^
A
A
A

Στην Κίνα, καταγράφηκε το δεύτερο κύμα της γρίπης των πτηνών αυτή τη σεζόν

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 30.05.2018
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

20 February 2017, 11:00

Στην Κίνα, συνεχίζει μια μεγάλη επιδημία της γρίπης των πτηνών, η οποία φέτος σκότωσε σχεδόν εκατό άτομα.

Μια τέτοια μαζική εκδήλωση της επίπτωσης έχει ήδη συμβεί νωρίτερα - το 2013. Αυτή την εποχή, η επιδημία εμφανίστηκε για δεύτερη φορά, και από τις αρχές του έτους, περίπου 90 ασθενείς έχουν ήδη πεθάνει.

Ο ιός της γρίπης των πτηνών, ο οποίος εξαπλώνεται το 2017, είναι γνωστός υπό την ετικέτα H7N9. Συνολικά, περίπου 260-270 ασθενείς με αυτή τη μόλυνση βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το πρακτορείο ειδήσεων BBC σημειώνει ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ήδη λάβει μέτρα για το κλείσιμο των εμπορικών αγορών των πτηνών στις νότιες και κεντρικές περιοχές της Κίνας. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενίσχυσε τον έλεγχο της μεταφοράς και της χρησιμοποίησης των πουλερικών. Το γεγονός είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός ασθενών μολύνθηκαν από τον ιό της γρίπης των πτηνών ως αποτέλεσμα άμεσης επαφής με τα κατοικίδια πτηνά. Τις περισσότερες φορές αυτές οι επαφές παρατηρήθηκαν στις εμπορικές αγορές ή στις εκμεταλλεύσεις πουλερικών.

Αυτή τη στιγμή, οι κινεζικές αρχές προέτρεψαν τους κατοίκους της χώρας να προσέξουμε μολυσμένων πτηνών, και όχι να επισκεφθούν τα εργοστάσια και τις αγορές, και οι εργαζόμενοι της υγειονομικής περίθαλψης έχουν λάβει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα πρώτα συμπτώματα της νόσου πιθανόν να είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη γρίπη των πτηνών στα αρχικά στάδια.

Σε αυτήν την εποχή, ο ιός δεν διαγιγνώσκεται τόσο συχνά σε κατοικίδια πτηνά, και πιο συχνά - στον πληθυσμό. Δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σημάδια της γρίπης των πτηνών συχνά αγνοούνται, καθώς οι άνθρωποι τα παίρνουν για κοινό κρυολόγημα ή δηλητηρίαση. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, οι Κινέζοι γιατροί διαγνώστηκαν ότι είναι μια δύσκολη παραλλαγή της πορείας της νόσου, η οποία μπορεί να προκαλέσει το θάνατο του ασθενούς.

Η επιδημία, η οποία καταγράφηκε το 2013, προκάλεσε πολλούς πανικούς στους Κινέζους κατοίκους: εκείνη τη στιγμή έγινε γνωστός και για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων της νόσου. Ο πληθυσμός αγόρασε μαζικά προστατευτικές μάσκες και φάρμακα, όλα τα πουλερικά καταστράφηκαν, οι κάτοικοι των μεγαλουπόλεων απέφευγαν τη συσσώρευση ανθρώπων και δημόσιων χώρων. Ωστόσο, τώρα πολλοί έχουν ξεχάσει αυτόν τον κίνδυνο, έτσι αυτό το χειμώνα, κάποιοι Κινέζοι αντιδρούσαν με απροσεξία σε πληροφορίες σχετικά με την επιδημία. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η κυβέρνηση αύξησε τις προσπάθειές της για να συνεργαστεί με τον πληθυσμό, αυξάνοντας τον αριθμό των σημείων πρώτων βοηθειών. Οι γιατροί αναμένουν ότι η επιδημία της γρίπης των πτηνών μπορεί να διαρκέσει μέχρι τα μέσα της άνοιξης.

Επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Ni Daxin ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση με την ασθένεια είναι υπό έλεγχο: «Η κατάσταση αιχμής της επιδημίας είναι πιθανό να έχει τελειώσει. Ωστόσο, ορισμένος αριθμός ασθενειών μπορεί να καθοριστεί πριν από την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. "

Η γρίπη των πτηνών θεωρείται ιογενής ασθένεια με υψηλό βαθμό μολυσματικότητας. Η ύπαρξή του συχνά συνίσταται στο γεγονός ότι η ασθένεια προχωρεί χωρίς εμφανή συμπτώματα ή «μάσκες» για άλλες, λιγότερο επικίνδυνες ασθένειες - κρύα ή τροφική δηλητηρίαση. Ο ιός μεταφέρεται από κατοικίδια κοτόπουλα, γαλοπούλες και θηράματα ή χήνες.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.