^

Ιατρική επίβλεψη εγκύων γυναικών

Η ιατρική παρακολούθηση των εγκύων πραγματοποιείται από τη στιγμή που διαπιστώνεται το γεγονός της εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών. Σκοπός του είναι να βοηθήσει μια έγκυο γυναίκα να διατηρήσει μια φυσιολογική κατάσταση υγείας, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το σχηματισμό ενός υγιούς εμβρύου.

Διεξαγωγή ιατρική παρακολούθηση, μαιευτήρες εξετάσει τα τέλη τους, χωρίς επιπλοκές, μία φορά το μήνα (κατά το πρώτο εξάμηνο της εγκυμοσύνης), και από την αρχή του τρίτου τριμήνου, δηλαδή 28 εβδομάδες - δύο φορές το μήνα.

Μέτρηση της πίεσης του αίματος, αύξηση βάρους και ύψος της στάσης της μήτρας, καθώς και ακρόαση του καρδιακού παλμού του εμβρύου, οι γιατροί παρακολουθούν την ανάπτυξη του μελλοντικού μωρού και βοηθούν στην αποφυγή πιθανών επιπλοκών.

Η τιμή της μεθόδου μέτρησης της βασικής θερμοκρασίας

Η βασική θερμοκρασία είναι αυτή που σημειώνεται όταν ένα άτομο ξυπνά ακόμη και πριν από την έναρξη της δραστηριότητας. Μετράται στο κρεβάτι, χωρίς να σηκωθεί, παίρνοντας θερμόμετρο από το κομοδίνο.

Ο κανόνας της βασικής θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: διάγραμμα

Εάν ακολουθήσετε το γράφημα της βασικής θερμοκρασίας κατά την πρώτη φάση του γυναικείου κύκλου κατά τον προγραμματισμό της εγκυμοσύνης, μπορείτε να δείτε πώς μειώνεται σταδιακά κατά την πρώτη εβδομάδα

Πρώτη και δεύτερη όψιμη εγκυμοσύνη: ποιες είναι οι δυσκολίες;

Η πρώτη όψιμη εγκυμοσύνη θεωρείται σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι πιθανότητες απόκτησης παιδιού μειώνονται με την ηλικία. Αν και η αναπαραγωγική λειτουργία της κάθε γυναίκας έχει κάποια ατομικά χαρακτηριστικά.

MOM κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανά εβδομάδα

Τα γράμματα MoM, τα οποία είναι ακατανόητα στους ασθενείς, σημαίνουν Πολλαπλά Median, που σημαίνει "πολλαπλάσια διαμέσου" στα αγγλικά. Ο διάμεσος σε αυτή την κατάσταση είναι ένας μέσος δείκτης που αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη περίοδο εγκυμοσύνης. G

Διάγνωση καφέ εκκρίσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να καταπραΰνει μια έγκυο γυναίκα ή να την καθιστά αναπόφευκτη μετά την τελική διάγνωση, η οποία θα διευκρινίσει την κατάσταση.

Ανάλυση της TSH κατά την εγκυμοσύνη σε 1, 2 και 3 τρίμηνα: ερμηνεία των δεικτών

Ο έλεγχος λειτουργίας του θυρεοειδούς είναι πολύ σημαντικός για τις υγιείς γυναίκες και τις γυναίκες με ήδη υπάρχουσα δυσλειτουργία του θυρεοειδούς. Εξάλλου, η ανάπτυξη του παιδιού εξαρτάται από τη λειτουργία πολλών οργάνων της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Βασική θερμοκρασία κατά την προσέγγιση της εγκυμοσύνης: χρονοδιαγράμματα το πρωί και το βράδυ, πρότυπα ή ποσοστά

Σχεδόν κάθε γυναίκα ξέρει για την ύπαρξη βασικής θερμοκρασίας. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν όλοι τι ακριβώς μιλάει και για ποιους λόγους η βασική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι τόσο μεταβλητή. Ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε λεπτομερώς και να απαντήσουμε στις κύριες ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτή την έννοια.

Ανάλυση της AFP κατά την εγκυμοσύνη: πώς να διεξαχθεί και τι δείχνει η μελέτη

Οι αποκλίσεις στην ανάπτυξη του παιδιού στην ενδομήτρια περίοδο νωρίτερα θα μπορούσαν να εντοπιστούν μόνο μετά την εμφάνιση του μωρού. Αργότερα, υπήρχε υπερηχογράφημα, το οποίο έδωσε αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις μεγάλες ανωμαλίες της εμβρυϊκής ανάπτυξης, ξεκινώντας από τις 10-14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Μεταβολές στην hCG στην έκτοπη κύηση και τη διαγνωστική τους αξία

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εμφανίζονται πολλαπλές αλλαγές στο σώμα της γυναίκας. Μερικά από αυτά είναι ορατά με γυμνό μάτι, ενώ άλλα είναι τόσο κρυμμένα ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν μόνο μέσω υπερήχων ή εργαστηριακής διάγνωσης.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.