^

Υγεία

Κνησμός, καύση και ερυθρότητα στην οικεία περιοχή των ανδρών

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ο κνησμός στο σώμα δεν είναι ένα επικίνδυνο, αλλά πολύ δυσάρεστο και ενοχλητικό σύμπτωμα, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει περισσότερες από μία φορές. Ο κνησμός προκαλεί πάντα μια ιδεοψυχαία επιθυμία να χαλαρώσει το πόνο σας με το ξύσιμο του φαγούρα. Εάν πρόκειται για χέρια ή πρόσωπα, δεν υπάρχουν ειδικά εμπόδια στην ικανοποίηση της ανάγκης να αφαιρεθεί η φαγούρα με μηχανικά μέσα, αλλά η φαγούρα στην οικεία ζώνη ανδρών και γυναικών αποτελεί πραγματικό πρόβλημα. Εμείς, οι άνθρωποι, κατά κάποιον τρόπο δεν prisavlyudno κατά κανόνα γρατσουνιά τους οικεία μέρη τους, και από μόνη της μια κανονική φαγούρα μπορεί να μην είναι ένα ακίνδυνο σύμπτωμα οποιασδήποτε ασθένειας. Τι μπορεί πραγματικά να καταθέσει στον κνησμό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και στο περίνεο και πώς να αντιμετωπίσει αυτό το δυσάρεστο σύμπτωμα;

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Αιτίες φαγούρα στην οικεία περιοχή των ανδρών

Δεδομένου ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη δομή των γυναικείων και αρσενικών γεννητικών οργάνων, είναι λογικό σε ένα άρθρο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ενός συγκεκριμένου φύλου παρά να μιλήσουμε σε γενικές φράσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πρόβλημα της φαγούρας σε μια οικεία θέση στους άνδρες.

Πρέπει να ειπωθεί ότι, παρά την οδυνηρότητα του συμπτώματος, το ισχυρό φύλο δεν βιάζεται να πάει με το πρόβλημα της στενής φαγούρας στον γιατρό. Κάποιος απλά αναφέρεται στο σύμπτωμα και πιστεύει ότι όλα θα περάσουν από μόνα τους, ενώ άλλοι θα βιώσουν ένα ψυχολογικό φραγμό όταν πρόκειται για τα προβλήματα ενός οικείου σχεδίου. Και υπάρχουν και εκείνοι που απλά φοβούνται ότι η φαγούρα θα είναι ένα σύμπτωμα μιας υπάρχουσας σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, η οποία είναι καλύτερα να παραμείνει αθόρυβη.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εμφάνιση κνησμού σε οικεία μέρη, αλλά μόνο ο ειδικός γιατρός μπορεί να καθορίσει ποια από τα συμπτώματα σχετίζονται με τη διάγνωση και στη συνέχεια μετά από ορισμένες μελέτες. Το να κάνεις μια διάγνωση είναι αντιεπαγγελματική, αλλά να έχεις μια ιδέα για τις πιθανές αιτίες κνησμού σε οικεία μέρη είναι ακόμη χρήσιμη για γενική ανάπτυξη.

Πριν προσπαθήσετε να καταλάβετε τους παράγοντες που προκαλούν φαγούρα, πρέπει να καταλάβετε για τον εαυτό σας τι είναι αυτό το σύμπτωμα. Οι φανατικοί γιατροί καλούν την απάντηση του σώματος σε ορισμένα ερεθίσματα, τα οποία μπορούν να είναι τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Είναι σαν ένα ενδιάμεσο στάδιο, μετά τον οποίο ο πόνος θα ακολουθήσει. Αλλά πρέπει να πω ότι μερικές φορές είναι ευκολότερο να υπομείνει τον πόνο από τον κνησμό, το οποίο απλά αναγκάζει ένα άτομο να επηρεάσει κάπως τον κνησμό, δηλαδή το ξύσιμο. Και δεδομένου ότι ο κνησμός δεν εμφανίζεται από το μηδέν, η χτένα μπορεί μόνο να επιδεινώσει το πρόβλημα, οδηγώντας στον σχηματισμό τραυμάτων.

