^

Coagulogram στην εγκυμοσύνη

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Το coagulogram στην εγκυμοσύνη είναι μια απαραίτητη ανάλυση για τον έλεγχο της υγείας του σώματος μιας γυναίκας. Η διαδικασία φέρουσας το έμβρυο είναι μια ειδική περίοδος κατά την οποία συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στο ψυχοεπιχειρηματικό και φυσικό επίπεδο μιας εγκύου γυναίκας.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, μια γυναίκα πρέπει να λαμβάνει συνεχώς διάφορες εξετάσεις για να γνωρίζει την κατάσταση και των δύο οργανισμών. Χάρη σε αυτά, μπορείτε να μάθετε6 εάν υπάρχει κάτι που απειλεί το έμβρυο και την εγκυμοσύνη εν γένει και αν όλα είναι καλά με το έμβρυο;

Ο κατάλογος αναλύσεων είναι αρκετά μακρύς, περιλαμβάνει ελέγχους για μολυσματικούς παθογόνους παράγοντες, την παρουσία αντισωμάτων σε διάφορες ασθένειες, καθώς και φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την κατάσταση του συστήματος αίματος. Για το σκοπό αυτό, εκχωρούνται διάφορες εξετάσεις αίματος και ούρων (γενική κλινική, βιοχημική ανάλυση), μία από τις οποίες είναι ένα πήγμα για τη μελέτη του συστήματος πήξης του αίματος.

trusted-source[1], [2]

Ενδείξεις για το διορισμό ενός coagulogram κατά την εγκυμοσύνη

Φυσιολογικά, ορίζεται ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο θηλυκός οργανισμός υφίσταται γενικές μεταβολές με το σχηματισμό ενός επιπλέον καναλιού αίματος, το οποίο δίνει έμφαση στην καρδιά, τα αγγειακά, αναπνευστικά και άλλα σημαντικά συστήματα.

Επίσης, με την αύξηση του βάρους των εμβρύων παρατηρήθηκε αύξηση της μήτρας στο μέγεθος, η οποία οδηγεί σε μείωση στον αναπνεόμενο όγκο πνεύμονα σημαίνει «Υποστυλώσεις» ανοίγματος της μήτρας, καθώς και ενισχυμένη την νεφρά και φλεβικών αγγείων πόδι ροή του αίματος η οποία παραβιάζονται από την παρουσία των εμποδίων στην πορεία τους με τη μορφή του τη μήτρα.

Οι ενδείξεις για το διορισμό ενός coagulogram κατά την εγκυμοσύνη οφείλονται στην παρουσία ταυτόχρονης παθολογίας σε έγκυο γυναίκα. Αυτό ισχύει για την ασθένεια των κιρσών, την ηπατική νόσο, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αυτοάνοσες ασθένειες. Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία των χειρουργικών παρεμβάσεων και η λήψη φαρμάκων που επηρεάζουν το σύστημα πήξης του αίματος.

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Coagulogram στο σχεδιασμό της εγκυμοσύνης

Πριν το ζευγάρι αποφασίσει να γεμίσει την οικογένειά του με ένα μικρό άντρα, πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό. Συνεπώς, οι εταίροι πρέπει να υποβάλουν δοκιμές για τη συμβατότητα των ομάδων αίματος και των παραγόντων Rh, την παρουσία λοιμώξεων, τη συστηματική παθολογία και τις φλεγμονώδεις ασθένειες.

Ο οργανισμός της γυναίκας ελέγχεται ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς πρέπει να παρέχει επαρκή διατροφή και εμβρυϊκή ανάπτυξη για 9 μήνες. Σε αυτό, μια γυναίκα πρέπει να είναι έτοιμη, ενισχύοντας την υγεία της.

Επιπλέον, μετά την παράδοση, η νεαρή μητέρα θα πρέπει επίσης να παρακολουθεί τη διατροφή και την υγεία της εάν το μωρό θηλάζει. Γενικά, οι αναλύσεις της θα συνεχιστούν για πολύ καιρό.

