^

Τι είναι πολυγαμία;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο όρος «πολυγαμία» προέρχεται από τον ελληνικό όρο πολύς - «πολυάριθμος» και «γάμος» - «γάμος», ο οποίος σε μετάφραση σημαίνει «πολλούς γάμους». Έτσι, η πολυγαμία σημαίνει ότι ο γάμος μπορεί να ολοκληρωθεί με δύο ή περισσότερους συνεργάτες. Η πολυγαμία είναι η αντίθετη έννοια της μονογαμίας, όταν ένας γάμος αποτελείται μόνο από έναν σύντροφο.

Τι είναι πολυγαμία;

Ιστορικά στοιχεία για την πολυγαμία

Η πολυγαμία είναι ένα πολύ παλιό έθιμο που ασκείται από πολλούς λαούς σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η πολυγαμία ασκείται σήμερα στην Αμερική, Melanesia, στην Αφρική. Το Ισλάμ και ο Βουδισμός είναι εκείνες οι θρησκείες που εγκρίνουν πολυγαμους γάμους. Με τη μόνη τροποποίηση: ο σύζυγος θα πρέπει να είναι πλήρως υπεύθυνος για όλες τις συζύγους που είναι παντρεμένοι με αυτόν. Η πολυγαμία δεν είναι ένας τρόπος ζωής για ένα ολόκληρο λαό σε οποιαδήποτε θρησκεία, από τότε θα ήταν απαραίτητο να έχουμε 2 φορές περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες.

Ο Χριστιανισμός, σε αντίθεση με το Ισλάμ ή το Ισλάμ, δεν καλωσορίζει πολύγαμους γάμους, αν και πολλοί χριστιανοί αγίοι ανήκαν σε συζύγους και συζύγους. Όσο για τους αρχαίους πατριάρχες, ο βασιλιάς Σολομών είχε 700 συζύγους και 300 αδελφές. Οι συζύγοι στο χαρέμι είχαν την αρχή της αρχαιότητας - τα έθιμα είναι τέτοια που η μεγαλύτερη σύζυγος διέταξε τις υπόλοιπες γυναίκες. Το ίδιο ισχύει για τους γάμους. Κατά τον πρώτο γάμο, έπαιζε ένας πλούσιος γάμος και οι επακόλουθοι γάμοι δεν συνεπαγόταν ιδιαίτερους εορτασμούς.

Αιτίες πολυγαμίας

Τα κορίτσια και τα αγόρια κατά μέσο όρο γεννιούνται σε αναλογία 49:51 ή 51:49. Ιστορικά, λόγω των πολέμων των γυναικών κατά τη διάρκεια των αιώνων, περισσότερο από τους άνδρες. Ιδιαίτερα μειώθηκε ο αριθμός των ανδρών κατά τον Αρχαίο και Μεσαίωνα - λόγω των συνεχών πολέμων.

Εάν η κοινωνία δεν είναι πολύ πολιτισμένη, η πολυγαμία χρησιμοποιείται ως ανταμοιβή για τους ισχυρούς. Δηλαδή, οι περισσότερες από τις καλύτερες γυναίκες δεν φτάνουν σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανδρών. Αλλά αυτοί οι άνδρες - άλφα αρσενικά - είναι τα ισχυρότερα, υγιή και επιθετικά του γένους. Αν θυμάστε τα ιστορικά γεγονότα, κατά τη διάρκεια του Εκατονταετού Πολέμου, ακόμη και οι χριστιανοί είχαν τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες από μία συζύγους, επειδή πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και ήταν απαραίτητο να συνεχιστεί η οικογένεια.

trusted-source[1], [2], [3]

Σχετικά με την πολυγαμία

Ο όρος «πολυγαμία» συχνά μπερδεύει τους ανθρώπους και καταλαβαίνουν την έννοια του όρου «μεγαμία», όπου ένα άτομο μπορεί να έχει δύο διαφορετικούς αλλά ξεχωριστούς γάμους. Ωστόσο, η πολυγαμία σημαίνει πολλούς συζύγους που ζουν στο ίδιο σπίτι.

Η πολυγαμία είναι παρούσα κυρίως σε αυτές τις τρεις διαφορετικές μορφές: πολυγαμία, ομαδικό γάμο, πολυανδρία.

Η πολυγαμία είναι όταν ένας άντρας μπορεί να έχει πολλές συζύγους την ίδια στιγμή. Polyandry - αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για το ίδιο, με τη διαφορά ότι στην πολυγαμία μια γυναίκα μπορεί να έχει περισσότερους από έναν σύζυγο την ίδια στιγμή

Ομαδικό γάμο - είναι μια οικογένεια όπου υπάρχουν αρκετοί σύζυγοι και συζύγοι.

Η πολυγαμία έχει δύο μορφές - πολυανδρία και πολυγύνη. Το polyandry είναι ακριβώς το ίδιο με την πολυγαμία, εκτός από το ότι αναφέρεται στις γυναίκες. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει αρκετούς συζύγους την ίδια στιγμή.

Το Polygyny είναι μια από τις μορφές πολυγαμικού γάμου, όταν ένας άνδρας είναι παντρεμένος με αρκετές γυναίκες την ίδια στιγμή, αλλά αυτοί οι γάμοι είναι διακοσμημένοι ξεχωριστά.

Οι εκπρόσωποι του Ισλάμ επιτρέπεται να παντρευτούν 4 γυναίκες ταυτόχρονα, που ασκούν πολυγαμία. Αλλά στη Ρωσία και την Ουκρανία - όχι, επιτρέπεται μόνο μονογαμος γάμος εδώ.

trusted-source[4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.