^

Ανάλυση για ορμόνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η ανάλυση των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υποχρεωτική, συνήθως πραγματοποιείται μόλις η έγκυος καταχωρηθεί στη γυναικεία διαβούλευση.

Επίσης, σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να ανατεθεί αναλυτική ανάλυση:

 • Η πιθανότητα αποβολής είναι υψηλή. Ειδικά αν στην ιστορία υπήρχαν ήδη αποβολές, επίμονες παραβιάσεις του έμμηνου κύκλου (ο λόγος γι 'αυτό - το χαμηλό επίπεδο θηλυκών σεξουαλικών ορμονών στο σώμα).
 • Ο κίνδυνος αποβολής ή μερικής αποκόλλησης του πλακούντα σε νεαρή ηλικία (5-12 εβδομάδες εγκυμοσύνης). Σε αυτή την περίπτωση, η ανάλυση για HG θα πρέπει να λαμβάνεται τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.
 • Υψηλή πιθανότητα γενετικών ανωμαλιών στο έμβρυο. Εάν υπάρχει υποψία γενετικής ανωμαλίας, απαιτούνται τρεις εξετάσεις: τα επίπεδα άλφα-εμβρυοπρωτεΐνης (AFP), HG και οιστριόλης. Αυτές οι δοκιμές καθιστούν δυνατή την επίτευξη του πιο αξιόπιστου αποτελέσματος.

Πριν κάνετε τη δοκιμή για ορμόνες, πρέπει να φάτε οτιδήποτε λίπος, γλυκό το πρωί, 12 ώρες πριν από την αιμοδοσία. Την παραμονή οποιουδήποτε φορτίου, φύλου, είναι επίσης απαραίτητο να αποκλείσετε οποιοδήποτε υπερφορικό φορτίο.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Ανάλυση της hCG κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ανάλυση της hCG κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ποσοστιαία αναλογία της ορμόνης της χοριακής γοναδοτροπίνης. Ο ορισμός αυτού του τύπου ορμόνης στο αίμα δείχνει εγκυμοσύνη. Αλλά η μεταβολή του ποσοστού hgch δείχνει παθολογίες ή φυσιολογικές αλλαγές στο σώμα μιας μελλοντικής μητέρας. Η HCG παράγεται από τα κύτταρα του κελύφους του εμβρύου, χάρη στην ορμόνη που παράγεται, η εγκυμοσύνη δεν σταματά και το έμβρυο σφίγγει στην κοιλότητα της μήτρας.

Για να παραδώσει την ανάλυση είναι απαραίτητο το πρωί, με άδειο στομάχι. Εάν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δωρίσετε αίμα το πρωί, τότε μπορείτε να το πάρετε σε άλλο χρόνο, αλλά πριν από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να φάει 4-6 ώρες. Η ορμόνη αρχίζει να εκτοξεύεται στο αίμα της γυναίκας ήδη την 4η-6η ημέρα μετά τη γονιμοποίηση, το ποσοστό της στο αίμα είναι 25-150 mU / ml. Το μέγιστο ποσοστό της hGH φθάνει στις 9-11 εβδομάδες κύησης και είναι 21 000 - 291 000 mU / ml.

Το ποσοστό της hCG παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιωθεί το γεγονός της εγκυμοσύνης σε σύντομο χρονικό διάστημα και να καθοριστεί με ακρίβεια η περίοδος. Μια υψηλή τιμή της ορμόνης παρατηρείται εάν:

 • Το έμβρυο έχει αναπτυξιακά ελαττώματα, σύνδρομο Down.
 • Μια έγκυος γυναίκα έχει σακχαρώδη διαβήτη.
 • Έγκυος χειρονομία.
 • Χρησιμοποιήθηκαν τεχνητά γεσταγόνα.
 • Η γονιμότητα καθορίστηκε σε πολλαπλές εγκυμοσύνες.

Το χαμηλό επίπεδο hg είναι:

 • Με απειλή μιας αποβολής.
 • Με ανεπτυγμένη εγκυμοσύνη.
 • Με θάνατο του εμβρύου ή με καθυστέρηση στην ανάπτυξή του.
 • Όταν η εγκυμοσύνη είναι υπερβολική.

trusted-source[11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19], [20], [21]

Δοκιμή αίματος για TTG κατά την εγκυμοσύνη

Η ανάλυση του TTG αίματος στην εγκυμοσύνη δαπανώνται για να εκτιμηθεί ή να εκτιμηθεί, πώς αντιμετωπίζεται ο θυρεοειδής αδένας με τη λειτουργία. Η ανάλυση για το περιεχόμενο της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς σε 24-28 εβδομάδες κύησης πρέπει να διεξάγεται προκειμένου:

 • Για την ανίχνευση της θυρεοτοξικότητας σε μια υποκλινική εκδήλωση.
 • Παρακολουθήστε το αποτέλεσμα της κατασταλτικής θεραπείας της υπερτροφίας του θυρεοειδούς με τις θυρεοειδικές ορμόνες.
 • Η έγκαιρη διάγνωση της θυρεοτοξικότητας και μια πτώση στο επίπεδο TSH σε μια έγκυο γυναίκα.
 • Αποκαλύψτε. Εάν η μελλοντική μητέρα έχει αποκρύψει τον διαβήτη των εγκύων γυναικών.

