Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Προβιοτικά ως πρόληψη του καρκίνου

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 20.05.2018

Διάφορες ερευνητικές ομάδες έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι τα βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο έντερο μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία, καθώς και να προκαλέσουν διάφορες διαταραχές και ασθένειες, ιδίως παχυσαρκία, κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα εντερικά βακτηρίδια μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Μια νέα μελέτη διεξήχθη στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, όπου επιστήμονες έχουν βρει ότι ορισμένοι μικροοργανισμοί μπορούν να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν τελείως την ανάπτυξη κακοηθών σχηματισμών στο σώμα. Είναι πιθανό ότι στο μέλλον ο κίνδυνος ανάπτυξης ογκολογίας θα βοηθήσει με την ανάλυση των εντερικών βακτηριδίων και, αν χρειαστεί, μια σειρά προβιοτικών θα βοηθήσει την ανθρωπότητα να προστατευθεί από τον καρκίνο.

Στο ανθρώπινο έντερο, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός βακτηρίων, τόσο χρήσιμα όσο και όχι πολύ. Κάθε τύπος έχει τις δικές του ιδιότητες των μικροοργανισμών, κατά τη διάρκεια των ερευνών, διαπιστώθηκε ότι τα βακτήρια Lactobacillus johnsonii 456, οι οποίες είναι μεταξύ των χρήσιμων και χρησιμοποιείται ευρέως εκτός του ιατρικού πεδίου, είναι σε θέση να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία. Δοκιμές έχουν δείξει ότι Lactobacillus johnsonii 456 μειώνουν σημαντικά τις φλεγμονώδεις διεργασίες στον οργανισμό και DNA βλάβη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη πολλών ασθενειών παίζει ένα σημαντικό ρόλο είναι η φλεγμονή, δεν αποτελεί εξαίρεση και ογκολογία, τις νευροεκφυλιστικές, αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιακές παθήσεις, και ούτω καθεξής. Οι ερευνητές είπαν ότι η επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης του καρκίνου, και τα προβιοτικά μπορεί να βοηθήσει πρόληψη της ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία, οι επιστήμονες διεξήγαγαν πειράματα με τρωκτικά τα οποία είχαν ορισμένες μεταλλάξεις γονιδίων που προκάλεσαν το σύνδρομο Louis-Bar (μια σπάνια κληρονομική ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και το νευρικό σύστημα). Η νευρολογική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη λευχαιμίας, λεμφώματος και κάποιων άλλων καρκίνων.

Όλες οι ειδικοί πειραματικές τρωκτικού χωρίστηκαν σε δύο μέρη - όνη παρασκευάστηκε βακτήρια διαθέτουν αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, άλλο χαρακτηριστικό για την εντερική μικροχλωρίδα μικροοργανισμούς όπως με αντι-φλεγμονώδεις και φλεγμονώδεις ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια των παρατηρήσεων, οι επιστήμονες έχουν σημειωθεί ότι σε τρωκτικά, στο έντερο οι οποίες κυριαρχούνται από τα «καλά» βακτήρια, λέμφωμα (καρκίνος των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος) που αναπτύχθηκε περισσότερο. Στο έντερο των τρωκτικών λαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό χρήσιμων βακτηρίων (αντι) μεταβολίτες ανιχνεύθηκαν, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη των κακοηθών όγκων, επίσης σε αυτή την ομάδα των τρωκτικών που παρατηρήσαμε βελτιωμένο μεταβολισμό, πράγμα που μειώνει επίσης την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες σημείωσαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε τρωκτικά με "καλή" μικροχλωρίδα, λιγότερη γονιδιακή βλάβη και ελάσσονες φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα.

Ως αποτέλεσμα, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η λήψη προβιοτικών θα βοηθήσει στη ρύθμιση της σύνθεσης της εντερικής μικροχλωρίδας και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό προληπτικό εργαλείο για την πρόληψη της ανάπτυξης κακοήθων όγκων.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5]


Η πύλη iLive δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία.
Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στην πύλη είναι μόνο για αναφορά και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς τη συμβουλή ειδικού.
Διαβάστε προσεκτικά τους κανόνες και πολιτικές του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 - 2020 iLive. Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται.