^

Υγεία

Θεραπεία του κνησμού στην οικεία περιοχή στους άνδρες

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Δεδομένου ότι η κνησμός στο περίνεο του ισχυρότερου φύλου μπορεί να είναι συνέπεια διαφόρων παραγόντων, δεν είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για γενικά προγράμματα θεραπείας. Αυτό έγινε σαφές όταν εξετάσαμε την εξάρτηση της ποιότητας της διαφορικής διάγνωσης και των αποτελεσμάτων της θεραπείας που προδιαγράφονται από τα αποτελέσματά της.

Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για έρπητα των γεννητικών οργάνων, τα οποία, αν και θεωρείται ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα από, αλλά δεν είναι ένα βακτήριο, ένας ιός, θεραπεία με συστηματικά αντιμικροβιακούς παράγοντες, δεν έχει νόημα. Ο ασθενής έχει εκχωρηθεί ανοσοδιεγερτικών υποδοχή και βιταμίνες για την αύξηση της άμυνας του οργανισμού για την καταπολέμηση κατά του ιού του έρπητα, καθώς και συστηματική και τοπική χορήγηση των αντι-ιικών παραγόντων, με τη μορφή των ενέσεων, τα δισκία και οι αλοιφές ( «Acyclovir», «Panavir», «Alpizarin» et αϊ.) Και παρασκευάσματα ιντερφερόνη. Εφαρμοστεί ακόμη κάποια προϋπολογισμό με αντιβακτηριακή δράση, καλά αποδεδειγμένη στη θεραπεία των λοιμώξεων του έρπητα (αλοιφή «Levomekol» λύσεις «χλωρεξιδίνη» και «Miramistin»).

Θεραπεία του διαβήτη πραγματοποιείται αντιδιαβητικών παραγόντων ( "μετφορμίνη", "Diabeton", "Mannino," "Amaryl", «Glyukobay et al.). Με την εξάρτηση από την ινσουλίνη, χορηγούνται σκευάσματα ινσουλίνης. Αλλά σε κάθε περίπτωση κατ 'ανάγκην θεωρείται μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες στην οποία δεν υπάρχει ζάχαρη, δίνοντας τη θέση τους σε υποκατάστατα ζάχαρης.

Εάν πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη, τότε συνήθως συνταγογραφούνται αντιβιοτικά ευρέος φάσματος δράσης, λαμβάνοντας υπόψη τον πιθανό αιτιολογικό παράγοντα της ασθένειας. Είναι αλήθεια ότι η αποτελεσματική θεραπεία είναι δυνατή μόνο μετά τον προσδιορισμό αυτού του παθογόνου παράγοντα με εργαστηριακές μεθόδους. Με το σύστημα της αντιβιοτικής θεραπείας θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα, τα προβιοτικά που βοηθούν να αποκαταστήσει τα σπασμένα ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες εντερικής μικροχλωρίδας, αλλιώς υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης dysbiosis.

Η βακτηριακή μόλυνση οδηγεί πάντοτε στην ανάπτυξη φλεγμονής, επομένως, προδιαθέτει επιπλέον αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ορμονικά τοπικά γλυκοκορτικοστεροειδή, λιγότερα ΜΣΑΦ). Εάν ένας άνθρωπος έχει στο δέρμα στον οικείο τομέα περιλαμβάνει όχι μόνο την φαγούρα και ερυθρότητα, αλλά την πληγή, παράγοντες επούλωσης των πληγών που χρησιμοποιούνται (π.χ., το ίδιο αλοιφή «Levomekol» αντισηπτικά διαλύματα).

