^

Γιατί συμβαίνει σεξουαλική ασυμβατότητα;

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η σεξουαλική ασυμβατότητα είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία της αποσύνθεσης. Πρώτον - πλήρης συναισθηματική ασυμβατότητα. Γιατί υπάρχει σεξουαλική παρεξήγηση και τι να κάνει γι 'αυτό;

Τι είναι η σεξουαλική ασυμβατότητα;

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι υπάρχει πραγματικά σεξουαλική ασυμβατότητα ή είναι απλώς το αποτέλεσμα του αναλφαβητισμού με σεξουαλικό και συναισθηματικό τρόπο. Η πραγματική σεξουαλική ασυμβατότητα των γιατρών θεωρεί προφανείς αποκλίσεις από τον κανόνα, για παράδειγμα, ανικανότητα ή ψυχρότητα, η οποία μπορεί να συμβεί μόνο σε 2% των περιπτώσεων.

Οι ειδικοί στον τομέα της σεξουαλικής σκέψης πιστεύουν ότι με την καθαρή του μορφή, η βιολογική ασυμβατότητα είναι εξαιρετικά σπάνια μεταξύ του ζεύγους. Σε 80% των περιπτώσεων, η αιτία της είναι εφικτή και μπορεί (όχι να πει, που είναι εύκολο) αλλά εξαλείφεται. Αρκεί απλώς να γίνει πιο διαφωτισμένος στον τομέα των σεξουαλικών σχέσεων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι: η ειδική βιβλιογραφία, η επικοινωνία με έναν θεράποντα ιατρού-σεξ, οι πηγές του Διαδικτύου.

Αιτίες βιολογικής ασυμβατότητας

Σύμφωνα με το ζευγάρι, μπορεί να είναι:

  • Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες
  • Διαφορετική λειτουργία ημέρας
  • Διαφορετική έννοια του σεξ
  • Διαφορετικοί βιορυθμοί

Αυτοί οι λόγοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βρίσκονται κάτω από το έδαφος, σύμφωνα με πολλούς σεξολόγους. Από την αρχή, αυτές οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να καταστραφούν εάν ένας άντρας και μια γυναίκα ήξεραν περισσότερα για τον εαυτό τους με σεξουαλικό τρόπο (για να μην αναφέρουμε τους εταίρους). Αλλά στην πράξη συχνά συμβαίνει ότι η εφευρεθείσα βιολογική ασυμβατότητα διογκώνεται σε απίστευτες αναλογίες και τότε είναι απαραίτητο να διορθώσουμε τις σχέσεις που έχουν θερμαστεί λόγω προσβολών, προσβολών και αμοιβαίας δυσπιστίας. Η έρευνα γίνεται ένα μεγαλύτερο εμπόδιο στη σχέση από την αιτία.

Επομένως, όσο νωρίτερα ένα ζευγάρι λαμβάνει τη συμβουλή του σεξολόγου, τόσο πιο γρήγορα μπορούν να εδραιώσουν τις σχέσεις τους - τόσο σεξουαλικές όσο και ψυχολογικές. Το ζευγάρι πρέπει να έρθει στη ρεσεψιόν μαζί, είναι επίσης δυνατές μεμονωμένες διαβουλεύσεις. Η καλύτερη βοήθεια για έναν σεξολόγο είναι με συνδυασμένες τεχνικές, όταν οι ατομικές συνεδρίες εναλλάσσονται με τους συνδυασμούς.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10]

Όταν η σεξουαλική επαφή φέρνει ευχαρίστηση

Το σεξουαλικό ένστικτο είναι ένα από τα ισχυρότερα στην άγρια φύση. Αλλά μόνο ένα άτομο ξοδεύει σεξουαλική επαφή όχι μόνο λόγω της συνέχισης της οικογένειας, αλλά λόγω της ευχαρίστησης. Η χαμηλή σεξουαλική κουλτούρα μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην απόλαυση της σεξουαλικής επαφής. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι (ή ένα ζευγάρι) μπορεί να πιστεύει ότι η ευχαρίστηση στο σεξ μπορεί να τον πάρει και χωρίς συναισθήματα στον σύντροφο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την υπόθεση. Εάν δεν υπάρχει συναίσθημα, η σεξουαλική επαφή μετατρέπεται σε συνουσία (συσσώρευση). Μια τέτοια πράξη με καθαρά βιολογικό περιεχόμενο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να είναι επιτυχής από την εγγύτητα, στην οποία αμφότεροι βιώνουν την αμοιβαιότητα.

