Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Adencor

Ιατρικός εμπειρογνώμονας του άρθρου

Παθολόγος, πνευμονολόγος
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.03.2019

Το Adenocor έχει αντιαρρυθμικό αποτέλεσμα στο σώμα. Χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση των μεταβολικών διεργασιών στο μυοκάρδιο.

trusted-source[1]

Ταξινόμηση ATC

C01EB10 Аденозина фосфат

Ενεργά συστατικά

Аденозин

Ενδείξεις Adencor

Το Adenocor πρέπει να χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις: για να σταματήσει η παροξυσμική SVT (συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου του Wolff-Parkinson-White). ως βοηθητικό φάρμακο στη διαδικασία της καρδιακής διάγνωσης (για διαδικασίες όπως η δισδιάστατη ηχοκαρδιογραφία, η σπινθηρογραφία και η θέση του μπλοκ AV).

trusted-source[2], [3], [4]

Τύπος απελευθέρωσης

Εκδοθεί με τη μορφή ενέσιμου διαλύματος - φιάλες αριθ. 6 σε όγκο 2 ml (6 mg).

Φαρμακοδυναμική

Το φάρμακο έχει αντιαρρυθμικό αποτέλεσμα (κυρίως στην ανάπτυξη υπερκοιλιακών ταχυαρρυθμιών). Μειώνει την ταχύτητα της αγωγιμότητας του AV και την αυτοματοποίηση του κόλπου, αυξάνει τη διαθλαστικότητα του κόμβου AV και είναι επίσης σε θέση να διακόψει τη διαδρομή του μηχανισμού επανεισόδου στον κόμβο AV. Έχει αγγειοδιασταλτικές και στεφανιαίες επεκτατικές ιδιότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις (συχνά λόγω αργής ενδοφλέβιας έγχυσης) μπορεί να προκληθεί πτώση της αρτηριακής πίεσης. Πιστεύεται ότι οι περισσότερες από τις επιδράσεις του φαρμάκου προκύπτουν λόγω ενεργοποίησης της δραστικότητας ειδικών υποδοχέων αδενοσίνης. Το φάρμακο αρχίζει να δρα αμέσως στον οργανισμό.

trusted-source[5], [6]

Χρήση Adencor κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όταν είναι έγκυος, το φάρμακο επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί εάν υπάρχει ζωτική ανάγκη.

Αντενδείξεις

Αντενδείκνυται να χρησιμοποιείται αν ο ασθενής παρατηρείται αποκλεισμός AV 2 ή 3 βαθμών ή SSSU (εξαιρέσεις μπορεί να ισχύουν για ασθενείς με βηματοδότη).

trusted-source[7]

Παρενέργειες Adencor

Μεταξύ των ανεπιθύμητων ενεργειών του φαρμάκου: θολή όραση, κεφαλαλγία και ζάλη, ταχυκαρδία, πόνος στην καρδιά, βραδυκαρδία, ναυτία, αποκλεισμός του AV (διαφορετικοί βαθμοί σοβαρότητας). Επιπλέον, σπασμοί των βρόγχων, υπεραερισμός, αυξημένος εφίδρωση, γεύση μετάλλου στο στόμα, καθώς και πόνος στο λαιμό, την πλάτη και τα χέρια.

trusted-source[8], [9]

Δοσολογία και χορήγηση

Εισάγετε το φάρμακο ενδοφλέβια γρήγορα (σε 2 δευτερόλεπτα), σε δόση 3 mg. Η πρόσθετη δόση είναι 6 mg (χορηγούμενη μετά από 1-2 λεπτά, απουσία του αποτελέσματος μετά από 1-2 λεπτά χορηγούνται άλλα 12 mg διαλύματος).

trusted-source[10]

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Όταν αλληλεπιδρούν με τη διπυριδαμόλη, οι ιδιότητες της αδενοσίνης ενισχύονται και, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, τη θεοφυλλίνη και άλλες ξανθίνες, αντίθετα, μειώνονται.

trusted-source[11], [12]

Συνθήκες αποθήκευσης

Κρατήστε το φάρμακο σε χώρο που είναι κλειστός από τα παιδιά. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι μικρότερη από 25 ° C.

Διάρκεια ζωής

Το Adenocor επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί εντός 3 ετών από την ημερομηνία παρασκευής.

trusted-source[13]

Φαρμακολογική ομάδα

Антиаритмические средства

Φαρμακολογικό αποτέλεσμα

Антиаритмические препараты

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Adencor" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Η πύλη iLive δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πύλη είναι μόνο για αναφορά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες και πολιτικές του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 - 2019 iLive. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.