^

Υγεία

Βενζοϊκό βενζύλιο

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο βενζοϊκός βενζυλεστέρας είναι ένας αντιπαρασιτικός παράγοντας που χρησιμοποιείται εξωτερικά.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Ενδείξεις Βενζοϊκό βενζύλιο

Ενδείξεις για το διορισμό αυτού του φαρμάκου είναι η πενικιλόπτωση και η ψώρα.

trusted-source[6], [7], [8]

Τύπος απελευθέρωσης

Παράγεται ως κρέμα, σε σωλήνα 40 ή 80 γραμ. Μια συσκευασία περιέχει 1 σωλήνα.

Άλλα ονόματα - αλοιφές Βενζυλική βενζοϊκή γλυκόριζα, καθώς και Benzo benzoate-darnitsa.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Φαρμακοδυναμική

Το ενεργό συστατικό έχει τοξική επίδραση στο ακάρεα της ψώρας και μαζί με αυτό σε όλους τους τύπους ψειρών (πεθαίνουν μετά από 2-5 ώρες και ακάρεα - μετά από 7-32 λεπτά). Το φάρμακο διεισδύει μέσω της χιτινώδους μεμβράνης και αρχίζει να συσσωρεύεται μέσα στο σώμα του τσιμπουριού, αποκτώντας μια τοξική συγκέντρωση. Κάτω από την επιρροή του, τα ακάρεα των ενηλίκων πεθαίνουν, καθώς και οι προνύμφες τους. Αλλά στα αυγά των παρασίτων το φάρμακο δεν λειτουργεί.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17]

Δοσολογία και χορήγηση

Χρησιμοποιήστε κρέμα 25% Το βενζοϊκό βενζύλιο χρειάζεται τοπικά. Στη διαδικασία μιας θεραπείας απαιτείται η εφαρμογή 10-15 γραμμάρια φαρμάκου. Τα παιδιά επιτρέπεται να εφαρμόζουν το προϊόν σε όλες τις περιοχές του δέρματος, αλλά οι ενήλικες δεν μπορούν να χειριστούν το πρόσωπο της κρέμας και το κεφάλι κάτω από τα μαλλιά.

Στη διαδικασία της απομάκρυνσης της ψώρα, πριν χρησιμοποιήσετε το φάρμακο, πάρτε ένα ντους (ζεστό), χρησιμοποιώντας ένα σαπούνι που εξαλείφει τις κλίμακες με κλίμακες. Αυτό το σαπούνι πρέπει να ξεπλυθεί εντελώς, μετά να στεγνώσει, και στη συνέχεια να εκτελεστεί η διαδικασία της θεραπείας (συνιστάται να το εκτελέσετε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο). Κατά τη διάρκεια της θεραπείας για ψώρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το σώμα με την ακόλουθη σειρά: τα χέρια μία προς μία, τότε το σώμα (εκτός από το πρόσωπο και το δέρμα κάτω από τα μαλλιά), και στη συνέχεια τα πόδια και τα πέλματα με τα δάχτυλα των ποδιών του. Σε περιοχές με ευαίσθητη επιδερμίδα (περιοχές των γεννητικών οργάνων και της βουβωνικής χώρας, καθώς και των μαστικών αδένων), και επιπλέον με δερματίτιδα, έκζεμα ή πυοδερμία, τρίψτε το φάρμακο δεν συνιστάται. Αφού εκτελέσετε τη διαδικασία για 3 ώρες, δεν μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας. Μερικές φορές μετά το στέγνωμα του φαρμάκου (κατά κανόνα, μετά από 1 ώρα) εφαρμόζεται ένα άλλο στρώμα φαρμάκων. Στο τέλος της διαδικασίας, ο ασθενής πρέπει να φοράει καθαρά ρούχα, καθώς και να αλλάζει ρούχα στο κρεβάτι. Μετά από 24-48 ώρες, κάντε ένα ντους και ξανά αλλάξτε το κρεβάτι με ρούχα. Η θεραπεία πρέπει να διεξάγεται για 2 εβδομάδες (4 φορές, 3-4 ημέρες μεταξύ τους). Κατά τη διάρκεια της πορείας θεραπείας, χρησιμοποιούνται περίπου 60-90 g φαρμάκου.

Για την εξάλειψη ψώρα παιδιά κάτω των 5 ετών απαιτείται αμέσως πριν από την επεξεργασία για την αραίωση κρέμα βρασμένο ζεστή θερμοκρασία του νερού (30-35 ° C) σε αναλογίες 1κ1, και στη συνέχεια ανακατεύοντας μέχρι μια ομοιόμορφη συνεκτικότητα του γαλακτώματος. Η διαδικασία συνήθως εκτελείται χωρίς πρώτα να πάρει ένα ζεστό μπάνιο, δύο φορές την ημέρα με ένα διάστημα 12 ωρών.

Για την εξάλειψη της φλοιού ψώρα, απαιτείται να αφαιρέσετε τις κρούστες από το δέρμα εκ των προτέρων με τη χρήση κερατολυτικών φαρμάκων. Η διάρκεια του κύκλου θεραπείας υπολογίζεται σύμφωνα με τη δυναμική καθαρισμού της επιφάνειας του δέρματος, την εξαφάνιση της κνησμό, καθώς και την ολοκλήρωση της ανακούφισης της εστίας της φλεγμονής.

Για να απαλλαγείτε από την πενικιλία, το φάρμακο τρίβεται απαλά στο δέρμα κάτω από τη γραμμή των μαλλιών, μετά το οποίο το κεφάλι είναι δεμένο με έναν ιστό. Μετά από μισή ώρα, η κρέμα πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από τρεχούμενο νερό, και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σε ένα ζεστό διάλυμα ξιδιού (5%). Μετά από αυτές τις διαδικασίες, πρέπει να πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν ή σαπούνι και να αρχίσετε να χτενίζετε τα νιτς (χρησιμοποιήστε μια συχνή χτένα).

