^

Η αλλαγή φύλου

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 19.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Αλλαγή φύλου - μια σοβαρή λειτουργία, που δεν παρουσιάζεται σε όλους. Με την ηλικία, τα προβλήματα με την ταυτότητα φύλου συνήθως εξαφανίζονται, αλλά ένα ορισμένο ποσοστό των ενηλίκων εξακολουθεί να αισθάνεται άβολα στο σώμα τους.

Όλα ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Το αγόρι βάζει φορέματα και η κοπέλα παίζει ποδόσφαιρο και φοράει παντελόνια. Έτσι ώστε το κέλυφος να αντικατοπτρίζει την εσωτερική ουσία του τρανσεξουαλικού, παίρνουν αυτή την ριψοκίνδυνη βηματική αλλαγή. Η μέση ηλικία αυτών που αποφάσισαν τη λειτουργία είναι 35 χρόνια.

Μη συγχέετε την τρανσεξουαλικότητα και την ομοφυλοφιλία. Οι ομοφυλόφιλοι αισθάνονται κανονικά στο σώμα τους και, κατά κανόνα, δεν θέλουν να αλλάξουν το φύλο τους.

trusted-source[1], [2], [3]

Πώς να κάνετε μια αλλαγή σεξ;

Η αλλαγή φύλου αρχίζει πάντα με το συμπέρασμα του ψυχίατρου ότι το άτομο είναι πραγματικά τρανσέξουαλ. Είναι απαραίτητο να εξεταστεί, για να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας. Μια τέτοια μακρά προετοιμασία είναι απαραίτητη για το λόγο ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν ένα πρόσωπο ξαφνικά λυπάται μετά από τη λειτουργία.

Εάν η αλλαγή του φύλου είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος, και αυτό θα καθοριστεί από το ιατρικό συμβούλιο, συνταγογραφούνται ορμονικά σκευάσματα στο άτομο. Στις γυναίκες, η εμμηνόρροια εξαφανίζεται αμέσως, αυξάνεται η τρίχα του σώματος και οι άντρες αποκτούν χαρακτηριστικά γυναικών. Ο πολιτικός όροφος πρέπει να αλλάξει πριν από τη λειτουργία. Αυτό, βέβαια, είναι μάλλον ταπεινωτικό, κοιτάζοντας τους «αιτούντες» με λύπη και που αφαίρεσε ανοιχτά.

Είναι πάντα πιο δύσκολο για μια γυναίκα να είναι άνδρας, το ποσοστό επιτυχημένων επιχειρήσεων σε αυτή την περίπτωση είναι χαμηλότερο. Είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθούν τα γυναικεία γεννητικά όργανα με τα αρσενικά. Ωστόσο, πολλοί που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση κερδίζουν πνευματική ισορροπία μόνο μετά την εφαρμογή της.

Στο Ισραήλ, ο χρόνος αναμονής για μια απόφαση έχει ήδη μειωθεί σε 9 μήνες. Πολλές χώρες πρόκειται να συναντήσουν τους τρανσεξουαλικούς. Η επιτροπή επίλυσης αποτελείται από πολλούς ανθρώπους: έναν πλαστικό χειρούργο, έναν ψυχίατρο, έναν ενδοκρινολόγο, έναν γυναικολόγο (ή έναν ουρολόγο για τους άνδρες). Η λειτουργία διαρκεί 7-9 ώρες. Οι γιατροί χρησιμοποιούν μέρος του πέους για να δημιουργήσουν τον κόλπο. Από το δέρμα του οσχέου δημιουργεί τα χείλη. Ως αποτέλεσμα εξωτερικών διαφορών, οι άνδρες δεν - ούτε οι γυναικολόγοι τους παίρνουν για τις γυναίκες. Φυσικά, εάν η λειτουργία είναι επιτυχής.

