^
A
A
A

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σεξουαλική επιθυμία

 
, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 16.10.2021
 
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

29 December 2016, 09:00

Η ερευνητική ομάδα δήλωσε ότι είναι δυνατόν να ελέγξει τη σεξουαλική επιθυμία ενός ατόμου, γι 'αυτό απαιτείται μόνο η διέγερση ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου από μαγνητικά πεδία. Νέο έργο να φέρει σε επαφή ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και την Καλιφόρνια, και οι ειδικοί πιστεύουν ότι βρήκαν ένα τρόπο να «ανάψει» και «απενεργοποίηση» σεξουαλική επιθυμία χωρίς να επηρεάζει το ίδιο τον εγκέφαλο.

Ως βάση, οι εμπειρογνώμονες έλαβαν transcranial μαγνητική διέγερση, η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών. Αυτή η μη επεμβατική μέθοδος διέγερσης του φλοιού χρησιμοποιώντας απαλή μαγνητικούς παλμούς είναι απολύτως ανώδυνη, εξάλλου, επιτρέπει τον έλεγχο του επιπέδου της ντοπαμίνης - την ορμόνη υπεύθυνη για ψυχο-συναισθηματική κατάσταση του ατόμου.

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση χρησιμοποιείται για διάφορες ψυχικές διαταραχές, εγκεφαλικές αγγειακές παθήσεις, τραυματικές βλάβες του νωτιαίου μυελού κλπ.

Κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, οι επιστήμονες έλεγαν αν η διακρατική μαγνητική διέγερση θα βοηθούσε στον έλεγχο της σεξουαλικής κίνησης ενός άνδρα. Στο πείραμα συμμετείχαν 20 άτομα, με παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό και τουλάχιστον 2 σεξουαλικούς συνεργάτες τον τελευταίο χρόνο.

Αρχικά, οι ερευνητές εργάζονταν στον δωρσομελέτα προμετωπιαίο φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που ήταν άμεσα υπεύθυνη για την αμοιβή.

Με τη βοήθεια μαγνητικών παλμών, η εργασία του δωρσομερούς προμετωπιαίου φλοιού καταστέλλεται ή εντείνεται. Στα ερωτικά όργανα των συμμετεχόντων στο πείραμα, καθορίστηκαν ειδικά διεγερτικά, τα οποία σηματοδότησαν σε περίπτωση που ένα άτομο κατάφερε να πατήσει το κουμπί μετά την εμφάνιση μιας συγκεκριμένης εικόνας μπροστά στα μάτια.

Έχοντας μελετήσει την αλλαγή των κυμάτων άλφα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, Αμερικανοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η διέγερση του dorsolateral προμετωπιαίου φλοιού ενισχύει τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και την καταστολή, αντίθετα, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι η διέγερση επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των συμμετεχόντων για λίγες ακόμη ημέρες μετά το τέλος του πειράματος, αλλά αν οι εθελοντές προσέφεραν ένα αντάλλαγμα μετρητά αντί της σεξουαλικής διέγερσης, τότε δεν παρατηρήθηκε παρόμοιο αποτέλεσμα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα μελέτη στον τομέα του σεξ ήταν το έργο των Καναδών ειδικών που διαπίστωσαν ότι η μνήμη μιας γυναίκας εξαρτάται από τη σεξουαλική της ζωή. Το πείραμα περιελάμβανε 78 γυναίκες που απάντησαν σε ειδικές ερωτήσεις για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό της δυνατότητας να θυμούνται νέες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης για αφηρημένα λόγια και αναγνώριση προσώπου. 

Ως αποτέλεσμα, αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες με ενεργό σεξουαλική ζωή είχαν καλύτερη μνήμη, σε σύγκριση με λιγότερο δραστήριους εκπροσώπους του ασθενέστερου φύλου. Οι γυναίκες που έχουν σεξ συχνά θυμούνται καλύτερα τις αφηρημένες λέξεις και οι επιστήμονες το αποδίδουν στην επίδραση της σεξουαλικής επαφής σε ένα μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει το έργο του νευρικού συστήματος, των συναισθημάτων και της μνήμης. Μετά από το κολπικό σεξ σε αυτό το τμήμα του εγκεφάλου, ο νευρικός ιστός αναπτύσσεται ενεργά, γεγονός που συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης. Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται με σωματική δραστηριότητα σε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του σεξ και μείωση του στρες μετά από οργασμό.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.