^
A
A
A

Μεγέθυνση της μαστοσκοπίας: εμφύτευση σφαιρικών ενδοπροθέσεων

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Προεγχειρητική σήμανση και πρόσβαση. Πριν από τη λειτουργία στη θέση του ασθενούς, σημειώνεται η διάμεση γραμμή και η υπομαχική πτυχή και τα όρια της ζώνης αποκόλλησης ιστού, η διάμετρος της οποίας θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο της πρόθεσης, καθίστανται. Από την πλευρά του άνω πόλου του μαστικού αδένα, η ζώνη αποκόλλησης των ιστών πρέπει να είναι μεγαλύτερη κατά 2-3 cm.

Πιο συχνά, η εμφύτευση ενδοπροθέσεων έχει πραγματοποιηθεί μέσω υποθαλάσσιας, μασχαλιαίας (διαξονικής), περι-και υπεριώδους πρόσβασης. Για την εισαγωγή ενδοπροθέσεων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες μετεγχειρητικές ουλές. Κάθε μία από αυτές τις προσβάσεις έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η δυνατότητα πρόσβασης subglandular ακριβή και τέλεια συμμετρικό (και οι δύο πλευρές) μορφή τσέπες για την πρόσθεση, και η ικανότητά του να εκτελεί μια πλήρη αιμόσταση. Το μήκος μιας τέτοιας περικοπής, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 5 cm και η γραμμή της αντιστοιχεί σε υπομυική πτυχή. σήμανσης πρόσβαση είναι ως εξής: ρίχνετε μια κάθετη από τη θηλή προς την πτυχή του μαστού, που ακολουθείται από τις γραμμές τομής του σημείου σήματος 1 cm τα έσω και 4-4,5 cm προς τα έξω. Είναι σημαντικό η απόσταση από το κέντρο της περιοχής προς την θωρακική πτυχή να είναι η ίδια και στις δύο πλευρές. Κατά μέσο όρο, κυμαίνεται από 6 έως 8 cm και εξαρτάται από τη διαμόρφωση του θώρακα και τον προβλεπόμενο όγκο της πρόσθεσης.

Το πλεονέκτημα της μασχαλιαίας πρόσβασης είναι ότι η μετεγχειρητική ουλή βρίσκεται σε μια κρυφή περιοχή. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο για τον χειρουργό να σχηματίσει μια κοιλότητα κατάλληλου μεγέθους, για να επιτευχθεί μια συμμετρική διάταξη της πρόσθεσης και προσεκτική διακοπή της αιμορραγίας.

Η περινεατρική τομή βρίσκεται στα όρια του χρωματισμένου και ελαφρού δέρματος, γεγονός που το καθιστά λιγότερο αισθητό. μειονεκτήματα της περιλαμβάνουν μια αρκετά κοινή τραυματισμό πεπερασμένο ίνες ευαίσθητων τομέων IV μεσοπλεύριο νεύρο, άμεση βλάβη στον ιστό του προστάτη, καθώς και τον περιορισμό της χρήσης ορισμένων τύπων προσθέσεων (τεχνητά μέλη, γεμάτη με μη-ρέον πήκτωμα).

Η πρόσβαση από το μεταφορικό δίκτυο έχει ακόμα περισσότερα μειονεκτήματα. Με αδενικό βλάβη ιστού συγκεντρώσετε μικροβιακής μόλυνσης σχηματίζονται μικροχλωρίδα τσέπη από αδενικό ιστό, η οποία, στη σύγχρονη έννοιες, είναι μία από τις αιτίες του σχηματισμού γύρω από την πρόθεση ισχυρή ινώδη κάψα.

Τεχνική λειτουργίας. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία στη θέση του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι στο πίσω μέρος με ένα σύμπτυξης σε μία γωνία 90 ° με το χέρι. ζώνη αποκόλληση ιστού διεισδύσει περαιτέρω 0,5% λιδοκαΐνη συμπληρωμένο με αδρεναλίνη σε αραίωση 1: 200 000. Κατά τη χρήση του δέρματος πρόσβαση στέρνο και υποδόριο λιπαρό ιστό ανατέμνεται προς την περιτονία του μείζονα θωρακικό μυ, στη συνέχεια να προχωρήσει στο σχηματισμό της κοιλότητας εμφυτεύματος. Ανάλογα με την τοποθέτηση του εμφυτεύματος τσέπη για την μορφή του πάνω ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Σύμφωνα με τα όρια σήμανσης αποκόλληση του μυϊκού ιστού λειτουργούν βαθιά περιτονία μεταξύ των φύλλων, χωρίς να καταστραφεί το περιτονίας θηκάρι αδένα. Σχηματίζουν μια κοιλότητα στο εξωτερικό μέρος του αδένα, είναι απαραίτητο να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να μην βλάψει το ευαίσθητο προσθιοπλάγια υποκατάστημα IV μεσοπλεύριο νεύρο νευρώνει τον συμπλόκου θηλή-areolar. Ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα σε αυτό το στάδιο της λειτουργίας είναι η χρήση ενός ηλεκτρονικού μαχαιριού με ακροφύσια διαφόρων μηκών. Στο τέλος, το μέγεθος της τσέπης θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της πρόθεσης.

Όταν η θέση της πρόσθεσης κάτω από το θωρακικό μυ εμφύτευμα για την πρόληψη της μετατόπισης του υπό τη δράση του σχηματισμού κοιλότητος συστολής ολοκληρώνεται, κόβοντας το θωρακικό μυ την τοποθεσία του στερέωσής του στο στέρνο και τα πλευρά.

Η χρήση ενός εξαρτήματος κεφαλής, καλής συσκευής και ηλεκτροχειρουργικού εξοπλισμού αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ενδελεχούς διακοπής της αιμορραγίας.

Μετά από έναν έλεγχο, η κοιλότητα πλένεται με ένα διάλυμα αντιβιοτικού και αντισηπτικού.

Ένα σημαντικό στάδιο της επέμβασης είναι η τοποθέτηση μιας ενδοπρόθεσης στη διαμορφωμένη κλίνη. Οι μαστοσφαίρες με επιφάνεια με υφή εισάγονται στην τσέπη με ειδικό χιτώνιο από πολυαιθυλένιο, έτσι ώστε να μην τραυματίζονται οι άκρες του τραύματος και να μην βλάπτεται η επιφάνεια του εμφυτεύματος. Με τη σωστή τοποθέτηση της πρόθεσης, το κέντρο της είναι συνήθως τοποθετημένο στην προεξοχή της θηλής, η οποία ελέγχεται στη θέση του ασθενούς ημίσεως καθισμένη στο τραπέζι χειρισμού.

Ένα υποχρεωτικό στοιχείο του τελικού σταδίου της επέμβασης είναι η αποστράγγιση του τραύματος με σωλήνες (με ενεργή αναρρόφηση περιεχομένων τραύματος). Η επακόλουθη εφαρμογή των ραμμάτων στην περιτονία απαιτεί τη χρήση μιας λεπίδας από την Buyalsky για την προστασία της πρόθεσης από τη βλάβη της βελόνας. Μετά τη συρραφή του υποδόριου λίπους, ένα ενδοδερμικό ράμμα τοποθετείται στο δέρμα - συνεχές ή οζώδες. Ολοκληρώστε τη λειτουργία εφαρμόζοντας έναν ελαστικό επίδεσμο συμπίεσης.

trusted-source[1], [2], [3]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.