Μετά την επέμβαση, εμφανίζεται μια υγρή διατροφή και πολύς ύπνος. Το εκχύλισμα εμφανίζεται μετά από 10 ημέρες. Εάν η επέμβαση γίνεται σε καλή κλινική, ο κίνδυνος αιμορραγίας και μόλυνσης είναι ελάχιστος.

trusted-source[4]

Λειτουργία αλλαγής φύλου

Μερικοί άνθρωποι στο σώμα τους αισθάνονται πολύ άβολα. Αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονται τρανσεξουαλικά. Η τρανσεξουαλικότητα είναι μια διαταραχή της συμπεριφοράς. Αλλά χάρη στη σύγχρονη ιατρική, οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους. Η αλλαγή φύλου είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία. Και τέτοιοι ασθενείς χρειάζονται μια ηθική και προσεκτική προσέγγιση. Απαιτούνται πολλά χρήματα για να αλλάξει το φύλο, η άδεια των αρχών και το πέρασμα φαίνεται να περνάει από όλους τους κύκλους της κόλασης, γιατί όχι μόνο κάποιες οδυνηρές επιχειρήσεις αλλά και μεγάλη γραφειοκρατία περιμένουν εκείνους που θέλουν να αλλάξουν το σεξ. Το προσδόκιμο ζωής μετά τη χειρουργική επέμβαση μειώνεται, μέχρι το τέλος των ημερών το άτομο που έχει περάσει από αυτό, πίνει ορμόνες, το οποίο χτυπά στα εσωτερικά όργανα.

Η Ταϊλάνδη είναι ο ηγέτης στον αριθμό αυτών των επιχειρήσεων. Στην Ταϊλάνδη, το χαμηλότερο κόστος μιας επιχείρησης αλλαγής φύλου. Επισήμως, υπάρχουν 15.000 άτομα τρανσέξουαλ στη χώρα.

Γιατί οι άνθρωποι αποφασίζουν γι 'αυτό; Επειδή το φύλο ορίζει την ατομικότητα. Πριν από τη λειτουργία, το άτομο πρέπει να περάσει από πολλά στάδια προετοιμασίας. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, ένα άτομο παίρνει ορμόνες και ζει ως μέλος του άλλου φύλου. Η άδεια χορηγείται μόνο εάν ένα άτομο από νεαρή ηλικία αισθάνεται ασυνεπής σεξουαλικά, προκαλώντας τον πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, ο "υποψήφιος" δεν θα πρέπει να έχει άλλες αποκλίσεις στην ψυχή.

Εάν η λειτουργία είναι επιτυχής, το άτομο λαμβάνει νέα έγγραφα. Για να προσαρμοστεί, η οικογενειακή υποστήριξη είναι πολύ απαραίτητη.

Οποιαδήποτε ενέργεια είναι ο κίνδυνος αιμορραγίας και μόλυνσης, θάνατος από την αναισθησία. Πρέπει να σταθμίσετε όλους τους κινδύνους προτού αποφασίσετε για αυτό, επειδή δεν θα υπάρξει επιστροφή.

Ορμονική θεραπεία κατά την αλλαγή σεξ

Η ορμονική θεραπεία στις τρανσεξουαλικές γυναίκες περιλαμβάνει τη θεραπεία με οιστρογόνα και αντιανδρογόνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προγεσταγόνα επίσης συνταγογραφούνται. Γενικά, τα οιστρογόνα λαμβάνονται σε μορφή χαπιού ή κολλούν ένα ειδικό έμπλαστρο στο δέρμα που τα περιέχει. Δισκία κατάλληλα για θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης: Diane 35, Logest. Η δοσολογία αυτών των φαρμάκων είναι ξεχωριστή. Δεν μπορείτε να αλλάξετε τη δόση ή να σταματήσετε τη λήψη.

Η ορμονική θεραπεία ξεκινά 9 μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και διακόπτεται εντός ενός μηνός.

Ο διορισμός της ορμονικής θεραπείας ξεκινά με μια εξέταση αίματος για τον προσδιορισμό της αρχικής ποσότητας ορμονών. Η εξέταση πραγματοποιείται κάθε 2 μήνες. Αυτή η συχνότητα είναι ελάχιστη, εάν είναι απαραίτητο, η ανάλυση πρέπει να λαμβάνεται πιο συχνά.

Σημαντικό για τα τρανσεξουαλικά MtF είναι η μείωση της τεστοστερόνης κοντά στο κατώτερο όριο του φυσιολογικού στις γυναίκες.

Μετά από 6 μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας με θηλυκές ορμόνες, λαμβάνονται εξετάσεις για αιμοσφαιρίνη, λιπιδικό προφίλ και ηπατικά ένζυμα.

Μετά από χειρουργική επέμβαση, μία φορά το χρόνο θα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο της αιμοσφαιρίνης και της ελεύθερης τεστοστερόνης (για τους άνδρες που έχουν αλλάξει το φύλο σε γυναίκες).