Έτσι, τι μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση σοβαρής κνησμού στη ζωντανή ζώνη στους άνδρες, προκαλώντας βλάβη στον εαυτό τους; Οι αιτίες μπορεί να είναι εξωτερικές και εσωτερικές. Εξετάστε πρώτα τις μη παθολογικές εξωτερικές αιτίες:

 • Ο κνησμός είναι μια απάντηση στις επιδράσεις ερεθιστικών παραγόντων, οι οποίοι μπορεί να είναι απλές φυσιολογικές εκκρίσεις (ούρα, κόπρανα κλπ.). Αν ένας άνθρωπος δεν δίνουν αρκετή προσοχή στην υγιεινή του πέους και το περίνεο, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι την πάροδο του χρόνου, στη βουβωνική χώρα μπορεί να εμφανιστεί φαγούρα και ερεθισμό (ερυθρότητα, οίδημα των ιστών, κάψιμο λόγω της εμφάνισης των μικρο-ρωγμές στο δέρμα).
 • Αλλά ο κνησμός και η ερυθρότητα στην οικεία περιοχή στους άνδρες δεν είναι πάντα ενδεικτική μη ικανοποιητικής υγιεινής. Τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά, αφού αρχίσετε να φοράτε νέα εσώρουχα. Ίσως το ύφασμα της κυλότας να περιέχει συνθετικά νήματα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις από το αρσενικό σώμα. Συνήθως, σε τέτοιες περιπτώσεις, φαγούρα, ερυθρότητα και εξανθήματα (και είναι αρκετά πιθανές με αλλεργίες) περνούν σχεδόν αμέσως μετά την άρνηση να φορέσουν ακατάλληλα εσωρούχα.
 • Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να συμβεί όχι μόνο ως απάντηση στη σύνθεση του εσωρούχου, αλλά και στα απορρυπαντικά που χρησιμοποιήθηκαν για το πλύσιμο των ρούχων. Εάν πολλές σκόνες προκαλούν αλλεργικό ερεθισμό στα χέρια, πόσο μάλλον ευαίσθητο ευαίσθητο δέρμα σε οικεία μέρη.
 • Η αλλεργία στους ιστούς και τις σκόνες είναι μόνο μέρος του παγόβουνου. Το γεγονός ότι τέτοιες οθόνες είναι επίσης χαρακτηριστικά της ατομικής ευαισθησίας στα μεμονωμένα συστατικά των απορρυπαντικών που χρησιμοποιούνται για την προσωπική υγιεινή (σαπούνι, αφρόλουτρο, ειδικά μέσα), διάφορα λιπαντικά που χρησιμοποιούνται κατά τη σεξουαλική επαφή και η χρήση του προφυλακτικού (αυτό μπορεί να είναι αλλεργικοί σε λατέξ ή επιπρόσθετα εξαρτήματα).
 • Τι άλλο μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και φαγούρα σε οικεία μέρη; Φυσικά, φάρμακα. Σε περίπτωση υπερευαισθησίας στα συστατικά των τοπικών και συστηματικών φαρμάκων, μπορεί να εμφανιστούν διάφορες αντιδράσεις, όπως φαγούρα, κάψιμο, εξάνθημα στο δέρμα. Αν πρόκειται για λύσεις και αλοιφές που εφαρμόζονται εξωτερικά σε οικεία μέρη, δεν προκαλεί έκπληξη αν εμφανίζονται αλλεργικές εκδηλώσεις σε αυτόν τον τομέα.
 • Αλλά πίσω στο εσώρουχο. Τα συνθετικά υφάσματα σε εσώρουχα και ρούχα είναι επικίνδυνα όχι μόνο για την πιθανότητα αλλεργικών αντιδράσεων σε αυτά, αλλά και για το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" που δημιουργούν. «Μη αναπνοής» εσώρουχα βοηθά να εξασφαλιστεί ότι στη γεννητική περιοχή θερμοκρασία θα αυξηθεί συνεχώς, η οποία μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο μια φαγούρα στο περίνεο, αλλά και διαταραχές της αναπαραγωγικής λειτουργίας των ανδρών.
 • Πρέπει να πω ότι η υποθερμία μειώνει την τοπική ανοσία, δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο για τα οικεία περιοχές από την υπερθέρμανση. Κνησμός μπορεί να υπάρχει κάτι σαν αλλεργικές αντιδράσεις στο κρύο, ή μπορεί να προκληθεί από την άμυνα μειώθηκε σώματος, και ως εκ τούτου, την αναπαραγωγή των ευκαιριακών μικροχλωρίδας στο δέρμα. Για τους άνδρες επικίνδυνη ως υπερ-περιτύλιξη της πυελικής περιοχής, και peremerzanie και τις πιο ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας.

Τώρα είναι καιρός να δώσουμε προσοχή σε εξωτερικούς παθολογικούς λόγους, δηλ. ασθένειες που επηρεάζουν το εξωτερικό δέρμα στην οικεία ζώνη. Οι ακόλουθες ασθένειες μπορούν να θεωρηθούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση αυτού του κνησμού:

 • Πεζίκωση. Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε ότι αυτή η ασθένεια είναι χαρακτηριστική μόνο για την περιοχή του κεφαλιού. Οι ψείρες μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε τριχωτό μέρος του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένης της ηβικής περιοχής. Φυσικά, η ηβική ψείρα στην εμφάνιση είναι λίγο διαφορετική από τις «ενοικιαστές» στο κεφάλι (είναι πολύ μικρή, ημιδιαφανή και ανενεργό), αλλά η φαγούρα ότι είναι σε θέση να προκαλέσει ένα μήνα μετά τη μόλυνση, πολύ ισχυρότερη από ό, τι η φαγούρα όταν ψείρες στο κεφάλι σας.
 • Μύκωση, για παράδειγμα, ringworm στη βουβωνική χώρα. Φυσές της βλάβης από μικροσκοπικούς μύκητες, καθώς και ψείρες, μπορούν επίσης να παρατηρηθούν σε οποιαδήποτε μέρη του σώματος που καλύπτονται με τα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του pubis, του περίνεου, του οσχέου, του πρωκτού. Και ένα από τα συμπτώματα της μυκητίασης των γεννητικών οργάνων είναι ο επώδυνος κνησμός και αίσθημα καύσου στο περίνεο στους άντρες.

Παρεμπιπτόντως, η αναπαραγωγή των μυκήτων σε μια οικεία θέση μπορεί να ενεργοποιηθεί απλά με τη φθορά συνθετικά εσώρουχα χωρίς να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και δημιουργώντας στη βουβωνική χώρα με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Δηλαδή, τέτοιες συνθήκες είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγή των μυκήτων.

Στο δέρμα μας, και ειδικά σε ευαίσθητες περιοχές, συσσωρεύονται πολλοί παθογόνοι και ευκαιριακοί μικροοργανισμοί, αλλά για να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν ασθένειες, απαιτούνται ειδικές συνθήκες. Η θερμότητα και η υγρασία είναι τα πιο κατάλληλα από αυτά, ειδικά εάν, επιπλέον, η ανοσία του σώματος δεν είναι αρκετά δυνατή (και ποιος από εμάς έχει στο επίπεδο;).

 • Η υγρασία και η ζεστασιά αρέσκονται όχι μόνο από μύκητες, αλλά και από πολλά βακτήρια. Μερικοί μικροοργανισμοί ζουν συνεχώς στο δέρμα μας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να διορθώσουν τη δημογραφική κατάσταση του είδους τους. Άλλοι (παθογόνο μικροχλωρίδα) έρχονται σε μας στο δέρμα από ανθρώπους που φέρουν αυτό το είδος βακτηρίων (όπως μεταδίδονται σε σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή ΣΜΝ), και επίσης αναμένουν κατάλληλες συνθήκες. Είναι μόνο ασυλία για να δώσει το χαλαρό, και η ζωντανή μικροχλωρίδα που συσσωρεύεται στην οικεία ζώνη θα ξεκινήσει την ενεργή αναπαραγωγή. Αυτό, με τη σειρά του, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας, τα πρώτα σημάδια της οποίας μπορούν να θεωρηθούν κνησμός, πρήξιμο των ιστών και ερυθρότητα τους.

Στην περίπτωση αυτή, ο κνησμός δεν θα είναι τόσο έντονος και σταθερός όσο στην μυκητιασική λοίμωξη και σύντομα, μικροσκοπικές ρωγμές και πόνοι μπορεί να εμφανιστούν στο σημείο φαγούρας. Στην περίπτωση αυτή, λοιμώξεις που τείνουν να φτάσουν βαθιά μέσα στο σώμα, συνήθως εκδηλώνουν επιπρόσθετα εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα, εκτός από μια δυσάρεστη οσμή.

 • Έκζεμα στα γεννητικά όργανα. Ναι, οι εκζεματικές αλλοιώσεις δεν φαίνονται τόσο συχνά ακόμα και σε οικεία μέρη. Είναι αλήθεια ότι ο κνησμός συμβαίνει κυρίως τη νύχτα. Τα πιο έντονα συμπτώματα είναι ο πόνος και η αίσθηση καψίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ερυθρότητα, οίδημα του δέρματος και φλύκταινες στην οικεία περιοχή.

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει όλο και περισσότερο για εξωτερικούς παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα στην οικεία ζώνη στους άνδρες. Υπάρχουν όμως και μερικοί εσωτερικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση του παραπάνω συμπτώματος. Ορισμένα από αυτά, όπως ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος, ή ψυχολογικοί παράγοντες (άγχος και το άγχος) από μόνα τους δεν είναι μια παθολογία, αλλά μπορεί να είναι ένας προδιαθεσικός παράγοντας για την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύουμε ότι οι ορμονικές αποτυχίες είναι καθαρά γυναικείο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει και στους άνδρες, γεγονός που μπορεί να φανεί μειώνοντας την ισχύ, την τριχόπτωση στο κεφάλι, τις μεταβολές της διάθεσης, τις αλλαγές στο σχήμα και το δέρμα. Το δέρμα (συμπεριλαμβανομένων των οικείων χώρων) συνήθως γίνεται πιο ξηρό και ευαίσθητο, το οποίο μπορεί να εκδηλωθεί ως κνησμός και ερεθισμός.

Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι επίσης συχνότερα στις γυναίκες. Το ισχυρό φύλο θεωρείται πιο ανθεκτικό στο στρες παρά το αδύναμο. Παρόλα αυτά, ορισμένες καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν έντονο ενθουσιασμό ακόμα και σε ισχυρά άτομα. Έτσι, το άρρωστο θέμα για τους άνδρες θεωρείται διάφορα προβλήματα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Δεν είναι πολύ πιο εύκολο να διαλύσουμε τις σχέσεις και τα εργασιακά προβλήματα που μειώνουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου (ανατροπή, έλλειψη σταδιοδρομίας, χαμηλός μισθός, απόλυση, ανικανότητα να βρει μια νέα αξιοπρεπή δουλειά). Εξωτερικά, ένας άνθρωπος μπορεί να κρατήσει καλά, αλλά βράζει στο πάθος υπονομεύει το νευρικό σύστημα. Και οι αποτυχίες στο έργο του συχνά εκδηλώνονται από μια ανεπαρκή αντίδραση στα ερεθίσματα. Μια τέτοια αντίδραση μπορεί να είναι ακόμη και κνησμός στο περίνεο.

Αλλά αυτοί είναι όλοι οι παράγοντες που είναι προσωρινοί και όχι τόσο επικίνδυνοι όσο με κάποιες εσωτερικές παθολογικές αιτίες. Δεν έχει από καιρό μυστικό ότι κάποιες εσωτερικές ασθένειες, μερικές φορές ακόμη και που δεν συνδέονται με το αναπαραγωγικό σύστημα, μπορούν επίσης να προκαλέσουν «ψώρα» μεταξύ των ποδιών. Σε τέτοιες ασθένειες φέρει:

 • αναιμία (χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, που μπορεί να εκδηλωθεί ως μυρμηκίαση και κνησμός του δέρματος),
 • σακχαρώδη διαβήτη (ο κνησμός στη στενή περιοχή είναι ένα σύνηθες σύμπτωμα της νόσου σε άνδρες και γυναίκες),
 • φλεγμονώδης νόσος του ουροποιητικού συστήματος :. κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα, νεφρών και των ουροφόρων νόσο πέτρα, κλπ, όπου ο ασθενής μπορεί να αισθάνεται σαν κάψιμο, και φαγούρα της ουρήθρας (ούρων του ασθενούς έχει μία συγκεκριμένη σύνθεση, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό και κνησμό κοντινά υφάσματα, αν δεν μπορείτε να πλύνετε αμέσως μετά την ούρηση)
 • (σε πρώιμο στάδιο μιας κακοήθους διαδικασίας, οι γιατροί μερικές φορές ακούν τέτοια παράπονα),
 • εντερικά παράσιτα (μπορούν επίσης να διαταράξουν έναν άνδρα τη νύχτα, προκαλώντας φαγούρα στην οικεία ζώνη),
 • συστημική μόλυνση (παθογόνα εσωτερικές ασθένειες μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα μέσω του αίματος, φθάνοντας και στη βουβωνική χώρα συν εκτός μειώνουν σημαντικά την συνολική ανοσία, η οποία καθιστά δυνατή για να πολλαπλασιάσει παθογόνος μικροχλωρίδα εναποτίθεται στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό)
 • ιική παθολογίες, και ιδιαίτερα, έρπητα των γεννητικών οργάνων (παθολογία μεταδίδεται εύκολα από άχυρο και εκδηλώνεται ως ερυθρότητα και κνησμός της εμφάνισης των φυσαλίδων στα γεννητικά όργανα ενός ανθρώπου, η οποία σκάσει με τον σχηματισμό επώδυνα έλκη).

