^

Αναλγησία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για λοίμωξη

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι αναλύσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για λοίμωξη πρέπει να λαμβάνονται αμέσως μετά την εγγραφή στο λογαριασμό στη διαβούλευση των γυναικών.

Οποιαδήποτε μόλυνση δεν είναι ασφαλής κατά την περίοδο κύησης, ειδικά την περίοδο παροξυσμού. Είναι πιο ασφαλές να ελέγξετε για τη μόλυνση πριν από τη σύλληψη, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα απειληθεί η υγεία του παιδιού. Λοιμώξεις που πρέπει να αποκλειστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Λοίμωξη από το TORCH. Η διεξαγωγή ανάλυσης για την ανίχνευση τοξοπλάσμωσης, ερυθράς, κυτταρομεγαλοϊού, ιού έρπητα είναι υποχρεωτική για όλες τις μέλλουσες μητέρες.
 • Δοκιμή ερυθράς. Αν τα αντισώματα κατά τη διάρκεια της μελέτης επιβεβαιωθούν από μικρό αριθμό αντισωμάτων στον αιτιολογικό παράγοντα της ερυθράς, η έγκυος θα πρέπει να προστατεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο από την επαφή με πιθανούς ασθενείς. Εάν η εξέταση έγινε πριν από την εγκυμοσύνη, τότε πρέπει να πάρετε εμβολιασμό κατά της ερυθράς.
 • Ανάλυση για τοξοπλάσμωση. Η τοξοπλάσμωση κατά τη διάρκεια του κινδύνου είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να προκαλέσει δυσμορφίες στο έμβρυο και να προκαλέσει αποβολή, θνησιμότητα.
 • Ανάλυση για κυτταρομεμβοϊό. Αλλά με την επιδείνωση που προκαλείται από αυτούς τους ιούς, η πιθανότητα αποβολής είναι υψηλή.
 • Ανάλυση του RW. Ανάλυση για την ανίχνευση αντισωμάτων στον αιτιολογικό παράγοντα της σύφιλης. Η ανάλυση πραγματοποιείται αρκετές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Ανάλυση για ηπατίτιδα Β και Γ.
 • Διεξαγωγή ανάλυσης για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις - για τον εντοπισμό των χλαμυδίων, της γονόρροιας, της ουρεπλάσμωσης, της μυκοπλάσμωσης. Οι παραπάνω ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν αποβολή και ανάπτυξη δυσπλασιών στο έμβρυο.
 • Εξέταση HIV. Εκτελείται για όλες τις γυναίκες που εγγράφονται στην εγκυμοσύνη.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9]

Ποιος θα επικοινωνήσει;

Ανάλυση για ηπατίτιδα κατά την εγκυμοσύνη

Η ανάλυση της ηπατίτιδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι υποχρεωτική, πραγματοποιείται αρκετές φορές για την εγκυμοσύνη, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης ασθένειας και να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης του εμβρύου.

Η ανάλυση για τη ιογενή ηπατίτιδα Β ή ο προσδιορισμός του αντιγόνου του ΗΒ στο αίμα είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση. Εάν η διάγνωση επιβεβαιωθεί, πρώτα πρώτα καθιερώστε τον μηχανισμό της λοίμωξης και, στη συνέχεια, διεξάγετε ιατρικά μέτρα. Συνήθως, η ανάλυση λαμβάνεται κατά την εγγραφή στο λογαριασμό κατά τη διαβούλευση των γυναικών, αλλά αν η γυναίκα επισκέπτεται τακτικά το σαλόνι καρφώματος, αντιμετωπίζεται από τον οδοντίατρο, τότε η ανάλυση επαναλαμβάνεται.

Ανάλυση για ιική ηπατίτιδα C ή προσδιορισμός στο αίμα αντιγόνου AHCV. Αυτός ο τύπος ασθένειας είναι πιο επικίνδυνος, καθώς λαμβάνει χώρα κυρίως σε λανθάνουσα μορφή και τα πρώτα σημάδια εκδηλώνονται στα τελευταία στάδια, όταν η θεραπεία δεν θα παράγει πλέον αποτελέσματα. Εάν το έμβρυο μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας, μπορεί να πεθάνει στη μήτρα ή λίγες ημέρες μετά τη γέννηση. Η μόνη μέθοδος είναι να δώσουμε στο μωρό εμβολιασμό, αλλά αυτό είναι αποτελεσματικό σε 95% των περιπτώσεων.

Η ανάλυση της ηπατίτιδας κατά την εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, οπότε μην εγκαταλείπετε και δεν εκθέτετε τον κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή του αγέννητου παιδιού.

trusted-source[10], [11], [12], [13], [14], [15], [16], [17], [18], [19]

Δοκιμή HIV για εγκυμοσύνη

Ένα τεστ HIV για εγκυμοσύνη θα πρέπει να υποβληθεί από κάθε μέλλουσα μητέρα μετά την εγγραφή στη διαβούλευση των γυναικών, και πάλι, μετά από 3 μήνες. Πριν από τη λήψη της δοκιμής, είναι προτιμότερο να μην το πρωινό, αλλά να τρώτε ελαφριά γεύματα για δείπνο. Ο ιός της ανοσοανεπάρκειας είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια, που μεταδίδεται κυρίως μέσω σεξουαλικών και μέσω αίματος, βιολογικών υγρών. Ο ιός εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και το καθιστά ανοσοποιητικό σε οποιεσδήποτε λοιμώξεις. Ακόμα κι αν λίγο πριν από την εγκυμοσύνη, μια γυναίκα που πρόκειται να ελεγχθεί για το AIDS, HIV, είναι απαραίτητο να παραδώσει και πάλι - συχνά στο αρχικό στάδιο της ασθένειας ορολογικής απόκρισης δεν δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα, και να εγκαταλείψει την ανάλυση και σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του αγέννητου παιδιού τους, και η ζωή του δεν ήταν δικαιολογημένη ηλίθιο.