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Αλλαγή αρσενικού σε θηλυκό

Η αλλαγή φύλου από άνδρες σε γυναίκες είναι κοινή. Ο χειρουργός έχει το καθήκον να σχηματίζει τον κόλπο από τον ιστό του όσχεου. Επιπλέον, κάνετε την αύξηση του μαστού και δώστε στο πρόσωπο μια πιο θηλυκή εμφάνιση λόγω των αλλαγών στα ζυγωματικά και το πηγούνι, τη ρινοπλαστική.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, το πέρασμα του ασθενούς είναι μακρά (περίπου 3 χρόνια) περίοδος προετοιμασίας. Περιλαμβάνει ψυχολογική προσαρμογή σε νέο ρόλο φύλου και ορμονική πρόσληψη. Η έλλειψη επιβεβαιωμένης διάγνωσης της τρανσεξουαλικότητας, της ομοφυλοφιλίας και της παιδικής ηλικίας (μέχρι την ενηλικίωση) είναι αντενδείξεις για την αλλαγή των αρσενικών και των θηλυκών.

Μετά το χειρουργείο, ο ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο για 5-6 ημέρες.

Τα εξωτερικά γεννητικά όργανα σχηματίζονται είτε με μεταμόσχευση του δέρματος του πέους και του όρχεου είτε με τη χρήση σιγμοειδούς ιστού.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, συνιστάται ο περιορισμός της σωματικής και σεξουαλικής δραστηριότητας.

Γιατί συμβαίνουν τόσο συχνές περιπτώσεις σεξουαλικών αλλαγών από άνδρες σε γυναίκες; Τα τελευταία χρόνια, οι γυναίκες γίνονται όλο και πιο ισχυρές, ενώ οι άντρες μετατρέπονται από γάτες όπως λιοντάρια σε γάτες. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της τρανσεξουαλικότητας κατά την περίοδο της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Μερικές φορές μια γυναίκα έχει ορμονική αποτυχία. Αυτός είναι ο λόγος για την "αντικατάσταση της συνείδησης".

Ακόμη και όταν ένα άτομο περάσει από αυτά τα πολλά δεινά, μερικές φορές τα προβλήματα δεν τελειώνουν. Για πολλούς εκπροσώπους του ισχυρού μισού της ανθρωπότητας είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί η καταδίκη, η οποία τους εκφράζεται συνεχώς από την κοινωνία σε σχέση με την αλλαγή του φύλου. Με τους συγγενείς και τους φίλους μπορεί να συμβεί μόνο ένα σοκ.

Η επιτυχία της λειτουργίας εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία. Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο ασθενής βρίσκεται υπό την επίβλεψη χειρουργού.

Η ιατρική καθ 'όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης τέτοιων παρεμβάσεων έχει αναπτύξει ειδικές τεχνικές για τους ασθενείς με τρανσέξουαλ. Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ μπορεί να είναι διανοητικό, γεννητικό και σωματικό. Ο σκοπός της επιχείρησης είναι να εξαλείψει την αντίφαση μεταξύ του βιολογικού και του ψυχικού φύλου.

Η ορμονική θεραπεία πριν από τη λειτουργία καταστέλλει τα δευτερεύοντα σημάδια του "αρχικού" φύλου - εκείνου που ο ασθενής θέλει να αλλάξει. Η ορμονική θεραπεία αντικατάστασης συνταγογραφείται για τη ζωή.

Πώς δημιουργείται ο κόλπος; Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι: 

  1. Μέθοδος αναστροφής της ποινής. Ο κόλπος για 5 ώρες διαμορφώνεται από το δέρμα του πέους. Η μέθοδος είναι η απλούστερη και χρησιμοποιείται ευρέως. Μετά από χειρουργική επέμβαση, ελάχιστες παρενέργειες και ταχεία ανάκαμψη της ικανότητας εργασίας. Η μέθοδος εμφανίζεται αν το μήκος του όρου είναι μεγαλύτερο από 12 cm. 
  2. Μέθοδος μοσχεύματος πέους και ορρού. Μια μακρά λειτουργία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν κανονικό κόλπο και τα χείλη. Η λειτουργία είναι μεγάλη - περίπου 7 ώρες. Το δέρμα του αντιβράχιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν δεν υπάρχει αρκετό υλικό. Η μέθοδος εφαρμόζεται με ένα μικρό μέγεθος πέους. 
  3. Η πιο δύσκολη μέθοδος είναι η μοντελοποίηση χρησιμοποιώντας ένα σιγμοειδές θραύσμα. Μετά από αυτή τη λειτουργία, δεν υπάρχει κίνδυνος σύσφιξης του κόλπου. Μπορεί όμως να εμφανιστεί ναυτία και μεταγενέστερες επιπλοκές του εντέρου.