Για τον προσδιορισμό των ιδιοτήτων του συστήματος πήξης του αίματος είναι απαραίτητο ένα coagulogram στο σχεδιασμό εγκυμοσύνης. Αυτό είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι συνδέεται κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, με αποτέλεσμα την πιθανή θρόμβωση των στεφανιαίων αρτηριών της καρδιάς με την ανάπτυξη της καρδιακής προσβολής, πνευμονικής κλαδιά, καθώς και τα αγγεία του εγκεφάλου και άλλα αιμοφόρα αγγεία.

Αυξημένος σχηματισμός θρόμβων μπορεί να οδηγήσει σε αυθόρμητη άμβλωση και πρόωρη γέννηση. Για το έμβρυο, απειλεί τον κίνδυνο ανάπτυξης συγγενούς παθολογίας του εγκεφάλου.

Η μελέτη του συστήματος πήξης του αίματος είναι πολύ σημαντική στο στάδιο του προγραμματισμού της εγκυμοσύνης, διότι αν υπάρξουν παραβιάσεις, ο γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφήσει μια πορεία πρόληψης ή θεραπείας για να συμβάλει στη σύλληψη. Επιπλέον, η εγκυμοσύνη με φυσιολογική πήξη θα προχωρήσει πιο σταθερά και χωρίς επιπλοκές.

Συνιστάται θερμά να διεξάγεται αυτή η μελέτη για γυναίκες που:

 • έχουν κληρονομική προδιάθεση σε διαταραχές του συστήματος πήξης.
 • είχαν ιστορικό παγωμένης εγκυμοσύνης, αυθόρμητες αποβολές ή αμβλώσεις.
 • υποφέρουν από συνηθισμένη αποβολή (πολλές περιπτώσεις ξεθώριασης της εγκυμοσύνης ή αυθόρμητες εκτρώσεις) ·
 • έχουν κληρονομικό κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής, θρομβοεμβολισμού, κιρσών.
 • ασχολούνται με βαριά σωματική εργασία.

Όπως γνωρίζετε, οποιαδήποτε ασθένεια είναι πιο εύκολο να αποφευχθεί από τη θεραπεία. Επομένως, η έγκαιρη ανίχνευση των προβλημάτων με την πήξη του αίματος και η εξάλειψή τους αργότερα θα συλλάβει με ασφάλεια, θα φέρει και θα γεννήσει ένα υγιές παιδί.

trusted-source[3], [4], [5], [6]

Πώς να πάρετε ένα coagulogram κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κάθε μελλοντική μητέρα υποχρεούται να περάσει μια ανάλυση του coagulogram, καθώς οι αξίες και τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι πολύ σημαντικά για την επιτυχή εγκυμοσύνη και την εργασία.

Σε περίπτωση φυσιολογικής εγκυμοσύνης και απουσίας ανωμαλιών στο σώμα, οι γυναίκες συνιστούν να διεξάγουν αυτή τη μελέτη μία φορά κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης, τουλάχιστον. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανάλυση γίνεται πιο συχνά - μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα πάσχει από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πριν προχωρήσετε για την ανάλυση, συνιστάται να σταματήσετε να τρώτε περίπου 10-12 ώρες πριν από την έναρξη της μελέτης. Εκτός από τα τρόφιμα, οι χυμοί, τα κομπόστα, το αλκοόλ, ο καφές και το τσάι απαγορεύονται επίσης. Επιτρέπεται η χρήση μόνο καθαρού μη ανθρακούχου νερού χωρίς πρόσθετα.

Εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα ή τα παίρνετε μία ή δύο ημέρες πριν από τη δοκιμή, τότε βεβαιωθείτε ότι θα ενημερώσετε τον τεχνικό εργαστηρίου και θα γράψετε όλα τα ονόματα των φαρμάκων στο έντυπο έρευνας.

Πριν κάνετε τη δοκιμή, συνιστάται να καθίσετε σε μια καρέκλα, να ηρεμήσετε, μην πανικοβληθείτε, καθώς το άγχος και η μυϊκή ένταση μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της μελέτης.

Πολλοί για την ακρίβεια των δεικτών συνιστώνται αμέσως πριν τη χορήγηση αίματος για κατανάλωση 150-200 ml καθαρού νερού σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατά κανόνα, η φόρμα με τα αποτελέσματα του coagulogram μπορεί να ληφθεί την επόμενη μέρα.