Θεραπεία των μυκητιάσεων, συμπεριλαμβανομένων ringworm lischay γίνεται με τη χρήση αντιμυκητιακών παραγόντων, με τη μορφή αλοιφών ( «κλοτριμαζόλη» «Lamisil» «νυστατίνη», «Nitrofungin» κ.λπ.). Η μυκητιασική λοίμωξη προκαλεί επίσης σοβαρή φλεγμονή των ιστών και απαιτεί τη χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Το έκζεμα στο πέος, το όσχεο και την ηβική περιοχή, που ανήκει στην κατηγορία των δερματοπαθειών, όπως το ροζ λειχήνες, απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση στη θεραπεία. Αυτή η ασθένεια είναι ως επί το πλείστον αλλεργική, παρόλο που μπορεί πολύ σύντομα να περιπλέκεται από τη σύνδεση μυκητιακής ή βακτηριακής λοίμωξης. Το θεραπευτικό σχήμα περιλαμβάνει:

 • ορμονικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα με αναλγητική δράση (πιο συχνά αλοιφή υδροκορτιζόνης ή σύμπλεγμα υδροκορτιζόνης + πρεδνιζολόνη),
 • καταπραϋντικά ("Sedavit", "Tincture of the motherwort", "Glycesed", κλπ., επειδή η νόσος αναπτύσσεται συχνά στα νεύρα),
 • τοπικά αντισηπτικά ("Furatsilin", "Chloggexidine", "Betadin"),

και, φυσικά, αντιισταμινικά που ανακουφίζουν από την αλλεργία, συμπεριλαμβανομένου του  κνησμού στη στενή ζώνη στους άνδρες.

Ηβική ψείρες σε επεξεργασία με διαλύματα ειδικές insektetsidnyh, λοσιόν, σπρέι εφαρμόζεται απευθείας στην ηβική περιοχή (σπρέι «ParaPlyus», «PedikulenUltra», λοσιόν ή γαλακτώματος «Medifoks» λοσιόν και αλοιφή «Nittifor» et αϊ.). Τα μαλλιά σε αυτό το μέρος θα πρέπει να ξυριστούν.

Η θεραπεία διαφόρων ασθενειών που προκαλούν φαγούρα σε στενούς χώρους μπορεί να ειπωθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά εκτός από την άμεση επεξεργασία του εντοπίστηκαν νόσου είναι επίσης συμπτωματική θεραπεία, με στόχο την απομάκρυνση των οδυνηρές συμπτώματα, δεν επιτρέπουν την αποτελεσματική θεραπευτική χειραγώγηση και επιδεινώνει μόνο την κατάσταση (σχηματισμός των πληγών, λοίμωξη ενώνει, λοίμωξη διαχωρισμός σε μεγάλη έκταση, κλπ). Για να μετριαστεί ο κνησμός, έχουν συνταγογραφηθεί αντιπηκτικά φάρμακα.

Από κνησμός μπορεί να θεωρηθεί ως μια αλλεργική απόκριση ενός οργανισμού σε ένα συγκεκριμένο ερέθισμα αποτελεσματική από την άποψη αυτή θεωρούνται ως αντιισταμινικά (αλλεργία φάρμακο), το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μονοθεραπεία στην αλλεργία ιστό και απορρυπαντικά (ωστόσο, το αλλεργιογόνο πρέπει να αποκλείονται από τη χρήση) , καθώς και φάρμακα.

Αντιισταμινικά μπορεί να εκχωρηθεί για εσωτερική υποδοχή ( «Diazolin», «Suprastin», «λοραταδίνη», «Zirtek» et αϊ.), Όσο και τοπικά στην μορφή ορμονικές και μη-ορμονική αλοιφές. Με την ευκαιρία, ένα καλό αντιισταμινικό και του κνησμού αποτέλεσμα να έχουν ορμονικά σκευάσματα ( «πρεδνιζολόνη», «υδροκορτιζόνη», «Lorinden», «Sinalar», «Celestoderm», «Beloderm», «Advantan» και άλλα.) Και συγκρότημα φάρμακα κορτικοστεροειδή σε αντιβιοτικά ( " Triderm "κ.λπ.).

Εάν η θεραπεία είναι η ορμονική θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική ή θεωρείται ότι είναι αδύνατο, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα από τα φάρμακα αναστολείς καλσινευρίνης ( «Elidel“”Protopic», “Takropik” et αϊ.), Οι οποίες αναστέλλουν την απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών και να μειώσει φαγούρα. Ο κνησμός στο νευρικό έδαφος απομακρύνεται εύκολα από τα ηρεμιστικά και τα ηρεμιστικά.

Για μη-ορμονική αντι-κνησμώδους παράγοντες μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν αλοιφές «Fenistil», «Dimotsifon» και κάποιοι άλλοι που πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό των βλεννογόνων μεμβρανών και λεπτή ιστούς στο οικείο περιοχή.

Αποτελεσματικά φάρμακα για φαγούρα στην οικεία περιοχή

Εάν μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος των παθολογιών, στις οποίες υπάρχει φαγούρα στη στενή ζώνη στους άντρες, τότε αυτό το σύμπτωμα θεωρείται το πιο οδυνηρό και απαιτεί ταχεία ανακούφιση. Μετά από όλα, η ίδια φλεγμονή απλά δεν μπορεί να αφαιρεθεί αν ο ασθενής συνεχώς χτενίζει το πονόχρωμο σημείο. Επιπλέον, όσο ισχυρότερη και συχνότερη είναι η χτένα, τόσο πιο πιθανό είναι ο σχηματισμός τραυμάτων και η μόλυνση τους. Και τότε υπάρχει μια τόσο σημαντική ερώτηση,  τι να αφαιρέσετε την κνησμό στο περίνεο;

Εξετάστε διάφορα φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Ας ξεκινήσουμε με τα κορτικοστεροειδή, τα οποία από αυτή την άποψη είναι πιο αποτελεσματικά.

" Celestoderm " - ένα αντιφλεγμονώδες και αντιπυριτικό φάρμακο που βασίζεται σε κορτικοστεροειδή βηταμεθαζόνη με τη μορφή τοπικής κρέμας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματολογικών παθήσεων. Το φάρμακο μειώνει τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις στους ιστούς και τον κνησμό με διάφορους τύπους δερματοπάθειας και μεταβολές που σχετίζονται με την ηλικία. Αποτελεσματική για χρήση σε χώρους με υψηλή υγρασία σώματος.

Αλοιφή εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα στο φλεγμονή φαγούρα θέσεις όχι περισσότερο από 3 φορές την ημέρα. Μπορείτε να το τρίψετε ελαφρά στο δέρμα και να το αφήσετε απορροφημένο, χωρίς να το καλύψετε με ένα πανί.

Το φάρμακο δεν προορίζεται για τη θεραπεία των ατόμων που είναι αλλεργικοί σε αυτό το φάρμακο, ιικών και μυκητιασικών λοιμώξεων διαφορετικού εντοπισμού, ροζ ακμή, δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή, βακτηριακή δερματώσεις και αφροδίσια παθολογίες, για τη θεραπεία των οφθαλμικών ασθενειών.

Το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και να καλύπτει την περιοχή που έχει υποστεί αγωγή με αεροστεγή υλικά.

Στη θέση της εφαρμογής αλοιφής, παρατηρούνται δυσάρεστες εντυπώσεις με τη μορφή καψίματος, μυρμήγκιασμα, ενίσχυση της φαγούρας, εξανθήματα, που δείχνει μια αλλεργική αντίδραση στο ίδιο το φάρμακο.

«Triderm» - αυτή είναι η παρασκευή συμπλόκου εκκένωσης φαρμάκων, επειδή μαζί με ένα κορτικοστεροειδές (βηταμεθαζόνη) περιέχει ένα αντιβιοτικό (αμινογλυκοζίτη γενταμυκίνη) και το συστατικό αντιμυκητιακό (αντιμυκητιασικά κλοτριμαζόλη). Αυτό το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί μόνο αν υπάρχει λόγος να υποπτεύεται μια βακτηριακή (συνήθως από σταφυλόκοκκο) ή μυκητιασική λοίμωξη, προκαλώντας άνδρες φαγούρα σε ένα οικείο χώρο.

Με τη βοήθεια του φαρμάκου, αντιμετωπίζονται δερματώσεις που προκαλούνται από μικροοργανισμούς, καθώς και σε περίπτωση μεταγενέστερης μόλυνσης.

