^

Νεογέννητο υγεία

Κάλος σε νεογέννητο παιδί: στο άνω χείλος, οστό

Στην παιδιατρική, ένα παιδί θεωρείται νεογέννητο εντός τεσσάρων εβδομάδων από τη στιγμή της γέννησής του και σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανιστεί ένα καλαμπόκι σε ένα νεογέννητο: και όχι μόνο στο χείλος, αλλά και στο κόκκαλο.

Ομφαλική πληγή σε νεογέννητο: αλγόριθμος επεξεργασίας

Μία από τις πρώτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς είναι η ομφαλική πληγή σε ένα νεογέννητο. Προκύπτουν αμέσως πολλά ερωτήματα: πώς να φροντίζετε, πώς να λιπάνετε, πώς να κάνετε μπάνιο κ.λπ.

Staphylococcus aureus σε βρέφη

Ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στα βρέφη, κυρίως λόγω της ανεπαρκούς ανοσολογικής άμυνας των παιδιών. Τι πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το βακτήριο και ποια βήματα πρέπει να κάνετε εάν το μωρό σας έχει θετικό αποτέλεσμα;

Κλασσικό κάταγμα σε νεογέννητο κατά τη διάρκεια του τοκετού

Κατά τη διάρκεια του τοκετού, με το γεννημένο μωρό, εμφανίζονται διάφοροι τραυματισμοί, μεταξύ των οποίων αρκετά συχνά υπάρχει κάταγμα της κλείδας. Ταυτόχρονα, η ακεραιότητα της κλείδας μπορεί να υπονομευθεί είτε εντελώς είτε μερικώς. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υψηλή θερμοκρασία όταν τα παιδιά με οδοντοφυΐα: πρέπει να καταρρίψω;

Τα δόντια ξεσπούν για αρκετούς μήνες και εμφανίζονται συχνά με αυτή τη σειρά: πρώτα τα κάτω δύο μεσαία δόντια, τότε τα δύο άνω μέση, τότε τα πλάγια και τα πίσω. Τα δόντια μπορούν να κοπούν ένα κάθε φορά, ή μερικά κάθε φορά. 

Χαμομήλι για νεογέννητα: μπορώ να δώσω, πώς να ετοιμάζω και να μαγειρεύω;

Αυτό το φυτό έχει πολλά χρήσιμα στοιχεία που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του κρυολογήματος, των δερματικών παθήσεων και για άλλους σκοπούς. Κάθε νεαρή μητέρα πρέπει να γνωρίζει τα οφέλη του χαμομηλιού και των περιορισμών, όταν το χρησιμοποιεί μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Οφθαλμικές σταγόνες για νεογέννητα: τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Είναι πολύ σημαντικό οι μητέρες να γνωρίζουν ποιες σταγόνες και πότε να τις χρησιμοποιούν καλύτερα, καθώς και τις πιθανές επιπλοκές της θεραπείας.

Μασάζ για κολικούς σε νεογέννητα: πώς να το κάνετε σωστά

Σχεδόν όλα τα νεογνά - περίπου 90% σε κάποιο βαθμό πάσχουν από εντερικό κολικό. Ο λόγος εμφάνισής τους είναι φυσιολογικός και εξηγείται από την περίοδο προσαρμογής του πεπτικού συστήματος του παιδιού σε νέες συνθήκες γι 'αυτόν.

Γλυκίνη για το νεογέννητο: μπορώ να δώσω δόση

Η γλυκίνη είναι ένα από τα πιο διάσημα φάρμακα, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη νευρολογία για τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Αυξάνουν τις νευροψυχολογικές δυνατότητες του σώματος, βελτιώνουν την κατάσταση του σώματος, βελτιώνουν τον ύπνο, τη διάθεση, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα

Γιατί το νεογέννητο έχει κόκκινο δέρμα στον ιερέα και το πρόσωπο;

Το κόκκινο δέρμα σε ένα νεογέννητο μπορεί να είναι αμέσως μετά τη γέννηση, το οποίο μπορεί, σε κάποιο βαθμό, να τρομάξει τους γονείς χωρίς λόγο. Αλλά ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί να εμφανιστεί σε ένα νεογέννητο και μετά από λίγο, τότε, πιθανότατα, είναι ήδη ένα σημάδι της παθολογίας.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.