^

Υγεία

Καρκίνος (ογκολογία)

Οστεοβλαστοκλάστωμα

Τα κρούσματα καρκίνου στον κόσμο αυξάνονται συνεχώς. Μεταξύ των βλαβών του σκελετικού συστήματος, ο ηγέτης σε συχνότητα είναι το οστεοβλαστοκλάστωμα - μια καλοήθης διαδικασία όγκου, επιρρεπής σε κακοήθεια, ικανή να βλάψει μια ποικιλία οστών του σκελετού.

Πινεοκύτωμα της επίφυσης

Ένας σαφώς εντοπισμένος όγκος του εγκεφάλου - πινεοκύτωμα της επίφυσης ή της επίφυσης (corpus pineale) - εμφανίζεται κυρίως σε ενήλικες. 

Αμελοβλάστωμα της γνάθου

Μια οδοντογενής διαδικασία όγκου - αμελοβλάστωμα - είναι επιθηλιακής φύσης και έχει τάση επιθετικής ανάπτυξης. Ο όγκος δεν είναι κακοήθης, αλλά μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των οστών και, σε σπάνιες περιπτώσεις, να κάνει μετάσταση.

Θεραπεία κύστεων σπλήνα: τι να κάνετε, πώς να το αφαιρέσετε;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κύστη αφαιρείται χρησιμοποιώντας μια ελάχιστα επεμβατική λαπαροσκοπική μέθοδο. Η ανάρρωση μετά από μια τέτοια επέμβαση είναι ταχύτερη και πιο άνετη για τον ασθενή.

Κύστη σπλήνα σε παιδί και ενήλικα

Η κύστη της σπλήνας είναι ένας όρος που συνδυάζει έναν αριθμό παθολογιών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ένα κοινό σύμπτωμα - την παρουσία σχηματισμού κοιλότητας στο παρέγχυμα ενός οργάνου.

Pineoblastoma του εγκεφάλου

Ένα βλαστώμα, ένας σπάνιος τύπος καρκινικού νευροεκτοδερμικού όγκου, στον ενδοκρινικό ενδοκρινικό αδένα του εγκεφάλου ορίζεται ως πνευμοβλάστωμα εγκεφάλου.

Serosocele

Το serosocele είναι μια αρκετά κοινή παθολογία που μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, συχνότερα το πρόβλημα διαγιγνώσκεται σε γυναίκες 30-45 ετών.

Πνευμονική κύστη του εγκεφάλου σε ενήλικες και παιδιά

Μια επίφυση είναι μια φυσαλιδώδης κοιλότητα γεμάτη με υγρό, δηλαδή μια αδενική έκκριση. Μια τέτοια κοιλότητα δεν είναι καρκινικής φύσης και, κατά κανόνα, δεν είναι επιρρεπής σε διεύρυνση και εξέλιξη. 

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.