trusted-source[9], [10], [11]

Αλλαγή θηλυκού σε αρσενικό

Η αλλαγή φύλου από θηλυκό σε αρσενικό περιλαμβάνει την απομάκρυνση των μαστικών αδένων, την απομάκρυνση της μήτρας και των σαλπίγγων και τη δημιουργία του πέους. Η διαδικασία για την αλλαγή του σεξ από άνδρες σε γυναίκες και από θηλυκά σε αρσενικά γίνεται πάντα σε αρκετά μεγάλα στάδια. Η παρουσία της τρανσεξουαλικότητας επιβεβαιώνεται από έναν ψυχίατρο. Στη συνέχεια ο ασθενής πίνει ορμόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μόνο μετά από αυτό έχουν γίνει πολλές λειτουργίες.

Πρώτον, αφαιρούνται οι μαστικοί αδένες, κατόπιν οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες, σχηματίζονται οι όρχεις και το πέος. Η αποκατάσταση μετά την αφαίρεση των μαστών διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες.

Η λειτουργία για την απομάκρυνση των ωοθηκών και των σαλπίγγων πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά ή κοιλιακά. Αποκατάσταση μετά από περίπου μια εβδομάδα.

Με λειτουργικό τρόπο, μπορεί να σχηματιστεί ένα πέος με μήκος περίπου 8 cm. Η φαλλοπλαστική είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Για μεταμοσχεύσεις πάρτε το δέρμα από τους γοφούς ή την κοιλιά.

trusted-source[12], [13], [14], [15], [16]

Η σεξουαλική αλλαγή στα παιδιά

Ο αριθμός των εφήβων που βοηθούν οι γιατροί στην αλλαγή του φύλου αυξάνεται. Σε αυτούς τους ανθρώπους, η δομή του εγκεφάλου είναι πάντα πιο κοντά στο άλλο φύλο. Μερικά παιδιά προσπαθούν να απαλλαγούν από δευτερεύοντα σεξουαλικά χαρακτηριστικά, να ακρωτηριάσουν, να υποβάλλονται σε γελοιοποίηση. Ως εκ τούτου, από την εφηβική ηλικία έως 18 ετών, αυτοί οι έφηβοι λαμβάνουν φάρμακα για να σταματήσουν τη σεξουαλική ανάπτυξη και, στη συνέχεια, ως ενήλικες, εκτελούν μια πράξη αλλαγής φύλου.

Εάν το νεογέννητο έχει παραμορφώσει τα γεννητικά όργανα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε άμεσα το σεξ και να το λειτουργήσετε. Συνήθως οι ερμαφρόδιτες μετατρέπονται σε γυναίκες. Αλλά, βεβαίως, τέτοια παιδιά γίνονται στείρα στο μέλλον.

trusted-source[17]

Αναγκαστική αλλαγή φύλου

Η ιστορία γνωρίζει περιπτώσεις αναγκαστικής αλλαγής φύλου. Παρόμοια πειράματα πραγματοποιήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο Josef Mengele είναι ένας γιατρός που χρησιμοποίησε χιλιάδες αιχμάλωτους του Άουσβιτς για να διεξαγάγει πειράματα, κοπεί τμήματα του ήπατος στα παιδιά, μολυνθεί με τυφούς και έκανε αναγκαστικές πράξεις αλλαγής σεξουαλικού προσανατολισμού.

Δυστυχώς, αυτή η άγρια κατάσταση σε ορισμένες χώρες ακμάζει τώρα. Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του πολιτισμού στην Ινδία, είναι καλύτερο για την οικογένεια όταν γεννιέται ένα αγόρι. Ως εκ τούτου, ορισμένοι γονείς βρουν τους γιατρούς που πηγαίνουν στο έγκλημα - η αλλαγή σεξ σε ένα παιδί που δεν γεννήθηκε με σημεία και των δύο φύλων.