Εάν το αποτέλεσμα της ανάλυσης είναι θετικό, λαμβάνεται ένα μεμονωμένο σχέδιο διαχείρισης της εγκυμοσύνης και η θεραπεία που έχει συνταγογραφηθεί από τον ειδικό για τις μολυσματικές ασθένειες. Αυτό θα επιτρέψει το παιδί δεν έχει μολυνθεί εντός της μήτρας, επιπλέον, εάν μια λοίμωξη HIV αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, είναι δυνατόν να αρνηθεί την καισαρική τομή για να γεννήσουν φυσιολογικά, αλλά με σεβασμό τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην μολύνουν το μωρό. Μετά τη γέννηση, πραγματοποιείται μια πρόσθετη ανάλυση - λαμβάνεται ένα δείγμα αίματος από την ομφαλική φλέβα του μωρού.

Ανάλυση της σύφιλης κατά την εγκυμοσύνη

Η ανάλυση της σύφιλης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιείται σε συνδυασμό με άλλες δοκιμασίες για μόλυνση. Η κατεύθυνση αυτής της ανάλυσης δίνεται σε πρώιμη εγκυμοσύνη, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να συνταγογραφηθεί η θεραπεία και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση ανίχνευσης του παθογόνου παράγοντα.

Δοκιμή για σύφιλη ή RW εκτελείται τρεις φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - το γεγονός της εγγραφής είναι νηολογημένα σε 30-38 εβδομάδες της κύησης και κατά την εισαγωγή στο νοσοκομείο. Για να αναλυθεί η φλεβική δειγματοληψία αίματος διενεργείται, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι, και μία ημέρα πριν από την ανάλυση αυστηρά αντενδείκνυται τρώνε λιπαρά, τα τηγανητά, και το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά με βάση αλκοόλης.

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά. Τα θετικά αποτελέσματα είναι αυτής της κατάταξης:

 • + - σημαίνει μια αμφισβητήσιμη αντίδραση.
 • ++ - σημαίνει μια ασθενώς θετική αντίδραση.
 • +++ σημαίνει θετική αντίδραση.
 • ++++ σημαίνει μια απότομη θετική αντίδραση.

Εάν η διάγνωση αποδειχθεί θετική, η γυναίκα συνταγογραφείται πρόσθετες μελέτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των οποίων έχει συνταγογραφηθεί ειδική θεραπεία για την πρόληψη της συγγενικής σύφιλης στο έμβρυο. Η συγγενής μορφή σύφιλης πρακτικά δεν προσδίδει στη θεραπεία και οδηγεί στον σχηματισμό σοβαρών επιπλοκών στο παιδί, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

trusted-source[20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]

Ανάλυση για τη σαλμονέλωση κατά την εγκυμοσύνη

Ανάλυση της σαλμονέλας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα πρέπει να λάβει τη μαρτυρία. Ακόμη και αν η λοίμωξη εκδηλώνεται κακή, μην καθυστερείτε με την παραπομπή στον γιατρό και τη διάγνωση. Προσδιορίστε το παθογόνο στο αίμα μπορεί να είναι ήδη πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση - στην ανάλυση του αίματος θα εμφανιστούν ήδη αντισώματα στο παθογόνο. Εάν δεν πάτε σε γιατρό και δεν υποβάλλονται σε θεραπεία, η ασθένεια θα πάει σε λανθάνουσα μορφή.

Ανάλυση ενός δείγματος κόπρανα ή πρωκτικού επιχρίσματος για σαλμονέλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαγνωστική μέθοδος κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου, καθώς και με προγραμματισμένη βακτηριολογική ανάλυση κατά την εγγραφή σε γυναικεία διαβούλευση. Η ανάλυση κατέστη υποχρεωτική λόγω του γεγονότος ότι πολλές μελλοντικές μητέρες έχουν την ασθένεια χωρίς θυελλώδη συμπτώματα ή σε λανθάνουσα μορφή.

Κατά τον τοκετό, η σαλμονέλα μπορεί να μολύνει ένα νεογέννητο και να προκαλέσει μια σειρά επικίνδυνων ασθενειών. Για να αποκλειστεί αυτό, εάν μια μελλοντική μητέρα έχει αντισώματα στη σαλμονέλα ή τη σαλμονέλα σε μια βακτηριακή μελέτη, συνταγογραφείται μια ειδική θεραπεία. Τα φάρμακα επιλέγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διεισδύουν στον πλακούντα και να μην επηρεάζουν το έμβρυο. Να συνταγογραφείτε σύντομα μαθήματα αντιβιοτικών, αφού συνιστάται η κατάργηση των φαρμάκων τρεις φορές και με ένα διάστημα για να περάσει η ανάλυση για σαλμονέλωση.

Οι αναλύσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετικά με τη μόλυνση θα βοηθήσουν στην ταυτοποίηση αυτής της νόσου σε πρώιμο στάδιο και στην προστασία της μητέρας και του παιδιού από πιθανές επιπλοκές.

trusted-source[31], [32], [33], [34], [35]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.