορίζεται συχνότερα στο χρονικό διάστημα 30-34 ετών. Γυναίκες 35-45 ετών.

Αιτίες εφήμερο

Τα κίνητρα για την εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών στην εφηβεία που με φόντο μια παρατεταμένη διαδικασία σχηματισμού της σεξουαλικής ταυτότητας και ψυχοσεξουαλική προσανατολισμό σε στενή διεστραμμένη στενή επαφή, αφήσει μια μόνιμη εντύπωση.

Ένας σημαντικός ρόλος στη διαδικασία ανάπτυξης της σεξουαλικής επιθυμίας για παιδιά εφήβων οφείλεται σε δυσκολίες στην επικοινωνία με τους συνομηλίκους.

Σε πολλές περιπτώσεις, η εφηβοφιλία προχωρά ενεργά σε άτομα με σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Κατά τη διάρκεια στενών σχέσεων με άπειρους νέους άνδρες και γυναίκες που δεν γνωρίζουν τις τεχνικές της σεξουαλικής επαφής, τέτοια άτομα αισθάνονται υπεροχή και είναι λιγότερο πιθανό να καταδικαστούν για τις σεξουαλικές τους δραστηριότητες.

Στους άνδρες με διεστραμμένο σεξουαλικό προσανατολισμό υπό την υπερκινητικότητα των ανηλίκων, εκδηλώνεται υψηλή σεξουαλική δραστηριότητα, στην ικανοποίηση των οποίων το άτομο δείχνει αδιαφορία για το πώς θα πραγματοποιήσει τη σεξουαλική επιθυμία. Πολλοί εθελοντές όπως η απειρία των εφηβικών παιδιών και είναι ευτυχείς να συμμετάσχουν σε "καθοδήγηση".

Στους ηλικιωμένους εκδηλώσεις ephebophilia παρατηρούνται κατά τη διάρκεια σεξουαλικών διαταραχών στο φόντο ξεθώριασμα ευκαιρίες για να ανταποκριθεί στην επιθυμία, τότε η επαφή με τα αγόρια ή τα κορίτσια είναι ερέθισμα αποδυνάμωση γεροντική σεξουαλικότητα.

Η λανθάνουσα παραλλαγή μιας κλίσης στο Éfebofilov μπορεί να παρατηρηθεί στην εμφάνιση του παιδαγωγικού χαρακτήρα με έναν τρόπο διάλογου ή με έναν τρόπο να το βάλουμε. Η έλξη εκφράζεται υποχρεωτικά, οι ασθενείς σε σπάνιες περιπτώσεις απευθύνονται στον γιατρό με παράπονα για σεξουαλική έλξη σε εφήβους. Αυτή η λαχτάρα αυξάνεται μετά τη λήψη μιας μεγάλης δόσης αλκοόλ ή ναρκωτικών.

trusted-source[5]

Παράγοντες κινδύνου

Η εφηφοφιλία επηρεάζεται συχνότερα από άτομα με υστεροειδή, ασθένεια, ψυχοασθένεια, ψυχοπαθητικά, άτομα που κακοποιούν ποτά που περιέχουν αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. Οι λόγοι για τέτοιες αποκλίσεις είναι οι εξής:

 • επιβράδυνση της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.
 • infantilism;
 • μειωμένη λίμπιντο.
 • Μη ικανοποιημένη σεξουαλική διέγερση.
 • φοβία γενετήσιας γένεσης.

trusted-source[6], [7], [8], [9],

Παθογένεση

Με την εφηβοφιλία, η σεξουαλική συμπεριφορά είναι σχεδόν η ίδια με τη συνηθισμένη και παραδοσιακή, αλλά σημειώνονται χαρακτηριστικά:

 • παρενόχληση παιδιών (ειλικρινή προσωπικές συνομιλίες που μεταμφιέζεται ως σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ερωτικές και πορνογραφικές εικόνες δείχνουν, φωτογραφίες, ταινίες, «κατά λάθος» ξεχάσει στους κοινόχρηστους χώρους του χώρου περιοδικά, χειρόγραφα με πορνογραφικό χαρακτήρα)?
 • την επιθυμία των εφενοφίλων να βρουν εργασία που σχετίζεται με τους εφήβους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι στενές σχέσεις με τους εφήβους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ψυχής των παιδιών σε αυτήν την ηλικία, παραμένουν απαρατήρητες. Οι νέοι έφηβοι αντιλαμβάνονται απλά και με ευγνωμοσύνη την εκδήλωση της γυναικείας εφηβοφιλίας. Οι γυναίκες εθελοντικά "διδάσκουν" τους άπειρους νέους άνδρες στα πρώτα βήματα της οικειότητας. Οι ασθενείς με εφηβοφιλία λαμβάνουν τη μεγαλύτερη συναισθηματική και φυσική ευχαρίστηση από την έλλειψη εμπειρίας σε «θαλάμους». Η διαδικασία του "διαφωτισμού" διεγείρει τη σεξουαλική διέγερση στους εφηβοφίλους. Μερικές φορές η ασθένεια παίρνει έντονες παθολογικές εκδηλώσεις.