Η αλοιφή είναι αποτελεσματική σε υγρές, υγρές επιφάνειες, αλλά δεν συνιστάται η εφαρμογή σε κατεστραμμένο δέρμα (τραύματα, γρατζουνιές, φυσαλίδες έκρηξης). Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν παράγοντες επουλώσεως τραυμάτων και αντισηπτικά.

Το δέρμα εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα, προσπαθώντας να συλλάβει και μια μικρή περιοχή άθικτου δέρματος γύρω από την πληγείσα περιοχή.

Η αλοιφή δεν χρησιμοποιείται για υπερευαισθησία στα συστατικά της, τα αντιβιοτικά αμινογλυκοζίτες και τα παράγωγα ιμιδαζολίου. Άλλες αντενδείξεις στη χρήση των  φαρμάκων  είναι: δέρμα φυματίωση, σύφιλη, δερματικές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό, έλκη και ρωγμές στο δέρμα, ακμή, αποσπασματική μορφή ψωρίασης, δερματικών μολύνσεων ιογενής φύση συμπεριλαμβανομένου του έρπητα, ανεμοβλογιά. Το φάρμακο επίσης δεν χρησιμοποιείται για κιρσούς.

Η χρήση του φαρμάκου μπορεί να συνοδεύεται περιστασιακά από την εμφάνιση στο δέρμα ερεθισμού, καψίματος ή άλλων αντιδράσεων που δείχνουν αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου. Άλλα δυσάρεστα συμπτώματα μπορεί να συμβούν μόνο στο πλαίσιο μακροχρόνιας χρήσης της αλοιφής ή σε περίπτωση εφαρμογής της κάτω από ερμητικές επιχρίσματα που εμποδίζουν την πρόσβαση σε αέρα.

" Elidel " - ένας εκπρόσωπος φαρμάκων που αναστέλλουν τη σύνθεση και την απελευθέρωση της καλσινευρίνης - μια ουσία υπεύθυνη για φλεγμονή και κνησμό, που προκύπτει από μια αλλεργική αντίδραση. Αυτή η αλοιφή για εξωτερική χρήση συνιστάται εάν η θεραπεία με κορτικοστεροειδή είναι για κάποιο λόγο αδύνατη ή δεν φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Αυτή η αλοιφή θα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί ένα λεπτό στρώμα στις ερυθρωμένες περιοχές φαγούρας, τρίβοντας απαλά μέσα στο δέρμα που έχει προσβληθεί, φροντίζοντας προσεκτικά τις πτυχωτές πτυχές. Η θεραπεία πραγματοποιείται μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται για υπερευαισθησία στην κύρια δραστική ουσία του φαρμάκου (pimecrolimus) ή στα βοηθητικά συστατικά του.

Η χρήση του φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση αλλεργικών και αναφυλακτικών αντιδράσεων ποικίλης σοβαρότητας, δυσανεξίας στο αλκοόλ, ανάπτυξη δερματικών λοιμώξεων. Υπήρξαν επίσης αναφορές μεμονωμένων περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος και λεμφαδενοπάθειας, αλλά δεν υπήρχε σχέση μεταξύ της χρήσης του Elidel και αυτών των παθολογιών.

Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της αλοιφής στο δέρμα, οι ασθενείς αισθάνονται καύση, κνησμό και πόνο στην περιοχή της πληγείσας περιοχής. Τέτοια συμπτώματα μαζί με πρήξιμο των ιστών, παραβίαση της ευαισθησίας τους, εξάνθημα δείχνουν ότι η χρήση του φαρμάκου είναι περαιτέρω ανεπιθύμητη.

Το "Dimotsifon" είναι ένα μη στεροειδές φάρμακο με αντιπυριτική, αντι-αλλεργική, αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Η αλοιφή δεν έχει αρνητική επίδραση στην τοπική ανοσία που είναι εγγενής στα ορμονικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Το φάρμακο συνταγογραφείται για διάφορες δερματίτιδες, έκζεμα, έρπητα, αλλεργικές αντιδράσεις με τη μορφή κνησμού και εξανθήματος σε διάφορα ερεθίσματα.

