^

Valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 10.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διορίζεται μόνο με ιατρική συνταγή, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχητικής κατάστασης της μελλοντικής μητέρας, αϋπνία της, το άγχος, απολύτως κατανοητό ορμονικές αλλαγές στο σώμα και τον ενθουσιασμό για την υγεία του εμβρύου.

Valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ο Βαλεριανός είναι ένα από τα αρχαιότερα και δημοφιλέστερα θεραπευτικά φυτά, το όνομά του μιλάει για τον εαυτό του: ο βαλερένιος σημαίνει να είσαι υγιής και δυνατός, ο φάλαινας είναι η επιθυμία να είσαι «υγιής» στα Λατινικά.

ρίζες Θεραπευτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν, τα φύλλα μπορούν επίσης να θεωρηθούν τα φάρμακα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, δεδομένου ότι δεν περιέχουν τόσο μεγάλο αριθμό των αιθέριων ελαίων, όπως το ρίζωμα. Είναι χάρη σε εστέρες, αμέσως διεισδύσει μέσα στο σώμα, το φάρμακο της Radix Valerianae minoris (root) επηρεάζουν το νευρικό και το κυκλοφορικό σύστημα, χοληφόρων οδών, λείων μυών, ασκώντας μια αντισπασμωδικό, ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Πιστεύεται ότι τα φάρμακα που περιέχουν βαλεριάνα πρέπει να είναι καταπραϋντικά. Πράγματι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κάνει, αλλά το φάρμακο έχει αντενδείξεις. Προφυλάξεις χρησιμοποιούνται για βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα αλκοολούχα βάμματα φυτών δεν χορηγούνται σε παιδιά. Επιπλέον, ρίζα βαλεριάνας δεν μπορεί να ασκήσει ηρεμιστικό, και αντιστρόφως, μια διεγερτική δράση, ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου, τη δοσολογία του φαρμάκου και η διάρκεια της χορήγησης της.

Valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: δοσολογία

Όπως κάθε άλλο φαρμακευτικό προϊόν, τα φυτικά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ικανοποιητικό τρόπο και με τη δόση που δεν βλάπτει την υγεία.

 • Η πορεία της θεραπείας, ο τρόπος εφαρμογής και η δόση, ειδικά για τη μελλοντική μητέρα, είναι πολύ σημαντικές. Το Valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η δοσολογία του οποίου εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και παράγοντες, συνταγογραφείται μόνο από γιατρό. 
 • Συνήθως, η μορφή δισκίου συνιστάται δύο έως τρεις φορές την ημέρα για ένα, δύο δισκία ανά υποδοχή. Το Dragee πρέπει να πιει πριν από τα γεύματα (30-40 λεπτά).
 • Ο ζωμός Radix Valerianae minoris (ριζώματα) παίρνουν μια κουταλιά δύο φορές ή τρεις φορές την ημέρα, επίσης πριν από τα γεύματα.
 • Η διάρκεια της θεραπείας συνήθως διαρκεί βαλεριάνα 2-3 εβδομάδες χάπια, τότε κάνει ένα διάλειμμα, και του φαρμάκου ή να ακυρώσει ή να ορίσει και πάλι, αλλά σε συνδυασμό με άλλα κατασταλτικά ή αντισπασμωδικές.
 • Η μέγιστη θεραπεία για βαλεριάνα, για έγκυες γυναίκες και για άλλους ασθενείς, δεν υπερβαίνει τις 30 ημέρες. Η παρατεταμένη λήψη του φαρμάκου όχι μόνο προκαλεί ανθεκτικότητα του σώματος (σταθερότητα, ανοσία), αλλά μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες - δυσκοιλιότητα, ναυτία, κεφαλαλγία, άλμα της αρτηριακής πίεσης.

