^

Δοκιμή ωορρηξίας: αρχή της δράσης, ευαισθησία

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ωορρηξία θεωρείται ως η κύρια φάση κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, κατά την οποία εκδηλώνεται η μέγιστη πιθανότητα γονιμοποίησης. Η ημερομηνία της ωορρηξίας είναι σημαντική από την άποψη του οικογενειακού προγραμματισμού, αφού το ζευγάρι που προσπαθεί να έχει μωρό πρέπει να γνωρίζει σαφώς την περίοδο κατά την οποία συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Η ωορρηξία σημαίνει τη μέγιστη φυσική ετοιμότητα για σύλληψη. Σήμερα, για να καθορίσετε μια σαφή ημερομηνία δεν είναι δύσκολο, για να βοηθήσει στη δημιουργία  ενός τεστ ωορρηξίας - Ένα ειδικά αναπτυγμένο σύστημα ελέγχου, το οποίο καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό της ακριβούς χρονικής διάρκειας της εξόδου των ωοθηκών από την ωοθήκη. Αυτό σημαίνει πλήρη ωριμότητα. Η αρχή της δοκιμής βασίζεται στη σύλληψη της συγκέντρωσης ορμονών, το επίπεδο της οποίας ποικίλλει σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εφαρμόζοντας τις εξετάσεις, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να συλλάβουν ένα παιδί, επειδή η ακριβής γνώση του χρόνου της ωορρηξίας δίνει τη δυνατότητα να έχουν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η ευαισθησία των δοκιμών ωορρηξίας

Θεωρείται υψηλή. Η δοκιμή βασίζεται στο γεγονός ότι μπορούν να προσδιορίσουν τη συγκέντρωση σε κάθε στιγμή της εύρεσης της ωχρινοτρόπου ορμόνης. Αυτή είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τη δυνατότητα γονιμοποίησης. Η συγκέντρωσή του αυξάνεται έντονα όταν προγραμματίζεται να εισέλθει στις σάλπιγγες, όπου γίνεται περαιτέρω γονιμοποίηση. Όταν διεγείρει ή σχεδιάζει μια οικογένεια, ο γιατρός, χρησιμοποιώντας υπερηχογράφημα, καθορίζει πόσο ώριμο είναι το θυλάκιο. Η επίτευξη ενός μεγέθους περίπου 18-20 mm, δείχνει ότι είναι σε θέση να ωορρηξία. Στη συνέχεια, στο σπίτι, ο γιατρός συνιστά να δοκιμάζεται τακτικά μία γυναίκα. Θα ληφθούν περαιτέρω αποτελέσματα που θα δείχνουν με ακρίβεια τον χρόνο απελευθέρωσης του ωοκυττάρου. Προκειμένου να βελτιωθεί η ακρίβεια, είναι καλύτερο να παρακολουθούνται οι δείκτες στη δυναμική.

Μπορεί το τεστ ωορρηξίας να είναι λανθασμένο;

Ο κίνδυνος σφαλμάτων και ανακρίβειες, δυστυχώς, υπάρχει επίσης. Αυτό οφείλεται στον μηχανισμό της δοκιμής. Συλλέγει μόνο μια αλλαγή στη συγκέντρωση της LH, η οποία αυξάνεται έντονα σε σχέση με την ωορρηξία. Αλλά για διάφορους λόγους, η ωορρηξία μπορεί να μην λάβει χώρα.

Επιπρόσθετα, παρατηρείται επίσης απότομη αύξηση της ορμόνης λόγω διαφόρων παθολογιών του αναπαραγωγικού συστήματος, σε ορισμένες φυσιολογικές και λειτουργικές καταστάσεις. Τα αυξημένα επίπεδα LH μπορούν να συμβάλλουν στην εξάνυση των ωοθηκών, στη διακοπή του φυσιολογικού ορμονικού μεταβολισμού και των νευρικών διαδικασιών στο σώμα. Ακόμα και η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να στρεβλώσει δραματικά τα αποτελέσματα. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν παρόμοιες εκρήξεις κατά την μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο.

