^

Υγεία

Ενδοσκόπηση (ενδοσκόπηση)

Σιγμοσκόπηση

Η σιγμοειδοσκόπηση, η σιγμοειδοσκόπηση ή η ορθοσιγμοσκόπηση είναι μια εργαλειακή μέθοδος εξέτασης του τελικού τμήματος του κύριου τμήματος του παχέος εντέρου, του σιγμοειδούς κόλου (κόλπος sigmoideum), το οποίο περνά απευθείας στο ορθό.

Φαρυγκοσκόπηση

Η τυπική διαδικασία για την εξέταση του φάρυγγα - φαρυγγοσκόπηση - πραγματοποιείται από έναν ωτορινολαρυγγολόγο για τον προσδιορισμό της κατάστασής του και τη διάγνωση ασθενειών.

Λειτουργία λαπαροσκόπησης των σαλπίγγων

Οι σωληνίσκοι της μήτρας αποτελούν σημαντικό στοιχείο του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, χωρίς το οποίο δεν θα ήταν δυνατή η λειτουργία των παιδιών.

Γαστροσκόπηση του στομάχου χωρίς κατάποση του καθετήρα

Πολλοί ασθενείς που έχουν πεπτικά προβλήματα δεν βιαστούν να συμβουλευτούν έναν γιατρό μόνο λόγω «πρόβλεψης» δυσφορίας από μια τέτοια διαγνωστική μέθοδο όπως η γαστροσκόπηση.

Γαστροσκόπηση του στομάχου: αισθήσεις που παρουσιάζουν αποτελέσματα

Με τη γαστροσκόπηση εννοείται μια διαδικασία στην οποία εξετάζονται τα κελύφη και η κοιλότητα του οισοφάγου και του στομάχου. Η περιοχή του δωδεκαδακτύλου επηρεάζεται επίσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η γαστροσκόπηση σας επιτρέπει να απεικονίσετε την εικόνα και να την εμφανίσετε στην οθόνη.

Γαστροσκόπηση: είτε επικίνδυνη, επιβλαβής, εναλλακτική

Η γαστροσκόπηση είναι μια κοινή διαγνωστική διαδικασία που χρησιμοποιείται στη γαστρεντερολογία για τη διάγνωση ασθενειών της ανώτερης πεπτικής οδού.

Τι μπορεί και δεν μπορεί να γίνει πριν από μια γαστροσκόπηση;

Η γαστροσκόπηση προδιαγράφεται σε περιπτώσεις που ο ασθενής αισθάνεται δυσφορία στην κοιλιακή χώρα. Τα παράπονα μπορεί να είναι πόνος, έμετος, ναυτία, δυσφορία στην περιοχή του επιγάστρου, φούσκωμα, μετεωρισμός.

Γαστροσκόπηση του στομάχου και κολονοσκόπηση υπό αναισθησία

Η γαστροσκόπηση είναι μία από τις μεθόδους έρευνας των οργάνων της γαστρεντερικής οδού, η οποία συνίσταται στην ενδοσκοπική εξέταση του στομάχου, του οισοφάγου ή του δωδεκαδακτύλου.

Προετοιμασία για γαστροσκόπηση στομάχου: τι μπορεί και δεν μπορεί να καταναλωθεί, δίαιτα

Η γαστροσκόπηση είναι μια από τις ποικιλίες ενδοσκοπικής έρευνας, στην οποία μελετάται ο γαστρικός βλεννογόνος και τα έντερα με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Το κύριο όργανο που χρησιμοποιείται για τη γαστροσκόπηση είναι το ινωδογαστροσκόπιο.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.