Valerian κατά την εγκυμοσύνη, όπου η δοσολογία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει κανόνα (6 δισκία ή 6 κουταλιές ζωμού ανά ημέρα), είναι - δεν θεραπεύει, αλλά μάλλον ένα ανοσοενισχυτικό, το οποίο βοηθά στη μείωση του άγχους και την εξουδετέρωση φως φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα.

Είναι δυνατόν να έχετε βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι περισσότερες γυναίκες βασίζονται στη θαυματουργή δύναμη των βοτανικών φαρμάκων και πολλοί θέτουν το ερώτημα - είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βαλεριανού. Η απάντηση είναι διφορούμενη.

Από τη μία πλευρά, ο βαλεριάνας θεωρείται ένα μη τοξικό φάρμακο με έντονο ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, η μορφή αλκοόλης, δηλαδή το βάμμα, είναι απαράδεκτη με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υψηλές δόσεις βαλεριάνα σε δισκία.

Το ζήτημα του φαρμάκου πρέπει να επιλυθεί μόνο με τον θεράποντα ιατρό, γυναικολόγο, ο οποίος λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους και οφέλη της θεραπείας με βαλεριάνα.

Ποιες είναι οι προετοιμασίες του βαλεριάνα για την εγκυμοσύνη; 

 • Ταχυκαρδία που σχετίζεται με το άγχος.
 • Οι σπασμοί της γαστρεντερικής οδού δεν είναι μολυσματική ή φλεγμονώδης αιτιολογία.
 • Αυξημένος τόνος της μήτρας, η απειλή τερματισμού της εγκυμοσύνης στα αρχικά στάδια.
 • Επίμονη αϋπνία.
 • Χρόνια ευερεθιστότητα, νευρικότητα.

Χάπια, αφέψημα βαλεριάνας έχουν ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα, βοηθώντας στην ομαλοποίηση της χολική απέκκριση. Όλα αυτά τα προβλήματα συχνά συνοδεύουν την εγκυμοσύνη. Εκτός από τις παραδοσιακές κατευναστική επίδραση, η βαλεριάνα μπορεί να πυροβολήσει σπασμούς όταν Braxton Hicks συστολές, ότι είναι ψευδείς, «εκπαίδευση», έχει αντισπασμωδική δράση στους λείους μύες του διαφράγματος, του εντέρου και της μήτρας.

Πιστεύεται ότι η χρήση φαρμάκων valerian είναι αποδεκτή, αλλά θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες πληροφορίες: 

 • Μια ιδανική εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση που δεν απαιτεί φυτικά ή συνθετικά ναρκωτικά. Το άγχος και η αυξημένη διέγερση μπορούν να εξουδετερωθούν με ασφαλέστερες μεθόδους - ασκήσεις αναπνοής, αυτογενής εκπαίδευση, περπάτημα.
 • Η υπερδοσολογία φαρμάκων που περιέχουν βαλεριάνα μπορεί να αυξήσει τη διέγερση του νευρικού συστήματος.
 • Υπερπροσφορά ισοβαλερικό οξύ, γλυκοζίτες, αλκαλοειδή, σαπωνίνες και τανίνες που περιέχονται στη ρίζα των φυτών μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, ναυτία, αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Βαλεριάνα: οδηγίες για την εγκυμοσύνη

Η ρίζα της βαλεριανής ως ανεξάρτητη θεραπεία χρησιμοποιείται από πολλούς ανθρώπους, αλλά τέτοιες μέθοδοι δεν είναι αποτελεσματικές για τις έγκυες γυναίκες. Με ποιες προετοιμασίες το βαλεριάνιο συνταγογραφείται, οδηγίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα συστήματα αποδοχής είναι το προνόμιο ενός γιατρού, η ερασιτεχνική απόδοση όχι μόνο θα ωφεληθεί, αλλά μπορεί επίσης να βλάψει τόσο τις μητέρες όσο και τα έμβρυα.