Τέτοιες αλλαγές μπορεί να είναι μόνιμες και μεταβλητές. Πολλές από αυτές τις αλλαγές συμβαίνουν όταν μια γυναίκα σταματήσει ξαφνικά τη λήψη ορμονικών φαρμάκων. Ακόμη και μια αλλαγή στη διατροφή (σκληρή) μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο της ορμόνης. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο ξαφνικά αποφάσισε να γίνει ωμό φαγητό, ή να μετατραπεί σε χορτοφαγία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυτικά τρόφιμα περιέχουν μεγάλο αριθμό φυτοορμωνών, οι οποίες επηρεάζουν επίσης το συνολικό συναισθηματικό υπόβαθρο ενός ατόμου.

Το σφάλμα συμβαίνει επίσης υπό την επίδραση της ορμονικής αποτυχίας, η οποία δεν οφείλεται στο άλμα LH, αλλά σχετίζεται με άλλους δείκτες. Έτσι, η LH σε μοριακό επίπεδο έχει δομική ταυτότητα με την προγεστερόνη, η οποία παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Υπάρχει ένα ορισμένο επίπεδο ομοιότητας μεταξύ άλλων ορμονών, κυρίως προέλευσης γλυκοπρωτεϊνών: hCG, FSH, TSH. Παράγονται επίσης, εμφανίζονται διασταυρούμενες αντιδράσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζονται ως ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει σε περιπτώσεις όπου μια γυναίκα εσκεμμένα εγχέει ορμονικά φάρμακα που τεχνητά διεγείρουν την ωορρηξία. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή εκ των προτέρων και να μην γίνει η δοκιμή αμέσως μετά από τέτοιες διαδικασίες, θα είναι εντελώς μη ενημερωτική. Οι λανθασμένες αρνητικές ενδείξεις σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνουν, εκτός εάν η δοκιμή έχει καθυστερήσει ή έχει εφαρμοστεί εσφαλμένα. Αποφύγετε τη σύγχυση, δεν μπορείτε να υπολογίζετε σε αμφιλεγόμενες καταστάσεις, αλλά και όταν υπάρχει ορμονική αποτυχία. Πιο ακριβής είναι η μελέτη υλικού.

trusted-source[1], [2]

Αρχή των δοκιμών για την ωορρηξία

Συνίσταται στην ικανότητα του συστήματος δοκιμής να αναγνωρίζει την LH, να επικοινωνεί μαζί του, η οποία εκφράζεται ως θετικό αποτέλεσμα. Σε απουσία (μικρές συγκεντρώσεις LH), η αντίδραση δεν συμβαίνει, το αποτέλεσμα της δοκιμής είναι αρνητικό.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία ωρίμανσης συνοδεύεται από μια απότομη αύξηση του LH, δείχνει μια πλησιάζουσα ωορρηξία, κατά την οποία είναι πιθανό να μείνει έγκυος.

Ποιες είναι οι εξετάσεις για την ωορρηξία;

Πρώτον, διακρίνονται από κάποια εξωτερική ομοιότητα με τις δοκιμές εγκυμοσύνης. Το υλικό της μελέτης είναι ούρα. Υπάρχουν δοκιμές που παράγονται από διάφορους κατασκευαστές. Περιέχουν ορισμένα χαρακτηριστικά και ακρίβεια. Διατίθενται σε ελεύθερη πρόσβαση, διαφέρουν σε διαφορετική κατηγορία τιμών. Η ποικιλία αντιπροσωπεύεται από παραδοσιακές δοκιμαστικές ταινίες, συστήματα ταινιών και δισκία. Επίσης χρησιμοποιούνται ψηφιακά συστήματα ψεκασμού και ψεκασμού.

