^

Υγεία

Εναλλακτικές θεραπείες για τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι μέθοδοι της εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούνται στη θεραπεία πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου ιού θηλώματος. Η εναλλακτική θεραπεία στοχεύει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην καταστροφή των εκδηλώσεων του HPV και στην πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της λοίμωξης.

 1. Λαμβάνετε σε ίσες αναλογίες κορίανδρο (φρούτα), ρίζα βαλεριάνα, μητέρα, ρίγανη, φελλό, κώνους λυκίσκου και μέντα ή βάλσαμο λεμονιού. Τρίψτε όλα τα συστατικά και ρίξτε 500 ml βραστό νερό 30 g συλλογής λαχανικών. Ο παράγοντας πρέπει να εγχυθεί για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια φιλτράρεται και λαμβάνεται σε μικρές γλόνες όλη την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας είναι 10-14 ημέρες.
 2. Συλλέξτε ½ κουβάδες φρούτων αλόγου καστανιάς (3-5 κιλά) και ρίξτε τα με απότομο βραστό νερό. Ο παράγοντας θα πρέπει να εγχέεται για 12-18 ώρες. Η έγχυση αποστραγγίζεται και προστίθεται σε ένα ζεστό μπάνιο, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται μέσα σε 30 λεπτά για 10-14 ημέρες την ημέρα. Μετά τις διαδικασίες ύδατος, οι επιδερμίδες πρέπει να καθαρίζονται απαλά με μαλακή πετσέτα και να υποβάλλονται σε επεξεργασία με χυμό πορτοκαλιού.
 3. Για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, πάρτε σε ίσες αναλογίες τσουκνίδα, σκύλο αυξήθηκε, plantain, ρίζα πικραλίδα, μελισσό και αλογοουρά. Τρίψτε όλα τα συστατικά και 100 γραμμάρια συλλογής ρίξτε 1 λίτρο βραστό νερό. Το ποτό πρέπει να εγχέεται για 4-6 ώρες. Μετά το τέντωμα, πάρτε 250 ml 3-4 φορές την ημέρα για μια εβδομάδα. Μετά από διακοπή μιας εβδομάδας, η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί.

Για τη θεραπεία των θηλωμάτων και των κονδυλωμάτων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια. Έχουν έντονο αντιιικό και ανοσοδιεγερτικό αποτέλεσμα, αυξάνουν την προστασία του δέρματος από διάφορα παθογόνα.

Για να επεξεργαστείτε τις καλλιέργειες χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο από τσάι, γαρύφαλλο, ευκάλυπτο, λεμόνι, κέδρο. Τα αναφερθέντα έλαια μπορούν να αναμειχθούν. Η πορεία της θεραπείας πρέπει να είναι τουλάχιστον 10-14 ημερών ημερήσιας θεραπείας με θηλώματα, κονδυλώματα ή κονδύλωμα. Μετά από μια τέτοια θεραπεία, οι αναπτύξεις εξαφανίζονται τελείως.

Πριν χρησιμοποιήσετε εναλλακτικές θεραπείες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένα μη παραδοσιακά φάρμακα αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών.

Κουρκούμη κατά του ανθρώπινου ιού θηλώματος

Πρόσφατες μελέτες έχουν καταδείξει ότι η χρήση του κουρκούμη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κακοηθών βλαβών στο σώμα και την ανάπτυξη ιογενών ασθενειών, ιδιαίτερα της θηλωματομάτωσης. Το μπαχαρικό περιέχει μια ουσία - κουρκουμίνη, η οποία ρυθμίζει την ανάπτυξη γονιδίων που σχετίζονται με ογκολογικές και μολυσματικές παθολογίες.

Η κουρκουμίνη μειώνει την έκφραση της ογκοπρωτεΐνης του ανθρώπινου θηλωματοϊού και προάγει το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Έχουν διεξαχθεί κλινικές μελέτες για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η οποία προκαλεί ορισμένα στελέχη ιού θηλώματος. Το κουρκούμη έχει έντονη κυτταροτοξική δράση έναντι των 16 και 18 γονότυπων του HPV.

Η χρήση των μπαχαρικών προάγει την ιστολογική βελτίωση των προκαρκινικών συνθηκών. Δηλαδή, το κουρκούμη είναι ένα είδος προληπτικού εργαλείου για τον καρκίνο και την λοίμωξη από τον HPV. Το έντονο θεραπευτικό αποτέλεσμα κατά των μολυσματικών εκδηλώσεων του HPV είναι το έλαιο από το κουρκούμη και το βορονέλο. Το μπαχαρικό μπορεί να προστεθεί σε διάφορα πιάτα ή να καταναλωθεί καθημερινά για 1 κουταλάκι του γλυκού, πλυμένο με ζεστό νερό.

Φυτική θεραπεία

Η χρήση φαρμακευτικών βοτάνων σε HPV έχει ως στόχο την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την τοπική θεραπεία των όγκων.