Εφαρμόστε την αλοιφή 2 ή 3 φορές την ημέρα, εφαρμόζοντάς την στο φλεγμένο δέρμα με ένα λεπτό στρώμα. Καλύψτε την κατεργασμένη επιφάνεια δεν συνιστάται για άλλη μισή ώρα, μετά από την οποία συνιστάται η περιοχή βουβωνική να είναι μονωμένη για τουλάχιστον δύο ώρες. Η πορεία της θεραπείας με το φάρμακο είναι συνήθως 1,5-2 εβδομάδες.

Ισχυρή δάπεδο δεν συνιστάται η χρήση του φαρμάκου με ισχυρή φλεγμονή όταν από κνησμό σε στενή περιοχές πιο σχετικό να χρησιμοποιούν αρσενικό ορμονικούς παράγοντες, όπως επίσης και στην περίπτωση υπερευαισθησίας στα συστατικά της αλοιφής. Οι παρενέργειες του φαρμάκου συνήθως μειώνονται σε ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις.

Το Zirtek είναι αντιισταμινικό φάρμακο νέας γενιάς με τη μορφή δισκίων για χορήγηση από το στόμα. Παρόλα αυτά, μια αλλεργία είναι μια συστηματική αντίδραση, η οποία δεν μπορεί πάντα να αντιμετωπιστεί μόνο με τοπικά μέσα.

Προσθέστε ένα φάρμακο για διάφορες αλλεργικές δερματοπάθειες, τα κύρια συμπτώματα των οποίων είναι φαγούρα και εξανθήματα στο σώμα.

Το φάρμακο "Zirtek" παίρνει 1 δισκίο την ημέρα. Δεν χρειάζεται να μασάτε τα δισκία, αλλά πρέπει να το πιείτε.

Εάν ο ασθενής έχει σοβαρές παθολογίες του νεφρικού συστήματος, ο γιατρός πρέπει να προσαρμόσει τη δόση του φαρμάκου. Εκχωρήστε σε αυτή την περίπτωση το ίδιο το φάρμακο είναι επικίνδυνο για τα νεφρά. Εάν δεν πρόκειται μόνο για τις παθολογίες των νεφρών, αλλά για το τερματικό (πιο σοβαρό) στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, η χρήση του φαρμάκου απαγορεύεται.

Άλλες αντενδείξεις στα φάρμακα άρρενες ασθενείς είναι: ένα σύνδρομο δυσαπορρόφησης γλυκόζης-γαλακτόζης, συγγενή δυσανεξίας στη γαλακτόζη, ανεπάρκεια λακτάσης, υπερευαισθησία στα συστατικά του φαρμάκου, μια αρνητική αντίδραση σε υδροξυζίνη. Με προσοχή ορίστε ένα φάρμακο από το στόμα σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική και νεφρική παθολογία, καθώς και σε ηλικιωμένους.

Το φάρμακο επηρεάζει το νευρικό σύστημα, οπότε η λήψη του φαρμάκου μπορεί να συνοδεύεται από υπνηλία, απάθεια ή αντίστροφη επιθετικότητα, νευρικό ενθουσιασμό, διαταραχές ύπνου. Υπάρχουν επίσης παραισθήσεις, σύνδρομο σπασμών, μειωμένη ευαισθησία του σώματος, τρόμος των άκρων, σύγχυση, λιποθυμία.

Είναι επίσης πιθανή η προσωρινή βλάβη των οπτικών λειτουργιών, η ταχυκαρδία, η εμφάνιση κρύου, διαταραχών της ούρησης. Δεδομένου ότι τα δισκία Zirtek λαμβάνονται από το στόμα, συμπτώματα όπως κοιλιακό άλγος, ναυτία, δυσφορία σπονδύλου, ξηροστομία, δυσλειτουργία του ήπατος είναι αρκετά αποδεκτές.

Παρά το γεγονός ότι το Zirtek είναι αντιαλλεργικό φάρμακο, δεν αξίζει να αποκλειστεί η ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων στα επιμέρους συστατικά του. Ένα άλλο μειονέκτημα του φαρμάκου μπορεί να θεωρηθεί η πιθανότητα αύξησης του σωματικού βάρους ως αποτέλεσμα της πρόσληψής του.