Φτηνές και φθηνές δοκιμές ωορρηξίας

Η κύρια διαφορά μεταξύ των δοκιμών είναι η ακρίβεια και η αξιοπιστία των μετρήσεων. Σήμερα, τρεις κατασκευαστές έχουν αποδείξει ότι είναι οι καλύτεροι: Frautest, Eviplan και Clearblue. Είναι σχετικά φθηνές. Είναι η καλύτερη επιλογή αν λάβετε τον λόγο τιμής-ποιότητας. Πωλούνται σε ελεύθερη πρόσβαση.

Η εταιρεία Frautest μπορεί να ενδιαφέρει τον αγοραστή με τρία έντονα διαφορετικά προϊόντα, τα οποία έχουν διαφορετική ακρίβεια και κατεύθυνση διάγνωσης. Οι κύριες παράμετροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως υψηλές. Η πρώτη έκδοση παρουσιάζεται με δοκιμαστικές ταινίες, οι οποίες διατίθενται σε 5 τεμάχια ανά πακέτο. Συνιστάται να εφαρμοστεί σε περίπτωση που μια γυναίκα μπορεί να καυχηθεί για την κανονικότητα του κύκλου. Το δεύτερο σετ περιλαμβάνει 5 δοκιμαστικές λωρίδες που σας επιτρέπουν να καθορίσετε την περίοδο έναρξης της ωοθυλακιορρηξίας, καθώς και 2 εξετάσεις για να ελέγξετε εάν έχει λάβει χώρα εγκυμοσύνη. Το τρίτο σετ είναι ιδανικό για γυναίκες που δεν έχουν κανονικό κύκλο. Στη συσκευασία υπάρχουν 7 λωρίδες. Η μέση κατηγορία τιμών κυμαίνεται από 350 έως 800 ρούβλια.

Η εταιρία Eviplan προσφέρει ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμών σε ποσότητα 5 τεμαχίων. Η αξιοπιστία δεν είναι χαμηλότερη από την πρώτη έκδοση. Το κόστος είναι διαφορετικό - η μέση τιμή είναι 300-310 ρούβλια.

Η Clearblue μπορεί να προσφέρει μοναδικές ψηφιακές δοκιμές στους καταναλωτές. Το αποτέλεσμα θα αναγνωριστεί από το smiley, το οποίο θα εμφανιστεί στην ψηφιακή οθόνη. Πολύ ακριβή επιλογή: το μέσο κόστος μέσα σε 1000 ρούβλια.

Επίσης, υπάρχουν πολλά εγχώρια συστήματα που εγγυώνται την ακρίβεια της μεθόδου κατά 99%. Αυτό είναι αρκετά υψηλή αξιοπιστία. Αλλά όπως δείχνει η πρακτική, αυτά τα συστήματα δεν προσελκύουν την προσοχή των γυναικών.

trusted-source[3]

Δοκιμαστικές ταινίες για ωορρηξία

Αντιδρούν και παγιδεύουν LH στο υγρό. Διαφέρει από τη δοκιμή εγκυμοσύνης στο ότι περιέχει διάφορα αντιδραστήρια που αντιδρούν σε άνισες ουσίες. Χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό πολύ διαφορετικών ορμονών. Η αρχή της εφαρμογής είναι αρκετά πρωτόγονη: πρέπει απλά να πάρετε μια ταινία και να την τοποθετήσετε με σκεύη γεμάτα με ούρα. Μετά από λίγα λεπτά, μπορείτε να μάθετε το αποτέλεσμα. Φυσικά, η μέθοδος δεν στερείται των ελλείψεων της. Δεν μπορούν να ονομάζονται υψηλής ακρίβειας. Ωστόσο, καμία γυναίκα δεν ισχυρίζεται ότι σας επιτρέπουν να προγραμματίζετε την εγκυμοσύνη σας επαρκώς αποτελεσματικά. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό. Εάν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα, μια γυναίκα χρειάζεται μια σεξουαλική πράξη, καθώς είναι έτοιμη για γονιμοποίηση. Αν δεν θέλετε να μείνετε έγκυος, πρέπει να είστε όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί, να προστατεύετε τον εαυτό σας ή να αποφεύγετε τη σεξουαλική επαφή.

