^

Υγεία

Κρέμες για έρπητα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Στα δημοφιλή εξωτερικά μέσα, που χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις δερματικών αλλοιώσεων στον ιό του προσώπου και του σώματος Herpes simplex, είναι η κρέμα από τον έρπη.

Ενδείξεις τέτοιων κρεμών - φλεγμονή διαφορετικές εντοπισμός του δέρματος (ειδικότερα, στα χείλη και nasolabial πτυχώσεις), προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα HSV-I, HSV-II, και VZV (προκαλώντας έρπητας ζωστήρας).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Φαρμακοδυναμική των Κρέμες του έρπητα

Κρέμες κατά των έρπητα Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, μη κυκλικά) είναι αποτελεσματικές επειδή η ακυκλοβίρη είναι πολύ παρόμοια με τη δομή του ιού dezoksiguanidina DNA νουκλεοτιδίου γουανίνης και μπορούν να ενσωματωθούν σε ιοσωμάτιο του. Όταν η βιοχημική αλληλεπίδραση με την κινάση ιικό ένζυμο θυμιδίνης (παρέχοντας μια σύνθεση ιικού DNA) της ακυκλοβίρης μετατρέπεται στην ενεργό μορφή - ακυκλοβίρη τριφωσφορική. Αυτή η ουσία προκαλεί την πλήρη διακοπή των διαδικασιών αναπαραγωγής του DNA απλού έρπητα.

Κρέμα από έρπη Fenistil Penzivir έχει μια δραστική ουσία πενσικλοβίρη (ATS J05AB13), κοντά στην acyclovir, έτσι η φαρμακοδυναμική της είναι παρόμοια.

Κρέμα από έρπη χειλική χείλη Επιγένη περιλαμβάνει γλυκυρριζικού οξέος (ΡΒΧ A05BA08), η οποία έχει μια καρβοξυλική ομάδα και μπλοκ διεργασίες της οξειδωτικής πρωτεϊνών φωσφορυλίωσης σε κύτταρα μολυσμένα με ιό, αναστέλλει το σχηματισμό της ΑΤΡ και αντι-φλεγμονώδεις προσταγλανδίνες σε μακροφάγα, ενίσχυση της δραστικότητας των λευκοκυττάρων και φαγοκυττάρων ιοσωμάτια ιού σύλληψης.

Φαρμακοκινητική

Δεδομένου ότι οι κρέμες από έρπητα Acyclovir (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, μη κυκλικά) δρουν τοπικά στα εξωτερικούς παράγοντες φαρμακοκινητική εγγενείς συστημική χρήση της ακυκλοβίρης, αυτό δεν είναι κατάλληλο και δεν καλύπτεται από τους κατασκευαστές.

Παρόλο που η acyclovir είναι μια ελάχιστα διαλυτή ουσία και ακόμη και με την από του στόματος χορήγηση δισκίων που την περιέχουν, έχει χαμηλό βιοδιαθεσιμότητα (όχι περισσότερο από 25%). Και με ενδοφλέβιες εγχύσεις φαρμάκων acyclovir, η δέσμευση με τις πρωτεΐνες του πλάσματος δεν υπερβαίνει το 33%.

Έτσι, δεν υπάρχει ουσιαστικά συστηματική απορρόφηση των acyclovir και penciclovir, τα οποία αποτελούν μέρος αυτών των κρέμες. Στις οδηγίες για την κρέμα δεν παρουσιάζεται φαρμακοκινητική Epigen.

Ονόματα κρέμες από έρπητα

Μέχρι σήμερα, πιστεύεται ότι οι περισσότεροι καλή κρέμα κατά του έρπητα, ότι είναι η πιο αποτελεσματική - που περιέχουν στη σύνθεσή του Acyclovir 5% κρέμα Aciclovir (βασισμένο σε προπυλένιο). Όμοια αλοιφές είναι με βάση το πετρέλαιο, και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αλοιφή χρησιμοποιείται καλύτερα όταν οι ερεθισμένες περιοχές έχουν σχηματίσει μια κρούστα, και η κρέμα απορροφάται πιο εύκολα, και είναι σκόπιμο να εφαρμόζεται στα πρώιμα στάδια της λοίμωξης. Δείτε επίσης - Θεραπεία του απλού έρπητα