Γενικές συστάσεις για το διορισμό του βαλεριανού, οδηγίες για εγκυμοσύνη: 

Το πρώτο τρίμηνο - δείχνει τη μορφή δισκίου βαλεριάνα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περίπτωση απειλής αυθόρμητης αποβολής, αυξημένου μυϊκού τόνου της μήτρας. Προκειμένου να προληφθεί και να εξουδετερωθεί η έγκαιρη κύηση, συνταγογραφείται μια πολύπλοκη θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει τέτοιες μεθόδους και μεθόδους:

 • Ξαπλώστρες.
 • Ο διορισμός των ηρεμιστικών φυτικών παρασκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένου του βαλεριάνα σε δισκία, με τη μορφή αφέψημα ή ως μέρος φυτοσποράς.
 • Θεραπευτική σπασμολυτική θεραπεία σύμφωνα με τις ενδείξεις - No-sppa, μυοτροπικά αντισπασμωδικά υπό μορφή υπόθετων (υπόθετα).
 • Τελευταία τοξικότητα - προεκλαμψία, όταν η πίεση αυξάνεται στα 140/90 και μια πρωτεΐνη βρίσκεται στα ούρα. Η προεκλαμψία σε ήπια μορφή αντιμετωπίζεται με πολύπλοκο τρόπο με τη βοήθεια παρασκευασμάτων βαλεριάνας, μητρικών και υποτασικών φαρμάκων. Οι πιο σοβαρές μορφές της κύησης απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη και συνεχή παρακολούθηση από το γιατρό.
 • Πρέπει να σημειωθεί ότι τα αλκοολούχα βάμματα του βαλεριάνα δεν επιτρέπονται για έγκυες γυναίκες, παρά την ταχεία δράση τους. Είναι καλύτερα να περιμένετε δύο ή τρεις μέρες μέχρι να αρχίσει να εργάζεται ο Βαλεριανός σε χάπια παρά να διακινδυνεύσει την υγεία του εμβρύου. Το σώμα της γυναίκας είναι πιο επιρρεπή στη ρίζα ζωμό βαλεριάνα, είναι πιο αποτελεσματική μορφή δισκίου, αλλά λιγότερο βολική δισκίο μόνο που χρειάζεται για την εξαγωγή από τη συσκευασία κυψέλης και στη συνέχεια πίνουν το νερό, και ο ζωμός θα πρέπει να μαγειρέψουν κάθε μέρα.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι ο βαλεριανός - το φάρμακο είναι σχεδόν ασφαλές, αν οι οδηγίες για τη χρήση του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνονται από τον θεράποντα ιατρό, όχι μέσω πειραμάτων ή με τη βοήθεια συμβουλών από φίλες.

Valerian σε δισκία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι μέλλουσες μητέρες, όπως και οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να ξεκουραστούν και να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία, έτσι ώστε η αυξημένη ευερεθιστότητα, άγχος, ταχυκαρδία, νευρωτική αιτιολογία, βαλεριάνα ρίζα - αυτό είναι το πρώτο εργαλείο που συνιστάται από το γιατρό σας. Valerian παράγονται σε διάφορες μορφές - ως ένα αλκοολικό, σε μορφή δισκίου, είναι ένα μέρος πολλών φαρμάκων και fitosborov - Korvalment, Novopassit, καταπραϋντική και τέλη № 2 № 3.

Το Valerian σε δισκία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνταγογραφείται σε δοσολογία, ανάλογα με πολλές παραμέτρους. Από την θεραπευτική αγωγή επηρεάζει το επίπεδο της νευρικότητας, των γυναικών για την υγεία, τους κινδύνους και τις απειλές κατά τη χρήση του φαρμάκου, καθώς και μια πιθανή δυσανεξία σε ορισμένα συστατικά των βαλεριάνα, η οποία δεν είναι ασυνήθιστο στην εγκυμοσύνη.