Πολλαπλή εξέταση για ωορρηξία

Σήμερα υπάρχουν και δοκιμές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα. Παρουσιάζονται συνήθως με τη μορφή φορητού σετ που αντιπροσωπεύεται από έναν αναγνώστη και ταινίες δοκιμής. Οι λωρίδες πρέπει να πέφτουν για λίγα λεπτά στα ούρα, μετά από τις οποίες πρέπει να εισάγονται σε μια ειδική συσκευή, η οποία επιτρέπει την ανάγνωση των αποτελεσμάτων.

Δοκιμή μικροσκοπίου για τον προσδιορισμό της ωορρηξίας

Πρόκειται για μια ψηφιακή έκδοση. Πολύ ενημερωτικό. Εφαρμόζεται επανειλημμένα. Το σάλιο χρησιμοποιείται ως υλικό δοκιμής. Περιέχει συσκευή μεγέθυνσης. Δίνει την ευκαιρία να εξετάσει το επίχρισμα. Όταν αφήνετε το αυγό στο σάλιο θα εμφανιστεί μια εικόνα που οπτικά μοιάζει με μια φτέρη, έναν παγετό σε ένα χειμερινό παράθυρο.

Δοκιμή ωορρηξίας για το σάλιο

Σχεδόν κάθε εταιρεία μπορεί να παρουσιάσει μια δοκιμή σε έναν καταναλωτή, να αντιδράσει με το σάλιο. Διάφορες εξετάσεις-μικροσκόπια και ψηφιακά συστήματα χρησιμοποιούν κυρίως το σάλιο ως αντικείμενο της έρευνας. Η μέθοδος βασίζεται στο γεγονός ότι η σύνθεση του σάλιου της γυναίκας ποικίλει και η σύνθεση του σάλιου καθορίζεται από τη φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου. Η πιθανότητα ενός σφάλματος είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου εξαλειφθεί.

Δοκιμή μελανιού για την ωορρηξία

Σήμερα έχουν βρει ευρεία εφαρμογή, μάλλον ιδιαίτερα ενημερωτική. Για να τα κάνετε ακόμα πιο εύκολα: μην τοποθετείτε απαραιτήτως ένα δοχείο, απλά αντικαταστήστε απευθείας κάτω από τον πίδακα κατά τη διάρκεια της τουαλέτας. 

Τι μέρα μετά την ωορρηξία κάνετε τη δοκιμή;

Όλα εξαρτώνται από το πόσο διαρκεί ένας κύκλος. Διάγνωση πρέπει να είναι 5-6 ημέρες στη σειρά. Δεν μπορείτε να χάσετε μια μέρα, επειδή μπορείτε να παρακάμψετε την ωορρηξία. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε υπολογισμούς. Έτσι, με διάρκεια κύκλου 28 ημερών, η δοκιμή πρέπει να αρχίσει από 11 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, η πρώτη ημέρα θα πρέπει να θεωρείται η ημερομηνία έναρξης της εμμήνου ρύσεως. Εάν ο κύκλος διαρκεί περισσότερο από 28 ημέρες, θα πρέπει να αρχίσετε να κρατάτε 17 ημέρες πριν από την έναρξη της επόμενης εμμηνόρροιας. Εάν ο κύκλος είναι ακανόνιστος, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή και να κάνετε ορισμένους υπολογισμούς. Έτσι, πρέπει να γνωρίζετε τον μικρότερο κύκλο τους τελευταίους 6 μήνες. Και προχωρήστε από αυτήν την παράμετρο.

Δοκιμή ωορρηξίας για έναν ακανόνιστο κύκλο

Υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες όταν μια γυναίκα δεν έχει κανονικό κύκλο. Σε αυτή την περίπτωση, ξεκινάμε από τα αρχικά δεδομένα, τα οποία είναι τυπικά για τον ελάχιστο κύκλο για τους τελευταίους 6 μήνες. Αυτές οι παράμετροι αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του χρόνου έναρξης των δοκιμών. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι αν ο κύκλος είναι ακανόνιστος και συχνές δυσλειτουργίες, οι δοκιμές αυτές μπορεί να είναι παράλογες, απαιτούνται πιο εξειδικευμένες μέθοδοι.