Δείκτες πήξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ανάλυση της κατάστασης του συστήματος αιμόστασης είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση της αλληλεπίδρασης των παραγόντων πήξης, της ινωδόλυσης και των αιμοπεταλίων, οι οποίοι σε σύνθετο έλεγχο ελέγχουν την ισορροπία των συστημάτων πήξης και αντιπηκτικής.

Ακόμα και μια μικρή αλλαγή σε ένα από αυτά τα συστήματα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, για παράδειγμα, το σύνδρομο DIC. Στη βάση της εξέλιξης αυτής της παθολογικής κατάστασης είναι παραβίαση των διαδικασιών της πήξης του αίματος και της διάλυσης του ινώδους.

Οι δείκτες του κογαλογραφώματος κατά την εγκυμοσύνη μπορούν επίσης να υποδηλώνουν την ανάπτυξη του αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε τερματισμό της εγκυμοσύνης ανά πάσα στιγμή. Χαρακτηριστική εκδήλωση αυτής της παθολογίας είναι ο αυξημένος κίνδυνος θρόμβωσης στις φλέβες και τις αρτηρίες.

Μεταξύ όλων των παραμέτρων που είναι αναγκαίες για την κατανομή ΑΡΤΤ, επίπεδο ινωδογόνου, η παρουσία ή απουσία των αντιπηκτικών λύκου, αριθμός αιμοπεταλίων, το επίπεδο προθρομβίνης, ο χρόνος θρομβίνης, ϋ-διμερούς, υπεύθυνο για την διαδικασία του σχηματισμού θρόμβου στο σώμα, καθώς και αντιθρομβίνη III.

Ας υπολογίσουμε τι πρέπει να είναι οι δείκτες πήξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 • Το ινωδογόνο είναι μια πρωτεΐνη της ομάδας σφαιρίνης, συνήθως ένα σημάδι φλεγμονής ή νέκρωσης ιστών. Συμμετέχει στη διαδικασία της πήξης του αίματος. Ο φυσιολογικός δείκτης ινωδογόνου είναι 2,0-4,0 g / l και αμέσως πριν από την έναρξη της εργασίας αυξάνεται στα 6 g / l. Εμφανίζει έμμεσα αυξημένες τιμές του ESR.
 • APTTV - ο χρόνος σχηματισμού θρόμβου αίματος μετά τη σύνδεση πλάσματος και άλλων αντιδραστηρίων. Κανονικοί δείκτες - από 24 έως 35 δευτερόλεπτα. Κατά την εγκυμοσύνη, αυτές οι τιμές μπορεί να μειωθούν στα 17 δευτερόλεπτα, γεγονός που δεν προκαλεί ανησυχία - είναι απλώς το αποτέλεσμα της φυσιολογικής αύξησης των δεικτών του ινωδογόνου.
 • Το αντιπηκτικό Lupus είναι ένας αντιπρόσωπος IgG ανοσοσφαιρινών, ενός αντισώματος ενζύμων αίματος. Όταν η εγκυμοσύνη πρέπει να απουσιάζει. Εάν η ΒΑ είναι θετική, αυτό μπορεί να υποδηλώνει την ανάπτυξη της κύησης, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε αυθόρμητη έκτρωση, έμφραγμα του πλακούντα ή ενδομήτριο θάνατο του παιδιού.
 • Χρόνος θρομβίνης - οι δείκτες της αντικατοπτρίζουν την κατάσταση του τελικού σταδίου πήξης. Κανονικές τιμές τηλεόρασης - από 11 έως 18 δευτερόλεπτα.
 • Η προθρομβίνη είναι πρόδρομος της θρομβίνης, του θρομβογόνου. Ο κανόνας είναι από 78 έως 142%, που σημαίνει την ποσοστιαία αναλογία του συμπλόκου προθρομβίνης προς τον χρόνο προθρομβίνης του πλάσματος. Με αύξηση των επιπέδων προθρομβίνης, μπορεί κανείς να αναμένει ότι θα εμφανιστεί πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα.
 • Η αντιθρομβίνη III είναι μια πρωτεΐνη που εμποδίζει την πήξη του αίματος. Οι κανονικές τιμές κυμαίνονται από 71 έως 115%. Όταν μειώνονται οι δείκτες, ο κίνδυνος σχηματισμού θρόμβων θεωρείται αυξημένος. Αν δεν ακολουθήσετε την ποσότητα της αντιθρομβίνης, μπορείτε να χάσετε τον κίνδυνο αυθόρμητης έκτρωσης ή ανάπτυξης ανεπάρκειας του πλακούντα.
 • Το D-διμερές είναι προϊόν αποικοδόμησης φιμπρίνης, ένα πρωτεϊνικό στοιχείο που παραμένει μετά την ινωδολυτική διαδικασία. Αυτός ο δείκτης έχει σταθερή τάση να αυξάνεται από την αρχή της εγκυμοσύνης, επομένως από την στιγμή της έναρξης της εργασίας, οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες από τις αρχικές τιμές κατά τρεις ή ακόμα και τέσσερις φορές. Αυτό δεν θεωρείται παθολογία. Οι φυσιολογικές τιμές του D-διμερούς δεν πρέπει να υπερβαίνουν το υψηλό, αλλιώς μπορεί να υπάρχει υποψία ύστερης βίας, νεφροπάθειας ή σακχαρώδους διαβήτη.
 • Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα αίματος που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν την ίδια διαδικασία πήξης και υποδεικνύουν την κατάσταση του αιματοποιητικού συστήματος. Τα αιμοπετάλια σχηματίζονται στον μυελό των οστών των μεγακαρυοκυττάρων. Είναι τα αιμοπετάλια που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του θρόμβου αίματος που σχηματίζεται στο τραύμα με αιμορραγία. Κανονικές τιμές αιμοπεταλίων σε έγκυες γυναίκες - από 150 έως 380 * 10 ^ 9 / l. Μία μικρή μείωση των δεικτών είναι δυνατή, η οποία μπορεί να οφείλεται σε απότομη αύξηση του όγκου του κυκλοφορούντος αίματος ή σε μια διατροφική ανεπάρκεια. Εάν το επίπεδο των αιμοπεταλίων μειώνεται σημαντικά και έντονα, τότε μιλούν για θρομβοπενία - υπερβολικά υγρό αίμα, όταν υπάρχει κίνδυνος αιμορραγίας και εσωτερικών αιμορραγιών.

