^

Υγεία

χειρουργική πάχυνσης πέους

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 29.09.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Η διορθωτική χειρουργική των ανδρικών γεννητικών οργάνων, συγκεκριμένα η επέμβαση πάχυνσης του πέους, καθώς και αύξησης του μήκους του, αναφέρεται στη φαλλοπλαστική.

Ενδείξεις για τη διαδικασία

Ο κύριος στόχος της φαλλοπλαστικής είναι η αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας του πέους και των λειτουργιών του μετά από τραυματισμούς ή η διόρθωση συγγενών ανωμαλιών (συμπεριλαμβανομένης της ουρήθρας. Αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ιατρικές ενδείξεις για πάχυνση του πέους. Δηλαδή αρχικά χειρουργικές μέθοδοι δεν προορίζονταν για καθαρά καλλυντική χρήση - αύξηση του μήκους ή του πάχους του ανδρικού γεννητικού οργάνου. Ωστόσο, η ανάπτυξη αισθητικής χειρουργικής πλαστικής έχει επηρεάσει και τα γεννητικά όργανα. Και αυτό, σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς, αναφέρεται μάλλον στον τομέα της η ψυχή και η σεξοπαθολογία: είτε άντρες με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια στη σεξουαλική τους βιωσιμότητα (και δεν έχουν ιδέα για το πραγματικό μέσο μέγεθος του πέους), είτε είναι δυσαρεστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή και αποφασίζουν ότι η επέμβαση πάχυνσης ή επιμήκυνσης του πέους θα βελτιώσει ριζικά την κατάσταση.[1]

Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, με φυσιολογικό μέγεθος και λειτουργικότητα, περίπου το 45% των ανδρών είναι δυσαρεστημένοι με το σεξουαλικό τους όργανο. σύμφωνα με τους ειδικούς της ASAPS (American Society for Aesthetic Plastic Surgery), ο αριθμός των δυσαρεστημένων Αμερικανών ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία στο εύρος του 17-38%.

Οι γιατροί σημειώνουν επίσης ότι οι περισσότεροι άνδρες που θέλουν να αυξήσουν τον όγκο του πέους έχουν φυσιολογικά φυσιολογικές παραμέτρους του πέους, αλλά ανησυχούν σοβαρά για το μέγεθός του, πιθανώς λόγω της εκδήλωσης παθολογικής δυσαρέσκειας με τα εξωτερικά τους δεδομένα, δηλαδή  δυσμορφοφοβία .

Έτσι, η αισθητική χειρουργική των γεννητικών οργάνων μπορεί να αυξήσει την αυτοεκτίμηση των πολύπλοκων ανδρών, οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, δεν γνωρίζουν ότι για επτά στις δέκα γυναίκες, το μέγεθος του πέους του σεξουαλικού συντρόφου δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Παρασκευή

Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, συνταγογραφούνται αιματολογικές εξετάσεις (γενικές, πηκτογράφημα, για ΣΜΝ, HIV, ηπατίτιδα τύπου Β και C) και ένα επίχρισμα από την ουρήθρα (για την ανίχνευση λοιμώξεων του ουρογεννητικού συστήματος).

Ο ασθενής εξετάζεται από ουρολόγο-ανδρολόγο και οπτικοποίηση της ουρογεννητικής ζώνης, καθώς στην πράξη υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου, μαζί με την αδικαιολόγητη ανησυχία για το μέγεθος του πέους, υπάρχουν ορισμένες λειτουργικές διαταραχές που επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή (π. πρόωρη εκσπερμάτωση).

Ο ασθενής θα πρέπει να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη παρέμβαση ή διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των πραγματικών αποτελεσμάτων μιας συγκεκριμένης μεθόδου (καθώς οι περισσότεροι άνδρες έχουν υψηλές προσδοκίες από την φαλλοπλαστική), καθώς και πιθανές επιπλοκές.

Αν και οι πλαστικοί χειρουργοί είναι συχνά πεπεισμένοι για την πλήρη ασφάλεια τέτοιων επεμβάσεων, τα αποτελέσματα μελετών των διαθέσιμων μεθόδων πάχυνσης (καθώς και επιμήκυνσης) του πέους όσον αφορά την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητά τους και την ικανοποίηση του ασθενούς είναι ανάμεικτα. Τέτοιες επεμβάσεις είναι αρκετά επικίνδυνες και όχι πάντα αποτελεσματικές, και οι ασθενείς θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

Επομένως, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ψυχοθεραπευτή και να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον ασθενή εάν δεν έχει πραγματικό πρόβλημα, αλλά εκδήλωση δυσμορφοφοβίας του πέους.

Τεχνική χειρουργική πάχυνσης πέους

Η συγκεκριμένη τεχνική για την πραγματοποίηση μιας εμπεριφερειακής φαλλοπλαστικής που αυξάνει το πάχος του πέους εξαρτάται από τη μέθοδο - χειρουργική ή μη. Ταυτόχρονα, οι μη χειρουργικές επεμβάσεις (αλλά ακόμα επεμβατικές) δεν είναι ακόμη τυποποιημένες.

