^
A
A
A

Αύξηση της μαστοσκοπίας: Εμφύτευση ανατομικής (με μορφή σταγόνας) πρόσθεσης

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Οι μαστοσκοπικές ανατομικές μορφές (μοντέλα 410 και 468 της εταιρίας "McGhan") έχουν μορφή με σταγόνα. Η χρήση τους καθιστά δυνατή την επίτευξη μιας πιο φυσικής μορφής του μαστού. Το μοντέλο 410 είναι κατασκευασμένο από μη ρέον πήκτωμα, το οποίο σας επιτρέπει να διατηρήσετε ένα μόνιμο σχήμα της πρόθεσης, ακόμη και αν το εξωτερικό του κέλυφος είναι κατεστραμμένο.

Κατά κανόνα, οι προθέσεις τοποθετούνται υπομικτικά. Με λεπτές επιδερμίδες και μη εκφρασμένους λιπώδεις ιστούς, είναι δυνατή η εμφύτευση κάτω από ένα μεγάλο θωρακικό μυ.

Κατά τον προγραμματισμό και την επιλογή μιας πρόθεσης, καθοδηγείτε κυρίως από το πλάτος της βάσης και ο όγκος και οι διαστάσεις του εμφυτεύματος καθορίζονται ξεχωριστά από ένα ειδικό τραπέζι. Για να γίνει αυτό, αφού αξιολογήσετε τη θέση των εσωτερικών και εξωτερικών άκρων του αδένα, μετρήστε το πλάτος της βάσης (Α). Κατόπιν προσδιορίστε το εσωτερικό επιθυμητό όριο, το οποίο θα επεκτείνει τη βάση της πρόσθεσης με την ποσότητα Β. Το ίδιο μετατοπίζεται το εξωτερικό όριο. Το προβλεπόμενο πλάτος του μαστικού αδένα (Β) προκύπτει από τον τύπο: B = A + 2B.

Η τελική επιλογή του πλάτους της βάσης του εμφυτεύματος εξαρτάται από τον όγκο του παρεγχύματος του αδένα. Όταν το παρέγχυμα πρακτικά απουσιάζει, η ληφθείσα τιμή (Β) αφαιρείται 0,5-1 cm. με παρέγχυμα, εκφρασμένο σε μέσο βαθμό - 1-1,5 cm. όταν ένας μεγάλος όγκος παρεγχύματος -. 2 cm εάν ένα από σίδηρο σημαντικά μεγαλύτερο από το άλλο, υπάρχει μια διαφορετική απόσταση από το κατώτερο άκρο του άλω να πτυχώσεις submammary (π.χ., 4,5 και 5,5), χρειάζεται μια χωριστή προσέγγιση για κάθε αδένα.

Μετά την επιλογή μιας πρόθεσης, προχωρήστε στη σήμανση. Εάν η ακριβής απόσταση που αντιστοιχεί στις κάθετες και οριζόντιες διαστάσεις της πρόσθεσης μετράται στην επιφάνεια του θώρακα, τότε μετά το σχηματισμό της κοιλότητας και την εισαγωγή της πρόσθεσης, ο θύλακας μπορεί να είναι μικρός. Αυτό απαιτεί την αφαίρεση της πρόθεσης και την επανεγκατάσταση της, η οποία είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη.

Από την άποψη αυτή, συνιστάται η αύξηση του κατακόρυφου μεγέθους της τσέπης κατά 1,5-2 cm.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν lateroposition χειρουργός μαστού δεν θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε ένα στενό χώρο που ορίζεται μεταξύ των οδοντοστοιχίες, δεδομένου ότι στην περίπτωση αυτή το πλάτος της πρόθεσης αυξάνει απότομα, και εξωτερικό όριο του μετατοπίζεται προς τα μέσα μασχαλιαία γραμμή.

Το μήκος της τομής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm για να αποφευχθεί ο υπερβολικός τραυματισμός των άκρων του τραύματος.

Η σήμανση πρόσβασης πραγματοποιείται όπως περιγράφεται παραπάνω.

Κατά το σχηματισμό ενός θύλακα για ενδοπρόσθεση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μακρά άγκιστρα, ένας ακτινοβόλος προβολέα και ένα ακροφύσιο μεγάλου εκτοξευτήρα, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατή η δημιουργία κοιλοτήτων ακριβείας. Ο χειρουργός πρέπει επίσης να έχει στη διάθεσή του έναν μακρύ φορέα βελόνας και τσιμπιδάκια για το ντύσιμο των διάτρητων αγγείων, τα οποία μπορεί να υποστούν βλάβη στο δεύτερο και στο τρίτο διάστημα. Για το λόγο αυτό, κατά το σχηματισμό του ανώτερου τεταρτημορίου της τσέπης, ο χειρούργος πρέπει να κόψει τους ιστούς με προσοχή ηλεκτρονικά πολύ προσεκτικά, πράγμα που σε πολλές περιπτώσεις μας επιτρέπει να δούμε μια αγγειακή δέσμη διαφωτισμένη μέσα από την ίνα.

Σε μερικές περιπτώσεις, τα διάτρητα δοχεία εμποδίζουν το σχηματισμό του περιγράμματος της τσέπης στο επιθυμητό επίπεδο, πράγμα που απαιτεί το ντύσιμο τους. Κατά τον σχηματισμό της κοιλότητας, συνιστάται η προσκόλληση σε μια ορισμένη αλληλουχία διαχωρισμού ιστού, η οποία διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό αυτό το στάδιο της επέμβασης.

Η πρόθεση του ανατομικού σχήματος πρέπει να καθοριστεί αυστηρά σύμφωνα με τους κάθετους και οριζόντιους άξονες.

Μετά την τοποθέτηση της πρόθεσης (χρησιμοποιώντας το "χιτώνιο") και τη διευκρίνιση της θέσης της, το τραύμα συρράπτεται με συνεχή ράμματα τριών σειρών. Δύο βαθιές σειρές βελονιών επιβάλλονται με το Vikril Νο 4/0 και την δερματική ενδοδερμική ραφή με μη απορροφήσιμο υλικό - με μοσχεύματα Νο. 4/0.

Ο χώρος γύρω από την πρόθεση θα πρέπει να στραγγίζεται με σωλήνες με ενεργή αναρρόφηση περιεχομένων τραύματος για 1-3 ημέρες, ανάλογα με την ποσότητα του τραύματος που μπορεί να αποσπαστεί.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.