Κλινικές αλλαγής φύλου

Η αλλαγή φύλου πραγματοποιείται στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη. Στη Μόσχα η υπηρεσία παρέχεται από την "κλινική SM". Χειρουργοί με πολύχρονη εμπειρία εργάζονται εδώ. Η κλινική διαθέτει ένα σύγχρονο χειρουργείο με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και η ύπαρξη στο νοσοκομείο θα είναι άνετη για τον ασθενή. Η κλινική SM είναι μια καθολική οικογενειακή κλινική με τμήμα πλαστικής χειρουργικής. Στην κλινική πριν από τη λειτουργία, μπορείτε να υποβληθείτε σε μια διάγνωση οργανισμού χρησιμοποιώντας MRI, CT, ενδοσκόπηση, μπορείτε να υποβάλετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Εδώ λειτουργούν άνθρωποι από όλο το ΚΣΚ.

Επίσης στη Μόσχα πραγματοποιείται αλλαγή σεξ στο ιατρικό κέντρο Medstyle Effect. Βρίσκεται σε μια γραφική γωνιά της πόλης. Στο κέντρο, οι γιατροί δίνουν σε όλους μια πολύ προσεκτική υποδοχή και βοηθούν στην επίλυση των πιο ευαίσθητων προβλημάτων. Η πράξη αλλαγής φύλου διεξάγεται από υποψήφιους και γιατρούς της επιστήμης.

Στην Αγία Πετρούπολη, η αλλαγή φύλου γίνεται από την κλινική Rami. Πρόκειται για μια πολυεπιστημονική κλινική. Εδώ, περίπου το 79% των ασθενών είναι ικανοποιημένοι με το έργο του χειρουργού. Οι γιατροί δεν θα αναλάβουν τη λειτουργία εάν δεν έχετε πιστοποιητικό από έναν ψυχίατρο ότι είστε άτομο τρανσέξουαλ. Επίσης, μέσα σε ενάμιση χρόνο πριν από την επέμβαση, πρέπει να πίνετε ορμόνες. Μετά τη λειτουργία αλλαγής φύλου είναι αδύνατο να επιστρέψετε, ζυγίστε την απόφασή σας.

Επίσης, αυτές οι επιχειρήσεις εκτελούνται από το Νοσοκομείο №9 της πόλης της Αγίας Πετρούπολης. Το τμήμα αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής απασχολεί ειδικευμένους χειρουργούς. Πριν από την εγχείρηση, θα απαιτείται εγγραφή με ψυχίατρο για περίοδο ενός έτους και παραλαβή πιστοποιητικού που να δηλώνει ότι ένα άτομο έχει διάγνωση τρανσέξουαλου. Πρώτον, κάνετε την ανασυγκρότηση των γεννητικών οργάνων, τότε τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες απαιτούν μαστοπλαστική. Εάν μια γυναίκα θέλει να αλλάξει το φύλο σε ένα αρσενικό, αφαιρεί τη μήτρα, τις σάλπιγγες, κλείνει τον κόλπο, δημιουργεί όσχεο, πέος και όρχεις, αφαιρεί το υποδόριο λίπος από τους μηρούς χρησιμοποιώντας λιποαναρρόφηση.

Η πράξη πραγματοποιείται όταν φθάσει σε μια ώριμη ηλικία - 21 ετών. Πρέπει να υποβληθείτε σε ολοκληρωμένη ψυχιατρική και σωματική εξέταση και 1 έτος ορμονικής θεραπείας (μερικές φορές περισσότερες).

trusted-source[18]

Η αλλαγή φύλου στην Ταϊλάνδη

Ο ηγέτης στην πραγματοποίηση πράξεων αλλαγής φύλου είναι η Ταϊλάνδη. Ταϊλανδοί χειρούργοι έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Στην Ταϊλάνδη, μια επιχείρηση αλλαγής σεξ θα κοστίσει τρεις φορές λιγότερα από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ποιότητα δύσκολα θα υποφέρει. Στην Ταϊλάνδη, η χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου εκτελείται από άτομα άνω των 18 ετών. Πιο συχνά οι άνδρες θέλουν να αλλάξουν το φύλο τους από τις γυναίκες.

Ο ασθενής ξοδεύει ένα μήνα στην Ταϊλάνδη μετά από χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση.

