^

Ανάλυση για σπορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ανάλυση για τη σπορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υποχρεωτική κατηγορία. Η βακτηριολογική σπορά αναφέρεται σε εργαστηριακές μελέτες που περιλαμβάνουν την καλλιέργεια βακτηριακών αποικιών σε θρεπτικά υλικά από ένα βιολογικό δείγμα (βιολογικό υγρό, αίμα κλπ.). Η μελέτη διεξάγεται προκειμένου να εντοπιστούν τα βακτήρια που προκάλεσαν αυτή ή αυτή την ασθένεια, με επίχρισμα από το επίκεντρο της μόλυνσης. Επιπλέον, με τη βοήθεια της σποράς, μπορείτε να μάθετε ποια αντιμικροβιακά φάρμακα είναι το πιο ασταθές παθογόνο.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα πρέπει να περάσει:

  • Υλικό στη δεξαμενή-σπορά από τον κόλπο (για τον προσδιορισμό της παρουσίας μολύνσεων που μεταδίδονται από τη σεξουαλική επαφή).
  • Υλικό στη δεξαμενή-σπορά από τη μύτη (για να καθοριστεί αν έγκυος staphylococcus aureus είναι έγκυος). Μην παραμελείτε αυτή την ανάλυση, διότι ένα παιδί μετά τη γέννηση μπορεί εύκολα να μολυνθεί από σταφυλόκοκκο και αυτό με τη σειρά του είναι γεμάτο με σοβαρές ασθένειες του ρινοφάρυγγα του μωρού.
  • Ένα δείγμα ούρων στη δεξαμενή-σπορά (για τη διάγνωση λανθάνουσας βακτηριακής κυστίτιδας, πυελονεφρίτιδας). Να περάσει η ανάλυση δυσεπίλυτα δύο φορές - κατά την πρώτη επίσκεψη της γυναικείας διαβούλευσης και στις 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης. Συλλέξτε το δείγμα που χρειάζεστε μετά από μια λεπτομερή τουαλέτα των γεννητικών οργάνων, σε ένα ειδικό αποστειρωμένο πλαστικό δοχείο (διαθέσιμο στο φαρμακείο).

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Ανάλυση των βακτηριδίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ανάλυση του bakposev κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να γίνεται από κάθε μελλοντική μητέρα. Η διαδικασία αυτή διεξάγεται με σκοπό την αποκάλυψη σε έναν οργανισμό της μελλοντικής μητέρας των παθογόνων βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει παθολογικές καταστάσεις που περιπλέκουν την πορεία της εγκυμοσύνης. Το Bakposev είναι μια εργαστηριακή μέθοδος για τον εντοπισμό του αιτιολογικού παράγοντα μιας λοίμωξης οξείας και χρόνιας φύσης. Το υλικό είναι ένα βιολογικό υλικό, το οποίο λαμβάνεται από μια πιθανή πηγή μόλυνσης. Για το bapsoseva χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα βλέννας, αίματος, ούρων, κόπρανα ή χολής, που εφαρμόζονται στο θρεπτικό μέσο. Αν το παθογόνο υπάρχει στο δείγμα, τότε πέφτει σε ευνοϊκές συνθήκες για 3-7 ημέρες, σχηματίζει μια αποικία βακτηρίων. Εκτός από την απομόνωση του αιτιολογικού παράγοντα, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί κατά πόσον ο αιτιολογικός παράγοντας είναι ευαίσθητος σε έναν συγκεκριμένο αντιμικροβιακό παράγοντα με τη βοήθεια βακτηριδίων.

Τις περισσότερες φορές, οι έγκυες γυναίκες έχουν συνταγογραφήσει τις ακόλουθες βακτηριολογικές εξετάσεις:

  • Οσφυαλγία οσφυαλγίας. Είναι απαραίτητο να αποκλειστούν ασθένειες του ουρογεννητικού συστήματος, ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη ζωή και την υγεία του αγέννητου παιδιού.
  • Βράσιμο ούρων. Είναι απαραίτητο εάν υπάρχει υποψία φλεγμονής του ουροποιητικού συστήματος.
  • Μύκητας Bakpososev από τη ρινική κοιλότητα για την ταυτοποίηση του Staphylococcus aureus. Στην μετά τον τοκετό περίοδο, αυτό το παθογόνο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στις βουλκανισμένες βλάβες του δέρματος, την αμυγδαλίτιδα, την επιπεφυκίτιδα κλπ.

Εάν η ανάλυση για το bakposev κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποδειχθεί θετική, τότε η έγκυος γυναίκα πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί στην κατάλληλη θεραπεία και να επαναλάβει την ανάλυση μέχρις ότου ληφθούν αρνητικά αποτελέσματα.

trusted-source[5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.