Φάρμακα

Τα φάρμακα, δηλαδή τα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και πρόληψη διαφόρων ασθενειών, πρέπει να χρησιμοποιούνται ακριβώς για τον προορισμό τους, έτσι ώστε το θεραπευτικό τους αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο.

Ο γιατρός που σας διόρισε ένα φάρμακο, έναν καλό ειδικό και τον εμπιστεύεστε εντελώς; Μεγάλη. Αλλά ακόμη και η εμπειρία του καλύτερου ιατρού δεν μπορεί να επηρεάσει την ατομική αντίδραση του οργανισμού του κάθε ασθενούς στα φαρμακευτικά σκευάσματα και να ασφαλίσει κατά των παρενεργειών τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΥ, μεταξύ των αιτιών του θανάτου των ασθενειών στην πέμπτη θέση είναι επικίνδυνα, μερικές φορές ασυμβίβαστες με τις παρενέργειες των ναρκωτικών.

Ως εκ τούτου, πριν από τη λήψη οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής, θα πρέπει να διαβάσει τις οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή τους, η οποία περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον σκοπό και τα συστατικά του φαρμάκου, ο μηχανισμός δράσης τους, οι μορφές απελευθέρωσης, μεθόδους εφαρμογής και της δοσολογίας, καθώς και αντενδείξεις, ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμβατότητα ή ασυμβατότητα με άλλα φάρμακα κ.λπ.

Εκτός από τις περιγραφές φαρμάκων που έχουν ταξινομηθεί αλφαβητικά, ο οδηγός για τα φάρμακα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων κοινόχρηστης ονομασίας (αντίγραφα) με την ίδια δραστική ουσία, αλλά παράγονται από διαφορετικούς κατασκευαστές.

Για πληροφορίες: στην Ουκρανία, η ιατρική χρήση των φαρμάκων ρυθμίζεται από την κρατική υπηρεσία της Ουκρανίας για φάρμακα στο Υπουργείο Υγείας.

Η πύλη iLive δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πύλη είναι μόνο για αναφορά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες και πολιτικές του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 - 2019 iLive. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.