^

Υγεία

Ένα δείγμα του Nechiporenko

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η δοκιμή Nechiporenko είναι ένας από τους τρόπους προσδιορισμού της φλεγμονώδους νόσου του ουρογεννητικού και του νεφρικού συστήματος. Σχεδόν όλες οι χρόνιες και ακόμα πιο οξείες μορφές τέτοιων ασθενειών προτείνουν μια μέθοδο όπως η δοκιμή Nechiporenko.

Αυτή η τεχνική αναπτύχθηκε από έναν εξαιρετικό επιστήμονα, χειρούργο, ουρολόγο Nechiporenko Αλέξανδρο Ζαχάροβιτς. Ως γιατρός, ο Nechiporenko έγινε διάσημος σε σχέση με επιτυχείς δραστηριότητες που σχετίζονται με το νεφρικό και το ουρογεννητικό σύστημα.

Σχεδόν όλη του τη ζωή Nechiporenko μελέτησαν τον καρκίνο του όργανα του ουροποιητικού συστήματος και πυελονεφρίτιδα. Επιπλέον, έχει εισαχθεί στην κλινική πράξη μια αποτελεσματική μέθοδος διάγνωσης του σχηματίστηκε στοιχεία στα ούρα - Δίκη nechyporenko, ο Αλέξανδρος Ζ σοβιετική ιατρική για πρώτη φορά στην ιστορία που πραγματοποιήθηκε κυστεκτομή (πλήρης αφαίρεση κύστεων ή όγκων) στην κύστη, που ακολουθείται από «τυφλά» τραυματισμό συρραφής εκτομή.

Γιατί γίνεται η δοκιμή Nechiporenko;

Ο σκοπός αυτής της ανάλυσης είναι απλό - το συντομότερο δυνατόν και όσο το δυνατόν να εντοπιστούν πιθανά νεφρική νόσο και να αρχίσει αποτελεσματική θεραπεία. Ακριβώς όπως δείγμα Αντίς - Kakovskogo σε nechyporenko μέθοδος επιτρέπει να δείχνουν τον αριθμό των μη φυσιολογικών λευκών αιμοσφαιρίων - λευκά αιμοσφαίρια, ερυθρά αιμοσφαίρια και πρωτεΐνη στα ούρα των ενώσεων, και ως εκ τούτου τη διάγνωση με μεγαλύτερη ακρίβεια νεφρική παθολογία. από nechyporenko δείγμα επιτρέπει πιο λεπτομερείς σε σύγκριση με το γενικό, συμβατική ανάλυση ούρων, περιγραφές καθιζάνει. Σε γενικές γραμμές, η αναλυτική μελέτη δεν είναι συχνά ορατά από τα σχηματισμένα στοιχεία θόλωσης ούρων και αναπαραγωγή των μικροβίων σε αυτό.

Το τεστ Nechiporenko είναι μια πολύ απλή και προσιτή μέθοδος που καθορίζει την ποσότητα των πιο ορατών ενώσεων σε μικρή ποσότητα υλικού - ούρων.

Μερικές φορές ο ασθενής αδυνατεί να πάρει δείγματα με άλλες μεθόδους λόγω δυσκολίας με ούρηση. Στη συνέχεια, μια απλή ανάλυση - η δοκιμή Nechiporenko μπορεί να αποτελέσει την κύρια, μετά από γενικές αναλύσεις, έγκαιρη και εκλεπτυσμένη πληροφόρηση για τον γιατρό και επίσης να δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει ένα σχέδιο για περαιτέρω ολοκληρωμένη διάγνωση.

Πώς γίνεται η δοκιμή Nechiporenko;

Το υλικό για εργαστηριακή έρευνα λαμβάνεται οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας. Πρότυπο για ανάλυση είναι η δειγματοληψία του μέσου μέρους, συνήθως το πρωί. Ο ασθενής συλλέγει ανεξάρτητα το υλικό σε ειδικό καθαρό δοχείο, έχοντας προηγουμένως πραγματοποιήσει διαδικασίες υγιεινής. Μερικές φορές, σύμφωνα με τις ενδείξεις, τα ούρα μπορούν να ληφθούν με καθετήρα.

Τι μπορεί να μαρτυρήσει για τον Νετσιπόρενκο;

Ακριβώς όπως και σε άλλες τεχνικές, σε αυτή τη μέθοδο υπάρχουν όρια του κανόνα. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτά είναι ένα σήμα για αυτή ή αυτή την ασθένεια. Εάν τα λευκά αιμοσφαίρια "διασχίσουν" τα όρια του καθιερωμένου προτύπου, αυτό υποδηλώνει πυελονεφρίτιδα, χρόνια ή οξεία, όλα εξαρτώνται από τον αριθμό των λευκών σωμάτων. Τα ερυθροκύτταρα που υπερβαίνουν το όριο του προτύπου μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρή ασθένεια - σπειραματονεφρίτιδα ή παθολογία της ουροφόρου οδού, αιματουρία.

Η δοκιμή Nechiporenko έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 100 χρόνια στη ρωσική ιατρική και είναι μια δημοφιλής μέθοδος στην κλινική πρακτική των ξένων ιατρών. Πρόκειται για μια απλή, ενημερωτική ανάλυση που δεν απαιτεί ειδική προετοιμασία και τα αποτελέσματά της είναι συνήθως έτοιμα εντός μιας ημέρας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.