^

Τα βασικά της υγιεινής διατροφής

Πιάτα για παγκρεατίτιδα: τι μπορεί και τι όχι;

Η τυπική δίαιτα που συνταγογραφείται για ασθενείς με παγκρεατίτιδα είναι ο πίνακας θεραπείας Νο. 5, με βάση τη θερμική και μηχανική προστασία του πεπτικού συστήματος. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και υδατάνθρακες με φόντο ένα υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών.

Παραπροϊόντα για παγκρεατίτιδα: λουκάνικο, λουκάνικα, ζυμαρικά, πατέ

Η επιλογή των παραπροϊόντων τροφίμων για ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονώδεις παθήσεις του γαστρεντερικού σωλήνα είναι πολύ περιορισμένη. Το γεγονός είναι ότι πολλά παραπροϊόντα στην παγκρεατίτιδα μπορούν να προκαλέσουν απότομη επιδείνωση της ευημερίας.

Γαλακτοκομικά προϊόντα για παγκρεατίτιδα

Το γάλα και τα διάφορα προϊόντα του λατρεύονται όχι μόνο για γεύση, αλλά και για θρεπτική αξία, την παρουσία σε αυτά πρωτεϊνών απαραίτητων για τη ζωή, συμπεριλαμβανομένων αλβουμινών και σφαιρινών, βασικών λιπαρών οξέων, λακτόζης, βιταμινών, μετάλλων, ιδιαίτερα ασβεστίου.

Φρούτα για παγκρεατίτιδα

Η αποκατάσταση της λειτουργίας του φλεγμονώδους παγκρέατος είναι δυνατή μόνο με την τήρηση μιας ειδικής δίαιτας. Για ασθενείς με παγκρεατίτιδα έχει αναπτυχθεί διατροφικός πίνακας Νο 5π, καθώς υποχωρεί η οξεία κατάσταση, αντικαθίσταται από το Νο 5 με λιγότερο αυστηρούς διατροφικούς κανόνες.

Βότανα και μπαχαρικά για παγκρεατίτιδα

Είναι χρήσιμο για όλους όσους έχουν αντιμετωπίσει φλεγμονή του παγκρέατος να γνωρίζουν ποια βότανα και μπαχαρικά για την παγκρεατίτιδα μπορούν και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Μήλα για παγκρεατίτιδα: ψημένα, φρέσκα, αποξηραμένα

Η διάγνωση της παγκρεατίτιδας σας κάνει να έχετε μια ιδιαίτερη προσέγγιση στη διατροφή σας, γιατί. η ευημερία του ασθενούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Ταυτόχρονα, πολλοί περιορισμοί στα τρόφιμα καταλήγουν στην ανεπαρκή πρόσληψη χρήσιμων ουσιών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του, οι οποίες είναι άφθονες στα φρούτα.

Σοκολάτα για γαστρίτιδα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η σοκολάτα γίνεται απαγορευμένο επιδόρπιο. Η σοκολάτα για γαστρίτιδα είναι από αυτή την κατηγορία προϊόντων. Γιατί;

Λαχανικά για παγκρεατίτιδα: συστάσεις από διατροφολόγους

Μια ειδική διατροφική προσέγγιση χρησιμοποιείται επίσης για την κατανάλωση λαχανικών που μπορεί να υπάρχουν στη διατροφή - σε περίπτωση οξείας φλεγμονής, ύφεσης ή χρόνιας μορφής παγκρεατίτιδας.

Μπορεί το στιφάδο με γαστρίτιδα;

Για ασθενείς με γαστρίτιδα, οι καταλληλότερες μέθοδοι θερμικής γαστρονομικής επεξεργασίας των τροφίμων κατά το μαγείρεμα είναι το βράσιμο (συμπεριλαμβανομένου του ατμού) και το βράσιμο.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.