Αλλά υπάρχουν καλά νέα. Όλα τα παραπάνω παρενέργειες που χαρακτηρίζουν τα αντιισταμινικά, η νέα γενιά των ναρκωτικών, στην οποία ανήκει «Zyrtec» είναι πολύ σπάνια, και κνησμός σε ιδιωτικά τμήματα των ανδρών και άλλες εκδηλώσεις των αλλεργιών εξαφανίζονται μάλλον γρήγορα.

trusted-source[1], [2], [3]

Εναλλακτική θεραπεία

Πρέπει να πούμε ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις φαγούρας στη στενή ζώνη στους άνδρες να υποπτεύονται μια σοβαρή παθολογία και να κάνουν ισχυρά φάρμακα. Μερικές φορές για την εξάλειψη ενός δυσάρεστου συμπτώματος αρκεί η γνώση της εναλλακτικής ιατρικής.

Για παράδειγμα, εάν η φαγούρα προκλήθηκε από την έλλειψη υγιεινής του περινέου, προκαλώντας ερεθισμό ιστού εμφανίστηκε φυσιολογικά υγρά, ένα υδάτων κολύμβησης μπορεί να μην είναι αρκετή για να αφαιρέσει γρήγορα τα επώδυνα συμπτώματα. Στην ενίσχυση θα προστεθούν χαλαρωτικά αφέψημα βότανα και αρωματικά έλαια.

Φυτικά θεραπεία  στην περίπτωση αυτή είναι πολύ σημαντική, διότι πολλά βότανα έχουν αντι-φλεγμονώδη και κάποια αντιμικροβιακή δράση, βοηθώντας τους να καθαρίσει γρήγορα τα δυσάρεστα συμπτώματα. Για παράδειγμα, αφέψημα ή έγχυση του χαμομηλιού (1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη σε 0.4 L νερού), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλύση των απόκρυφα μέρη, ή ως λοσιόν σε μέρη με ένα ισχυρό ερεθισμό, έχει μια καταπραϋντική, αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση στο δέρμα.

Ένα άλλο δημοφιλές χορτάρι στους ανθρώπους, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει τον κνησμό και τη φλεγμονή, είναι η τσουκνίδα. Ως φάρμακο, χρησιμοποιήστε ένα αφέψημα λουλουδιών τσουκνίδας (1 κουτάλι σούπας ξηρών πρώτων υλών ανά 1 φλιτζάνι βραστό νερό, για να σταθείτε σε μια μικρή φωτιά για όχι περισσότερο από 3 λεπτά). Χρησιμοποιήστε ένα αφέψημα για να πλύνετε οικεία μέρη. Μπορεί επίσης να προστεθεί στο λουτρό κολύμβησης.

Για να αφαιρέσετε την κνησμό και την ενόχληση στην οικεία περιοχή βοηθά επίσης το αφέψημα των λουλουδιών του viburnum. Αλλά 1 κουταλιά της σούπας. βραστό νερό παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας. ξηρά άνθη και να επιμείνει για τουλάχιστον 20 λεπτά. Το χρησιμοποιούμε για την πλύση του άρρωστου χώρου και των λοσιόν.

Εάν δεν υπάρχει μόνο φαγούρα, αλλά και έντονος ερεθισμός, ένα απόσπασμα από διάφορα βότανα με αντιμικροβιακό αποτέλεσμα θα έρθει στη διάσωση. Ως πρώτη ύλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συλλογή από χαμομήλι, καλέντουλα, φασκόμηλο, αρκεύθου, κρόκος του Αγίου Ιωάννη, φλοιό δρυός. Ένα ποτήρι βραστό νερό θα χρειαστεί να πάρει 1-1,5 κουταλιές της σούπας. συλλογή βοτάνων. Επιμένουν θα πάρει πολύ χρόνο, τουλάχιστον 1 ώρα.

