^

Τι γίνεται αν ερωτεύτηκα;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.11.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Πολύ συχνά, οι τύποι δεν μπορούν να απαντήσουν στις δικές τους ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν αν ερωτευτούν; Η αγάπη καλύπτει με το κεφάλι και φαίνεται ότι δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό το κορίτσι, ότι αυτή η αγάπη θα σας κάψει και θα σας σκοτώσει και ότι θα είναι άπειρο. Για να καταλάβετε πώς να συμπεριφέρεστε περαιτέρω, πρέπει να ξέρετε τι είναι η αγάπη. Και τότε οι επιλογές για μια απάντηση - πώς να συμπεριφέρονται με ένα κορίτσι - θα έρθουν μόνοι τους.

Η αγάπη είναι ...

Από τα αγγλικά, η λέξη "αγάπη" μεταφράζεται ως limerence - αυτό είναι ένα έντονο συναίσθημα ή ένα σύνθετο που οι ψυχολόγοι θεωρούν θετικό. Το αντικείμενο αυτής της αίσθησης είναι ένα άλλο άτομο (ζώο, αντικείμενο). Προσοχή: οι ψυχολόγοι λένε ότι η ερωτευμένη προκαλεί μια συρρίκνωση της συνείδησης, λόγω της οποίας η αξιολόγηση του αγαπημένου αντικειμένου είναι πολύ στρεβλωμένη. Αυτό είναι ένα ψυχολογικό χαρακτηριστικό, το οποίο, με αγάπη, πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Λόγω αυτής της παραμορφωμένης εκτίμησης της πραγματικότητας, τότε υπάρχουν πολλές απογοητεύσεις. Δώσατε στο κορίτσι ορισμένες ιδιότητες, και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν εντελώς διαφορετική. Και όταν περνάει ο καιρός και κοιτάζετε το αντικείμενο της αγάπης σας με νηφάλια μάτια, πολύ συχνά η σκέψη έρχεται στο μυαλό: "Και τι έβρισκα μέσα σε αυτό;"

Αλλά θα είναι αργότερα. Εν τω μεταξύ, ένα άτομο δεν βλέπει κανένα μειονέκτημα στο αντικείμενο της αγάπης, αλλά οι γιγάντιες διαστάσεις απλώς κερδίζουν αξιοπρέπεια.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην αγάπη και τα άλλα συναισθήματα;

Το κράτος όταν ένα άτομο ερωτεύεται είναι διαφορετικό από τη σεξουαλική προσκόλληση ή το χόμπι επειδή το σεξ δεν είναι το κύριο πράγμα σε αυτή την περίπτωση. Πάρε ερωτευμένο με ένα άτομο εντελώς - το βάδισμα, τις συνήθειες, τη φωνή του και ούτω καθεξής. Αλλά, σε αντίθεση με την αγάπη, η αγάπη είναι πιο έντονη και θυελλώδης, αλλά λιγότερο παρατεταμένη. Μπορεί να περάσει για μια εβδομάδα, και ίσως - για έξι μήνες - εξαρτάται από τη φύση και την επιμονή εκείνου που ερωτεύτηκε, καθώς και αν αυτή η αγάπη είναι αμοιβαία ή όχι.

Όταν ένα πρόσωπο ερωτεύεται, ο ίδιος βιώνει πολύ περισσότερο και περισσότερο από ό, τι όταν ερωτεύτηκε. Αυτή η κατάσταση οι επιστήμονες χαρακτηρίζονται ως τελικοί, αλλά τα ακριβή όρια της αγάπης είναι μεμονωμένα, είναι δύσκολο να οριστούν ακόμη και από τους επαγγελματίες. Σύμφωνα με τις πιο αυστηρές εκτιμήσεις, η ερωτευμένη μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο χρόνια. Αλλά, ανεξάρτητα από το πόσο χαρούμενος είστε σε μια κατάσταση ερωτευμένης ή, αντίθετα, ανεξάρτητα από το πόσο υποφέρετε, πρέπει να ξέρετε ότι η αγάπη έχει μια πιο σημαντική ιδιότητα: πεπερασμό. Αργά ή γρήγορα τελειώνει, περνώντας είτε σε μια σταθερή και ισχυρή αγάπη, είτε σε αδιαφορία ή απογοήτευση.

Και, φυσικά, αν ερωτευθήκατε, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι

  • Αμοιβαία
  • Ανεπιτυχής

Τι λένε οι κοινωνικοί ψυχολόγοι για τους ερωτευμένους;

Αν ερωτευτείτε, το πρώτο πράγμα που κάνει κάποιος είναι να προσπαθήσει να είναι πιο κοντά στο αντικείμενο του πάθους του. Είτε, πιέζοντας, κρύβεται μακριά από αυτό το αντικείμενο, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την επιθυμία του να είναι πιο κοντά. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίστηκαν όταν οι ψυχολόγοι της κοινωνίας είναι ερωτευμένοι.

Αν ερωτευτείτε, καθορίζεται επίσης από σωματικά συμπτώματα: μια κατάσταση άγχους ή άγχους ή αδιάκριτη χαρά ή μια σταγόνα συγκίνησης από την απεριόριστη ευτυχία μέχρι την απελπιστική θλίψη. Η απλήρωτη αγάπη χαρακτηρίζεται συνήθως από ένα τέτοιο σύμπτωμα όπως αγωνία.

Όταν ρωτάς τον εαυτό σου «Τι να κάνεις αν ερωτευθήκατε», σημειώστε ότι η κατάσταση της αγάπης δεν εξαρτάται από το εάν είναι αμοιβαία ή όχι. Εάν η αγάπη δεν είναι αμοιβαία, το 90% περνά γρήγορα. Αλλά αν το αντικείμενο της αγάπης απαντήσει για λίγο το πάθος, η αγάπη μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Τι γίνεται, αν ερωτευθήκατε;

Πρώτα, ρωτήστε το παιδί για αυτό. Τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τέτοιες σκέψεις, οι οποίες, παρά την απλότητα τους, είναι πολύ χρήσιμες για εμάς, ενήλικες. Παραλλαγές απαντήσεων:

  • Δεν είναι απαραίτητο να φοβάσαι, αλλά να γνωρίσεις. (Μάρτιος, 5 έτη)
  • Να το λέω αυτοπροσώπως σε ένα άτομο. Δεν μπορείτε να κρατήσετε τα πάντα μέσα σας. (Frosya, 11 χρονών)
  • Λοιπόν, αν είσαι ενήλικας, μπορείς να φιλήσεις ... (ψιθύρισε) είναι ενοχλητικό να πεις, στα χείλη. (Rebecca, 5 χρονών)
  • Παντρεύεται και κάνει φίλους. (Μάρκος, 6 χρονών)
  • Βρείτε τρόπους για να αποτρέψετε αυτό. (Πέτα, 9 χρονών)

Σοβαρά, όταν ερωτευτείτε, πρέπει να λάβετε υπόψη όλες τις πληροφορίες που διαβάσατε παραπάνω και να αποφασίσετε: θέλετε να επικοινωνήσετε με το αντικείμενο αγάπης σας; Αν ναι, πηγαίνετε, αποφασίστε, μάθετε. Και να είστε ευχαριστημένοι ή, αντιθέτως, να υποφέρουν σιωπηλά. Ίσως η αγάπη σας να μην περάσει τόσο γρήγορα και ανεπαίσθητα όσο ξεκίνησε.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.