^

Βιταμίνη Ε

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το 1922, ανακαλύφθηκε η βιταμίνη Ε - από επιστήμονες Bishop και Evans. Η βιταμίνη Ε ονομάζεται σωστά η βιταμίνη «γονιμότητα και νεολαία», επειδή αποκαθιστά το σώμα όταν συνεχίζονται οι διαδικασίες γήρανσης και αυξάνει την παραγωγικότητα των αρσενικών και θηλυκών γεννητικών οργάνων.

Βασικές πληροφορίες για τη βιταμίνη Ε

Αυτή η βιταμίνη είναι γνωστή στην επιστήμη που ονομάζεται τοκοφερόλη, που ονομάζεται επίσης αντισηπτική βιταμίνη. Η τοκοφερόλη είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αναστέλλει την κυτταρική γήρανση του οργανισμού, σταματώντας την επιβλαβή επίδραση των ελεύθερων επικίνδυνων ριζών στα κύτταρα. Η τοκοφερόλη είναι μία από τις βιταμίνες που μπορούν να μετρηθούν από τις "διεθνείς μονάδες" και είναι ίσες με 1 χιλιοστόγραμμο (IU = 1 mg).

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Η ανάγκη για βιταμίνη Ε ανά ημέρα

Ένα άτομο πρέπει να καταναλώνει 140-220 IU αντισηπτικής βιταμίνης την ημέρα.

Γιατί αυξάνεται η ανάγκη για βιταμίνη Ε;

Αν το τρόφιμο έρχεται πολυακόρεστα λίπη (φυτικά έλαια), τότε κουτάλι αυτό φυτικό λίπος θα πρέπει να συνδυάζεται με τη βιταμίνη Ε 100ME στους αθλητές άσκηση πρέπει να καταναλώνουν περισσότερη βιταμίνη Ε Συνιστάται επίσης στους ανθρώπους που ζουν σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου και σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την ακτινοβολία. Με το στρες, κατά την εφηβεία και την ανάπτυξη του σώματος, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, είναι χρήσιμο να αυξηθεί το περιεχόμενο αυτής της βιταμίνης στο σώμα.

Βιωσιμότητα της βιταμίνης Ε

Εάν η βιταμίνη Ε θα έρθει μαζί με τη χολή και τα λίπη, τότε θα απορροφηθεί τέλεια από το σώμα.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16]

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της βιταμίνης Ε στο σώμα

Βιταμίνη Ε - πραγματικό βρει για το σώμα: αυτό αποτρέπει το σχηματισμό θρόμβων και ενεργοποιεί τους σεξουαλικούς ενδοκρινείς αδένες, αποτρέπει την εμφάνιση της καρδιακής ανεπάρκειας, γιατί αναζωογονεί το σώμα και αυξάνει την προστατευτική του σύστημα.

Η τοκοφερόλη είναι ικανή να βοηθήσει την ανδρική δύναμη και να αποτρέψει την ανεπιθύμητη άμβλωση στις γυναίκες, μαζί με τη βιταμίνη Α βοηθά στην εύκολη επεξεργασία του μολυσμένου αέρα, ενεργοποιεί τους μύες και βοηθά να θεραπεύει τα εγκαύματα.

Η αλληλεπίδραση της βιταμίνης Ε με άλλα στοιχεία του σώματος

Η βιταμίνη Α και το σελήνιο (Se) οξειδώνονται τουλάχιστον επικουρείται από τη βιταμίνη Ε Σκευάσματα που αποτελούνται εν μέρει από σίδηρο (Fe), μπλοκάροντας τη λειτουργία της βιταμίνης Ε Προκειμένου να μη διαταραχθεί η ισορροπία των βιταμινών στο σώμα, τα παρασκευάσματα θα πρέπει να λάβει ferumsoderzhaschie 10-12 ώρες πριν τη λήψη της βιταμίνης Ε. Εάν έχετε πρωινό, παίρνοντας φάρμακα με Ferum (Fe), τότε η βιταμίνη Ε μπορεί να καταναλωθεί μόνο μετά το δείπνο.

Σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης Ε

Μυϊκή αδυναμία, μειωμένη σεξουαλική λειτουργία, η εμφάνιση της αυτόματης αποβολής, διαταραχές της όρασης σε παιδιά, χρωματισμό του δέρματος σε καφέ «κόκκος» - ένα σαφές σημάδι antisterilnogo ανεπάρκεια βιταμίνης. Στα παιδιά, μια ανεπάρκεια της βιταμίνης μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα δόντια με τη μορφή κηλίδων.

Σημάδια υπερβολικής δόσης βιταμίνης Ε

Η τοκοφερόλη θεωρείται μη τοξική βιταμίνη. Εάν το παίρνετε σε τεράστιες δόσεις (έως 4000 IU) κάθε μέρα και ακόμη και πολύ καιρό, τότε ένα άτομο μπορεί να έχει εντερικές διαταραχές και πληγές στη γλώσσα και στα χείλη.

Τι επηρεάζει την ποσότητα της βιταμίνης Ε στα τρόφιμα;

Μακροχρόνια αποθήκευση, ψύξη, θέρμανση του ισχυρή αλληλεπίδραση με το φως και τον αέρα - όλα αυτά μπορεί να καταστρέψει τη βιταμίνη Ε Κατά το ψήσιμο τα λίπη μπορεί να χαθεί έως και το 98% των δραστικών ουσιών, έτσι ο καλύτερος τρόπος για την απόκτηση αυτής της βιταμίνης, ένας σάλτσα σαλάτας φυτικά έλαια.

Οι λόγοι για τους οποίους υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Ε

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην εποχή μας καταναλώνουν κυρίως αλεύρι λεπτής λείανσης, η είσοδος εμβρύων σίτου στο σώμα έχει καταστεί αδύνατη. Έτσι, η δόση της βιταμίνης Ε στο σώμα από 150 IU έπεσε στα 7 IU.

Προϊόντα που περιλαμβάνουν βιταμίνη Ε

Αμύγδαλα Φουντούκια και περιλαμβάνει έως 25 mg βιταμίνης Ε, φυστίκια ή κάσιους - 6-10 mg, αποξηραμένα βερίκοκα, και ακμή buckthorn - 6 mg, σιτάρι - 3.2 mg, και αλεύρι βρώμης και kalina1.7-2 mg τοκοφερόλης. Για να αναπληρώσετε το σώμα με βιταμίνη Ε, πρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς αυτά τα τρόφιμα.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Βιταμίνη Ε" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.