Εκτός από τα βότανα, τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του κνησμού και του ερεθισμού: αλόη βέρα, δέντρο αλόης (αγαύη ή φλύκταινας), καλαγχόη. Φυτικά χυμοί αυτών των φυτών πρέπει να λιπαίνουν την πληγείσα περιοχή, η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τον επώδυνο κνησμό και οι πληγές στο δέρμα θα γίνουν ταχύτερες. Μπορείτε να λιπάνετε την περιοχή φαγούρας με αιθέρια έλαια από μενθόλη και δέντρο τσαγιού, που έχει ένα επιπλέον ισχυρό αντιμικροβιακό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με άλλα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του κνησμού και της φλεγμονής, μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • διάλυμα σόδα και αλάτι (για 1 λίτρο νερό παίρνουμε 1 κουταλιά της σούπας κοκκώδεις ουσίες), που χρησιμοποιείται για το συχνό πλύσιμο της οικεία ζώνη,
 • μέλι (ελλείψει αλλεργικής αντίδρασης στα προϊόντα της μελισσοκομίας), εφαρμόζεται σε φαγούρα, φλεγμονή του δέρματος για λίγο,
 • φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, ορό γάλακτος ή ένα ασθενές διάλυμα φυσικών ξύδι μήλου μηλίτη (αποτελεσματικό μέσο για υποψία μυκητιασική λοίμωξη, δημιουργώντας ένα όξινο περιβάλλον, ακατάλληλα για τη διάδοση των μυκήτων και βακτηρίων) χρησιμοποιείται για συχνό λούσιμο και λοσιόν.

Με την ευκαιρία, το φυσικό σαπούνι θεωρείται εξαιρετικός αντιβακτηριακός παράγοντας φροντίδας. Είναι καλύτερα, βεβαίως, να παίρνουμε οικονομικό ή πίσσα σαπούνι, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα αξιοσημείωτο αντιμικροβιακό και αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα. Σε ακραίες περιπτώσεις, για υγιεινές διαδικασίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι για μωρά με στροφή, αλόη ή χαμομήλι ή χωρίς πλήρωση.

Όλα τα παραπάνω μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την άδεια του γιατρού ως πρόσθετη θεραπεία. Οι εγχύσεις και τα αφεψήματα των βότανα θα βοηθήσουν επίσης εκείνους των οποίων ο κνησμός έχει γίνει αφόρητος, αλλά λείπει η δυνατότητα να ζητήσουν γρήγορα βοήθεια από φαρμακείο ή νοσοκομείο.

Τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του κνησμού, αν δεν είναι σοβαρή παθολογία; Οποιεσδήποτε κρέμες σώματος με ηρεμιστικές, αντι-αλλεργικές δράση (δυνατόν με βάση φθηνά μαργαρίτα, καλέντουλα, σειρά, κ.λπ.), αλοιφή τύπου «διασώστη» ή «Boro συν» σπρέι «Πανθενόλη» και άλλους παρόμοιους παράγοντες.

trusted-source[4], [5]

Ομοιοπαθητική με φαγούρα

Φαίνεται, τι μπορεί να βοηθήσει η ομοιοπαθητική με ένα τόσο περίεργο σύμπτωμα όπως ο φαγούρα στην οικεία ζώνη των ανδρών; Αποδεικνύεται ότι μπορεί και βοηθά, ακόμη και πριν από την καθιέρωση της τελικής διάγνωσης. Δηλαδή, ο γιατρός-ομοιοπαθητικός μπορεί να διορίσει μια συμπτωματική θεραπεία λαμβάνοντας υπόψη τις καταγγελίες του ασθενούς πριν από τη διεξαγωγή ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων.

Στην ομοιοπαθητική όσον αφορά ένα σύμπτωμα όπως ο κνησμός, είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε όχι την αιτία της εμφάνισής του, αλλά τα χαρακτηριστικά του ίδιου του συμπτώματος: όταν φαίνεται, από το οποίο αυξάνεται ή μειώνεται. Βάσει αυτών των πληροφοριών, ο ομοιοπαθητικός μπορεί ήδη να συνταγογραφήσει κάποια φάρμακα, ο ασθενής θα λάβει τις υπόλοιπες συνταγές μετά την ολοκλήρωση των διαγνωστικών διαδικασιών μετά την καθιέρωση της τελικής διάγνωσης.