Πρέπει να πούμε ότι πολλοί από τους προαναφερθέντες λόγους είναι επίσης χαρακτηριστικοί για τις γυναίκες, αν και ο κατάλογος των παραγόντων κινδύνου θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Έτσι, το ισχυρό φύλο είναι κάπως τυχεροί, είναι αλλοδαποί σε πολλά από τα γυναικεία προβλήματα που προκαλούν ένα τόσο οδυνηρό σύμπτωμα.

trusted-source[6], [7]

Διαγνωστικά φαγούρα στην οικεία περιοχή των ανδρών

Για να καταλάβει κανείς με τι έχει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος, αυτό που προκαλεί ένα τέτοιο δυσάρεστο σύμπτωμα, χωρίς να επισκεφθεί κάποιον γιατρό, δεν μπορεί να κάνει. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε όχι έναν γιατρό. Για παράδειγμα, οι δερματικές παθήσεις είναι η αρμοδιότητα ενός δερματολόγου, και δεν έχει σημασία πού βρίσκεται η πληγείσα περιοχή σε ποιο τμήμα του σώματος. Όταν πρόκειται για λοιμώξεις, μπορεί να είναι ήδη εργάζονται εκεί μαζί διάφορους γιατρούς: θεραπευτή, ουρολόγο ή Ανδρολόγος (αρσενικό γιατρός), μολυσματικές ασθένειες, αφροδίσια νοσήματα (όταν πρόκειται για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις). Στις ορμονικές αποτυχίες και τις ενδοκρινικές παθολογίες είναι απαραίτητη η διαβούλευση με τον θεραπευτή και τον ενδοκρινολόγο.

Αλλά ούτως ή άλλως, η υγεία είναι πιο ακριβή. Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτείτε πρώτα και κύρια, όχι για το πόσο λεπτό είναι το πρόβλημά σας και πώς δεν θέλετε να το διαδώσετε σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Η διάγνωση των αιτιών κνησμού στην οικεία περιοχή ξεκινά πάντα από την ακρόαση των παραπόνων του ασθενούς και την εξέταση της πληγείσας περιοχής. Ο γιατρός δίνει προσοχή σε τέτοιες στιγμές:

 • όταν υπήρχε ένα δυσάρεστο σύμπτωμα,
 • είτε προηγείται η λήψη φαρμάκων είτε η αγορά νέων εσώρουχων,
 • αν ένας άνθρωπος εκτελεί τακτικά διαδικασίες υγιεινής σε οικεία μέρη,
 • αν πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι έχουν έναν άνδρα,
 • Είτε χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του σεξ ενός αντισυλληπτικού,
 • αν υπάρχει περίεργη κατανομή από ένα σεξουαλικό μέλος,
 • αν υπάρχουν τραύματα και γρατζουνιές στη ζωντανή ζώνη, τι έχουν χαρακτήρα,
 • αν ένα παρόμοιο σύμπτωμα εμφανίστηκε νωρίτερα (για παράδειγμα, ο έρπης των γεννητικών οργάνων μπορεί να θυμίζει περιοδικά και να εξαφανίζεται μόνος του), κλπ.

Ο γιατρός αναγκαστικά μελετά την αναμνησία του ασθενούς, επειδή οι πληροφορίες για τις υπάρχουσες παθολογίες μπορούν να εξηγήσουν την εμφάνιση κνησμού στο περίνεο. Κατ 'αρχήν, ένας έμπειρος γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει μια διάγνωση μετά την εξέταση του ασθενούς. Και όμως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για την τελική διάγνωση χωρίς εξετάσεις, γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι η παθολογία δεν είναι μία. Οι εργαστηριακές εξετάσεις συμβάλλουν στην ανακάλυψη κρυφών συνυπάρχουσων ασθενειών.

Τι είδους εξετάσεις μπορούν να δοθούν σε έναν ασθενή σε αυτή την περίπτωση:

 • πρότυπες εξετάσεις ούρων και αίματος (OAM και UAC),
 • βιοχημική εξέταση αίματος,
 • αναλύσεις για τη ζάχαρη (μόνο αυτές συμβάλλουν στην επιβεβαίωση ή την εξάλειψη του διαβήτη),
 • ένα επίχρισμα (απόξεση) που ακολουθείται από εξέταση του παθογόνου της λοίμωξης (συμβάλλει στην επιβεβαίωση ή την εξαφάνιση της μολυσματικής φύσης της νόσου),
 • όταν υπάρχει υποψία της αλλεργικής φύσης του κνησμού (εάν αποκλείεται η μόλυνση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η κακή υγιεινή), συνιστάται η διεξαγωγή δοκιμής αλλεργιογόνου.

Εάν υπάρχει υποψία για διεργασίες όγκου, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει επιπλέον μελέτες: υπερηχογράφημα και βιοψία ιστών (μεσογειακών λεμφαδένων, εάν είναι διευρυμένες) στο νεόπλασμα. Εάν υπάρχει υποψία ύπνου για τη βουβωνική χώρα, εκτελείται επιπρόσθετη επιθεώρηση της "σκηνής του εγκλήματος" κάτω από τη λάμπα ξύλου και λαμβάνεται το υλικό για ιστολογική εξέταση για να αποκλειστεί η ογκολογία.

trusted-source[8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]

Διαφορική διάγνωση

Η διαφορική διάγνωση διεξάγεται σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας φυσικής εξέτασης και εργαστηριακών εξετάσεων. Αυτό καθιστά δυνατή τη διαφοροποίηση του κνησμού που προκύπτει από εσωτερικές ασθένειες και το ίδιο σύμπτωμα που προκαλείται από τοπικές αντιδράσεις σε μια λοίμωξη ή αλλεργιογόνο.

