^
A
A
A

Πώς να αποφύγετε την επανάληψη της αρρυθμίας;

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

19 February 2020, 14:00

Ιατρικοί εμπειρογνώμονες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Ρωσία υποστηρίζουν ότι η τεχνική των νεφρικών νευρώσεων, μια ελάχιστα επεμβατική παρέμβαση, βοηθά στη σημαντική μείωση του ρυθμού επανεμφάνισης των αρρυθμιών και στη διόρθωση της αύξησης της πίεσης του αίματος .

Η αρρυθμία μπορεί να αποδοθεί στις πιο κοινές καρδιακές παθολογίες. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από παραβίαση της συχνότητας και του ρυθμού καρδιακών παλμών, μιας διαταραχής της διέγερσης και της συστολής των μυών. Σε πολλούς ασθενείς, η διαταραχή του ρυθμού συνοδεύεται από αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα. Μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές αρρυθμίας είναι η κολπική μαρμαρυγή . Μιλάμε για ένα ιδιαίτερο είδος υπερκοιλιακής ταχυαρρυθμίας που συμβαίνει με τη χαοτική ηλεκτρική δραστηριότητα των κόλπων με συχνότητα παλμών 350-700 ανά λεπτό. Αυτή η συχνότητα καθιστά αδύνατο τον συντονισμό των συσπάσεων. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να θεραπεύεται η παθολογία, αλλά και να αποφεύγονται οι περαιτέρω υποτροπές της, καθένα από τα οποία συνεπάγεται σοβαρό κίνδυνο για τον ασθενή.

Μία από τις μεθόδους αυτής της πρόληψης μπορεί να ονομαστεί αυτή που ανακαλύφθηκε από επιστήμονες που εκπροσωπούν το Εθνικό Κέντρο Ιατρικών Ερευνών και το Ομοσπονδιακό Κέντρο Καρδιαγγειακής Χειρουργικής. Οι γιατροί ξεκίνησαν ένα πολυκεντρικό τυχαιοποιημένο κλινικό πρόγραμμα, κατά το οποίο καθόρισαν τη θετική προληπτική επίδραση της νεφρικής νευροπάθειας. Η μέθοδος καταστροφής των νεύρων που βρίσκονται στα τοιχώματα των αρτηριών των νεφρών εκτελείται ταυτόχρονα με την τυπική επεμβατική παρέμβαση, η οποία είναι μία απομόνωση ραδιοσυχνότητας καθετήρα των τερματικών τμημάτων των πνευμονικών φλεβικών αγγείων. Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε την πιθανότητα επανάληψης της αρρυθμίας και ευνοεί την ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης.

Στη διαδικασία των εργασιών του έργου, οι επιστήμονες εξοικειωμένοι με τα ιστορικά περιστατικά περισσότερων από 300 ασθενών που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή συνοδευόμενοι από αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Για τα μισά από αυτά, χρησιμοποιήθηκε αφαίρεση καθετήρα, και για το άλλο μισό, εκτός από τις τυπικές διαδικασίες, χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος απονεύρωσης των νεφρών. Ως αποτέλεσμα, τα καλύτερα αποτελέσματα καταγράφηκαν στη δεύτερη ομάδα ασθενών: κατά τη διάρκεια του έτους μετά το τέλος της θεραπείας, το ποσοστό απουσίας επανάληψης της αρρυθμίας σε αυτούς τους ασθενείς ήταν υψηλότερο από ό, τι στην πρώτη ομάδα. Επιπλέον, η αρτηριακή πίεση ήταν απολύτως φυσιολογική.

Προηγουμένως, οι επιστήμονες είχαν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοια μελέτη, αν και ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη: περιελάμβανε μόνο 27 ασθενείς που πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή εν μέσω αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Τα αποτελέσματα είχαν τότε πολλά κοινά με τα τρέχοντα αποτελέσματα. Αποδεικνύεται ότι κατά τη δεύτερη μελέτη, οι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν μόνο τις πληροφορίες που υπήρχαν πριν. Ίσως το επόμενο βήμα θα είναι η εισαγωγή μιας νέας μεθόδου στην κλινική πρακτική.

Υλικό που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.