Έτσι, ποιο είδος φαρμάκων μπορεί να συνταγογραφηθεί για καταγγελίες ασθενών σχετικά με την κνησμό στο περίνεο:

 • Εάν ένας ασθενής ανησυχεί για τη φαγούρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, το δέρμα γίνεται κόκκινο, φαγούρα σε συνδυασμό με τον πόνο και φαγούρα μπορεί να συμβεί φυσαλίδες, αλλά η ανακούφιση από τη μηχανική επίδραση στην φαγούρα στο δέρμα του ασθενούς δεν λαμβάνει, είναι πιθανό να οριστεί ως φαρμάκου  Rhus  Toxicodendron.
 • Αυτό το ίδιο το φάρμακο σε συνδυασμό με φάρμακα όπως γραφίτες, Mercurius solubilis, μπορεί να επιβληθεί στο μαχαίρωμα νευρικό φαγούρα στα οικεία μέρη, όπου όλα τα εξανθήματα απουσιάζει. Αν η φαγούρα από το ξύσιμο μόνο ενισχυμένη συνταγογραφήσει Pulsatilla και  Rhus  Toxicodendron, και όταν είναι μειωμένη θα είναι χρήσιμο Sulfuris, carbonicum Ασβέστιο, Thuja. Ο φωσφόρος συνταγογραφείται ανεξάρτητα από την αντίδραση του δέρματος στο λανάρισμα.
 • Όταν πρόκειται για την ισχυρή (τσιμπήματος) φαγούρα στο φόντο των εμπειριών και τον ενθουσιασμό της σεξουαλικής σχέδιο για να λάβετε βοήθεια από το ομοιοπαθητικό φάρμακο Causticum, Arsenicum άλμπουμ, φώσφορος.
 • Εάν η κνησμός στη στενή ζώνη στους άνδρες εντείνεται από την έκθεση σε κρύο αέρα (για παράδειγμα, όταν ένα άτομο βγάλει τα ρούχα του) αποτελεσματικά φάρμακα θα είναι:
  •  Rumex crispus (δεν υπάρχουν εξανθήματα ή αλλεργία στις φουσκάλες),
  • Kalium bichromicum (παρουσία δερματικών παθήσεων),
  • Natrium sulfuricum (εάν εμφανιστούν εσωτερικές ασθένειες),
  • Oleander (εάν υπάρχει έκζεμα ή ερπητικό εξάνθημα στα γεννητικά όργανα).
 • Σε περίπτωση που υπάρξει βελτίωση από το κρύο, μπορούν να διοριστούν τα εξής:
  • Αλουμίνα (αφόρητη φαγούρα και καύση, εμφάνιση ρωγμών στο φλεγμένο δέρμα),
  • Το Sulfuris (ο κνησμός δεν είναι πολύ έντονος, γίνεται ωραίο να γρατσουνίζουμε),
  • Psorinum (με ερπητικά εξανθήματα, δυσάρεστη οσμή στη θέση κνησμού, εντείνει το επώδυνο σύμπτωμα στη θερμότητα).

Εάν ο γιατρός έχει αμφιβολίες, το δικαίωμα δασμού για μια διαφορετική φύση της φαγούρας είναι ο διορισμός τριών φαρμάκων ταυτόχρονα: Sulfuris, Calcium carbonicum και Lycopodium.

Μην φοβάστε να πάρετε ομοιοπαθητικά φάρμακα πριν από την τελική διάγνωση. Όλα τα παραπάνω φάρμακα έχουν ένα σύνθετο θεραπευτικό αποτέλεσμα στο σώμα, το οποίο δεν μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές. Δεν υπάρχουν πρακτικά αντενδείξεις και παρενέργειες στα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα οποία για άλλη μια φορά μιλάνε για την ασφάλεια μιας τέτοιας θεραπείας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.