Για να μπορέσετε να αναθέσετε αποτελεσματική θεραπεία, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε ποια λοίμωξη προκάλεσε τη φαγούρα: ιοί, μύκητες ή βακτήρια, καθορίστε την εμφάνισή τους. Το γεγονός είναι ότι οι παθολογίες του ιού (για παράδειγμα, ο ιός του έρπητα) δεν μπορούν να θεραπευτούν πλήρως, τα συμπτώματα απομακρύνονται με τη βοήθεια ανοσοδιεγερτικών και ειδικών αντιιικών αλοιφών. Η βακτηριακή μόλυνση απαιτεί τη χρήση αντιβιοτικών (τοπικά και μερικές φορές συστηματικά) και οι μύκητες μπορούν να καταστραφούν μόνο από αντιμυκητιασικούς παράγοντες (αντιμυκητιασικά).

Εάν η αιτία του κνησμού είναι η φλεγμονώδης παθολογία του ουροποιητικού συστήματος, η λοίμωξη υποδηλώνεται αρχικά, οπότε η θεραπεία συνταγογραφείται με συστηματικά αντιβιοτικά.

Εάν η ανάλυση για τη ζάχαρη δείχνει σημαντική υπέρβαση του κανονικού της, εντοπίζουν το «σακχαρώδη διαβήτη». Σε αυτή την περίπτωση, η θεραπεία συνεπάγεται δίαιτα και λήψη ειδικών φαρμάκων για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα.

Όπως μπορούμε να δούμε, με βάση το πόσο σωστά θα γίνει η διαφορική διάγνωση, η αποτελεσματικότητα της συνταγογραφούμενης θεραπείας εξαρτάται άμεσα. Αποτελέσματα βασίζονται σε οπτική επιθεώρηση είναι δύσκολη, επειδή η δυνατότητα οικεία ζώνη ότι υπάρχει πάντα αυξημένη υγρασία, και ροή αέρα είναι περιορισμένη, και ως εκ τούτου ακόμη και μυκητιάσεις δερματώσεις συμβούν ειδικά (με σχηματισμό φυσαλίδων και υγρό πληγής πιο χαρακτηριστικές ιογενή παθολογίες). Μόνο ειδικές εργαστηριακές και μελετητικές μελέτες συμβάλλουν στον προσδιορισμό της πραγματικής αιτίας της εμφάνισης κνησμού στη στενή ζώνη στους άνδρες.

trusted-source[15], [16], [17], [18], [19]

Επιπλοκές και συνέπειες

Αλλά δεν αξίζει να είναι πολύ υπερήφανη και χαλαρή για τους άνδρες. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, ο αριθμός των προβλημάτων που προκαλούν φαγούρα στην οικεία ζώνη στους άνδρες δεν είναι τόσο μικρός που παραμελούνται. Πολλοί άντρες κάνουν τακτικά την υγιεινή των γεννητικών οργάνων, φορούν μόνο φυσικά λινά, χρησιμοποιούν υποαλλεργικό μωρό σαπούνι και τις ίδιες σκόνες, διατηρούν τη βέλτιστη θερμοκρασία στην περιοχή της πυέλου; Πιθανότατα, τέτοιες μονάδες, αλλά εκείνες που δεν πληρούν τουλάχιστον ένα μέρος των παραπάνω, εκατομμύρια.

Και τι γίνεται με την προστασία κατά τη σεξουαλική επαφή; Ας πούμε το θέμα της αλλεργίας στο λατέξ και μιλάμε για προφυλακτικά ως μέσο προστασίας από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Πόσοι άνδρες σε βάρος της απόλαυσης τους χρησιμοποιούν, επειδή το λατέξ μειώνει την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων, η οποία επηρεάζει τη δύναμη του οργασμού; Και αυτό δεν είναι μυθοπλασία, αλλά η άποψη των ίδιων των ανδρών, στην οποία δικαιολογούν την απροθυμία να χρησιμοποιούν προφυλακτικά. Λοιπόν, τι γίνεται με την προστασία από τα ΣΜΝ; Έχουμε πιο αποτελεσματικά μέσα για να χρησιμοποιήσουμε το ισχυρότερο σεξ;

Μπορούμε να πούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να ασφαλίσουμε ενάντια σε όλους τους παράγοντες που προκαλούν φαγούρα από μια οικεία περιοχή. Μπορείτε μόνο να μειώσετε τον κίνδυνο ενός τέτοιου συμπτώματος, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μην είναι τόσο ακίνδυνο.

