^

Υγεία

Δείγμα γυαλιού

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Ένα δείγμα γυαλιού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον εντοπισμό παθολογικών, χρόνιων και οξέων παθήσεων στο ουροποιητικό σύστημα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης της εστίας της φλεγμονής. Στην ουρολογική κλινική πρακτική χρησιμοποιούνται δύο μέθοδοι. Υπάρχει ένα δείγμα γυαλιού δύο θυρών, καθώς και ένα γυάλινο δείγμα τριών θυρών. Ονομάζονται επίσης δύο-γυάλινο δείγμα και, αντίστοιχα, τρεις-γυαλί. Και οι δύο μέθοδοι εφαρμόζονται σε ένα μέρος του υλικού - ούρα.

Ο σκοπός της μεθόδου είναι ότι ένα δείγμα γυαλιού είναι σημαντικό για τις διαγνωστικές δραστηριότητες. Στην ουρολογία, ειδικά σε σχέση με τους άνδρες, ένα δείγμα γυαλιού βοηθά στην αναγνώριση της ουρηθρίτιδας, των όγκων, του εντοπισμού και της εστιακής ζώνης του προστάτη. Αν τα σχηματισμένα στοιχεία βρίσκονται μόνο στον πρώτο περιέκτη, τότε αυτό μπορεί να υποδεικνύει παθολογία ή μόλυνση στο ουρητήρα ή στο κανάλι της ουρήθρας. Εάν μία μεγάλη ποσότητα ακαθαρσιών (λευκοκυττάρων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων) ταυτοποιούνται σε δύο δοχεία, το γυαλί δείγματος βοηθά διευκρινίσει το «έδαφος» και την τρέχουσα θέση της φλεγμονής στα νεφρά, επιπλέον προς τον προσδιορισμό της φλεγμονώδους ζώνη στον ουρητήρα.

Εάν το δείγμα γυαλιού εκτελείται επανειλημμένα και τα αποτελέσματα παραμένουν τα ίδια ανησυχητικά, αυτό μπορεί να υποδεικνύει μια ογκολογική διαδικασία. Όταν στην τελευταία ικανότητας εμφανίζονται πύο και το σχηματισμό βλέννας, αυτό δείχνει φλεγμονή στην ουροδόχο κύστη, μικροβιακή ή βακτηριακή λοίμωξη, όπως βλέννα υποδηλώνουν φλεγμονή του προστάτη αδένα.

trusted-source[1]

Πώς πηγαίνει το δείγμα γυαλιού;

Πριν τη συλλογή υλικού, ο ασθενής δεν πρέπει να ουρήσει για πέντε ώρες. Συλλέγοντας ένα δίφυλλο δείγμα, ο ασθενής σε μία ούρηση γεμίζει δύο δοχεία. Πρώτον, δεν συλλέγονται περισσότερα από 100 ml υλικού, τα υπόλοιπα συλλέγονται στο δεύτερο. Εάν έχει συνταγογραφηθεί ένα τριών-γυάλινο δείγμα, ο ασθενής συλλέγει τα ούρα για μία ούρηση σε τρία δοχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ένα γυάλινο δείγμα τριών θυρών συνοδεύεται συχνά από διέγερση ενός σημαντικού αρσενικού οργάνου - τον αδένα του προστάτη. Σε αυτή την περιοχή πραγματοποιείται μασάζ και μασάζ σπερματικά κυστικά. Στα δύο πρώτα δοχεία, συλλέγεται ένα απλό ούριο, αλλά όχι πολύ εντατικά, για να αφήσει υλικό για το τρίτο δοχείο. Μετά την αρχική συλλογή, εκτελείται ένα κατάλληλο μασάζ στο φως και στη συνέχεια γεμίζεται το τρίτο γυαλί. Στην πραγματικότητα, το τρίτο, τελευταίο τμήμα είναι το πιο πληροφοριακό για την έρευνα.

Ένα δείγμα γυαλιού είναι μια σοβαρή μικροβιολογική μέθοδος, παρά την απλότητα του. Αυτή η απλή διαδικασία αποκαλύπτει τη δραστηριότητα των λευκοκυττάρων, και μερικές φορές την αιτία εμφάνισης των θρόμβων αίματος (αιματουρία) στα ούρα.

Ένα δείγμα γυαλιού είναι διμερής και τρισδιάστατο - ποια είναι η διαφορά;

Επιπλέον, ότι η διαφορά στον αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές σε αυτές τις επιλογές. Το μόνο πράγμα που χρειάζεται ένα τριαντάρι δείγμα για την ανάλυση μαζί με ένα μασάζ προστάτη. Επιπλέον, ένα δείγμα γυαλιού σε τρεις δεξαμενές σας επιτρέπει να προσδιορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την αιτία και την πραγματική πηγή της πυώδους απόρριψης στα ούρα (πυουρία). Κατά κανόνα, το πύον και η βλέννα εμφανίζονται μετά τη διέγερση - μασάζ και εγκαθίστανται στο τρίτο ποτήρι.

Το δείγμα γυαλιού είναι τριών ποτών, ακριβέστερα ένα τριών υαλοειδών δειγμάτων, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία στη σύνθετη διάγνωση χρόνιας προστατίτιδας. Μια τέτοια δοκιμή ονομάζεται επίσης "χρυσό πρότυπο" της κλινικής διάγνωσης για τέτοιες ασθένειες. Ένα δείγμα γυαλιού είναι μια απολύτως ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδος διάγνωσης.

trusted-source[2]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.