Οι χειρουργικές μέθοδοι περιλαμβάνουν την αυτοεμφύτευση ενός λιπώδους κρημνού (δέρμα-λιπαρού) με τη μορφή λωρίδας, η οποία λαμβάνεται από τη βουβωνική περιοχή ή από τη γλουτιαία πτυχή και στη συνέχεια μεταφέρεται στο πέος και τοποθετείται μεταξύ της περιτονίας του Buck και Dartos κατά μήκος του περιφέρεια. Η επέμβαση διαρκεί περίπου επτά ώρες και έχει πολλές επιπλοκές (συμπεριλαμβανομένης της πάχυνσης του ιστού του πέους, της καμπυλότητας και βράχυνσής του και της ίνωσης του μοσχεύματος). Ως εκ τούτου, καταφεύγει πλέον σε σπάνιες περιπτώσεις. Όπως και η χρήση αλλομοσχευμάτων τύπου Alloderm, τα οποία είναι αδρανείς δερματικές μήτρες απαλλαγμένες από κύτταρα (που λαμβάνονται από δωρεά ανθρώπινου δέρματος).

Χρησιμοποιείται επίσης απορροφήσιμη μήτρα κολλαγόνου χωρίς κύτταρα (μήτρα κολλαγόνου όπως Pelvicol ή BellaDerm), εμφυτευμένη στο πέος (γύρω από τον άξονα) κάτω από την περιτονία Dartos είτε μέσω εγκάρσιας υπερηβικής τομής είτε μέσω υποστεφανιαίας πρόσβασης (με μετατόπιση του δέρματος του πέος). Ένα χρόνο μετά την επέμβαση - λόγω του σχηματισμού ενδογενούς ιστού - η μέση πάχυνση του πέους μπορεί να είναι από 1,7 έως 2,8 cm.

Στην πράξη, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται lipofilling, καθώς και μια τέτοια μη χειρουργική μέθοδος όπως οι υποδόριες ενέσεις πληρωτικών γέλης με βάση το χημικά τροποποιημένο υαλουρονικό οξύ - ένα εμφύτευμα γέλης για πάχυνση του πέους.[2]

Υπό τοπική ή επισκληρίδιο αναισθησία, γίνεται λιποπλήρωση για μεγέθυνση και πάχυνση του πέους - αυτομεταμόσχευση λιπώδους ιστού, η οποία λαμβάνεται στο πρώτο στάδιο της επέμβασης - λιποαναρρόφηση, δηλαδή αναρρόφηση (άντληση) λίπους από το κάτω μέρος του περιτοναίου. (μέσω παρακέντησης στην υπερηβική περιοχή). Ο λιπώδης ιστός υποβάλλεται σε επεξεργασία (μετάγγιση και φιλτράρισμα) και στη συνέχεια εγχέεται με σύριγγα χρησιμοποιώντας ειδικές μεθόδους έγχυσης σε όλο το μήκος του άξονα του πέους ή κατά μήκος της περιφέρειάς του. Το Lipofilling μπορεί να αυξήσει την περιφέρεια του πέους που δεν έχει στύση κατά 2,5-3,2 cm (αλλά το πάχος μειώνεται με τη στύση).

Η διαδικασία για την εισαγωγή δερματικού τζελ  με βάση το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται για διαμόρφωση περιγράμματος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία (η λιδοκαΐνη εγχέεται στο νεύρο στη βάση του πέους). Χρησιμοποιούνται σταθεροποιημένα γέλη Perlane, Restylane, Juvederm και Macrolane.

Μια τέτοια ένεση μπορεί να κάνει το πέος 2,5 cm παχύτερο, αλλά λόγω της βιολογικής αποδόμησης του υαλουρονικού οξέος - όχι περισσότερο από 10-12 μήνες (γέλη Macroline - έως και ενάμιση χρόνο).[3]

Αντενδείξεις στη διαδικασία

Οποιεσδήποτε διορθωτικές επεμβάσεις φαλλοπλαστικής αντενδείκνυνται:

  • ηλικίας κάτω των 18 ετών και άνω των 60 ετών·
  • εάν η θερμοκρασία του σώματος είναι αυξημένη.
  • υπάρχει αιμορραγία οποιουδήποτε εντοπισμού.
  • εάν οι ασθενείς έχουν μολυσματικές ασθένειες, καθώς και χρόνιες ή οξείες φλεγμονώδεις διεργασίες.
  • με σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα·
  • εάν το επίπεδο των αιμοπεταλίων στο αίμα είναι μειωμένο, δηλαδή με κακή πήξη.
  • παρουσία διαβήτη?
  • σε περιπτώσεις δερματολογικών ασθενειών (συμπεριλαμβανομένων των μυκήτων), που εντοπίζονται στην ουρογεννητική περιοχή.
  • σε ασθένειες αυτοάνοσης αιτιολογίας.
  • σε ψυχογενείς καταστάσεις και ψυχικές ασθένειες.