Κατά κανόνα, δεν προβλέπονται περισσότερα από τρία δισκία ημερησίως, τα οποία λαμβάνονται μισή ώρα πριν από τα γεύματα και ξεπλένονται με μικρή ποσότητα καθαρού νερού. Κελύφη Τα δισκία απελευθερώνονται συνήθως σε ένα κέλυφος που περιέχει ασφαλή συστατικά, κάθε δισκίο περιέχει 0,02 γραμμάρια βαλεριανού εκχυλίσματος.

Στο πρώτο τρίμηνο, το εκχύλισμα μπορεί να μειώσει τον τόνο των λείων μυών της μήτρας και να αποτρέψει την απειλή διακοπής της κύησης - αποβολή, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα. Επιπλέον, ο βαλεριάνας σε δισκία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθά στην ομαλοποίηση της αυξανόμενης αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Η μορφή δισκίου θεωρείται ότι είναι το πιο ασφαλές, σε αντίθεση με τα βάμματα που περιέχουν αλκοόλ, αλλά πρέπει να θυμόμαστε τον κίνδυνο υπερβολικής δόσης. Το μέγιστο που μια μελλοντική μητέρα μπορεί να αντέξει οικονομικά δεν είναι περισσότερα από έξι δισκία βαλεριάνα την ημέρα. Εάν το φάρμακο δεν έχει το σωστό αποτέλεσμα, θα πρέπει να επιστρέψετε στον θεραπευόμενο γυναικολόγο και να μάθετε την πραγματική αιτία της ανήσυχης, νευρικής κατάστασης.

Βαλεριάνα σε σταγόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το Valerian σε σταγόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν συνιστάται για χρήση, επειδή είναι παρασκευασμένο σε αλκοολική βάση. Επιπλέον, θα ήταν πιθανό να μην συνεχιστεί, ωστόσο, στην μαιευτική πρακτική, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι συνθήκες άγχους του μέλλοντος της μητέρας απαιτούν γρήγορη δράση και εμβολιασμό. Επίσης, υπάρχουν στιγμές έκτακτης ανάγκης όταν μια έγκυος γυναίκα πρέπει να καθησυχαστεί αμέσως στο σπίτι, τότε επιτρέπεται να πάρει το βάμμα.

Βαλεριάνα στα σταγονίδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένα ακραίο μέτρο, φυσικά, δεν αφαιρεί τις παθολογικές καταστάσεις. Μία εφάπαξ δόση δεν είναι μεγαλύτερη από 15 σταγόνες ανά μισό φλιτζάνι καθαρισμένου ή βρασμένου νερού, επιτρέπεται μόνο η κατάστασια εφαρμογή αλκοόλης υπό τέτοιες συνθήκες: 

 • Είναι απαραίτητο να ηρεμήσουμε αμέσως και δεν υπήρχε δισκίο τύπου βαλεριανού στο χέρι.
 • Υπάρχει σπασμός, κολικό στην κοιλιακή χώρα.
 • Έντονος πόνος, δίνοντας δεξιά, σηματοδοτώντας τη στασιμότητα της χολής.
 • Εξαιρετική κόπωση ως αποτέλεσμα πολλών ημερών αϋπνίας.
 • Σοβαρή ταχυκαρδία.

Αφού αφαιρέσετε το κύριο σύμπτωμα, η έγκυος πρέπει να συμβουλευτεί επειγόντως γιατρό για εξέταση και να λάβει την κατάλληλη φροντίδα. Η ανεξέλεγκτη εφαρμογή του βαλεριάνα σε μορφή βάμματος μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές τόσο για την ίδια τη μητέρα όσο και για το έμβρυο. Είναι σκόπιμο να θυμηθούμε το παλιό καλό ταινία «Μυστήριο της Τρίτης Planet», από το στόμα του οποίου ο ήρωας λέει, «Αυτό είναι ό, τι δύο επιπλέον σταγόνες βαλεριάνα ... Όλα αυτά τα πράγματα δεν πρόκειται να τελειώσει.» Φυσικά, η παθολογική, οι σοβαρές συνέπειες της βάμμα μπορεί να μην είναι, αλλά η μέλλουσα μητέρα δεν αξίζει το ρίσκο, είναι καλύτερα να αφαιρέσετε το νευρικό ευερεθιστότητα, άγχος, βλέποντας, την προαναφερθείσα θετική και χαρούμενη κινουμένων σχεδίων.