Συμπτώματα εφήμερο

Σε ασθενείς που είναι επιρρεπείς σε εφηβοφιλία, υπάρχουν περιοδικές φαντασιώσεις που καθορίζουν την εξαιρετική συμπεριφορά στον τομέα της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αυτές οι καμάρες δεν ανταποκρίνονται σε πολιτιστικούς κανόνες, απαιτούν πλήρη ή μερική απώλεια της ικανότητας του ατόμου να προσαρμόζεται επαρκώς στους καθιερωμένους κοινωνικούς κανόνες, καθώς και η νευροποίηση του εφηβοφίλου. Η έλξη θεωρείται ως η ικανοποίηση της σεξουαλικής έντασης. Οι συνέπειες των μη φυσικών δράσεων είναι η αιτία πρόσθετου άγχους. Όμως, σε ειδικές περιπτώσεις, τέτοιες ενέργειες θεωρούνται συμπτωματικές της σχιζοφρένειας. Ο γιατρός, όταν εξετάζει τον ασθενή και συλλέγει την ανεύρεση, θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι οι ασθενείς μπορούν προσεκτικά να αποκρύψουν κοινωνικά απαράδεκτες μορφές έλξης. Επομένως, για να διευκρινιστεί η διάγνωση, πρέπει να παρατηρήσουμε τη συμπεριφορά του ασθενούς στη δυναμική.

Τα πρώτα σημάδια εφηβοφιλίας εμφανίζονται σε ασθενείς με καθιερωμένες διαγνώσεις:

 • Ψυχικές διαταραχές προσωπικότητας.
 • Οι συνέπειες της εγκεφαλικής βλάβης με την ανάπτυξη του ψυχικού παιδαγωγισμού.
 • Σχιζοφρένεια σε κατάσταση ύφεσης.

Σύνδρομο εξάρτησης από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά.

Η ένταση των συμπτωμάτων εκφράζεται στην εμφάνιση σεξουαλικής έλξης σε παιδιά που βρίσκονται σε εφηβική ηλικία.

trusted-source[10], [11], [12]

Στάδια

Για την παραδοσιακή φυσιολογική ανάπτυξη των σεξουαλικών σχέσεων χαρακτηρίζονται από τα στάδια:

 • Η εμφάνιση ενδιαφέροντος και έλξης.
 • Συναισθηματική σύγκλιση.
 • Σεξουαλική οικειότητα.

Με την εφηβοφιλία δεν υπάρχει κανένα στάδιο συναισθηματικής προσέγγισης. Κατά κανόνα, οι εφενοφίλοι μετά το στάδιο της έλξης περνούν στη σεξουαλική οικειότητα. Η μετάβαση στην συνουσία μπορεί να γίνει σε μια τραχιά, επιθετική ή σαδιστική μορφή. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, το στάδιο της συναισθηματικής προσέγγισης μεταμφιέζεται ως "μάθηση" και η μετάβαση στην οικειότητα γίνεται με ήπια μορφή.

trusted-source[13], [14]

Έντυπα

Σύμφωνα με τις στατιστικές διαγνωσμένων νοητικών παθολογιών, η εφηφοφιλία χωρίζεται σε είδη, ανάλογα με το φύλο των εφήβων. Αυτά είναι:

 • αμφιφυλόφιλος (έλξη τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια).
 • ετεροφυλόφιλος (έλξη σε άτομα του αντίθετου φύλου) ·
 • ομοφυλόφιλος (η επιθυμία για οικειότητα με άτομα του ίδιου φύλου).

trusted-source[15]

Διαγνωστικά εφήμερο

Η διάγνωση βασίζεται σε συχνές ερωτικές φαντασιώσεις και σε αυξανόμενη σεξουαλική έλξη σε εφήβους, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι φυσιολογικές σεξουαλικές ανάγκες. Στην εφηβοφιλία μπορεί να υποδηλώνει ασυνήθιστες έκτακτες σεξουαλικές πράξεις, σε αντίθεση με τους κανόνες της κοινωνικής και ηθικής συμπεριφοράς. Οι ενέργειες του ασθενούς υπόκεινται σε ιδεοληπτικές φαντασιώσεις, αγωνίζονται με τις οποίες βιώνει μεγάλο ψυχολογικό στρες. Τέτοιες παθολογικές συμπεριφορικές διαταραχές παρατηρούνται για τουλάχιστον έξι μήνες. Ένας ασθενής μπορεί να έχει ταυτόχρονα μη φυσιολογικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Διαφορική διάγνωση

Σε ασθενείς με εφηβοφιλία, κατά κανόνα, διαγιγνώσκονται συνδυασμένες προσωπικές σεξουαλικές παθολογικές δυσλειτουργίες. Μια στριμμένη έλξη στους εφήβους μπορεί να συνδυαστεί με:

 • μαζοχισμός (τάση να απολαμβάνει την ευχαρίστηση στην ταπείνωση, τη βία)?
 • Voyeurism (κρυμμένο σε σχέση με τη σεξουαλική πράξη)?
 • Σαδισμό (απολαμβάνοντας τη βία και το μαρτύριο του θύματος).
 • το φετιχισμό (έλξη στα αντικείμενα των εσώρουχων και τα πράγματα που συνδέονται, κατά την άποψη του ασθενούς, με ευχαρίστηση)?
 • τραβεστί (παραβίαση της ταυτότητας φύλου) ·
 • σαδαμοχαιμία (συνδυασμός σαδισμού και μαζοχισμού).

Οι ψυχίατροι διαφοροποιούν προσεκτικά την εφηβοφιλία από τη σχιζοφρένεια.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Θεραπεία εφήμερο

Για τη θεραπεία σε εκδηλώσεις monosemeiotic ephebophilia χρησιμοποιώντας μεθόδους ψυχανάλυση, ψυχοθεραπεία, θεραπεία συμπεριφοράς, συνδυάζοντας τα φάρμακα με ένα σύνθετο θεραπείας, συμβάλλοντας παλμούς ελέγχου:

 • Λιθίου.
 • «Καρμπομαζεπίνη».
 • Β-αποκλειστές.
 • Ανταγωνιστές ασβεστίου.

Όλα τα θεραπευτικά μέτρα διεξάγονται και παρακολουθούνται από ψυχίατροι.

Πρόληψη

Τα μέτρα για την πρόληψη της ψυχοσυναισθηματικής κοινωνικά επικίνδυνης συμπεριφοράς αρχίζουν με την εξάλειψη των προκλητικών παραγόντων:

 • την πρόληψη της εξάρτησης των γονέων από το αλκοόλ στο στάδιο της σύλληψης του παιδιού ·
 • υγεία των γυναικών που περιμένουν τα μωρά.
 • έγκαιρη ανίχνευση ασθενών με οργανικές αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος ·
 • εξασφάλιση επαρκών συνθηκών για τη δημιουργία και ανάπτυξη σωστής σεξουαλικής ταυτότητας στο παιδί από τη στιγμή της γέννησης,
 • την πρόληψη ψυχο-σεξουαλικών διαταραχών ·
 • Είναι απαραίτητο να διδάξετε στους εφήβους τις δεξιότητες επικοινωνίας με τους συνομηλίκους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με το αντίθετο φύλο.
 • διαμόρφωση υψηλών ηθικών και δεοντολογικών ικανοτήτων ·
 • πρόληψη της αποπλάνησης των εφήβων.
 • την ταυτοποίηση και την καταναγκαστική θεραπεία κρυφών και επικίνδυνων ατόμων με υψηλή τάση να ασκούν εγκληματική δραστηριότητα σε σεξουαλικούς λόγους.

Ένας σημαντικός ρόλος στην πρόληψη των εγκλημάτων σε φόντο διεστραμμένων σεξουαλικών κινήσεων και φαντασιών ανήκει στην οικογένεια. Είναι στον οικογενειακό κύκλο ότι συμβαίνει ο σχηματισμός των ηθικών αξιών, των αξιών της ζωής, της ανάπτυξης και του σχηματισμού της προσωπικότητας. Η επιθετική δυσμενής κατάσταση μεταξύ των στενών συγγενών δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση λανθασμένων κοινωνικά επικίνδυνων ενεργειών με σεξουαλικές αποκλίσεις και προκαλεί την ανάπτυξη ψυχικών παθολογιών με σεξουαλική κακή προσαρμογή. Η οικογένεια, η οποία είναι το σπίτι άρρωστος ephebophilia, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψυχικής δυσλειτουργίας και μπορεί να είναι πιο τραυματική αιτία και να επιδεινώσουν παθολογικές προσαρμογής στην κοινωνία, προκαλώντας τον ασθενή σε επικίνδυνες ενέργειες.

Εφόσον η εφηβοφιλία αναφέρεται στην παραφιλία, η οποία έχει σειριακό χαρακτήρα, τα προληπτικά μέτρα σε αυτή την περίπτωση θα αποσκοπούν στην πρόληψη μιας σειράς εγκλημάτων.

trusted-source[16], [17], [18], [19]

Πρόβλεψη

Η πρόβλεψη είναι κυρίως αμφίβολη. Τα σεξουαλικά αδικήματα είναι από τα σοβαρότερα. Οι συγγενείς και οι συγγενείς θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις κλίσεις των συγγενών με εφηβοφιλία ή άλλες σεξουαλικές διαταραχές. Η έγκαιρη ανίχνευση των διαστρεβλωμένων κλίσεων των μελών της οικογένειας θα αποφύγει σοβαρές συνέπειες.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.