Αποκρυπτογράφηση πήξης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το γιατρό και οποιαδήποτε αποτελέσματα μπορεί να έχει τα λάθη τους, όπως αυτές που σχετίζονται με έλλειψη βιταμινών, τα λάθη στη διατροφή, χρόνιες παθήσεις, χρήση ναρκωτικών και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η γιατρός να είστε βέβαιος να λάβει υπόψη κατά την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της μελέτης.

Αποκωδικοποίηση ενός coagulogram στην εγκυμοσύνη

Αυτά τα coagulograms δίνουν μια ιδέα στο γιατρό σχετικά με την κατάσταση αίματος της γυναίκας. Έτσι, με τη βοήθεια αυτής της ανάλυσης, μπορείτε να μάθετε για το επίπεδο της περιεκτικότητας ινωδογόνου, το οποίο, με την πορεία της εγκυμοσύνης, αυξάνεται συνεχώς μέχρι τη γέννηση. Μπορεί να φθάσει σε φυσιολογική ποσότητα 6 g / l.

Οι δείκτες του χρόνου ενεργοποιημένης μερικής θρομβοπλαστίνης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαφέρουν ελαφρώς και ανέρχονται σε 20 δευτερόλεπτα, δηλαδή 10-15 δευτερόλεπτα μικρότεροι από ό, τι πριν από την εγκυμοσύνη.

Η αποκωδικοποίηση του κογγογράμματος κατά την εγκυμοσύνη έχει επίσης δείκτες ανθεκτικού αντιπηκτικού, πράγμα που υποδηλώνει μια ομάδα αντισωμάτων που συμβάλλουν στην αύξηση του επιπέδου του APTT. Σε κανονική εγκυμοσύνη, δεν πρέπει να βρίσκονται στο αίμα. Σε περίπτωση εμφάνισής τους, πρέπει να υπάρχει υποψία για συστηματική νόσο αυτοάνοσης φύσης, συμπεριλαμβανομένης της κύστης.