Το αίμα για ανάλυση στο TTG θα πρέπει να λαμβάνεται το πρωί, με άδειο στομάχι, το τελευταίο γεύμα θα πρέπει να γίνει το αργότερο 8 ώρες πριν. Πριν δώσετε τη δοκιμή αίματος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεκινήσετε ιατρική θεραπεία, καθώς αυτό θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Εάν η θεραπεία έχει ήδη διεξαχθεί, είναι καλύτερο να δωρίσετε αίμα δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της πορείας της θεραπείας. Η ημέρα πριν από την παράδοση δεν μπορεί να εξαντληθεί φυσικά και η συναισθηματική υπερκινητικότητα αντενδείκνυται, η τροφή πρέπει να είναι άπαχη και να μην είναι υπερβολικά υψηλή σε θερμίδες. Επίσης, είναι αδύνατο να δώσετε αίμα στο TTG αν πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες διαδικασίες την προηγούμενη ημέρα:

 • Ρενογραφία, φθοριογραφία.
 • Υπερηχογράφημα.
 • Πρωκτική εξέταση.
 • Φυσικοθεραπευτικές διαδικασίες.

trusted-source[22], [23], [24], [25], [26], [27], [28]

Τριπλή ανάλυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η τριπλή ανάλυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιείται στις 16-18 εβδομάδες κύησης και πρέπει να γίνεται από κάθε μελλοντική μητέρα. Η δοκιμή περιλαμβάνει μια τριπλή μελέτη - τη μελέτη του επιπέδου της hCG (0,5-2,0 MoM), της AFP (0,5-2,0 MoM) και της οιστριόλης (0,5-2,0 MoM). Οι διακυμάνσεις στο επίπεδο αυτών των δεικτών σε μικρότερο βαθμό θα υποδηλώνουν το σχηματισμό στο μελλοντικό παιδί χρωμοσωμικών ανωμαλιών και άλλων ανωμαλιών στην ανάπτυξη. Αλλά τα δεδομένα ανάλυσης δεν είναι η τελική διάγνωση, με τη συγκατάθεση των γυναικών πραγματοποιούν μια επιπλέον ανάλυση - τη μελέτη του αμνιακού υγρού. Και αν η διάγνωση επιβεβαιωθεί, τότε το ζήτημα της περαιτέρω διαχείρισης της εγκυμοσύνης, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, παρά τα αποτελέσματα της έρευνας, η γέννηση των αρκετά υγιή παιδιά.

Το αίμα παραδίδεται για ανάλυση με άδειο στομάχι το πρωί. Η τελευταία λήψη ελαφρού, μη θρεπτικού φαγητού δεν πρέπει να είναι νωρίτερα από 8 ώρες πριν. Η μείωση του επιπέδου των δεικτών της τριπλής δοκιμής υποδεικνύει:

 • Ανεπάρκεια του πλακούντα, perenashivanii έμβρυο.
 • Παθολογίες της ανάπτυξης του μελλοντικού παιδιού, μητέρας διαβήτη.
 • Υψηλή πιθανότητα αποβολής ή πρόωρης γέννησης.
 • Η χαμηλή τιμή της οιστριόλης υποδηλώνει την ανάπτυξη του υποσιτισμού των οργάνων στο έμβρυο.

Η αύξηση του επιπέδου των δεικτών της τριπλής δοκιμής υποδηλώνει τις ακόλουθες αποκλίσεις:

 • Υψηλή hCG μπορεί να συμβεί με υπερβολική απόδοση και ακατάλληλη κύηση, διαβήτη, μητρότητα, ορμονικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Υψηλό AFP συμβαίνει με τα ελαττώματα του νευρικού σωλήνα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου στο έμβρυο, το θάνατο του εμβρύου, την απειλή τερματισμού της εγκυμοσύνης.
 • Υψηλή estriol είναι όταν μεταφέρουν ένα μεγάλο παιδί, αρκετά φρούτα.

Η ανάλυση των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθιστά δυνατή την πρόληψη ή την ταυτοποίηση σε πρώιμο στάδιο πιθανών αποκλίσεων στο έμβρυο. Επίσης, προτείνεται ορμονική ανάλυση πριν από τη σύλληψη του παιδιού, να γνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να είναι σίγουρος για την υγεία των μελλοντικών παιδιών.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.