Με επιτυχία πραγματοποίησε αλλαγή σεξ από τους γιατρούς του νοσοκομείου Pattaya Bangkok.

Η αρχική τιμή μιας πράξης αλλαγής φύλου στην Ταϊλάνδη είναι $ 5.000. Τις τελευταίες δεκαετίες, ο ιατρικός τουρισμός στην Ταϊλάνδη έχει γίνει πολύ δημοφιλής. Εδώ οι άνθρωποι συνδυάζουν ξεκούραση με χρήσιμα πράγματα.

Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Ταϊλάνδη είναι επαγγελματίες στον τομέα τους. Χαμηλή τιμή λόγω του υψηλού ανταγωνισμού. Πολλοί χειρουργοί διαλέγουν σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Τα νοσοκομεία έχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση, καθαρό θάλαμο. Το κλίμα της Ταϊλάνδης επιταχύνει την ανάκαμψη μετά τη λειτουργία: είναι ζεστό εδώ, η θάλασσα είναι κοντά.

trusted-source[19], [20], [21]

Η αλλαγή φύλου στη Ρωσία

Δεν υπάρχει μετατόπιση φύλου στη Ρωσία. Πρώτα πρέπει να εγγραφείτε σε ψυχίατρο για διάστημα έως 3 ετών. Στο τέλος αυτής της περιόδου, η ιατρική επιτροπή πρέπει να του εκδώσει πιστοποιητικό που να δηλώνει ότι είναι πραγματικά τρανσέξουαλ. Μόνο τότε μπορεί να αρχίσει η ορμονοθεραπεία και η προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση Χρειάζεται περίπου ένα χρόνο.

Εάν μια γυναίκα θέλει να γίνει ένας άντρας, πρέπει να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις: αφαιρέστε το στήθος, κλείστε τον κόλπο, επιμηκύνετε την κλειτορίδα, αφαιρέστε τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες και τη μήτρα, δημιουργήστε το όσχεο, τους όρχεις και το πέος. Ως αποτέλεσμα, είναι τουλάχιστον τρία στάδια.

Στη Ρωσία, ένας ασθενής ηλικίας κάτω των 21 ετών δεν εκτελεί σεξουαλική διόρθωση. Οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με αλκοολισμό και τα παιδιά δεν αλλάζουν το φύλο τους.

Η αλλαγή φύλου γίνεται σε ομοφυλόφιλους και σχιζοφρενείς ασθενείς. Επομένως, χορηγείται μόνο ένα από τα 4 αιτήματα.

trusted-source[22], [23], [24]

Η αλλαγή φύλου στη Λευκορωσία

Η αλλαγή φύλου στη Λευκορωσία είναι δωρεάν για τους πολίτες της, ενώ για τους αλλοδαπούς η τιμή είναι $ 3000. Για να αλλάξετε το φύλο, πρέπει να τηρείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν ψυχίατρο και μετά να περάσετε μια επιτροπή 15 ατόμων: περιλαμβάνει γιατρούς και δικηγόρους. Περίπου το 50% των αιτούντων λαμβάνουν άδεια να αλλάξουν το φύλο τους. Στο Μινσκ, οι πράξεις αλλαγής φύλου γίνονται από Ουκρανούς και Ρώσους.

trusted-source[25], [26]

Η αλλαγή φύλου στην Ουκρανία

Η αλλαγή φύλου στην Ουκρανία είναι δυνατή για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που δεν έχουν παιδιά ή οικογένεια μετά από ψυχιατρική εξέταση και υποβάλλονται σε ορμονοθεραπεία. Ένα άτομο πρέπει να έχει δουλειά και στέγαση, μην καταχραστεί το αλκοόλ.

Ο αριθμός των ατόμων που επιθυμούν να αλλάξουν το πάτωμα αυξάνεται. Ωστόσο, σε καμία χώρα του κόσμου δεν αλλάζουν το φύλο για όλους. Οι γιατροί μάθουν πρώτα γιατί το χρειάζεται ένα άτομο. Με την παρουσία σχιζοφρένειας και άλλων ψυχικών διαταραχών, η χειρουργική επέμβαση απορρίπτεται. Ένας ψυχίατρος, ένας χειρούργος, ένας γυναικολόγος, ένας ενδοκρινολόγος, ένας δικηγόρος συμμετέχουν στην επιτροπή, η οποία αποφασίζει αν θα χειρουργηθεί ή όχι.

