^

Υγεία

Ασθένειες των πνευμόνων, των βρόγχων και του υπεζωκότα (πνευμονία)

Τύποι πλευροπνευμονίας

Η πνευμονία χωρίζεται ανάλογα με τον βαθμό βλάβης των πνευμόνων. Εάν η φλεγμονώδης διαδικασία καλύπτει μόνο τους λοβούς, χωρίς να εξαπλωθεί στα αγγεία και τις κυψελίδες, τότε μιλούν για πλευροπνευμονία ή κρουπώδη πνευμονία - μια μολυσματική ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από ιούς, μικρόβια ή μύκητες.

Θεραπεία της πλευροπνευμονίας

Το πρωτόκολλο θεραπείας για τη φλεγμονή του κρούκου περιλαμβάνει την ταυτόχρονη χρήση δύο αντιβιοτικών: το ένα ενδοφλεβίως και το άλλο ενδομυϊκά. Συνήθως η θεραπεία πραγματοποιείται με τα φάρμακα που περιγράφονται παρακάτω.

Αιματοκήλη πνευμόνων

Με τραυματική βλάβη στον πνευμονικό ιστό με διατηρημένη ακεραιότητα του σπλαχνικού υπεζωκότα, μπορεί να εμφανιστεί αιματοκήλη του πνεύμονα. Αυτή η παθολογία συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και μερικές φορές αιμόπτυση.

Fibrothorax

Οι ασθένειες της υπεζωκοτικής κοιλότητας είναι μια συχνή επιπλοκή που αναπτύσσεται μετά από διάφορες βρογχοπνευμονικές παθολογίες. Μία από αυτές τις επιπλοκές μπορεί να είναι ο ινοθώρακας - μιλάμε για μια εξαλειφόμενη ινώδη διαδικασία στην υπεζωκοτική κοιλότητα.

Συμπτώματα πνευμονίας

Τις περισσότερες φορές, αναπτύσσεται οξεία πλευροπνευμονία και σχεδόν από την αρχή μιας τέτοιας φλεγμονής ή μετά από δύο ή τρεις ημέρες, αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια της εξάπλωσης μιας βακτηριακής λοίμωξης από τον λοβό του πνεύμονα στον υπεζωκότα.

Αιτίες και παθογένεια της πλευροπνευμονίας

Βακτηριακή πνευμονία λοβώδη, τμηματική ή εστιακή δεν πνευμονία ή οξεία πνευμονική λοβούς croupous φλεγμονής που επηρεάζουν μέρος της ορώδης μεμβράνη του του (υπεζωκότα) μπορεί να διαγνωστεί ως μια πλευροπνευμονία, αν και η τάξη των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος ICD10 ο ορισμός αυτός είναι απούσα.

Αιχμές στον αριστερό και στον δεξιό πνεύμονα: υπεζωκοτική, ινώδης

Μια σοβαρή επιπλοκή μετά από ασθένειες του αναπνευστικού είναι μια ακίδα στους πνεύμονες. Εξετάστε την παθογένεση και τα αίτια της εμφάνισής τους, τα κύρια συμπτώματα, τις μεθόδους θεραπείας και πρόληψης.

Σύνδρομο συμπίεσης πνευμονικού ιστού

Ένα κοινό αντικειμενικό σημάδι της αναπτυσσόμενης μείωσης της ελαστικότητας που αντιστοιχεί στη σύσφιξη του πνευμονικού ιστού είναι η ασυμμετρία του θώρακα, που αποκαλύπτεται κατά την εξέταση και την ψηλάφηση.

Σύνδρομο του υπεζωκότα

Η συσσώρευση στο πλευριτικό υγρό κοιλότητα (υδροθώρακα), η οποία μπορεί να είναι εξίδρωμα, διίδρωμα, πύον (pyothorax, εμπύημα), αίμα (αιμοθώρακας) ή μικτό χαρακτήρα φορώντας

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.