Πώς μπορώ να κάνω μια δοκιμή ωορρηξίας;

Πριν χρησιμοποιήσετε τη δοκιμασία, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την ακριβή ώρα που διαρκεί ο εμμηνορρυσιακός κύκλος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπολογίσετε πόσο χρόνο έχει περάσει από την αρχή μιας περιόδου έως την αρχή του επόμενου. Και λάβετε τα κατά μέσο όρο δεδομένα. Πριν προχωρήσετε στη δοκιμή, συνιστάται να διαβάσετε τις οδηγίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε σκεύη, στα οποία μπορείτε να συλλέγετε ούρα. Πάρτε μια μικρή ποσότητα ούρων, βουτιά μια δοκιμαστική ταινία εκεί. Το οικόπεδο, το οποίο πρέπει να βυθιστεί, θα επισημανθεί. Με αυτή την ετικέτα και πρέπει να τρώτε. Στη συνέχεια, πρέπει να περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα για το αποτέλεσμα. Οι πρώτοι δείκτες μπορούν να εκτιμηθούν μετά από 5 δευτερόλεπτα, αλλά για να επιτευχθεί η μέγιστη ακρίβεια και αξιοπιστία, είναι απαραίτητο να περιμένετε 10 λεπτά.

Όταν εκτελούνται οι δοκιμές, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη πολλά σημεία. Πρώτον, οι δοκιμές θα πρέπει να διεξάγονται καθημερινά, περίπου στις ίδιες ώρες, πράγμα που θα βελτιώσει σημαντικά την ακρίβεια. Μην κάνετε τη δοκιμασία αμέσως μετά τον ύπνο, επειδή αυτή τη στιγμή τα ούρα περιέχουν αυξημένη συγκέντρωση της ορμόνης. Αργότερα αυτή η ποσότητα σταθεροποιείται. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα είναι ακριβέστερο.

Επίσης, δεν συνιστάται να πίνετε νερό πριν από τη δοκιμή. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρηθεί η στειρότητα και η στεγανότητα. Αφαιρέστε από την αρχική συσκευασία αμέσως πριν τη χρήση. Πρέπει να διατηρείται στείρα, πρέπει να διατηρείται η βέλτιστη στάθμη υγρασίας.

Πότε πρέπει να ελέγξετε την ωορρηξία: το πρωί ή το βράδυ;

Μετά την ωρίμανση του αυγού, διατηρείται ένα υψηλό επίπεδο ορμονών για μια συνεχόμενη ημέρα. Αυξήστε την πιθανότητα θετικών αποτελεσμάτων δοκιμάζοντας δύο φορές την ημέρα. Μόλις είναι σκόπιμο να ελέγξετε το πρωί, τη δεύτερη φορά - το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Δεν είναι λογικό να διεξαχθεί η εξέταση αμέσως, μόλις ξυπνήσετε. Μετά τον ύπνο, η συγκέντρωση της ορμόνης στα ούρα αυξάνεται απότομα και κανονικά ομαλοποιείται. Ο βέλτιστος χρόνος είναι το χρονικό διάστημα από 10-00 έως 20-00, το οποίο θα επιτρέψει την αποφυγή ψευδών θετικών αποτελεσμάτων.

Αποτελέσματα της δοκιμής για ωορρηξία

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αρνητικό ή θετικό. Επίσης, ποτέ δεν μπορεί να προκαλέσει τη δυνατότητα να πάρει ψευδή αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το πόσο ακριβής είναι η τεχνική. Η ακρίβεια υπάρχει πάντα, ακόμη και σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Τα αποτελέσματα προσδιορίζονται με σύγκριση του αποτελέσματος με τη δοκιμή ελέγχου. Ο έλεγχος βρίσκεται στην άκρη του πεδίου δοκιμής. Μετά τη δοκιμή, εμφανίζεται μια γραμμή. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε την αποκρυπτογράφηση σε 1-2 λεπτά.

