^

Εγκυμοσύνη και φάρμακα

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, οι έννοιες της εγκυμοσύνης και των φαρμάκων είναι ασυμβίβαστες. Σχεδόν όλα τα φάρμακα - με ελάχιστες εξαιρέσεις - έχουν αντενδείξεις για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Συχνά, οι οδηγίες στα φάρμακα λένε ότι η λήψη τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για τη συνταγή του γιατρού. Μερικές φορές η διατύπωση περιέχει μια σύσταση προς τον γιατρό: ζυγίζει προσεκτικά το αναμενόμενο όφελος για τη μητέρα και τους πιθανούς κινδύνους για το έμβρυο.

Σιρόπια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: τι μπορεί και τι όχι;

Τις περισσότερες φορές, το ερώτημα - ποια σιρόπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - αφορά τα φάρμακα για τον βήχα. Είναι γενικά αποδεκτό ότι, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα σιρόπια περιέχουν εκχυλίσματα φαρμακευτικών βοτάνων

Ανοσοσφαιρίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η εισαγωγή ανοσοσφαιρίνης θα βοηθήσει στη διατήρηση του εμβρύου και στην πρόληψη της διακοπής της διαδικασίας κύησης.

Rinofluimucil κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - ακόμη και για τη θεραπεία του κρυολογήματος - πρέπει να συνταγογραφούνται από τον θεράποντα ιατρό και, όπως διατυπώνεται στις οδηγίες, να αξιολογούν την αναλογία των αναμενόμενων ωφελειών για την έγκυο γυναίκα και τον πιθανό κίνδυνο για το αγέννητο παιδί.

Το ηλεκτρικό οξύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: μπορώ να πίνω, πώς να πάρω;

Το σουκκινικό οξύ είναι ένας λευκός, σάλτσα-πικρός κρύσταλλος με γεύση. Διαπίστωσε την εφαρμογή της κυρίως στην καλλιέργεια, όπως προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, αυξάνει την παραγωγικότητά τους.

Ιώδιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια έγκυος γυναίκα χρειάζεται αυξημένο ποσοστό ιωδίου, επειδή το έμβρυο μέχρι τη γέννηση παίρνει αυτό το στοιχείο από το σώμα της μητέρας. Και η ίδια η γυναίκα λόγω της αύξησης της ορμονικής δραστηριότητας χρειάζεται περισσότερο όγκο.

Η βηταδίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε 1, 2 και 3 τρίμηνα

Ένα αποτελεσματικό τοπικό παρασκεύασμα βασισμένο σε ιώδιο με ευρύ φάσμα αντισηπτικής δράσης Betadine ακριβώς λόγω της δραστικής του ουσίας δεν είναι το πιο επιθυμητό εργαλείο για τις έγκυες γυναίκες.

Παρακεταμόλη στο θηλασμό: δοσολογία

Η παρακεταμόλη είναι ένα πολύ δημοφιλές φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όχι μόνο των ενηλίκων, αλλά και των παιδιών και διατίθεται στο ιατρείο σχεδόν όλων των οικογενειών. Σπάνια, η θεραπεία των κρυολογήματα χωρίς αυτό.

Sorbifer durules κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: πώς να πάρετε;

Με τη συμμετοχή του σιδήρου πραγματοποιούνται όλες οι σημαντικότερες διεργασίες στην ανθρώπινη ζωή: σύνθεση DNA, ένζυμα, πρωτεΐνες, οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις ιστών και κυκλοφορικού συστήματος, αναπνοή, ενεργειακός μεταβολισμός.

Δεξαμεθαζόνη κατά την εγκυμοσύνη: για αυτό που έχει συνταγογραφηθεί;

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που πρέπει να είστε εξαιρετικά επιλεκτικός όσον αφορά τη λήψη φαρμάκων. Μετά από όλα, ακόμη και το πιο «αβλαβές» φάρμακο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, καθώς και να επηρεάσει αρνητικά την όλη διαδικασία της κύησης.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.