trusted-source[27], [28]

Πόσο κοστίζει η αλλαγή του φύλου;

Μια αλλαγή φύλου πραγματοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου και, φυσικά, εξαρτάται από το πόσο θα σας κοστίσει αυτή η λειτουργία. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο Ιράν, την Ταϊλάνδη, την Ευρώπη και τη Ρωσία. Στη Ρωσία, η επιχείρηση θα κοστίσει περίπου 600.000 ρούβλια. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν διάφορα στάδια ανασυγκρότησης. 600.000 ρούβλια είναι μόνο χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα. Στη Γερμανία, η τιμή μπορεί να φτάσει τα 30 000 ευρώ. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το μάλλον υψηλό κόστος της υποχρεωτικής ορμονοθεραπείας.

trusted-source[29], [30]

Δωρεάν σεξουαλική αλλαγή

Στη Ρωσία, οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν άνδρες δίνουν δωρεάν φαλλοπλαστική. Οι άνδρες που μετατρέπονται σε γυναίκα λαμβάνουν έναν ελεύθερο κόλπο. Μόνο διαμονή σε νοσοκομείο, ορμονική θεραπεία και μαστοβλαστική πληρώνονται. Οι ξένοι υπάλληλοι αλλάζουν το φύλο. Το κόστος της επιχείρησης είναι περίπου 600.000 ρούβλια περίπου.

Το ίδιο ισχύει για τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας. Επίσης, οι ελεύθερες πράξεις αλλαγής φύλου γίνονται στους πολίτες της Βραζιλίας. Είναι αλήθεια ότι σε αυτή τη χώρα ο όρος παρατήρησης από τους ψυχίατρους είναι πολύ μακρύς - 3 χρόνια. Από το 2000, πραγματοποιήθηκαν 300 πράξεις αλλαγής φύλου. Οι αρχές πιστεύουν ότι εάν η τρανσεξουαλικότητα αποτελεί παραβίαση της σεξουαλικής ταυτότητας, η μόνη πιθανή μεταχείριση της οποίας είναι συχνά μια πράξη αλλαγής σεξουαλικού περιεχομένου, τότε δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αλλάξουν το φύλο τους δωρεάν για να αγνοήσουν το Σύνταγμα. Στις χώρες αυτές, η ιατρική περίθαλψη για τους κατοίκους είναι δωρεάν.

Σε βάρος του κράτους, οι πράξεις αλλαγής φύλου πραγματοποιούνται από εγχώριους Ισραηλινούς. Από το 2014, 27 πολίτες περιμένουν την άδεια να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση αλλαγής φύλου.

Η απόφαση είναι δική σας - ίσως, αν σκεφτείτε καλά, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι έξω από την κατάσταση, όχι μόνο μια αλλαγή σεξ.

trusted-source[31], [32]

Το σεξ μετά την αλλαγή του φύλου

Η αλλαγή σεξουαλικής συμπεριφοράς, εάν εκτελείται κανονικά, έχει ελάχιστη επίδραση στην ποιότητα του σεξ, είναι κοντά στο φυσιολογικό. Ωστόσο, εξακολουθεί να συμβαίνει ότι μια τέτοια εμπειρία τελειώνει με απογοήτευση.

Το τρανσεξουαλικό κορίτσι δεν είναι άνδρας. Η ταυτότητα του φύλου εξαρτάται πάντα όχι από τα γεννητικά όργανα, αλλά από τον εγκέφαλο. Οι γυναίκες με διακρίσεις δεν είναι ομοφυλόφιλοι. Είναι γυναίκες με κάθε έννοια της λέξης, γεννημένες σε αρσενικό σώμα. Όλοι αγαπάμε όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ψυχή. Μπορείτε να υποθέσετε ότι η τρανσεξουαλική φύση λανθασμένα ακονίστηκε στο σώμα του άλλου φύλου και η επιχείρηση μόνο διόρθωσε αυτό το λάθος, βρίσκοντας έναν δρόμο προς την αρμονία με τον εαυτό του και τον κόσμο.

Προβλήματα μπορεί να προκύψουν όταν οι επιθυμίες των συνεργατών δεν ταιριάζουν. Η τρανσεξουαλική σεξουαλικότητα είναι διαφορετική από την αρσενική με τον ίδιο τρόπο όπως και στις γυναίκες.

