^

Τα βασικά της υγιεινής διατροφής

Προϊόντα αρτηριακής πίεσης

Δεν θα είναι δυνατή η πλήρης αντικατάσταση των φαρμάκων με προϊόντα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ιδιότητές τους όπως η ικανότητα διαστολής των αιμοφόρων αγγείων

Κρούπα με παγκρεατίτιδα

Τα πιάτα δημητριακών εμφανίζονται στη διατροφή ενός ασθενούς με παγκρεατίτιδα μεταξύ των πρώτων: από τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα μετά την αφαίρεση μιας οξείας προσβολής.

Θαλασσινά για παγκρεατίτιδα

Αν μιλάμε για θαλασσινά με παγκρεατίτιδα, δεν μπορείτε να το πείτε με μία λέξη. Οι θαλασσινοί μεζέδες είναι διαφορετικοί, όπως και ο τρόπος επεξεργασίας και κατανάλωσης τους. Το τι είναι δυνατό και τι όχι εξαρτάται κυρίως από αυτό.

Αλεύρι με παγκρεατίτιδα

Το αλεύρι με παγκρεατίτιδα περιλαμβάνεται στους καταλόγους τόσο των επιτρεπόμενων όσο και των απαγορευμένων πιάτων. Η λίστα με τα επιτρεπόμενα περιλαμβάνει λευκό, αποξηραμένο ψωμί ή χθεσινό ψήσιμο, κράκερ, άπαχα μπισκότα. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρεσκοψημένο ψωμί σίκαλης κάθε είδους, πλούσιο, σφολιάτα, λιπαρά ζαχαροπλαστεία, τηγανίτες, cheesecakes.

Προϊόντα για παγκρεατίτιδα: τι μπορεί και τι όχι;

Η φλεγμονή του παγκρέατος ή η παγκρεατίτιδα είναι μια ασθένεια που συνοδεύεται από περιοδικές παροξύνσεις που προκαλούν ακατάλληλη διατροφή για μια τέτοια διάγνωση. Η λειτουργία αυτού του οργάνου είναι να παράγει ένζυμα απαραίτητα για την επεξεργασία της τροφής στο δωδεκαδάκτυλο.

Μήλα για διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2

Οι υγιείς άνθρωποι δεν αμφιβάλλουν ποτέ αν πρέπει ή όχι να τρώνε μήλα. Γνωστά από την παιδική ηλικία, τα φρούτα φυτρώνουν σε κάθε κήπο, πωλούνται σε κάθε αγορά, επομένως θεωρούνται κάτι οικείο και αυτονόητο - όπως ο αέρας, το φως του ήλιου ή η βροχή.

Παντζάρια για γαστρίτιδα

Παραδόξως, το ίδιο προϊόν μπορεί να είναι και ωφέλιμο και επιβλαβές για την υγεία, ανάλογα με τη διάγνωση, τον τρόπο παρασκευής του και τον τρόπο κατανάλωσης. Ένα καλό παράδειγμα αυτής της δήλωσης είναι τα παντζάρια για τη γαστρίτιδα.

Πρωινό με γαστρίτιδα: υγιεινές συνταγές

Εξίσου σημαντικό είναι το πρωινό για τη γαστρίτιδα, μια από τις πιο κοινές παθήσεις του πεπτικού συστήματος του ανθρώπου.

Κιχώριο για γαστρίτιδα

Τα περισσότερα από αυτά που γνωρίζουμε για το κιχώριο είναι ότι είναι μια υγιεινή εναλλακτική του καφέ. Αλλά αυτό το φυτό προστίθεται όχι μόνο σε ποτά, αλλά και σε διάφορα πιάτα. Είναι πάντα χρήσιμο; Για παράδειγμα, το κιχώριο θα είναι επιβλαβές για τη γαστρίτιδα;

Πιάτα για παγκρεατίτιδα: τι μπορεί και τι όχι;

Η τυπική δίαιτα που συνταγογραφείται για ασθενείς με παγκρεατίτιδα είναι ο πίνακας θεραπείας Νο. 5, με βάση τη θερμική και μηχανική προστασία του πεπτικού συστήματος. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και υδατάνθρακες με φόντο ένα υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.