 • Αφαιρέστε τη φρέσκια φολαντίνη και εντοπίστε το χυμό του φυτού στο νεόπλασμα. Η διαδικασία πρέπει να διεξάγεται για 14 ημέρες κάθε 2 ημέρες. Οι επεξεργασμένες αναπτύξεις στεγνώνουν και πέφτουν από τους ίδιους. Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη θεραπεία του δέρματος.
 • Πάρτε τα φύλλα τριετούς αλόης ή calanchoe, ξεπλύνετε καλά και κόψτε μαζί. Συνδέστε το φυτό σε θηλώματα ή ακροχορδώνες και ασφαλίστε με ένα έμπλαστρο με τη μορφή συμπίεσης. Η αλόη πρέπει να διατηρείται για 4 ώρες, και calanchoe - 8-10 ώρες. Η πορεία της θεραπείας είναι 10-14 ημέρες.
 • Αλέθουμε σχολαστικά ένα ζευγάρι σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε με μια κουταλιά αλεύρι ή οποιαδήποτε κρέμα. Βάλτε το μίγμα σκόρδου στη συσσώρευση για 3-4 ώρες και πλύνετε το δέρμα με σαπούνι. Η διαδικασία διεξάγεται 5-7 φορές για 10 ημέρες. Τα νεοπλάσματα διαχωρίζονται μέσα σε ένα μήνα.
 • Τρίψτε 2-3 πράσινα καρύδια στην καστανή κατάσταση και γεμίστε τα με κηροζίνη σε αναλογία 2: 1. Το προϊόν πρέπει να εγχυθεί για 21 ημέρες σε σκοτεινό δροσερό μέρος σε κλειστό δοχείο. Στη συνέχεια φιλτράρεται και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των προσβεβλημένων ιστών 1-2 φορές την ημέρα.
 • Για να αφαιρέσετε τα νέα θηλώματα, πάρτε 1 αυγό ασπράδι και χτυπήστε το σε ένα αφρό. Εφαρμόστε το προϊόν στο στρώμα του δέρματος από το στρώμα, δηλαδή, όταν στεγνώσει το πρώτο στρώμα της πρωτεΐνης, εφαρμόστε ένα δεύτερο και ούτω καθεξής. Η διαδικασία διαρκεί 1-2 ώρες. Οι συνεδρίες πρέπει να διεξάγονται εντός 5-7 ημερών. Μετά από αυτή τη θεραπεία, τα θηλώματα στεγνώνονται.

Η θεραπεία με βότανα θα πρέπει να γίνει μετά από διαβούλευση με το γιατρό, καθώς τα φυτά έχουν αντενδείξεις και παρενέργειες, έτσι ώστε να είναι επικίνδυνες αν χρησιμοποιούνται λανθασμένα.

Βιταμίνες

Η βιταμινοθεραπεία αποτελεί υποχρεωτικό συστατικό της θεραπείας του ανθρώπινου ιού θηλώματος. Η ανάγκη για αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος οδηγεί στην ενεργοποίηση του ιού στο σώμα και την εμφάνιση των κλινικών συμπτωμάτων του.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι βιταμίνες Α, C και Ε παίζουν ειδικό ρόλο στη θεραπεία του HPV.

 • A - έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία βοηθά στην προστασία των κυττάρων από την καταστροφή. Η έλλειψη ρετινόλης στο σώμα οδηγεί σε αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού σε παθογόνους παράγοντες. Η χρήση αυτής της βιταμίνης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπει την εμφάνιση των θηλωμάτων. Η ρετινόλη σε υγρή μορφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοπική θεραπεία της ανάπτυξης του δέρματος.
 • Η ε-τοκοφερόλη βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και επιταχύνει την επούλωση. Η πρόσληψη αυτής της βιταμίνης βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτρέποντας τη μόλυνση από τη λοίμωξη. Συμπυκνώματα με διάλυμα βιταμίνης Ε είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των θηλωμάτων στο δέρμα.
 • Το C - ασκορβικό οξύ έχει ένα αντιικό αποτέλεσμα, μειώνει τη δραστηριότητα της λοίμωξης. Η βιταμίνη συνιστάται να λαμβάνεται με τη μορφή δισκίων και να τρώει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτή την ουσία.

Επίσης, υπάρχουν πολυβιταμινούχα σύμπλοκα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των προστατευτικών ιδιοτήτων του ανοσοποιητικού συστήματος: Vitrum, Αλφάβητο, Perfectil, Complevit, Duavit και άλλοι.

Η πρόσληψη βιταμινών επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου, καθώς και την ομαλοποίηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ομοιοπαθητική

Μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης του ανθρώπινου ιού θηλώματος είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Η ομοιοπαθητική συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ όλων των συστημάτων του σώματος, ενισχύει την ανοσία και καθιερώνει μεταβολικές διεργασίες, διεγείρει τις διαδικασίες αναγέννησης.

Ομοιοπαθητικά σκευάσματα:

 • Αντιομόνιο κρούστα - κίτρινα θηλώματα με πυκνή δομή. Βοηθάει με πελματιαία κονδυλώματα και συσσωρεύεται στα δάκτυλα των άκρων.
 • Argentum nitricum - θηλώματα και κονδύλωμα στο δέρμα και τους βλεννογόνους. Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό στο να επηρεάσει τον λάρυγγα και τους όγκους στην στοματική κοιλότητα.
 • Καυστικό - ελαττώματα του δέρματος στο πρόσωπο, τα χέρια, το λαιμό.
 • Thuja occidentalis - βοηθά με τα θηλώματα οποιουδήποτε εντοπισμού.

Όλες οι ομοιοπαθητικές θεραπείες πρέπει να επιλέγονται από γιατρό που συνταγογραφεί τη δόση και ελέγχει τη διαδικασία θεραπείας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.