^
A
A
A

Ο ΠΟΥ έχει αναπτύξει νέες συστάσεις για τη θεραπεία των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

14 September 2016, 09:00

Ο ΠΟΥ έχει αναπτύξει νέες συστάσεις για τη θεραπεία σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, αυτό το μέτρο προκαλείται από την αυξανόμενη απειλή της αντίστασης σε αντιβιοτικά. Τα πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενα χλαμύδια, σύφιλη, γονόρροια, όλες αυτές οι ασθένειες προκαλούνται από τα βακτηρίδια και η αντιβακτηριακή θεραπεία συνήθως βοηθά στην πλήρη απαλλαγή από την ασθένεια. Ωστόσο, ορισμένα αντιβιοτικά χάνουν γρήγορα την αποτελεσματικότητά τους, η οποία συνδέεται με συχνή και συχνά ακατάλληλη χρήση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, περισσότερα από 130 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο με χλαμύδια, περίπου 80 εκατομμύρια γονορρεάκια και λίγο περισσότερο από 5 εκατομμύρια σύφιλη.

Τα τελευταία χρόνια, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η σταθερότητα των βακτηρίων που προκαλούν μολυσματικές ασθένειες έχει αυξηθεί και λιγότερα αντιβιοτικά πραγματικά κάνουν τη δουλειά τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ειδικά αντίσταση αναπτύχθηκε στο Neisseria gonorrhoeae, το οποίο πρακτικά δεν αποκρίνονται σε αγωγή με αντιβιοτικά για χλαμύδια και κατάσταση σύφιλη δεν είναι πολύ, αλλά καλύτερα - τα βακτήρια που προκαλούν οι ασθένειες αυτές εξακολουθούν να ανταποκρίνονται σε ορισμένους τύπους υφιστάμενων αντιβιοτικών, αλλά σε κάθε περίπτωση, την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και η ταχεία θεραπεία ήταν σε κίνδυνο.

Αν ΣΜΝ αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία - φλεγμονή του ουρογεννητικού οργάνων, έκτοπη κύηση, υπογονιμότητα (γυναίκες και άνδρες), επιπλέον, τα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται σεξουαλικά αρκετές φορές για να αυξήσει τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HIV.

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε την ΠΟΥ να αναθεωρήσει τις υπάρχουσες μεθόδους θεραπείας των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και να εντοπιστούν σε κάθε χώρα με ορισμένα αντιβιοτικά αναπτύξει αντίσταση σε μικρόβια που προκαλούν αφροδίσια νοσήματα. Οι νέες συστάσεις βασίζονται σε δεδομένα σχετικά με τα πιο αποτελεσματικά αντιβακτηριακά φάρμακα που προβλέπονται για ασθένειες.

Η γονόρροια προκαλεί βλάβη στους βλεννογόνους (γεννητικά όργανα, στο στόμα, στο ορθό). Τα βακτηρίδια Gonococcus σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ανέπτυξαν ανθεκτικότητα σε αντιβακτηριακούς παράγοντες και οι απαρχαιωμένες κατηγορίες αντιβιοτικών είναι απολύτως αναποτελεσματικές.

Τώρα, η ΠΟΥ συστήνει σε όλες τις χώρες να αναθεωρήσουν τη θεραπεία της γονόρροιας, οι γιατροί πρέπει να συνταγογραφήσουν μόνο αποτελεσματικά φάρμακα. Σε κάθε χώρα, η σταθερότητα του Neisseria gonorrhoeae, εκ περιτροπής μεταξύ του πληθυσμού, στις αντιμικροβιακές διαφορετικές, έτσι ώστε οι εμπειρογνώμονες από τις υγειονομικές αρχές πρέπει να παρακολουθούν τον επιπολασμό της μικροβιακής αντοχής και για τον προσδιορισμό των πιο αποτελεσματικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες για τη θεραπεία της γονοκοκκική. Σήμερα, η ΠΟΥ δεν συνιστά τη χρήση κινολονών, αφού μεταξύ των γονοκοκκικών είναι αυτή η κατηγορία αντιβιοτικών που είναι λιγότερο ευαίσθητη.

Η μόλυνση με σύφιλη εμφανίζεται σε επαφή με μια πληγή στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό, του ορθού, του βλεννογόνου του στόματος, τα χείλη και τα μολυσμένα γυναίκα μπορεί να μολύνει το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία είναι συχνά η αιτία του θανάτου του εμβρύου.

Σύμφωνα με νέες συστάσεις, για τη θεραπεία της σύφιλης είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το ενέσιμο αντιβιοτικό βενζαθίνη-πενικιλλίνη, το οποίο είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα από του στόματος φάρμακα.

Τα χλαμύδια είναι η πιο κοινή σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. Μετά τη μόλυνση, υπάρχει μια αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση, αλλά συχνότερα, ένα άτομο δεν παρουσιάζει κανένα χαρακτηριστικό σύμπτωμα. Η λανθάνουσα πορεία της νόσου συχνά οδηγεί σε προβλήματα με την ανθρώπινη αναπαραγωγική υγεία.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.