Εάν μια γυναίκα μετατραπεί σε έναν άνδρα, τότε η βάση του πέους σχηματίζεται από τα κατάλοιπα των γεννητικών οργάνων και κατά τη διάρκεια της επόμενης χειρουργικής επέμβασης προστίθεται μια πρόσθεση ή το μέλος σχηματίζεται από τον ιστό του. Το "αυξημένο" πέος έχει ελαφρώς μειωμένη ευαισθησία.

trusted-source[33], [34], [35]

Οργασμός μετά την αλλαγή του σεξ

Η αλλαγή φύλου καθιστά δυνατό τον οργασμό. Αυτό μπορεί να συμβεί αμέσως ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μερικές φορές αρκετά χρόνια. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν.

Η αλλαγή φύλου είναι μια σοβαρή αλλαγή, πολλοί άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτό δημιουργούν ψευδαισθήσεις για το νέο σώμα τους, ανεβαίνουν στα σύννεφα, δεν καταλαβαίνουν τι θα αντιμετωπίσουν μετά τη λειτουργία. Εάν έχετε μια τέτοια επιθυμία, να είστε έτοιμοι για μίσος, επιθετικότητα, απόρριψη άλλων, ακόμη και συγγενών και φίλων. Ετοιμαστείτε για αλλαγή θέσης εργασίας. Όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και εξετάσεις θα διαρκέσουν ενάμισι έως δύο χρόνια. Θα σας κοστίσει ένα καθαρό ποσό, περίπου χίλια δολάρια. Η ορμονική θεραπεία ξεκινά 9 μήνες πριν από τη χειρουργική επέμβαση και συνταγογραφείται για τη ζωή. Η επιχείρηση κοστίζει $ 7000-20000, αλλά ορισμένες χώρες την έχουν καταστήσει ελεύθερες για τους πολίτες τους. Μετά τη λειτουργία, θα πρέπει να αλλάξετε το διαβατήριο, το δίπλωμα, την ιατρική ασφάλιση, να περάσετε από έναν τεράστιο αριθμό γραφειοκρατικών διαδικασιών. Αυτό είναι περίπου ένα χρόνο.

Αν αντιμετωπίζετε σεξουαλική ικανοποίηση με τη χρήση εσωρούχων, αυτό είναι το φετιχισμό και όχι η τρανσεξουαλικότητα. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φύλο σε αυτή την περίπτωση.

Η λίμπιντο και ακόμη και ο προσανατολισμός της σεξουαλικής έλξης μετά από χειρουργική επέμβαση θα αλλάξουν. Ως αποτέλεσμα της λήψης ορμονών, τα νεφρά και η καρδιά σας θα αποτύχουν ταχύτερα. Οι ορμόνες σε τέτοιες ποσότητες σε κάθε περίπτωση βλάπτουν το σώμα, ακόμα κι αν έχετε καλή υγεία. Οι ορμόνες είναι δηλητήριο. Δεν μπορούν να είναι δηλητήριο μόνο όταν παράγονται φυσικά. Δεν υπάρχει λόγος να αποφύγετε προβλήματα στη ζωή με τη βοήθεια μιας αλλαγής σεξουαλικής συμπεριφοράς, γιατί οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι θα το δουν σίγουρα όταν θα σας δώσουν μια "ετυμηγορία" - να είστε ή να μην κάνετε κάποια πράξη. Ναι, και κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί αλλάζοντας το πάτωμα. Εάν είστε άνδρας και θέλετε να γίνετε γυναίκα, τότε θα σας απαντήσουμε ότι ποτέ δεν θα γίνετε γυναίκα με την πλήρη έννοια εξαιτίας της υπογονιμότητας. Ολόκληρος ο μετασχηματισμός διαρκεί 2-5 χρόνια. Μερικές φορές χρειάζεστε πολύ χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο, επειδή οι ορμόνες δεν μπορούν να σας κάνουν μια γυναίκα, μπορούν μόνο να σας βοηθήσουν να γίνετε σαν μια γυναίκα. Συγγενείς και φίλοι αντιδρούν πάντα σε αυτό αρνητικά, δηλαδή έχοντας λύσει ένα πρόβλημα, μπορείτε να αποκτήσετε και πολλά άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Και πάλι θα νικήσετε τα κατώφλια των γραφείων ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών.

trusted-source[36], [37], [38]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.