Ο χρόνος θρομβίνης είναι συχνά ελαφρώς αυξημένος σε έγκυες γυναίκες, αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος από τις κανονικές τιμές - έως και 18 δευτερόλεπτα.

Η ανάλυση της αξιολόγησης του αιμοστατικού συστήματος έχει έναν μάλλον σημαντικό δείκτη - προθρομβίνη, που υποδηλώνει απειλή πρόωρης αποκόλλησης του πλακούντα. Θα πρέπει κανονικά να κυμαίνεται μεταξύ 80-140%.

Ένα εκτεταμένο πήγμα στην εγκυμοσύνη

Η μελέτη της πήξης του αίματος μπορεί να είναι συνηθισμένη και λεπτομερής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γιατροί έχουν καταφύγει σε συμβατικά coagulogram, η οποία αποτελείται από τέσσερις παραμέτρους: προθρομβίνης δείκτη, ΑΡΤΤ (χρόνος ενεργοποιημένης μερικής θρομβοπλαστίνης αξία), τον αριθμό των αιμοπεταλίων και του ινωδογόνου. Εάν ο γιατρός υποψιάζεται οποιαδήποτε παραβίαση του συστήματος πήξης, μπορεί να ζητήσει λεπτομερή πήξης, που δείχνουν ήδη την όλη εικόνα της πήξης του αίματος στο σώμα. Στην περίπτωση αυτή, θα είναι δυνατό να αξιολογηθεί όχι μόνο η κατάσταση του συστήματος πήξης, αλλά και η πρόβλεψη της λειτουργίας του στο μέλλον.

Λεπτομερής ανάλυση συνιστάται για εκείνους που έχουν οικογενειακό επιβαρυνθεί κληρονομικότητα (π.χ., υπάρχουν ασθενείς θρομβοεμβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή), καθώς και οι γυναίκες με κιρσούς ή θρομβοφλεβίτιδα ή μετά από μακροχρόνια χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών παρασκευασμάτων.

trusted-source[7], [8], [9]

RFMC κατά την εγκυμοσύνη

Αιμοστατικές παράμετροι (μονομερές σύμπλοκα διαλυτό ινώδες - SFMC) - επιτρέπουν να εκτιμηθεί το επίπεδο και το ποσοστό των στοιχείων θρόμβου, ο αριθμός των οποίων είναι σε θέση να αυξήσει σε μάζα θρομβογένεση στο κυκλοφορικό σύστημα. Για παράδειγμα, μία τέτοια κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί σε μεγάλες θρόμβωση των μεγάλων πλοίων, με πνευμονική εμβολή.

Αυξημένα επίπεδα RFMC μπορούν να παρατηρηθούν στο αίμα ασθενών με διαδεδομένο σύνδρομο ενδοαγγειακής πήξης, στις οποίες εμφανίζεται ξαφνική και αυξανόμενη διαταραχή όλων των σταδίων πήξης. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, σε κατάσταση σοκ, με σοβαρούς τραυματισμούς, εκτεταμένα εγκαύματα, συστηματική θρόμβωση κλπ.

Το Coagulogram RMPC χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευαισθησία, σε αντίθεση με, για παράδειγμα, τη δοκιμή αιθανόλης.

Η αύξηση των δεικτών RFMC υποδεικνύει έναν αυξανόμενο κίνδυνο σχηματισμού ενδοαγγειακών θρόμβων.

Το coagulogram στην αποκωδικοποίηση εγκυμοσύνης RFMC μοιάζει με αυτό:

 • σε ένα υγιές άτομο, μια κανονική βαθμολογία RFMC είναι 3,38-4,0 mg / 100 ml.
 • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αύξηση της τιμής αυτής είναι περίπου 3 φορές.

D dimer

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το D-διμερές είναι προϊόν της ινωδόλυσης - η αποσύνθεση του θρόμβου. Η αξιολόγηση αυτού του δείκτη θα πρέπει να πραγματοποιείται τόσο πριν από την εγκυμοσύνη όσο και κατά τη διάρκεια της κύησης.

