^
A
A
A

Λειτουργίες με μέτριο και μέτριο βαθμό μαστικής υπερτροφίας

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Με ασήμαντο και μέτριο βαθμό μαστικής υπερτροφίας, η επιλογή λειτουργικών τεχνικών για τη μείωση τους θα πρέπει να γίνεται λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τον όγκο των αδένων αλλά και τον βαθμό της πτώσης τους.

Όταν η αρχική απόσταση από την αρέολα έως την υπομαχρή πτυχή δεν υπερβαίνει τα 12 cm, επιτυγχάνεται καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας κάθετη τεχνική μαστοπλαστικής αναγωγής. Αυτή η τεχνική επιτρέπει να σχηματίζεται μόνο μια κάθετη μετεγχειρητική ουλή και μια ουλή γύρω από την περιοχή και επίσης να επιτυγχάνεται ένα σταθερό αποτέλεσμα.

Μαστοπλαστική κάθετης αναγωγής

Η αρχή της λειτουργίας έγκειται στο κεντρικό ιστό εκτομή του μαστού (δέρμα, το λίπος, και αδενικό ιστό), μεταφορά του συμπλόκου και του άνω άκρου δερματικής στελέχους θηλή-areolar της λειτουργίας της κατακόρυφης επικάλυψης συγκόλλησης.

Η προεγχειρητική σήμανση πραγματοποιείται όταν ο ασθενής στέκεται. Γιορτάζοντας τη μεσαία γραμμή, submammary φορές, καθορίζουν τη νέα θέση της θηλής, η οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από το επίπεδο φορές προεξοχή submammary (κατά μέσο όρο 20 cm από την σφαγίτιδα εγκοπή σε μια γραμμή που συνδέει ένα θηλή κοπής και στη νέα θέση.

Στη συνέχεια σημειώνεται ο κατακόρυφος άξονας του μαστικού αδένα, ο οποίος είναι συνήθως 10-12 cm από τη διάμεση γραμμή. Σε αυτή τη γραμμή προσανατολίζονται στον καθορισμό των πλευρικών ορίων του δέρματος που έχει εκτομηθεί.

Μετά από αυτό, ο αδένας μετακινείται μεσομακώς και μια γραμμή εφαρμόζεται στους εκτοπισμένους ιστούς, ο οποίος πρέπει να συμπίπτει με τον κατακόρυφο άξονα. Αυτό είναι το εξωτερικό όριο της εκτομής. Στη συνέχεια ο αδένας μετατοπίζεται πλευρικά και το εσωτερικό περιθώριο της εκτομής καθορίζεται με τον ίδιο τρόπο. Οι γραμμές των εξωτερικών και εσωτερικών ορίων συνδέονται ομαλά μεταξύ τους σε ένα σημείο που βρίσκεται 4-5 cm πάνω από την θωρακική πτυχή, το οποίο θα αντιστοιχεί στο κατώτερο όριο της εκτομής.

Το επόμενο βήμα είναι μια καμπύλη γραμμή που υποδηλώνει την άκρη της δερματικής πληγής γύρω από τη νέα περιοχή. Το άνω σημείο αυτής της γραμμής βρίσκεται 2 cm πάνω από το νέο εντοπισμό της θηλής. Το μήκος της καμπυλότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16 cm. Αυτή η γραμμή συνδέει δύο κάθετες γραμμές.

Στα καθορισμένα όρια της σήμανσης υπάρχει ένα πεδίο de-epidermis, το κάτω άκρο του οποίου βρίσκεται 2-3 εκατοστά κάτω από το επίπεδο του θηλυκού σύμπλεγμα.

Τεχνική λειτουργίας. Ο ασθενής ενίεται σε αναισθησία και, με το δίπλωμα του χειρουργικού τραπεζιού, τοποθετείται σε ημι-κάθουσα θέση. Το δέρμα γύρω από την αρεόλα μέσα στο άνω πτερύγιο επιμολύνεται επιφανειακά με ένα διάλυμα 0,5% λιδοκαΐνης συμπληρωμένο με αδρεναλίνη. Αυτό διευκολύνει την επακόλουθη απο-επιδερμίδα. Το εκτομηθέν τμήμα του μαστικού αδένα διεισδύει στο πλήρες βάθος.

Η λειτουργία ξεκινά με την απο-επιδερμίδα της επισημασμένης περιοχής του δέρματος. Στη συνέχεια, μέσα από τα εξωτερικά και εσωτερικά όρια της σήμανσης, γίνεται μια αποκοπή του δέρματος και του υποδόριου λίπους σε βάθος 0,5 cm, ξεφλουδίστε το δέρμα με ένα λεπτό (0,5 cm) στρώμα λίπους από τον αδένα.