Πώς να πάρετε βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Απλά σημειώστε ότι βάμμα αλκοόλη βαλεριάνα είναι contra μέλλουσες μητέρες, χρησιμοποιείται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις όπου κατάστασης της γυναίκας αξιολογείται ως αγχωτική: βάμμα λαμβάνεται μία φορά, όχι περισσότερο από 20 σταγόνες σε μισό ποτήρι καθαρό νερό.

Αφέψημα του ριζώματος. Για να προετοιμάσετε το ζωμό, πρέπει να πάρετε 20 γραμμάρια αποξηραμένων ριζών (περίπου 3 κουταλιές της σούπας), ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και θερμαίνετε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά. Είναι καλύτερα εάν ο ζωμός θα βράσει βραδέως για 15 λεπτά σε υδατόλουτρο. Επιμένει για μια ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας δροσίζει. Ο ζωμός διηθείται και γεμίζεται με ψυχρό βρασμένο νερό σε όγκο 200 χιλιοστόλιτρα. Η έγκυος δείχνει να πίνει όχι περισσότερο από 6 κουταλιές της σούπας - 2 φορές τρεις φορές κατά το χτύπημα πριν από το φαγητό. Η αρχική δόση πρέπει να είναι η ακόλουθη: μία κουταλιά της σούπας τρεις φορές μισή ώρα πριν από τα γεύματα, μετά από 2-3 ημέρες η δόση μπορεί να αυξηθεί. Ωστόσο, εάν ο αρχικός όγκος ζωμού φέρνει ανακούφιση, καταπραΰνει και εξομαλύνει τον ύπνο, δεν υπάρχει λόγος να το προσθέσετε. Ο γιατρός ρυθμίζει τη χρήση του αφέψημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θεωρείται ότι η πορεία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ημέρες. 

Πώς να πάρετε βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε δισκία. Όπως και με το αφέψημα, ο μέγιστος αριθμός είναι 6, δηλαδή όχι περισσότερα από έξι δισκία την ημέρα. Κατά κανόνα, στην πρώτη εβδομάδα συνταγογραφείται για το 1 ο δισκίο τρεις φορές την ημέρα για 30-40 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σε 2 δισκία κάθε φορά, σε περιπτώσεις που το απαιτεί άγχος, νευρικότητα της εγκύου γυναίκας. 

Παραδόξως, λίγοι άνθρωποι θυμούνται ότι η βαλεριάνα περιέχει ένα μεγάλο αριθμό αιθέριων ελαίων, τα οποία δρουν εξαιρετικά ως αρωματοθεραπεία και ως εξωτερική θεραπεία. Η έγχυση για θεραπευτικά λουτρά παρασκευάζεται απλά: 3 κουταλιές της ρίζας βράζετε για 10 λεπτά σε 2 ποτήρια νερό, φιλτράρετε και προσθέστε στο νερό κολύμβησης. Λάβετε υπόψη ότι η διάρκεια της διαδικασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά και η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 37,5-38 μοίρες. Ως συμπύκνωμα, μπορείτε να εφαρμόσετε το βάνανο στο αλκοόλ (η αλκοόλη εξατμίζεται γρήγορα), 30 σταγόνες του παράγοντα προστίθενται στον κανονικό όγκο νερού.