Εμπορικές ονομασίες Κρέμες για τον έρπητα, τη δραστική ουσία η οποία είναι η ακυκλοβίρη (ATS - J05AB01): Zovirax (της GSK, UK), Viroleks (KRKA, Σλοβενία), Atsigerpin (Άγιο Pharmaceuticals, Ινδία), Vivoraks (Cadila Pharmaceuticals, Ινδία), Agerp (Ουκρανία ), Lipster (Ουκρανία), Acic (Sandoz, Ελβετία).

Κάθε ένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα από τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, δηλαδή είναι μια κρέμα για τα χείλη από τον έρπη.

Υπάρχουν κρέμες για τον έρπητα με διαφορετική σύνθεση (1% κρέμα Fenistil Pentsivir) Επιγένη των χειλέων (Cheminova Internacional, Ισπανία) - Κρέμα του έρπητα στα χείλη (επιχείλιος έρπης). Μερικοί χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των βλαβών έρπητα στο δέρμα κρέμα ή ένα κινέζικο διασώστη κρέμα 999 Κρέμα PiYanPing (Sanju Ιατρικής & Φαρμακευτικής Co ), αν και ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι μια κρέμα για το σώμα του έρπητα (εκ. - Θεραπεία του έρπητα ζωστήρα ).

Μέθοδος εφαρμογής κρέμας έρπητα

Κρέμες για τον έρπητα ακυκλοβίρη (Zovirax, Viroleks, Atsigerpin, Vivoraks, Agerp, Lipster, ακυκλικά) θα πρέπει να εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή, τουλάχιστον πέντε φορές την ημέρα για τέσσερις διαδοχικές ημέρες. Κρέμα από έρπη στα χείλη Fenistil Penzivir εφαρμόζεται κάθε δύο ώρες (επίσης τέσσερις ημέρες). Το Acyclovir για εξωτερική χρήση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις βλεννογόνες του στόματος ή του κόλπου.

Το Cream Epigen labial πρέπει να εφαρμόζεται από τρεις έως πέντε φορές την ημέρα. η ελάχιστη διάρκεια της θεραπείας είναι τρεις ημέρες, αλλά η πορεία της θεραπείας μπορεί να είναι μεγαλύτερη (μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα συμπτώματα).

Σύμφωνα με επίσημες οδηγίες, δεν παρατηρήθηκε υπερβολική δόση αυτών των κεφαλαίων. Επίσης, δεν παρατηρήθηκε η αλληλεπίδρασή τους με άλλα φάρμακα.

Οι συνθήκες αποθήκευσης αυτών των κρεμών λαμβάνουν μια θερμοκρασία στην περιοχή των + 10-25 ° C, και η διάρκεια ζωής είναι τρία έτη (36 μήνες).

Σχετικά με την κρέμα σώματος και την κινεζική κρέμα

Κρέμα διασώστης (Forte) Πολωνική κατασκευαστής είναι αναγέννησης και βακτηριοκτόνο παράγοντα, ο οποίος περιλαμβάνει: ένα έλαιο (λιωμένο, ελαιόλαδο, θάλασσα buckthorn), τερεβινθέλαιο (νέφτι δηλ), κερί μέλισσας, εξευγενισμένα ναφθαλίνη, αιθέρια έλαια (λεβάντα, τριαντάφυλλο και δέντρο τσαγιού ).

Δηλαδή, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα μέσα που δεν προορίζονται για τη θεραπεία του έρπητα, καθώς και για τη θεραπεία διαφόρων τραυματισμών και οξεία φλεγμονή του δέρματος της τραυματικής προέλευσης (εκδορές, επιφανειακά τραύματα, εγκαύματα, αιματώματα) και διαστρέμματα.

Και αν και συνιστάται να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δήλωση θέτει υπό αμφισβήτηση για φλεγμονή των βλεννογόνων μεμβρανών, η παρουσία των νέφτι: Τοπικά προϊόντα που περιέχουν νέφτι, είναι ενοχλητικό και απαράδεκτο εφαρμόζεται όχι μόνο στους βλεννογόνους, αλλά και για κάθε κατεστραμμένο ιστό.