Φαίνεται ότι η τρομερή, αν η φαγούρα προκαλείται από την έλλειψη υγιεινής; Στην πραγματικότητα, αυτό το σύμπτωμα προκαλεί μια ακαταμάχητη επιθυμία να αντιμετωπίσει τον έναν και για πάντα, καθαρίζοντας τον κνησμό. Και η μηχανική επίδραση στο δέρμα προκαλεί μια τέτοια ανακούφιση, κοντά στην ευφορία, η οποία απλά δεν σας επιτρέπει να σταματήσετε στο χρόνο.

Αλλά το δέρμα στα χέρια και σε ένα οικείο μέρος είναι πολύ διαφορετικό. Αν παχύ χέρια του δέρματος, coarsened όταν εκτίθενται στον αέρα και τον ήλιο, στη συνέχεια, στα γεννητικά όργανα, είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο, έτσι ώστε η ακαθάριστη έκθεση μπορεί να προκαλέσει βλάβες (πληγές, εκδορές) της, και ειδικά αν υπάρχει ήδη μια φλεγμονώδης διαδικασία που δείχνουν οίδημα , ερυθρότητα, εξάνθημα.

Οποιαδήποτε μικρο-και μακροσκοπική βλάβη στο δέρμα προκαλεί κάψιμο και πόνο, και αυτό αποτελεί πρόσθετη μέριμνα. Η εμφάνιση του πληγές στον τόπο όπου η τακτική υπάρχει υγρασία, ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα, γιατί όπως οι τραυματισμοί μπορεί να θεραπεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, και η θέση τους είναι τέτοια ώστε να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουμε στην μόλυνση του τραύματος, συνεχώς αναπαραγωγή στον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα. Πρέπει να πω, η προοπτική δεν είναι η πιο ευχάριστη.

Κατ 'αρχήν όλα τα παραπάνω ισχύουν για αλλεργικό κνησμό και για παράγοντες όπως εξωτερικές και εσωτερικές παθολογίες που εκδηλώνονται με το ίδιο επίμονο τοπικό σύμπτωμα στη λεπτή περιοχή. Αλλά οι παθολογικοί παράγοντες είναι επίσης επικίνδυνοι επειδή μερικοί από αυτούς, εκτός από την ταλαιπωρία, φέρνουν επίσης μερικές επιπλοκές στη σεξουαλική ζωή. Εάν οι γρατσουνιές είναι γεμάτη με πόνο κατά την κίνηση, και σεξουαλική επαφή, τη μόλυνση, ορμονική διαταραχή, διαβήτης, ο καρκίνος και ορισμένες άλλες ασθένειες μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανδρική δύναμη.

Κνησμός στη στενή ζώνη μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι μιας τέτοιας ασθένειας σε έναν άνθρωπο. Και όσο νωρίτερα εντοπίζεται η αιτία του συμπτώματος, τόσο πιο πιθανό είναι να διορθωθεί η κατάσταση χωρίς να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στη σεξουαλική ζωή ή σε κρίσιμη κατάσταση με απειλητική για τη ζωή κατάσταση (όπως στον καρκίνο και την αναιμία).

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κνησμός μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας αφροδίσια ασθένειας και τότε ο άνθρωπος θα αποτελέσει ήδη κίνδυνο για τους σεξουαλικούς του συντρόφους. Συστολή, η απροθυμία να κάνει δεν είναι ένα πρόβλημα για ειδικό οθόνη και συγγενείς, ο φόβος της καταδίκης του επιτακτικός λόγος να μην πάει στο γιατρό για εξέταση και θεραπεία, ενώ συνεχίζει να τροφοδοτήσει τις τάξεις των ασθενών με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αν δεν ανησυχείς για τον εαυτό σου, σκεφτείτε τουλάχιστον αυτούς που σας περιβάλλουν.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26]

Πρόληψη

Εκείνοι που έχουν βιώσει μια ολόκληρη αυτή φρίκη, που σχετίζονται με φαγούρα σε οικεία μέρη, δεν θα θέλουν πλέον να το επαναλάβουν. Και παρόλο που οι περισσότερες παθολογίες και καταστάσεις που συνοδεύονται από το παραπάνω σύμπτωμα δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και η πρόγνωση της θεραπείας τους είναι γενικά ευνοϊκή, λίγοι θα θέλουν να περάσουν ξανά από αυτό.

