^
A
A
A

Λειτουργίες με σοβαρή υπερτροφία του μαστού

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Με έντονη υπερτροφία των μαστικών αδένων, εκτοπίζονται μόνο 500 έως 1200 g ιστών. Σε αυτή την περίπτωση, επιτυγχάνονται καλά αποτελέσματα με τη χρήση λειτουργικών τεχνικών με το σχηματισμό του κάτω ποδιού ιστού. Σε σχήμα, μοιάζει με πυραμίδα και ως εκ τούτου R. Goldwyn ονομάζεται αυτή η μέθοδος της πυραμιδικής τεχνικής μαστοπλαστικής μείωσης. Τα πλεονεκτήματα αυτής της λειτουργίας περιλαμβάνουν την παροχή αξιόπιστης παροχής αίματος στο θηλυκό σύμπλεγμα και τη διατήρηση της ευαισθησίας του. Ένας σημαντικός όγκος ιστών μπορεί να απομακρυνθεί και η αρέολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση μέχρι μια απόσταση 20 cm.

Η σήμανση γίνεται με την κάθετη θέση του ασθενούς. Η νέα θέση του συμπλέγματος θηλών-areola καθορίζεται από τη γραμμή που διέρχεται από τη μέση του κελύφους μέσω της θηλής. Βρίσκεται στο επίπεδο της θωρακικής πτυχής ακριβώς κάτω από την κανονική θέση της θηλής και της αρεόλας, καθώς το δέρμα του αδένα μετά τη συντόμευση της λειτουργίας μειώνεται και η αρεόλ ανέρχεται στην φυσική του θέση.

Με τη βοήθεια ενός ειδικού προτύπου, το οποίο είναι ένα λυγισμένο σύρμα σε μια κλειδαρότρυπα, σηματοδοτούν την νέα θέση του areola και εκτείνεται από εκεί προς τα κάτω κατακόρυφη έσω και έξω όρια cellulocutaneous πτερύγια. διάμετρος Areola των 4,5-5 cm. Οι κατακόρυφες σύνορα πτερύγια βρίσκονται κάπως υπό γωνία έτσι ώστε το οριζόντιο μήκος ακμής των πλευρικών και του έσω πτερύγια ήταν παρόμοιες. Ταυτοχρόνως, η απόκλιση των κατακόρυφων ορίων του πτερυγίου δεν πρέπει να είναι σημαντική για να αποφευχθεί η υπερβολική ένταση στις άκρες. Το μήκος του κατακόρυφου άκρου του πτερυγίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 5 cm.

Για να επιτευχθεί το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα της χειρουργικής επέμβασης και η πρόληψη των διαταραχών της περιφερικής κυκλοφορίας στα πτερύγια του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες τεχνικές:

  • στο κέντρο του κατώτερου άκρου του τραύματος, μπορεί να γίνει δερματική προεξοχή, εκφορτώνοντας την πιο ευάλωτη ζώνη του ράμματος - την κάτω άρθρωση του μοσχεύματος.
  • για να μειωθούν οι διαφορές στο μήκος των άκρων της δερματικής πληγής στην θωρακική περιοχή, το ουραίο περιθώριο του πλευρικού πτερυγίου συνδέεται με το σχήμα S.

Το άνω περιθώριο του δερματικού στελέχους αντιστοιχεί στο ανώτερο περιθώριο της αρέολας, το χαμηλότερο που υποδηλώνεται 1 cm πάνω από την υπομαχική πτυχή. Το πλάτος του είναι συνήθως 8-10 εκατοστά και μπορεί να είναι μεγαλύτερο σε περιπτώσεις gigantomastia.

Τεχνική λειτουργίας. Μετά την διήθηση των μαλακών ιστών, το πρώτο στάδιο σχηματίζει το πόδι και το αποεπιδιμάζει με τον συνήθη τρόπο. Περαιτέρω, γίνεται πρόσβαση στο υποδόριο στρώμα λίπους κατά μήκος του ορίου της επιδερμίδας. Το πόδι είναι απομονωμένο προς την κατεύθυνση του στήθους, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονόζω. Το πάχος του ποδιού στη βάση του θα πρέπει να είναι 8-10 cm, και στην κορυφή (κάτω από την άλω.) - όχι λιγότερο από 3 cm πλάτος σκέλη βάσης παρέχει κανονική παροχή αίματος, εννεύρωση προς την άλω και θηλής διατηρώντας τις κύριες σκάφη τροφοδοσίας και τα νεύρα. Το μαχαίρι απομονώνεται ομοιόμορφα, αποφεύγοντας τη δημιουργία σημαντικών καταθλίψεων και παρατυπιών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε διακοπή της παροχής αίματος στο σύμπλεγμα των θηλών.

Στη συνέχεια, ο περίσσιος ιστός του αδένα αποκόπτεται και στη θέση του ασθενούς το ημισφαίριο καθορίζει τελικά το σχήμα του. Το σκέλος στερεώνεται στην άνω άκρη του τραύματος της επιδερμίδας (το νέο περιθώριο της αρεόλας) στην κορυφή από το δερματικό ράμμα συρραφής σύμφωνα με τη νέα θέση του θηλυκού σύμπλεγμα.

Πριν από το κλείσιμο του τραύματος, εφαρμόζονται προσωρινές ραφές προκειμένου να "συναρμολογηθεί" ο αδένας και, εάν είναι απαραίτητο, να προσαρμοστεί το σχήμα του, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό περίγραμμα.

Το τραύμα κλείνει με την μετατόπιση των πλευρικών και μέσων πτερυγίων του δέρματος-λίπους στο κέντρο του αδένα πάνω από το τμήμα της επιδερμίδας του πτερυγίου. Η ραφή στο τραύμα είναι πολλαπλή. Τα ράμματα στον υποδόριο λιπαρό ιστό υπερκαλύπτονται με vichril 3/0, το δέρμα ράβεται με το ενδοδερμικό συνεχές ράμμα απομακρύνονται (4/0 διαρροή). Το τραύμα αποστραγγίζεται με σωλήνες με ενεργή αναρρόφηση του τραύματος που μπορεί να διαχωριστεί.

Μετεγχειρητική περίοδος. Η αποστράγγιση αφαιρείται την 2-3η ημέρα. Η συνεχής ενδοδερματική ραφή αφαιρείται μετά από 2 εβδομάδες. Οι ασθενείς φορούν συνεχώς μια πυκνή σουτιέν για 2 εβδομάδες.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.