Εάν λάβατε αρνητικό αποτέλεσμα - αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ωορρηξία. Αμέσως μετά την ωογένεση, τα αρνητικά αποτελέσματα εμφανίζονται επίσης όταν το κύτταρο έχει ήδη βγει από την ωοθήκη. Αυτή η διαδικασία συνοδεύεται από μείωση του επιπέδου του LH. Επίσης, μια αρνητική παραλλαγή εμφανίζεται αν η δοκιμή είναι καθυστερημένη και το αντιδραστήριο δεν αντιδρά. Αναγνωρίστε το αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται στην ανυπαρξία της δοκιμαστικής ταινίας. Θα είναι πολύ χλωμή σε σχέση με τον έλεγχο.

Εάν προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτό θα διαπιστωθεί με την εμφάνιση μιας σκοτεινής ταινίας. Θα είναι είτε πιο σκοτεινό, είτε δεν θα έχει διαφορές από τον έλεγχο. Αυτό είναι ένα άμεσο σημάδι απελευθέρωσης ορμονών. Είναι επίσης πιθανό ότι η λωρίδα δεν εμφανίζεται καθόλου. Αυτό συμβαίνει όταν δεν τηρούνται οι κανόνες εκτέλεσης, εάν ήταν καθυστερημένος, χαλασμένος.

Κριτικές σχετικά με τη δοκιμή για την ωορρηξία

Υπάρχουν διάφορες και πολύ αντιφατικές κριτικές σχετικά με τις δοκιμές. Μία μικροσκοπική δοκιμή παρουσιάζει ενδιαφέρον. Έχει γίνει ένας πραγματικός βοηθός για πολλές οικογένειες που σχεδιάζουν ένα παιδί. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη στιγμή της έναρξης της ωορρηξίας. Απαιτείται μόνο μια σταγόνα νερού και μετά από λίγα λεπτά μπορείτε να πάρετε το αποτέλεσμα. Επίσης, το εγχειρίδιο περιέχει λεπτομερείς παρατηρήσεις, οι οποίες καθιστούν δυνατό τον υπολογισμό του βέλτιστου χρονοδιαγράμματος για τη σύλληψη και επίσης να αρχίσουν οι δοκιμές.

Το μικροσκόπιο δοκιμής είναι κατάλληλο για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κανονικότητα του κύκλου. Αυτή η συσκευή καθιστά δυνατή την σαφή παρακολούθηση της δυναμικής της εμφάνισης της ωορρηξίας. Τα λάθη στην εργασία είναι ελάχιστα, η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων είναι πολύ υψηλή. Όπως γράφει μια γυναίκα, κατάφερε όχι μόνο να υπολογίσει την περίοδο, αλλά και να προβλέψει τη γέννηση ενός κοριτσιού.

Επίσης ενδιαφέρει η απάντηση μιας γυναίκας που μοιράζεται την εμπειρία της για το πώς κατάφερε να συλλάβει ένα αγόρι. Πριν από αυτό, δεν μπορούσαν να συλληφθούν 3 χρόνια. Το τεστ ωορρηξίας του συστήθηκε από γυναικολόγο μετά την εξέταση. Ο γιατρός συνέστησε τη χρήση μίνι μικροσκοπίου. Μετά την εφαρμογή του μικροσκοπίου, ήταν δυνατόν να συλλάβουμε από την πρώτη φορά, δεδομένου ότι η ημέρα της ωορρηξίας επιλέχθηκε ακριβώς. Το πλεονέκτημα είναι ότι ένα τέτοιο μικροσκόπιο επαναλαμβανόμενης χρήσης καθιστά δυνατή τη συνεχή παρακολούθηση των διαδικασιών του στο σώμα. Στα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί ένα σχετικά υψηλό κόστος. Η συνήθης  δοκιμή για την ωορρηξία είναι  πολύ φθηνότερη.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.