Πριν από την εγκυμοσύνη, το επίπεδο του προϊόντος ινωδόλυσης πρέπει να είναι 248 ng / ml και δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 ng / ml.

Οι κανονικοί δείκτες κατά τη διάρκεια της κυοφορίας κυμαίνονται ανάλογα με τον όρο.

 • Το τρίμηνο - το επίπεδο μπορεί να αυξηθεί κατά 1,5 φορές (όχι περισσότερο από 750 ng / ml).
 • II τρίμηνο - όχι περισσότερο από 1000 ng / ml.
 • III τρίμηνο - όχι περισσότερο από 1500 ng / ml.

Έτσι, για φυσιολογικούς λόγους, το επίπεδο του D-διμερούς σε εγκύους αυξάνεται. Ωστόσο, η υπέρβαση αυτής της τιμής πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια μπορεί να υποδηλώνει ανάπτυξη:

 • σακχαρώδη διαβήτη ·
 • παθολογία των νεφρών.
 • καθυστερημένη τοξικότητα;
 • παθολογία του ήπατος.
 • πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα.

Η μείωση του επιπέδου του D-διμερούς παρατηρείται πολύ λιγότερο συχνά. Μια τέτοια μείωση δεν είναι ένας δείκτης οποιασδήποτε παθολογίας, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμεύει ως λόγος για πιο εμπεριστατωμένες μελέτες της λειτουργικής ικανότητας πήξης του αίματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι υποχρεωτική η διαβούλευση με τον αιματολόγο.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14]

INR

Οι δείκτες INR σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς κανονικοποιημένου λόγου - αντιπροσωπεύουν την υπολογισμένη τιμή του κογαουλωγράμματος, η οποία δείχνει την αναλογία του χρόνου προθρομβίνης ενός συγκεκριμένου ατόμου και του κανονικού μέσου όρου χρόνου προθρομβίνης. Η αξιολόγηση του INR είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση της κατάστασης του συστήματος πήξης κατά τη διάρκεια της θεραπείας με αντιπηκτικά φάρμακα - αντιπηκτικά έμμεσης δράσης (π.χ. Phenylin, Valfarin). Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η θεραπεία, η INR πρέπει να παρακολουθείται τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες.

Η υπερβολική περίσσεια του INR μπορεί να υποδεικνύει τον κίνδυνο αιμορραγίας, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής αιμορραγίας.

Μείωση των δεικτών καταδεικνύει την ανεπαρκή αποτελεσματικότητα της αντιπηκτικής αγωγής, γεγονός που επιβεβαιώνει τον συνεχιζόμενο κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων.

Οι κανονικοί δείκτες του INR είναι 0,8-1,2. Κατά την περίοδο θεραπείας με αντιπηκτικά, ο επιτρεπτός κανόνας είναι περίπου 2,5.

Το κόστος ενός coagulogram στην εγκυμοσύνη

Μέχρι σήμερα, η πήξη μπορεί να γίνει σχεδόν σε οποιοδήποτε εργαστήριο. Τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας είναι το εργαστήριο Dila, Synevo και Invitro. Οι τιμές για την ανάλυση της εκτίμησης της ομοιόστασης πρέπει να προσδιορίζονται:

 • D-διμερές - 120-140 g.
 • APTTV, ARTT - ενεργοποιημένη μερική θρομβοπλαστίνη χρόνος - 60-80 UAH?
 • Αντιθρομβίνη - 45-145 g.
 • Lupus αντιπηκτικό - 160-400 UAH;
 • Ινοβιγόνο - 50-110 g.
 • Χρόνος θρομβίνης - 30-70 UAH;
 • Δοκιμή προθρομβίνης - 50-80 UAH?
 • αναπτυχθεί coagulogram - 220-840 UAH.

Θυμηθείτε ότι ένα coagulogram στην εγκυμοσύνη είναι μια υποχρεωτική ανάλυση, και σε μια διαβούλευση των γυναικών θα πρέπει να είναι δωρεάν. Διευκρινίστε αυτήν την ερώτηση από τον γυναικολόγο σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.