Τα όρια της απόσπασης: μέχρι την υπομυική πτυχή, μέσα και έξω - στα πλευρικά όρια της βάσης του στήθους και μέχρι το επίπεδο της κάτω άκρης της νέας περιοχής. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επιφανειακή απόσπαση του πτερυγίου του δέρματος-λίπους επιτρέπει στο δέρμα να συστέλλεται μετά τη λειτουργία. Ένα παχύτερο στρώμα ινών εμποδίζει αυτή τη διαδικασία και μετά από χειρουργική επέμβαση παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος στο κάτω μέρος του αδένα.

Στη συνέχεια, ο αδένας αποφλοιώνεται από το θωρακικό τοίχωμα από τον πυθμένα προς τα πάνω από το επίπεδο της υποθαλάσσιας πτυχής μέχρι το ανώτερο όριο του μαστού. Το πλάτος της ζώνης αποκόλλησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 8 cm (για να διατηρηθούν οι πλευρικές πηγές του αδένα).

Το επόμενο βήμα είναι η εκτομή του ιστού του αδένα. Με μέτρια υπερτροφία, η εκτομή του αδενικού ιστού συνήθως εκτελείται στα σημαδεμένα όρια της απομάκρυνσης της περίσσειας του δέρματος. Με πιο έντονη υπερτροφία, η ζώνη της εκτομής του αδενικού ιστού διευρύνεται προς τη θηλή και την αρεόλα, ενώ το πάχος του πτερυγίου της δερματικής επιδερμίδας είναι τουλάχιστον 2-3 cm.

Μετά την απομάκρυνση του πλεονάζοντος ιστού, το ανώτερο τμήμα του αδένα στερεώνεται επιπρόσθετα στο περιόστεο των νευρώσεων II ή III και πίσω από την περιτονία του θώρακα με ράμμα μη απορροφήσιμου υλικού. Στη συνέχεια οι άκρες του υπόλοιπου αδενικού ιστού συγκεντρώνονται και ενώνονται μεταξύ τους.

Αφού στερεωθεί η αρέολα στη νέα της θέση στα άκρα της δερματικής πληγής, προχωράει να κλείνει το κατακόρυφο τμήμα της πληγής. Για να γίνει αυτό, εφαρμόζονται προσωρινές ραφές (από πάνω προς τα κάτω) στα άκρα της επιδερμίδας και αξιολογείται εάν απαιτείται επιπρόσθετη εκτομή των ιστών. Εάν είναι απαραίτητο, ξεπερνώντας την πρώτη γραμμή ραφής, εφαρμόζονται επιπλέον ραφές στο δέρμα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το σχήμα του αδένα. Εάν ο χειρούργος ικανοποιηθεί με αυτό το αποτέλεσμα, σηματοδοτεί τα όρια της νέας γραμμής ραφής με μπλε του μεθυλενίου και περνά 3-4 οριζόντιες γραμμές κατά μήκος τους, αρίθοντάς τις από δύο πλευρές. Στη συνέχεια τα ράμματα ανοίγουν και η τελική εκτομή των άκρων του τραύματος του δέρματος γίνεται σύμφωνα με τα τελικά σημάδια. Στη συνέχεια, οι διπλές στρώσεις τελικές ραφές εφαρμόζονται στο δέρμα, συγκρίνοντας τις οριζόντιες γραμμές. Το υποδόριο ράψιμο από μη απορροφήσιμο υλικό εξασφαλίζει στενή επαφή των άκρων. Η λειτουργία ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενδοδερματικής συνεχούς αφαιρούμενης ράμματος και ταιριαστού ράμματος στο δέρμα (4/0). Σε αυτή την περίπτωση, η ραφή πρέπει να βρίσκεται στον κάτω πόλο του αδένα. Σημειώστε ότι μετά την μετακίνηση του ιστού του μαστού προς τα επάνω, το μήκος της πληγής του δέρματος αρχίζει να υπερβαίνει σημαντικά το μήκος του κάτω πόλου του αδένα. Επομένως, ένα σημαντικό στοιχείο του τελικού σταδίου παρέμβασης είναι η αυλάκωση του τραύματος της επιδερμίδας μετά την αφαίρεση της εφαρμογής του ενδοδερμικού ράμματος. Ως αποτέλεσμα, το μήκος του μειώνεται σε 5-6 cm. Το τραύμα αποστραγγίζεται με σωλήνες.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της εργασίας είναι ότι στο τέλος της παρέμβασης το άνω μέρος του αδένα έχει κυρτό σχήμα και το κατώτερο μέρος είναι επίπεδο. Ωστόσο, στην μετεγχειρητική περίοδο, το δέρμα εξαπλώνεται σταδιακά. Η τελική μορφή του αδένα σχηματίζεται μετά από 2-3 μήνες.

Τα δέρματα που ταιριάζουν με το δέρμα αφαιρούνται μετά από 5 ημέρες μετά την επέμβαση. Η συνεχής ενδοδερμική ραφή αφαιρείται μετά από 2 εβδομάδες. Το σουτιέν δεν φοριέται για 3 μήνες, μέχρι ο αδένας να πάρει την τελική του μορφή.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.