Βαλεριάνα στις αρχές της εγκυμοσύνης

Ο Βαλεριανός στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι σωτήριο, βοηθώντας να αντιμετωπίσει την τοξαιμία, την έγκαιρη κύηση σε ήπια μορφή. Η τοξίκωση δεν είναι ασυνήθιστη κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το έμβρυο αρχίζει να σχηματίζει ζωτικά όργανα, συστήματα. Το εμετό και η σοβαρή κατάσταση της μητέρας δεν διευκολύνουν αυτή τη διαδικασία, επιπλέον υπάρχει υψηλός κίνδυνος αφυδάτωσης, η παροχή τροφής που είναι τόσο απαραίτητη για το μωρό μειώνεται. Η βαλεριάνα στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με φάρμακα που σταματούν το αντανακλαστικό gag και τη δραστηριότητα του σιελογόνου κέντρου στον εγκεφαλικό φλοιό, μπορούν να εξαλείψουν αυτή την κατάσταση. Η βαλεριάνα ρίζα μέρος της fitosborov διαθέτουν ηρεμιστικές ιδιότητες, βαλεριάνα μορφή δισκίου σε συνδυασμό με δραστηριότητες επανυδάτωσης που λαμβάνουν αντιεμετικά μείωση των συμπτωμάτων της τοξικότητας και να βοηθήσει έγκυος γυναίκα μέσω αυτής δύσκολο βήμα.

Ανεξάρτητα, μπορείτε να προετοιμάσετε το ακόλουθο ζωμό: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες ξηρές ρίζες των φυτών ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό βραστό νερό, επιμείνετε 2 ώρες, στη συνέχεια βράστε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Ο παγωμένος ζωμός λαμβάνεται σε μια κουταλιά της σούπας 4-5 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο βαλεριανός στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης έχει συνταγογραφηθεί μόνο με αυστηρές ενδείξεις, δεδομένου ότι θεωρείται ότι κατά το πρώτο τρίμηνο είναι προτιμότερο να απαλλαγούμε από τα φάρμακα κατ 'αρχήν.

Εφαρμογή του βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κατά το 1ο τρίμηνο

Δεδομένου ότι η ρίζα του βαλεριάνα έχει έντονο ηρεμιστικό αποτέλεσμα και δεν διαθέτει τοξικές ιδιότητες, το αφέψημά του και η μορφή δισκίου μπορούν να συνταγογραφηθούν σε έγκυες γυναίκες και παιδιά. Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το τρίμηνο της οποίας συνοδεύεται από ναυτία, έμετο, δηλαδή την πρώιμη τοξικότητα. Κατά κανόνα, τα παρασκευάσματα βαλεριάνας συνταγογραφούνται από τη μελλοντική μητέρα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα - αντιυπερτασική, αντιεμετική, επανυδάτωση. Επιπλέον, ο ζωμός, βαλεριάνα χάπια είναι αποτελεσματικά στην πολύπλοκη θεραπεία, αποτρέποντας την αυθόρμητη έκτρωση - αποβολή. Συμπεριλαμβάνεται στις ρίζες σαπωνίνες, τανίνες, αιθέρια έλαια, αλκαλοειδή και γλυκοζίτες θα μπορούσε να έχει μια μικρή αντισπασμωδική δράση στη μήτρα με υψηλό τόνο. Η χρήση του Radix Valeriana minoris (ρίζα) εμφανίζεται μέχρι την 16η εβδομάδα, όταν η απειλή αυθόρμητης έκτρωσης είναι πολύ υψηλή.

Το Valerian λαμβάνεται μέχρι 30 ημέρες, η αποτελεσματικότητά του ελέγχεται από έναν γιατρό καθώς και τη δοσολογία. Σε άλλες περιπτώσεις, όταν το 1 τρίμηνο προχωρά χωρίς επιπλοκές, το valerian δεν συνταγογραφείται για εγκυμοσύνη, ωστόσο, όπως και άλλα φάρμακα.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Είναι επιβλαβές για την εγκυμοσύνη;

Πιστεύεται ότι ιδανικά κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου της κύησης η γυναίκα πρέπει να αποφεύγει οποιαδήποτε φάρμακα, τόσο φυτικά όσο και συνθετικά. Η μελλοντική μητέρα δείχνει την υποδοχή συμπλεγμάτων βιταμινών και μια ειδική διατροφή, βοηθώντας να γεμίσει το απόθεμα θρεπτικών ουσιών και να προετοιμάσει το σώμα για τον τοκετό.

