^

Υγεία

Ασθένειες της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων (καρδιολογία)

Ορώδες περικαρδίτιδα

Ως ορώδης περικαρδίτιδα διαγιγνώσκεται η φλεγμονή του ινώδους σάκου που περιβάλλει την καρδιά (περικάρδιο), στην οποία το κυρίαρχο σύμπτωμα είναι ο σχηματισμός και η συσσώρευση εξιδρώματος ορού (έκχυση) σε αυτό - ορώδες υγρό.

ινοελάστωση

Ο όρος "ινοελάστωση" στην ιατρική αναφέρεται σε αλλαγές στον συνδετικό ιστό του σώματος, που καλύπτει την επιφάνεια των εσωτερικών οργάνων και των αιμοφόρων αγγείων, λόγω παραβίασης της ανάπτυξης ελαστικών ινών.

Θεραπεία της αθηροσκλήρωσης των καρωτιδικών αρτηριών

Οι στατίνες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, μειώνοντας έτσι τη στεφανιαία θνησιμότητα. Οι αντενδείξεις για τη λήψη στατινών είναι: εγκυμοσύνη, οξεία ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια, αλλεργίες, παιδική ηλικία

Αθηροσκλήρωση των καρωτιδικών αρτηριών

Μεταξύ πολλών αγγειακών παθήσεων, η αθηροσκλήρωση των καρωτιδικών αρτηριών είναι αρκετά συχνή. Αυτή είναι μια χρόνια παθολογία, που συνοδεύεται από παραβίαση του μεταβολισμού της χοληστερόλης και μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. R

Ινώδης περικαρδίτιδα

Διάφορες παθολογίες του καρδιαγγειακού συστήματος μπορεί να περιπλέκονται από μια τέτοια διαταραχή όπως η ινώδης περικαρδίτιδα. Μια τέτοια επιπλοκή απαιτεί άμεση εξέταση και θεραπεία, η οποία είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη άλλων σοβαρών συνεπειών.

Αθηροσκλήρωση της κοιλιακής αορτής και των κλάδων της

Η αθηροσκλήρωση της κοιλιακής αορτής είναι μια χρόνια παθολογία. Η ασθένεια χαρακτηρίζεται από μια ειδική βλάβη του αγγείου, πολλαπλασιασμό του συνδετικού ιστού στο πλαίσιο της λιπώδους διήθησης του εσωτερικού τοιχώματος, η οποία γενικά οδηγεί σε διαταραχές του οργάνου και γενικά του κυκλοφορικού συστήματος.

Θρόμβωση σπηλαιώδους κόλπου

Η θρόμβωση του σπηλαιώδους κόλπου θεωρείται μια σπάνια διαταραχή και ταυτόχρονα αρκετά επικίνδυνη, καθώς υπάρχει σημαντικός κίνδυνος εξάπλωσης της φλεγμονής στην περιοχή των εγκεφαλικών δομών. 

Καρδιαλγία

Όταν αισθανθείτε πόνους που εντοπίζονται στην αριστερή πλευρά του στήθους - όπου βρίσκεται η καρδιά, τότε όταν επικοινωνείτε με έναν γιατρό, η καρδιαλγία θα υποδεικνύεται στην ιατρική έκθεση.

Περικαρδιακή συλλογή

Η περικαρδιακή συλλογή είναι πιο συχνά συνέπεια και όχι υποκείμενη αιτία: η ασθένεια αναπτύσσεται ως απάντηση σε υπάρχουσα πολυσεροσίτιδα ή άλλη παθολογία, συνοδευόμενη από βλάβη του περικαρδίου.

Pages

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.