^

Υγεία

Αποτελεσματικές αλοιφές από μύκητες

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 09.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Έχουν μυκητοκτόνες ιδιότητες αλοιφή του μύκητα είναι μια ειδικού σκοπού τοπικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων - επιφανειακές δερματικές βλάβες παθογόνων μυκήτων-δερματόφυτα, καλούπια και μαγιά.

Ο σκοπός της χρήσης αυτών των αλοιφών είναι να εξουδετερωθούν και να καταστραφούν οι μύκητες, οι οποίοι καταλαμβάνουν την τέταρτη θέση στην επικράτηση των προκαλούμενων ανθρώπινων ασθενειών.

trusted-source[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Ενδείξεις αλοιφές από μύκητα

Ιατρικές ενδείξεις για τη χρήση των αλοιφών μύκητα καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα των μη-συστήματος (εξωτερική) μυκητιασική παθολογίες που αναπτύσσονται λόγω μυκητιακή προσβολή Microsporum, Trichophyton, Epidermophyton, Malassezia, Exophiala, Pityrosporum, Scytalidium, Onychocola, Aspergillus, Candida, Fusarium et al. (Πάνω από το 40 είδη).

Σε τέτοιες ασθένειες οι μυκολόγοι περιλαμβάνουν:

 • δερματομυκητίαση με διαφορετικό εντοπισμό (ρομφοφυτικά, επιδερμομορφικά πόδια, κολπική επιδερμομορφική).
 • Microsporia που προκαλείται από Microsporum spp. (ringworm);
 • δερματοφυτότωση του τριχωτού της κεφαλής (τριχοσπορία, τριχοφυτότωση, φαβούσι).
 • ονυχομυκητίαση (βλάβη στις πλάκες των νυχιών) και παρονύκωση (βλάβη της επιδερμίδας).
 • επιφανειακή καντιντίαση.
 • πολύχρωμες, ελεεινές και έρπητα ζωστήρα.

Απαιτείται αποτελεσματική αλοιφή από τον μύκητα και με ψευδομυκητίαση (ερυθράση, μασχαλιαία τριχομυκητίαση κλπ.).

Βλ. Επίσης - Παθογόνα επιφανειακών μυκησιών

trusted-source[7], [8]

Τύπος απελευθέρωσης

Τα ακόλουθα ονόματα αλοιφών από τον μύκητα χωρίζονται σε υποομάδες - σύμφωνα με τον κύριο σκοπό τους για τη θεραπεία συγκεκριμένων παθολογιών των μυκήτων. Τα συνώνυμα παρασκευασμάτων με την ίδια δραστική ουσία, αλλά παράγονται με άλλες εμπορικές ονομασίες, αναφέρονται σε παρενθέσεις.

Αλοιφές από τον μύκητα για τη θεραπεία της δερματομύκωσης, μικροσπορίων, δερματικής καντιντίασης:

 • Τερβιναφίνη αλοιφή (Terbifin, Terbinoks, Termikon, Lamikan, Lamisil, Lamizinil, Medofloran, Mikoterbin, Ekzifin, Fungoterbin)?

 • αλοιφή Nizoral (Ketoconazole, Ketodin, Mikosept, Mycosoril, Fungoral, κλπ).

 • Κλοτριμαζόλη αλοιφή (Klotrimafarm, Candid αλοιφή Kanesten, Canison, Klomazol, Klotriran, Vikaderm, Lotrimin, Mikosporin, Fungitsip et al.).

Ανάλογα αλοιφών από τον μύκητα Terbinafine, Nizoral και Klotrimazol - παρασκευάσματα του Kanespor (Bifonazol, Bifosin, Bifunal, Mycospor). Μικοναζόλη (Εξωκλίνη Μικοναζόλης, Μυκισόνη, Δακταρίνη). Mifungar (Οξικοναζόλη).

Επίσης, με δερματοφυτότωση διαφορετικών εντοπισμάτων και μυκητιακών νοσημάτων ζύμης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί φθηνή αλοιφή από τους μύκητες Undecin (Tsinkundan, Mikoseptin).