Η χρήση γέλης υαλουρονικού οξέος έχει πρόσθετες αντενδείξεις, όπως: θηλώματα των θηλωμάτων, ατοπική δερματίτιδα, δερματική κολλαγόνωση, ενεργός συστηματικός ερυθηματώδης λύκος ή σκληρόδερμα, χρόνιος δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος.[4]

Συνέπειες μετά τη διαδικασία

Οι πιο πιθανές αρνητικές συνέπειες της πλαστικής χειρουργικής του πέους για την πάχυνσή του είναι ο σχηματισμός οιδήματος μαλακών ιστών, αιματώματα, προσθήκη δευτερογενούς μόλυνσης (με εστία φλεγμονής), πολλαπλασιασμός συνδετικού ιστού με ουλές.

Οι επιπλοκές της αυτοεμφύτευσης του δερματικού-λιπώδους κρημνού είναι η πάχυνση των ιστών του πέους, η καμπυλότητα και βράχυνσή του, καθώς και η ίνωση του μοσχεύματος.

Η χρήση αλλομοσχευμάτων για την πάχυνση του πέους περιπλέκεται από το σχηματισμό διάβρωσης, καθώς και από την ανάπτυξη ίνωσης και απορρόφησης του δέρματος, που μπορεί να συντομεύσει το μήκος του πέους και να επηρεάσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με κλινικά δεδομένα, το σοβαρό οίδημα του πέους και η ανάπτυξη ισχαιμικών ελκών είναι επιπλοκές μετά την εμφύτευση της μήτρας του κολλαγόνου.

Το Lipofilling δεν δίνει μακροχρόνια σταθερό αποτέλεσμα (το πολύ δύο χρόνια), καθώς υπάρχει σταδιακή απορρόφηση των λιποκυττάρων. Και το μηχανικό τραύμα στο πέος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να προκαλέσει νέκρωση λίπους.

Εκτός  από τις επιπλοκές της λιποαναρρόφησης , η εισαγωγή λιπώδους ιστού στο πέος μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ο σχηματισμός κύστεων, λιποκοκκιωμάτων και ορωμάτων, καθώς και μικροαποτιτανώσεις ιστών. Ως αποτέλεσμα, παρατηρείται η ασυμμετρία του πέους και η φυματίωση της επιφάνειάς του.

Αμέσως μετά την ένεση του τζελ με υαλουρονικό οξύ, το χρώμα του δέρματος αλλάζει προσωρινά, σχηματίζεται οίδημα και εμφανίζεται τοπικό μούδιασμα. Με την επιφανειακή εισαγωγή του πληρωτικού γέλης (ή την υπέρβαση του όγκου του), είναι δυνατός ο σχηματισμός κοκκιωμάτων. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αυτή η διαδικασία μπορεί όχι μόνο να μειώσει την ευαισθησία του πέους και να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία, αλλά και να προκαλέσει ίνωση.

Ως εκ τούτου, μέχρι σήμερα, τα καλλυντικά πληρωτικά δεν έχουν εγκριθεί από τον FDA για χρήση στο πέος και ειδικοί από τη Διεθνή Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής δεν συνιστούν επίσης τη χρήση τους στη φαλλοπλαστική.

Φροντίστε μετά τη διαδικασία

Η περίοδος αποκατάστασης - φροντίδα και αποκατάσταση μετά τη διαδικασία - δεν διαρκεί πολύ κατά τη διάρκεια λιποπλήρωσης ή ενέσεων πλήρωσης. Ελλείψει εμφανών επιπλοκών, οι ασθενείς μπορούν να πάνε σπίτι τη δεύτερη ημέρα. Η κύρια φροντίδα είναι η υγιεινή και ο μέγιστος περιορισμός της φυσικής δραστηριότητας.

Για να μειωθεί το πρήξιμο, εφαρμόζεται μια παγοκύστη (για 5-6 λεπτά τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα). Και για να διευκολυνθεί η φλεβική εκροή, συνιστάται να δίνετε στο πέος κάθετη θέση στα εσώρουχα.

Μετά το lipofilling, η οικεία ζωή διακόπτεται για δύο μήνες και με τις ενέσεις γέλης, το σεξ ξαναρχίζει μετά από ένα μήνα.

Κριτικές

Στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα, όχι περισσότερο από το 35% των ασθενών έδωσαν θετικά σχόλια για τα αποτελέσματα της επέμβασης για την αύξηση του μήκους και του πάχους του πέους. Μέχρι το τέλος της δεύτερης δεκαετίας, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, 12 μήνες μετά την εισαγωγή του τζελ με υαλουρονικό οξύ, το 72-75% των ασθενών είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Αν και, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ουρολογίας, το αισθητικό αποτέλεσμα αυτής της επέμβασης δεν είναι ικανοποιητικό για σχεδόν το 78% των ασθενών.

Πρώτα από όλα, λοιπόν, θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη τη γνώμη των ουρολόγων και ανδρολόγων, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν απολύτως ασφαλείς και εκατό τοις εκατό αποτελεσματικές μέθοδοι πάχυνσης του πέους.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.