^
A
A
A

Στοματικά αντισυλληπτικά και αλκοόλ: συμβατά ή όχι;

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 17.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

08 December 2018, 09:00

Στις οδηγίες για τα περισσότερα φάρμακα υπάρχει ένδειξη της ασυμβατότητάς τους με τα αλκοολούχα ποτά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα από του στόματος αντισυλληπτικά - τα χάπια που εμποδίζουν την εγκυμοσύνη - δεν ανήκουν στα φάρμακα αυτά.

Μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μικρή ποσότητα κρασιού, η οποία δεν επηρεάζει την αξιοπιστία και την ποιότητα της αντισυλληπτικής προστασίας.

Ωστόσο, αυτό ισχύει για μέτριες δόσεις αλκοόλ. Όταν γίνεται κατάχρηση, η αποτελεσματικότητα της προστασίας μειώνεται σημαντικά - αν και μόνο έμμεσα. Η μελέτη έδειξε ότι οι μεθυσμένοι κορίτσια χαλαρώνουν, έχουν λιγότερη συγκέντρωση, αίσθημα ευθύνης. Πρώτα απ 'όλα, αυτό συνεπάγεται την παράλειψη της επόμενης δόσης του φαρμάκου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Planted Parenthood, η πρόσληψη αλκοόλ δεν επηρεάζει τη δράση των ενδομήτριων συσκευών, των αντισυλληπτικών από το στόμα, των εμφυτευμάτων και των επιθεμάτων. Εάν ακολουθήσετε όλες τις συστάσεις του γιατρού, τότε η αποτελεσματικότητα αυτών των κεφαλαίων μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το 91%.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι εάν μια γυναίκα έχει κάνει εμετό για δύο ώρες από τη λήψη του χάπι λόγω της χρήσης μιας μεγάλης δόσης αλκοόλ, το αντισυλληπτικό αποτέλεσμα χάνεται. Σε μια τέτοια κατάσταση, οι γιατροί συμβουλεύουν αμέσως να πάρουν ένα άλλο χάπι ή να πάρουν μια τηλεφωνική συνεννόηση με έναν γυναικολόγο. Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το κύριο πρόβλημα είναι η αποδοχή της γυναίκας από ένα χάπι λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Μετά από μια θυελλώδη βράδυ το επόμενο πρωί, μια γυναίκα θυμάται την ανάγκη να πάρει το φάρμακο, αλλά συχνά μέχρι τώρα η αποτελεσματικότητα της πρόληψης αντισυλληπτικών είναι ήδη σπασμένη.

Θεωρείται, για παράδειγμα, ότι τα αντισυλληπτικά προγεστίνης παραμένουν αποτελεσματικά με τακτική εισαγωγή καθημερινά ταυτόχρονα, αποδεκτό σφάλμα 3 ωρών. Εάν χάσετε ένα ραντεβού, τότε η ωορρηξία μπορεί να διεγερθεί.

Και ένα ακόμη γεγονός: στις γυναίκες που λαμβάνουν από του στόματος αντισυλληπτικά, ο μεταβολισμός της αιθυλικής αλκοόλης είναι πιο αργός. Ως αποτέλεσμα, το αλκοόλ παραμένει στην κυκλοφορία του αίματος περισσότερο, συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες: η κατάσταση της δηλητηρίασης συμβαίνει ταχύτερα.

Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, μην χαλαρώνετε και συνδυάζετε αλκοολούχα ποτά με δισκία. Σύμφωνα με τις ίδιες στατιστικές, πολλές γυναίκες που είναι μεθυσμένοι είναι επιρρεπείς στο να κάνουν σεξ με περιστασιακούς γνωστούς, χωρίς τη χρήση προφυλακτικών.

Μια έρευνα που διεξήχθη πριν από τρία χρόνια από κοινούς Αμερικανούς ηλικίας 26-38 ετών, αποκάλυψε ότι πάνω από το 13% των ανδρών και σχεδόν το 12% των γυναικών είχαν αρνητικές συνέπειες μετά από επεισόδια κατάχρησης οινοπνεύματος. Μεταξύ αυτών των συνεπειών συχνά παρατηρείται εγκυμοσύνης, μολυσματικές ασθένειες με τη μέθοδο τη σεξουαλική μετάδοση, HIV, κ.λπ. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προειδοποιούν. Αυτό το είδος του προβλήματος είναι καλύτερα να αποτρέψει, να μην κάνουν κατάχρηση αλκοόλ.

Πληροφορίες παρέχονται στις σελίδες της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Οικογενειακού Σχεδιασμού - plannedparenthood.org.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.