Κρέμα διασώστη παραγωγή της Ουκρανίας (Kyivmedpreparat) περιλαμβάνει ένα παράγωγο του παντοθενικού οξέος (βιταμίνη Β5) δεξπανθενόλη που έχουν αντι-φλεγμονώδη, αντικνησμώδεις και αναζωογονητικές ιδιότητες και αντισηπτικό χλωρεξιδίνης.

Πώς να δείτε, αυτό δεν είναι η κρέμα του ιού, αλλά ένα μέσο για τη θεραπεία των δερματικών βλαβών, κατακλίσεις, μολυσμένα έκζεμα, καθώς και πομφολυγώδη δερματίτιδα, φλεβικά έλκη και βράζει.

Κινέζοι κρέμα 999 PiYanPing Κρέμα (Sanju Medical & Pharmaceutical Co) έχει σχεδιαστεί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα (ειδικότερα, κνησμός) σε νευροδερματίτιδα, επαφής και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα ή χρόνιο έκζεμα. Τα ενεργά συστατικά του: ένα συνθετικό γλυκοκορτικοστεροειδές οξικό δεξαμεθαζόνη, καμφορά και μενθόλη. Επομένως, αυτό το εργαλείο δεν είναι αντιεπτικό.

Μας λένε πώς να ενεργούν και πώς να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα κατά του έρπητα και πληροφορίες για αλοιφές για αυτό το ιογενής λοίμωξη μπορεί να βρεθεί στη δημοσίευση - Μια αλοιφή για το κρύο χείλη: τι, πότε και πώς να Παπανικολάου;

trusted-source[15], [16]

Χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όλες αυτές οι κατασκευαστές φαρμάκων σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι δυνατή ακόμη και η τοπική εφαρμογή της κρέμες ή αλοιφές με ακυκλοβίρη και κρέμα γάλακτος Fenistil Pentsivir με πενσικλοβίρης παρέχονται μόνο ότι τα αναμενόμενα οφέλη για τη μητέρα και το έμβρυο θα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις τους, ιδιαίτερα σε υψηλότερη ευαισθησία των εγκύων γυναικών σε εισερχόμενα εξαρτήματα.

Όσον αφορά τη χρήση κατά την εγκυμοσύνη και τη γαλουχία της κρέμας Epigen labial, οι οδηγίες του δείχνουν ότι είναι δυνατή η χρήση αυτού του φαρμάκου - σύμφωνα με απόλυτες ενδείξεις.

Επίσης διαβάστε - Έρπης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αντενδείξεις για τη χρήση κρέμας έρπητα

Κρέμες από έρπητα με acyclovir, καθώς και με πενσικλοβίρη, αντενδείκνυνται σε υπερευαισθησία σε αυτές τις ουσίες ή σε άλλα συστατικά. Δεν συνιστάται η χρήση του Acyclovir (και όλων των συνόρων φαρμάκων) και του Fenistil Penzivir για παιδιά κάτω των 12 ετών. Επίσης, δεν συνιστάται η χρήση τους για τη θεραπεία της γεννητικής μορφής του έρπητα.

Κρέμα για έρπη στα χείλη Το Epigen labial επίσης δεν ισχύει αν υπάρχει αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά του.

trusted-source[9], [10], [11], [12], [13], [14]

Παρενέργειες

Δεδομένης ελάχιστη απορρόφηση της δραστικής ουσίας (ακυκλοβίρη και penciclovir) περιλαμβάνονται στην κρέμα για τον έρπητα, παρενέργειες συχνά εκδηλώνεται ως δερματικό εξάνθημα στη θέση της εφαρμογής, φαγούρα και κάψιμο, καθώς και μικρές άλγος που έλαβαν θεραπεία οικόπεδο

Εάν κάποιο από τα φάρμακα που περιέχουν acyclovir χρησιμοποιείται ως κρέμα από τον έρπητα των γεννητικών οργάνων, τότε οι γυναίκες μπορεί να έχουν φλεγμονή του αιδοίου.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Κρέμες για έρπητα" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.