^

Υγεία

Ασθένειες του νευρικού συστήματος (νευρολογία)

Ρήξη εγκεφαλικού ανευρύσματος

Το ανεύρυσμα είναι μια προεξοχή του τοιχώματος μιας αρτηρίας ή φλέβας λόγω της λέπτυνσης και της απώλειας της ελαστικότητάς του. Αυτή η παθολογία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι συγγενής. Τις περισσότερες φορές, το ανεύρυσμα διαγιγνώσκεται στα αγγεία του εγκεφάλου, γεγονός που καθιστά την ασθένεια δυνητικά επικίνδυνη.

Διάχυτες αλλαγές στον εγκέφαλο σε ένα παιδί

Διάχυτες αλλαγές στον εγκέφαλο που επηρεάζουν τη βιοηλεκτρική του αγωγιμότητα μπορούν να ανιχνευθούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, οι αιτίες που τις προκαλούν μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς.

Διάχυτες αλλαγές στον εγκέφαλο: τι σημαίνει;

Τόσο οι τοπικές όσο και οι διάχυτες αλλαγές στον εγκεφαλικό φλοιό επηρεάζουν σημαντικά την ευημερία ενός ατόμου, τις γνωστικές του ικανότητες.

Κύστη του διαφανούς διαφράγματος του εγκεφάλου

Μεταξύ των μη φυσιολογικών εγκεφαλικών σχηματισμών καλοήθους χαρακτήρα - συγγενούς ή επίκτητου - είναι επίσης μια κύστη του διαφανούς διαφράγματος του εγκεφάλου.

χρόνια μηνιγγίτιδα

Η χρόνια μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος που, σε αντίθεση με την οξεία μορφή, αναπτύσσεται σταδιακά σε διάστημα αρκετών εβδομάδων (μερικές φορές περισσότερο από ένα μήνα). 

Διαταραχή της όσφρησης

Η εξασθένηση της όσφρησης είναι ένα πραγματικά σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτόχρονα χάνουμε την ικανότητα να προσδιορίζουμε την ποιότητα των προϊόντων διατροφής, την παρουσία ξένων ουσιών (για παράδειγμα, αερίου) στον αέρα.

Αντιδραστική μηνιγγίτιδα

Σύμφωνα με την αιτιολογία, η φλεγμονή των μαλακών και αραχνοειδών μεμβρανών του εγκεφάλου (λεπτομηνιγγίτιδες) - μηνιγγίτιδα - μπορεί να είναι βακτηριακή, ιογενής, παρασιτική ή μυκητιακή. Ή μπορεί να είναι μη μολυσματική ή αντιδραστική μηνιγγίτιδα.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.