Το αν ο βαλεριάτης είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από το ποιος το συνιστά, πώς, πότε και πόσο να το πάρει. Ωστόσο, οποιαδήποτε ανεξάρτητη συνταγή φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της φυτικής προέλευσης, καθώς και τα παρασκευάσματα βιταμινών, δεν είναι μόνο άχρηστα, αλλά και αρκετά επικίνδυνα. Ο Valerian συνταγογραφείται ως ηρεμιστικός, αντισπασμωδικός παράγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μιας εγκύου γυναίκας. Η υπερδοσολογία, η αυθαίρετη χρήση δισκίων ή ζωμού μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των εξής: 

 • Αυξημένη διέγερση σε δόση μεγαλύτερη των 6 δισκίων την ημέρα.
 • Πονοκέφαλος.
 • Συνεχής αίσθηση ναυτίας, που δεν σχετίζεται με τοξίκωση.
 • Διαταραχή δυσπεψίας.
 • Δυσκοιλιότητα.
 • Αλλεργικές αντιδράσεις, κνίδωση.
 • Νωθρότητα, αίσθημα απάθειας.
 • Αυξημένη ευερεθιστότητα.

Επιπλέον, αν ο βαλεριάτης είναι επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαρτάται από την περίοδο εφαρμογής του. Κατά το πρώτο τρίμηνο, συνταγογραφείται για την απειλή αυθόρμητης αποβολής, με υπερβολικά αυξημένο τόνο των μαλακών μυών της μήτρας, καθώς και με σοβαρή τοξαιμία. Τα παρασκευάσματα της Βαλεριάνας συνταγογραφούνται επίσης στο τρίτο τρίμηνο με καθυστερημένη κύηση ως βοηθητικό σε σύνθετη θεραπεία. Στο δεύτερο τρίμηνο, όταν σχηματίζεται το νευρικό σύστημα του μωρού, οποιαδήποτε ηρεμιστικά ή ενεργοποιητικά φάρμακα είναι απαράδεκτα.

Πώς να πίνετε βαλερίνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι έγκυες γυναίκες παρουσιάζονται δισκιοποιημένες μορφές βαλεριάνα ή αφέψημα της ρίζας. Τα αλκοολούχα βάμματα, τα φυτογόνα με βάση το αλκοόλ δεν συνταγογραφούνται για κατανοητούς λόγους.

Πώς να πίνετε βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: 

 • Ταμπλέτες. Η αρχική πορεία για 2-3 ημέρες βασίζεται στο σχήμα - 1 ταμπλέτα τρεις φορές την ημέρα για 30-40 λεπτά πριν από τα γεύματα. Οι σακχαρόπηκτα ή τα δισκία πρέπει να πλένονται με απλό καθαρό ή βρασμένο νερό. Εάν είναι απαραίτητο, αυξήστε τη δόση σε 2 δισκία τρεις φορές την ημέρα στο ίδιο καθεστώς. Η πορεία της θεραπείας είναι συνήθως 2-3 εβδομάδες, λιγότερο συχνά ένα μήνα. Πρέπει να σημειωθούν οι δυναμικές αλλαγές στην κατάσταση, με τη βελτίωση της, ο βαλεριανός, όπως και άλλα ηρεμιστικά ακυρώνονται.
 • Αφέψημα του βαλεριανού. Μια κουταλιά της σούπας λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Μερικές φορές η δόση αυξάνεται σε 2 κουτάλια τρεις φορές την ημέρα. Ο ζωμός πρέπει να παρασκευάζεται καθημερινά και να είναι φρέσκος, μην το φυλάσσετε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιείτε για αρκετές ημέρες.
 • Συμπύκνωμα για μπανιέρες. 200 ml αραιωμένου συμπυκνώματος ανά πρότυπο όγκο του λουτρού. Εάν το συμπύκνωμα θεωρείται αφέψημα 3 κουταλιών σούπας σε ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια το διηθήστε και προσθέστε καθαρό νερό, φέροντας τον όγκο στα 200 ml.

