^
A
A
A

Χρειάζεται να τιμωρήσω τα παιδιά και πώς να το κάνω σωστά;

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο πόνος στο παιδί, ιδιαίτερα μικρό, για να το προκαλέσει είναι αδύνατο! Εφαρμόζοντας φυσικές κυρώσεις, οι ενήλικες προκαλούν άμεση βλάβη στην προσωπικότητα του παιδιού που εξακολουθεί να διαμορφώνεται. Φυσικά, ακόμη και οι πιο ήπιοι και ήρεμοι γονείς μπορούν μερικές φορές να θυμώνουν σοβαρά και ακόμη και χαστούκουν ένα παιδί. Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, αλλά αν πρόκειται για εξαίρεση από τους κανόνες, τότε δεν θα βλάψει ούτε καν. Είναι πολύ σημαντικό να σας εξηγήσετε, αφού έχετε καθησυχάσει, ότι κάνατε κάτι στις καρδιές σας που εσείς δεν εγκρίνετε. Για παράδειγμα, πρέπει να πείτε: "Συγγνώμη, δεν μπορούσα να αντισταθώ." Δεν έπρεπε να σας ξέρω. " Τέτοιες λέξεις θα γίνουν κατανοητές ακόμα και από ένα μικρό παιδί. Και το πιο σημαντικό, είναι σημαντικό για την ενίσχυση των πραγματικά φιλικών σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιού.

Όταν τιμωρείτε ένα παιδί, αντιδράτε μόνο έντονα στην κακή συμπεριφορά του. Η τιμωρία λέει ότι δεν θα ανεχτείτε τέτοια συμπεριφορά σήμερα και τώρα, αλλά το παιδί δεν ξέρει καθόλου πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρεται αύριο, την αύριο και τον μήνα.

Σχετικά με τη σωματική τιμωρία δεν μπορεί να πει ούτε μία καλή κουβέντα (αν και κάποια lzhepedagogi, για να παραφράσω τα κλασικά του μαρξισμού, λέγοντας: «Bitio καθορίζει τη συνείδηση»). Αρχικά, μπορείτε να νοσήσετε ένα παιδί. Ακόμη και η «εύκολη» (από την άποψή σας) ένα χαστούκι μπορεί να είναι αρκετά ισχυρή ώστε το παιδί να χάσει την ισορροπία του, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι ή την πλάτη του. Ένα χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσει μια διάσειση, και στο αυτί - μια ακοή. Και δεν είναι καθόλου το γεγονός ότι το παιδί καταλάβαινε γιατί τιμωρήθηκε. Τα περισσότερα αδικήματα από την παιδική ηλικία οφείλονται σε παρορμητικότητα και ξεχασμό. Για παράδειγμα, τον πετάξατε για να αναρριχηθεί στο περβάζι και να ανατρέψει το γλάστρα. Αύριο ο ίδιος αναρριχήθηκε εκεί και εσύ τον ξέστρεψε σκληρότερα. Αλλά μια τέτοια εντατικοποίηση της τιμωρίας στο τέλος μπορεί να μετατραπεί σε πιο πραγματικούς ξυλοδαρμούς. Οι ερευνητές λένε ότι τα παιδιά που προτίμησαν δεν θυμούνται τι τιμωρήθηκαν. Είναι πληγωμένοι, είναι ταπεινωμένοι και προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ενήλικα, βράζοντας με θυμό, αλλά δεν μετανοούν καθόλου. Η σωματική τιμωρία δεν καταφέρνει να προσελκύσει το αίσθημα της μετάνοιας στην πράξη του μωρού. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν καλύτερα να μάθετε τι ήθελε να δει το παιδί του παραθύρου (ίσως εκεί που αξίζει «βρυχάται» μέχρι τώρα αόρατη μηχανή), και να προσπαθήσει να ικανοποιήσει την περιέργειά του. Και μετά από αυτή την εμφάνιση έριξε ένα δοχείο των λουλουδιών και εξηγεί ότι «τα λουλούδια κακό, έπεσε και χτύπησε. Μετά από όλα, εσείς, όταν πέφτετε, πονάει απεργίες. Είναι απαραίτητο να συνεχιστεί, αν θέλετε να κοιτάξει έξω από το παράθυρο, ζητήστε από κάποιον να μετακινήσετε το λουλούδι ή το κάνετε καθαρά στον εαυτό σας. " Τότε, το λυπηρό λυπηρό για το λουλούδι, που έγινε οδυνηρό, μπορεί να προκαλέσει τύψεις και να το θυμηθεί το παιδί.

Κλείνοντας ένα παιδί σε ένα δωμάτιο ή απαγορεύοντας τον να τον αφήσει είναι επίσης μια ηλίθια τιμωρία. Αν βιώνει μια τέτοια τιμωρία, τότε μπορεί να έχει απροθυμία να επισκεφτεί αυτή την αίθουσα. Είναι ακόμα πιο ηλίθιο να συνδυάσεις αυτό με το να σβήνεις το φως μέσα σε αυτό. Αυτό είναι σαδισμός! (Έτσι δεν απέχει πολύ από ψυχιατρικές διαταραχές!)

Αν κάνετε ένα μωρό φορώντας φόρμες συνεχώς μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος επανειλημμένα oblilsya σούπα, θα πω μόνο εις βάρος του, επειδή είναι ισχυρότερος από αυτόν, και η δύναμη στην οικογένεια ανήκει σε σας. Τον τιμωρήσετε με αυτόν τον τρόπο, μόνο που τον αφήνετε να αισθάνεται άνευ αξίας και αβοήθητος.

Εάν πραγματικά προσπαθείτε να δείξετε στο παιδί πώς να συμπεριφέρεται, δεν είναι απαραίτητο να τον προσβάλλετε ή να τον ταπεινώσετε. Για παράδειγμα, παίζοντας, το παιδί άρχισε να ρίχνει παιχνίδια προς όλες τις κατευθύνσεις (για παράδειγμα, απεικονίζει μια έκρηξη). Την ίδια στιγμή, ένας από αυτούς έσπασε. Φυσικά, το παιδί είναι αναστατωμένο. Και εσείς, αντί να ορκίζεστε, προσπαθήστε να το διορθώσετε - δηλ. Να δείξετε ότι δεν σας απασχολεί η συμπεριφορά του, αλλά το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι χαλασμένο και τώρα δεν θα είναι δυνατό να το παίξετε. Αυτό το μάθημα θα είναι πιο αποτελεσματικό για το παιδί: θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο, διαφορετικά μπορεί να συμβούν δυσάρεστα γεγονότα. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμωρία θα είναι αυτό που έκανε ο ίδιος, και όχι τι μπορείτε να κάνετε μαζί του.

Το καθήκον των γονέων που μεγαλώνουν ένα παιδί δεν είναι εύκολο: πρέπει να αφήσουμε το παιδί να γνωρίζει ποια είναι τα αποτελέσματα των δικών του εξευτελιστικών ενεργειών για τις οποίες πρέπει να λυπηθεί. Οποιαδήποτε άλλη τιμωρία θεωρείται από το παιδί ως εκδίκηση, ως επιθυμία να καθιερωθεί με δικά του έξοδα. Εξαιτίας αυτού, δεν θέλει να σας υπακούσει, να ενεργεί με τον τρόπο σας. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να διδάξετε στο μωρό να διαχειριστεί τα συναισθήματα και τις ενέργειές του, να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειές του.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.