Στη διαδικασία της θεραπείας της ηβικής μορφής πενικιούλης, το φάρμακο πρέπει να τρίβεται στην κοιλιά, την ηβική περιοχή, την εσωτερική μηριαία επιφάνεια και στις πτυχές της βουβωνικής χώρας. Η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ελέγχεται μετά από 24 ώρες. Εάν είναι απαραίτητο, αξίζει να επαναληφθεί η θεραπεία.

trusted-source[26], [27], [28]

Χρήση Βενζοϊκό βενζύλιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το φάρμακο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έγκυες γυναίκες. Σε περίπτωση θεραπείας κατά τη διάρκεια της περιόδου γαλουχίας, είναι απαραίτητο να σταματήσει ο θηλασμός.

Αντενδείξεις

Μεταξύ των αντενδείξεων του φαρμάκου:

  • υψηλή ευαισθησία σε βενζοϊκό βενζυλεστέρα και επιπλέον άλλων φαρμάκων.
  • Η παρουσία βλαβών στο δέρμα (μεταξύ αυτών είναι επίσης φλύκταινες βλάβες του δέρματος).
  • η ηλικία των παιδιών είναι μικρότερη των 3 ετών.

trusted-source[18], [19], [20]

Παρενέργειες Βενζοϊκό βενζύλιο

Αφού τρίψετε την κρέμα στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να εμφανιστεί μια αίσθηση καψίματος, η οποία εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια της περαιτέρω χρήσης του προϊόντος. Περιστασιακά, τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα ενδέχεται να εμφανίσουν τοπικές αντιδράσεις - φαγούρα, καύση, ξηρότητα ή ερυθρότητα στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο και, επιπλέον, ανάπτυξη αλλεργιών.

Εάν οι παραπάνω ανεπιθύμητες ενέργειες δεν ξεφύγουν από μόνα τους, θα πρέπει να ακυρώσετε τη χρήση της κρέμας.

Σύμφωνα με παρατηρήσεις, η ευαισθησία της επιδερμίδας είναι μεγαλύτερη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς και σε σημεία όπου το δέρμα έχει υποστεί βλάβη.

Περιστασιακά αναπτύσσεται η μορφή επαφής της δερματίτιδας. Επειδή η κρέμα περιέχει ουσία προπυλενογλυκόλης, μπορεί να αναπτυχθεί ερεθισμός του δέρματος.

trusted-source[21], [22], [23], [24], [25]

Υπερβολική δόση

Ως αποτέλεσμα υπερδοσολογίας, μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών (π.χ. σημεία δερματίτιδας εξ επαφής).

Λόγω τυχαίας χρήση της κρέμας μέσα ή όταν εφαρμόζεται σε πολύ μεγάλο ποσότητα επιπλέον προς τα παραπάνω συμπτώματα ενδέχεται επίσης να παρουσιαστεί μια ξαφνική απώλεια συνείδησης, ουρικής καθυστέρηση η διαδικασία, και επιπλέον, η διέγερση του ΚΝΣ (η εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων, σε παιδιά, όπως επίσης).

Η θεραπεία περιλαμβάνει την εξάλειψη των συμπτωμάτων της διαταραχής. Επιπλέον, πρέπει να καθαρίσετε την επιφάνεια του δέρματος. Εάν η κρέμα έχει καταποθεί, θα πρέπει να γίνει πλύση στομάχου και να χορηγηθεί ενεργός άνθρακας στον ασθενή. Εάν απαιτείται, συνταγογραφούνται αντισπασμωδικά.

Εάν υπάρχει τοπική αλλεργική αντίδραση στην κρέμα, πρέπει να την ξεπλύνετε με το σαπούνι και το νερό.

trusted-source[29], [30], [31], [32], [33]

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Η αλληλεπίδραση φαρμάκου του βενζοϊκού βενζυλεστέρα με άλλους παράγοντες δεν εκδηλώνεται, αλλά, όπως και άλλα αντιπαρασιτικά φάρμακα, απαγορεύεται να συνδυαστεί με άλλα φάρμακα για εξωτερική χρήση.

Στη συστηματική ή τοπική κορτικοστεροειδή ενδέχεται να εξαφανιστούν ή να μειώσουν την έκφραση των επιμέρους χαρακτηριστικών (όπως ερυθρότητα ή κνησμό), διατηρώντας εισβολές - εξαιτίας αυτού, η περίοδος εφαρμογή της κρέμας να εγκαταλείψει προσωρινά τέτοια φάρμακα.

trusted-source[34], [35], [36], [37]

Συνθήκες αποθήκευσης

Το φάρμακο φυλάσσεται μακριά από παιδιά, υπό κανονικές συνθήκες αποθήκευσης. Η θερμοκρασία είναι μέγιστη 25 ° C.

trusted-source[38]

Ειδικές Οδηγίες

Βενζυλ γαλάκτωμα (α 20%) χρησιμοποιείται ως φάρμακο κατά της ψώρας, demodectic ψώρας, rosacea, και επιπλέον, κατά λιπαρό μορφές σμηγματόρροια, πιτυρίαση versicolor και φθειρίαση.

trusted-source[39], [40], [41]

Διάρκεια ζωής

Βενζοϊκό βενζύλιο με τη μορφή μιας κρέμας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 3 χρόνια, γαλάκτωμα - όχι περισσότερο από 2 χρόνια, και αλοιφή βενζοϊκό βενζοϊκό grindeks - για 2,5 χρόνια.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Βενζοϊκό βενζύλιο" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.