Τι πρέπει να γίνει για να αποφευχθεί ο φαγούρα στην οικεία περιοχή ποτέ, τι προληπτικό μέτρο θα βοηθήσει στην αποφυγή ενός οδυνηρού συμπτώματος:

 • Όπως γνωρίζουμε τη βάση της υγείας του δέρματος - την καθαρότητά τους. Καθαρίστε ολόκληρο το δέρμα, αλλά θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε οικεία μέρη με μυστικές πτυχές, ειδικές εκκρίσεις και εγγύτητα στον πρωκτό. Δεν είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της θεραπείας να διεξάγονται στενές διαδικασίες υγιεινής 2 ή περισσότερες φορές την ημέρα. Αρκεί να πλένετε την περιοχή του περίνεου καθημερινά με νερό με φυσικό σαπούνι και επιπλέον να κάνετε ντους μετά από σεξουαλική επαφή.
 • Για τις διαδικασίες υγιεινής, πρέπει να επιλέξετε υποαλλεργικά απορρυπαντικά σε φυσική βάση. Μια εξαιρετική επιλογή είναι κάθε μωρό σαπούνι.
 • Όταν αγοράζετε εσώρουχα, θα πρέπει να προσέχετε πάντα τη σύνθεσή του. Στην ιδανική περίπτωση, η σύνθεση των υφασμάτων για τέτοια ρούχα δεν πρέπει να έχει συνθετικές ίνες. Η καλύτερη παραλλαγή των υφασμάτων είναι το βαμβάκι και το λινό.
 • Για το πλύσιμο των εσώρουχων είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε οικιακό σαπούνι ή ασφαλέστερες παιδικές σκόνες. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στα απορρυπαντικά.
 • Εάν το δέρμα στις οικείες περιοχές είναι πολύ τρυφερό και ευαίσθητο, έχει μικροδομές και ερεθισμό, είναι επιθυμητό να περιοριστεί η κολύμβηση σε ανοιχτό νερό για να αποφευχθεί μόλυνση.
 • Σε περίπτωση που το φάρμακο που συνταγογραφείται για ιατρικούς σκοπούς προκαλεί αλλεργική αντίδραση, πρέπει να ακυρωθεί και αρκετές ημέρες να λάβει αντιισταμινικά.
 • Μην παρακάνετε τα γεννητικά όργανα σας, αν δεν είναι πολύ κρύο έξω. Η υπερθέρμανση της στενής ζώνης θα επηρεάσει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος και του αναπαραγωγικού συστήματος και αν ο άνθρωπος πρέπει επίσης να γδύσει σε ένα ψυχρό δωμάτιο, μια απότομη μεταβολή της θερμοκρασίας θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση.
 • Εάν ένας άνθρωπος παρατηρήσει την εμφάνιση κνησμού και εκρήξεων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, η πρώτη του σκέψη μπορεί να είναι η επιθυμία να κάψει πληγές με αλκοόλ, ιώδιο, zelenka. Αυτό δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση, δεδομένου ότι μπορεί να σχηματιστεί ένα τρυφερό, σκληραπυρηνικό κάψιμο στο λεπτό δέρμα.
 • Ο κνησμός στο περίνεο μπορεί να είναι ένα προσωρινό φαινόμενο (δεν πλύθηκε εγκαίρως, χρησιμοποίησε σαπούνι κάποιου άλλου που προκάλεσε αλλεργική αντίδραση κ.λπ.). Συνήθως αυτό το σύμπτωμα, ελλείψει ερεθιστικού παράγοντα μετά από αποτελεσματικές διαδικασίες υγιεινής και τη χρήση εναλλακτικών παραγόντων, εξαφανίζεται μέσα σε λίγες ημέρες. Αν αυτό δεν συμβεί, πρέπει να αναζητήσετε συμβουλές και βοήθεια από ειδικούς.

Ο κνησμός στη στενή ζώνη στους άνδρες είναι ένα λεπτό πρόβλημα, το οποίο πολλοί άνδρες προτιμούν να συγκρατούν, προσφεύγοντας μόνο στη βοήθεια συνταγών για φάρμακα εναλλακτικής ιατρικής και φαρμάκων που ο ίδιος ορίζουν. Αυτή η προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος είναι γεμάτη με την εμφάνιση νέων δυσάρεστων συμπτωμάτων. Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της αναποτελεσματικής θεραπείας «στο σπίτι», μπορεί να χαθεί ο χρόνος κατά τον οποίο κάποιος θα μπορούσε να απαλλαγεί από την ασθένεια χωρίς συνέπειες για την υγεία των ανδρών. Ο χρόνος θεραπεύει, αλλά όχι στην περίπτωση αυτή.

trusted-source[27], [28]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.