^

Τα νεογέννητα μωρά είναι μωρά της πρώτης τεσσάρων εβδομάδων, και έπειτα, μέχρι ενός έτους, λέγονται μωρά. Και οι γιατροί καλούν 28 ημέρες από τη στιγμή της γέννησης του μωρού στην ελαφριά νεογνική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 28 ημερών και νυχτών, τα νεογέννητα πρέπει να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν σε νέες συνθήκες ύπαρξης εκτός της μήτρας της μητέρας. Και είναι καλό γι 'αυτούς, ειδικά αν το μωρό που πέρασε εκεί έβαλε την εβδομάδα 38-41 και δεν "βιαζόταν" να μην εμφανιστεί ελαφρώς μπροστά από το χρόνο ...

Για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας (περισσότερο από 20 ώρες), τα νεογνά κοιμούνται. Μην φοβάστε αν κατά τη διάρκεια των πρώτων 6-7 ημερών το μωρό σας άρχισε να ζυγίζει 300-400 γραμμάρια λιγότερο από το πρώτο ζύγισμα αμέσως μετά τη γέννηση. Αυτή η απώλεια βάρους είναι φυσιολογική και σχετίζεται με την προσαρμογή του παιδιού στην ανεξάρτητη αναπνοή και την αύξηση του όγκου του αίματος. Και αυτό οδηγεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού των λιπιδίων στον λιπώδη ιστό των νεογνών.

Δημοφιλή άρθρα σε αυτήν την ενότητα

Ενδιαφέρον για το iliveok

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.
You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.