^
A
A
A

Χειρουργική γυναικομαστίας

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Στην πιο εκφραζόμενη υπερτροφία των μαστικών αδένων η ασφαλέστερη και αξιόπιστη λειτουργία είναι η μείωση της μαστοπλαστικής με μια ελεύθερη μεταμόσχευση της θηλής και της αρεόλας, όπως ένα πλήρες στρώμα δέρματος.

Αυτή η λειτουργία εμφανίζεται σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν η εκτιμώμενη μάζα των αφαιρεθέντων ιστών υπερβαίνει τα 1200 g. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο αποφασιστικός παράγοντας στην απόφαση είναι η απόσταση από τη σφαγιτιδική στη θηλή. Εάν υπερβαίνει τα 45 cm, τότε συνήθως δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί το σύμπλεγμα θηλών σε μια νέα θέση σε απόσταση μεγαλύτερη από 20 cm χωρίς να διαταραχθεί η παροχή αίματος.

Η αρχή της λειτουργίας μειώνεται να αφαιρέσει ένα σημαντικό μέρος του στήθους, ο σχηματισμός της «νέας» αδένας του δέρματος-λίπους μοσχεύματα και μεταμόσχευση απελευθερώσει το σύμπλοκο θηλή-άλω που αποτελείται από επιδερμίδα, το χόριο και το στρώμα των μυών.

Μαρκάρισμα. Η νέα θέση της θηλής καθορίζεται όταν ο ασθενής στέκεται. Αυτό το σημείο είναι κάπως χαμηλότερο από το συνηθισμένο: 1-2 cm κάτω από την θωρακική πτυχή και 24-28 cm από τη σφαγιτιδική εγκοπή. Μετά την απομάκρυνση ενός σημαντικού αριθμού ιστών, το υπόλοιπο τεντωμένο δέρμα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα συντομεύεται και το πιπίλα-ακτινωτό σύμπλοκο κινείται σε μια πιο κρανιακή θέση.

Η σήμανση συνεχίζεται όταν ο ασθενής ξαπλώνει. Προσδιορίζεται η έσω σύνορα της εκτομής, για την οποία ο σίδηρος μετατοπίζεται πλευρικά και να χαράξουμε μια γραμμή από το σημείο της μελλοντικής προβολής της θηλής προς το inframammary πτυχή. Το πλευρικό περίγραμμα της εκτομής ορίζεται επίσης, με τη διαφορά ότι ο αδένας μετατοπίζεται μεσολαβητικά (βλ. Εικόνα 37.3.3). Στην κορυφή του σημείου προεξοχής θηλή μετριέται κάτω έως 8 cm από κάθε γραμμή από τα σημεία Α και γραμμές Α1 εκτελείται λοξά προς τα κάτω μέχρι το σημείο τομής με το inframammary δίπλωσης (Εικ. 37.3.15).

Τεχνική λειτουργίας. Μετά τη διείσδυση του θηλυκού σύμπλεγμα, λαμβάνεται σαν ένα πτερύγιο επιδερμίδας πλήρους πάχους με διάμετρο areola 4-4,5 cm.

Ο υπερβολικός ιστός του αδένα εκτοπίζεται σε ένα μπλοκ κατά μήκος των γραμμών σήμανσης στην περιτονία του μεγάλου θωρακικού μυός. Τα πτερύγια του δέρματος-λίπους ράβονται μαζί. Τα τραύματα συρράπτονται σφιχτά με ράμματα πολλαπλών σειρών, στραγγισμένα με σωλήνες με ενεργή αναρρόφηση περιεχόμενων τραυμάτων.

Η νέα αρέολα είναι βαθιά ορατή. Αυτός ο χώρος τοποθετείται θηλή μοσχεύματος και αρεόλα, στερεώνοντάς την με λεπτές ραφές και επίδεσμο πίεσης.

Μετεγχειρητική περίοδος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις ενδείξεις στο τέλος της επέμβασης ή την πρώτη ημέρα μετά από αυτήν, ο ασθενής χρειάζεται μετάγγιση αίματος. Η αποστράγγιση αφαιρείται την 2-3η ημέρα, εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα αποστράγγισης παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο επίδεσμος πίεσης από τη μεταμόσχευση του θηλυκού σύμπλεγμα απομακρύνεται μετά από 10 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται 2 εβδομάδες μετά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, η λειτουργία δίνει ένα καλό καλλυντικό αποτέλεσμα με μικρό αριθμό επιπλοκών. Ταυτόχρονα, οι αντικειμενικές συνέπειες αυτού του τύπου επέμβασης είναι η απώλεια της ευαισθησίας των θηλών, η απώλεια της λειτουργίας των τροφών και η πιθανότητα αποχρωματισμού της θηλής και της αρεόλας.

Άλλοι τύποι μείωσης της μαστοπλαστικής

Σε μερικές περιπτώσεις, απουσία πτώσεως και μικρής (μέτριας) υπερτροφίας των μαστικών αδένων, μπορεί να μειωθεί ο όγκος τους χωρίς να μετατοπιστεί το θηλυκό σύμπλεγμα σε μια νέα θέση. Οι βέλτιστοι υποψήφιοι για αυτή τη διαδικασία είναι νέοι, ανόμοιοι ασθενείς, στους οποίους το ελαστικό δέρμα του μαστού είναι ικανό να συρρικνωθεί.

Μείωση mammoplasty λειτουργούν subglandular πρόσβαση του μήκους 6-10 cm. Gland ιστός αποκόπηκε σε χαμηλότερες τομέα της, χωρίς να φθάσει στο areola έως 4 cm και πάχος συγκράτηση του στρώματος δέρματος-λίπους δεν είναι μικρότερη από 3 cm.

Φυσικά, αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το σχήμα του αδένα και, ακόμη περισσότερο, να διορθώσει την παράλειψή του.

Με λιπώδη υπερτροφία των μαστικών αδένων, είναι δυνατό να μειωθεί ο όγκος τους με λιποαναρρόφηση.

Η αναρρόφηση του λίπους από το κενό χρησιμοποιείται επίσης με την πρότυπη τεχνική της μαστοπλαστικής μείωσης για πρόσθετη διόρθωση περιγράμματος.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.