Πώς να πίνετε βαλεριάνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να αποφασίζεται από τον γιατρό και όχι από τις φίλες που έχουν ήδη γεννήσει το μωρό και γενναιόδωρα προσφέρουν βοήθεια με τη μορφή συμβουλών. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε οργανισμός έχει ατομικά χαρακτηριστικά, ειδικά τον οργανισμό μιας εγκύου γυναίκας.

Motherwort ή βαλεριανού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Για έναν γιατρό, ένα τέτοιο ερώτημα δεν υπάρχει, διότι το ίδιο το valerian σαν μονοθεραπευτικό φάρμακο κατά την περίοδο της κύησης χρησιμοποιείται πολύ σπάνια. Τις περισσότερες φορές συνταγογραφείται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των ζωμών φαρμακευτικών βοτάνων.

Motherwort ή βαλεριανού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Τόσο αυτό όσο και το άλλο, η βοτανική συλλογή που κατέχει συνεργιστική δράση, δηλαδή η αποτελεσματική αλληλεπίδραση των ιατρικών συνιστωσών του βαλεριανού και του motherwort, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ακριβώς όπως η ρίζα του βαλεριάνα, το motherwort έχει ένα αργό αλλά σταθερά συσσωρευμένο ηρεμιστικό και σπασμολυτικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, επομένως, αποτρέπει τις πιθανές υπερτάσεις πίεσης, ενώ ενεργοποιεί το έργο του καρδιακού μυός λόγω της περιεκτικότητας της στη σύνθεση γλυκοζιτών και αλκαλοειδών. Το Motherwort αποκαθιστά τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και του λίπους, ελέγχει το επίπεδο της ζάχαρης στο αίμα. Εάν ο βαλεριανός έχει μια αντισπασμωδική ιδιότητα, τότε το motherwort συμπληρώνει αυτή τη δράση με τις αντισπασμωδικές του ιδιότητες

Φυσικά, η επιλογή του motherwort ή του valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παραμένει με τον θεράποντα ιατρό, είναι πολύ πιθανό να διοριστεί μόνο ένα αφέψημα του Leonurus. Έκπληκτος αυτό δεν είναι απαραίτητο, εκτός εάν οι ενδείξεις για τη χρήση της ρίζας βαλεριάνας, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για μια ακόμη φορά να επιβαρύνει το σώμα των μέλλουσα μητέρα φάρμακα, ακόμα και φυτικής προέλευσης. Είναι πιθανό ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα ελαφρύ πρήξιμο, και άλλα σοβαρά προβλήματα σε μια έγκυο γυναίκα δεν είναι, σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται η εφαρμογή Leonurus ως αφέψημα, καθώς διαθέτει όλες τις ιδιότητες και ακόμη και φειδωλός διουρητικό. Είναι πιο βολικό να πίνετε τσάι βοτάνων σε συσκευασμένη μορφή, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε φαρμακείο, ένα τέτοιο φάρμακο περιέχει μια δοσομετρημένη δόση.

Επίσης, η πεθερά επίσης ανακουφίζει από τη μετεωρισμό, η οποία συχνά συνοδεύει την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η πορεία της θεραπείας με βαλεριάνα και μητέρα εξαρτάται από το πρόβλημα στο οποίο απευθύνονται, αλλά, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει το ένα μήνα. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερβολική δόση των φυτοπροστατικών μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, έτσι οι έγκυες γυναίκες πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τις συστάσεις του γιατρού.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Valerian κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.