Αλλά αρκεί για μια πλήρη σεξουαλική επαφή μόνο αγάπη (συμπάθεια για τον άλλον); Φυσικά όχι. Το ζευγάρι πρέπει να έχει τουλάχιστον ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις.

Η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου

Ένας άνδρας έχει συνήθως ισχυρότερη σεξουαλική ιδιοσυγκρασία από μια γυναίκα. Έτσι είναι εγγενές στη φύση - είναι πιο γρήγορα ενθουσιασμένος και πιο ενεργός στο intima. Η πρωτοβουλία για σεξουαλικές σχέσεις προέρχεται συνήθως από έναν άνθρωπο (βιολογικά, δικαιολογεί το ρόλο του ως αρσενικό).

Εάν ένας άνθρωπος ακολουθεί μόνο τα ένστικτά του, αλλά είναι αναλφάβητος με σεξουαλικό τρόπο, οι κανονικές σχέσεις μπορούν να αποτύχουν. Αν ένας άνθρωπος παίρνει μόνο την πρωτοβουλία, έντονα απαιτητικό σεξ, γρήγορα ενθουσιασμένος και δεν μπορεί να ελέγξει τη στύση του, χρειάζεται έναν έμπειρο ασθενή ή συνεργάτη ή έναν έμπειρο σεξολόγος που θα προσαρμόσει τη σεξουαλική συμπεριφορά του.

Η επιθετική σεξουαλική πράξη, στην οποία ο άνθρωπος λαμβάνει υπόψη μόνο τα συναισθήματά του και δεν λαμβάνει υπόψη τα συναισθήματα του συντρόφου, απαιτεί τόσο μεγάλη φυσική όσο και συναισθηματική πίεση. Σε αυτό το παιχνίδι αγάπης είναι σχεδόν απούσα, η σεξουαλική πράξη είναι γρήγορη και επιθετική, και οι οργασμικές αισθήσεις μπορούν να εμφανιστούν μόνο στους άνδρες, αλλά διαρκούν για πολύ. Όταν η πλήρης επαφή ερωτικά παιχνίδια μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 15 λεπτά, στη συνέχεια έρχεται μόνη της συνουσίας (ζευγάρωμα), οργασμική φάση και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και είναι αργή πτώση απόλαυση, διασκέδαση τεντωμένο στο χρόνο.

Σύγκρουση συμφερόντων σε περίπτωση λανθασμένης σεξουαλικής επαφής

Με επιθετική σεξουαλική επαφή χωρίς την επιθυμία μιας γυναίκας, δεν μπορεί να βιώσει οργασμό εν γένει. Κατά τη διάρκεια της ίδιας της πράξης, μια γυναίκα μπορεί να παραμείνει κρύα και αδιάφορη, στο τέλος δεν έχει βιώσει καμία ευχαρίστηση. Και τότε μπορεί να υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων: ένας άνθρωπος που κακομεταχειρίζεται σεξουαλικά δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει, επειδή προσπάθησε τόσο σκληρά. Έχει τις υποψίες του συντρόφου του, κάνει ισχυρισμούς για την ψυχραιμία του, νομίζοντας ότι απολαμβάνει τον εαυτό του με κάποιον άλλο. Ο έμπειρος σεξολόγος θα βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, χρειάζεστε μόνο την επιθυμία και των δύο.

Με σωστή σεξουαλική επαφή, ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να ελέγχει τα συναισθήματά του και τα βιολογικά ένστικτά του. Είναι επιθυμητό ο οργασμός του να συμπίπτει εγκαίρως με τον οργασμό του συνεργάτη. Δηλαδή, ένας άνθρωπος πρέπει να μάθει να περιορίζει τον ενθουσιασμό του, να μπορεί να τονώσει έναν σύντροφο, κάνοντας αυτό έτσι ώστε μέχρι το τέλος της σεξουαλικής πράξης ο ενθουσιασμός και των δύο να έχει φτάσει στην ίδια ένταση. Τότε δεν υπάρχει ζήτημα σεξουαλικής ασυμβατότητας.

trusted-source[11], [12], [13]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.