Το θειικό αλοιφή και αναγνωρίζεται πλέον ως ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό αλοιφή για μύκητας που προκαλεί Crusted ringworm, και μύκητες Malassezia furfur, η οποία είναι ο αιτιολογικός παράγοντας της σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Βασικά ονόματα των αλοιφών μύκητα που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία της ονυχομύκωσης: Exoderil (naftifin), η κλοτριμαζόλη, Mifungar, Μικοναζόλη, Lamisil (Τερβιναφίνη κλπ συνώνυμα.). Συνέστησε από μύκητα των νυχιών Kanespor και αλοιφής, η οποία έχει μια βολική μορφή της απελευθερώσεως υπό τη μορφή ενός κιτ που αποτελείται από ένα αλοιφής με την προσθήκη ουρίας (για να μαλακώσει τις επηρεάζονται πλάκες καρφί), συγκολλητικές ουσίες και το ξέστρο (κρεβάτι καρφιών για τον καθαρισμό των μαλακωμένο κερατίνη).

Επιπλέον, για την θεραπεία της ονυχομύκωσης είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το διάλυμα αντιμυκητιασική λάκα ονύχων Lotseril ή Lotseril (που περιέχουν αντιμυκητιασικά αμορολφίνη) και ένα ειδικό σύνολο για την αφαίρεση μολυσμένων κεράτινη επιφάνεια του νυχιού - Mikozan.

Διαβάστε επίσης - Αλοιφές και κρέμες από τον μύκητα στα νύχια

Συνιστώμενες δερματολογικές αλοιφές για την πρόληψη του μύκητα (ειδικά με μειωμένη ανοσία) - Mifungar και Miconazole, οι οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 4-5 μήνες.

Όσοι θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από το πόδι του αθλητή μπορεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την καλλυντική Gribkosept πόδι, συχνά εμφανίζεται ως αλοιφή του μύκητα 911. Στο πλαίσιο της γέλης περιέχει ένα triclosan βακτηριοκτόνο παράγοντα, φαινόλη, ψευδάργυρο ξηραίνει το δέρμα, καθώς και μια σειρά από αιθέρια έλαια (ευκάλυπτος, άρκευθος, δέντρο τσαγιού, λεβάντα και φασκόμηλο). Αντισηπτικό ενάντια υπερβολική εφίδρωση των ποδιών είναι η αλοιφή Teymurova (πάστα Teymurova). Λοιπόν, το λεγόμενο Νορβηγικά αλοιφή - αυτό είναι προφανώς μια γαλλική κρέμα για να μαλακώσει το δέρμα στις φτέρνες και κάλους με αποκλειστική της Neutrogena Norvegienne® Formule (νορβηγικά τύπο).

Που παράγονται στην Ταϊλάνδη και βάλσαμα από πόνο στις αρθρώσεις, που συχνά αποκαλείται «πράσινη αλοιφή» και «μπλε κρέμα» (το χρώμα της βάσης αλοιφής) τίποτα να κάνει με την αλοιφή του μύκητα δεν έχουν. Ίσως αυτή ήταν η προαναφερθείσα αλοιφή από τον μύκητα Undecin, που περιέχει ενδεκυλενικό οξύ και δίνει στο μέσο ένα μπλε πράσινο χρώμα undecylenate χαλκού.

Κινέζικες αλοιφές από τον μύκητα: Fugical Cream Au Kah Chuen (PN Φαρμακευτική) και Hua Tuo Xian Gao αντιμυκητιακή αλοιφή (Song Hua Pharmaceutical). Πρώτο μέσο, σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μυκητίαση και λειχήν, αφαιρώντας το κνησμό και φλεγμονή λόγω της περιεκτικότητας του αλοιφής οξειδίου του ψευδαργύρου και διφαινυδραμίνη χλωρίδιο (Demerol). Η δεύτερη αλοιφή είναι για τη θεραπεία της μυκητίασης, της ψώρα και του έκζεμα. Στη σύνθεσή του: κλοτριμαζόλη, σαλικυλικό οξύ, καμφορά, έκσταση του φυτού Chimonanthus praecox και λάδι Simmonsdia schinensis (jojoba).

Πρόσθετα μέσα για τη θεραπεία του μύκητα είναι:

 • σαλικυλική αλοιφή (χρησιμοποιείται για ακμή, λιπαρή σμηγματόρροια, έκζεμα), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσει την κερατινοποίηση ή να απομακρύνει την κηλίδα στην περιοχή της φλεγματικής μυκητιασικής λοίμωξης.
 • αλοιφή ψευδαργύρου (είναι απολυμαντικό και στυπτικό, δηλαδή παράγοντας ξήρανσης).
 • αλοιφή του Yam (σαλικυλικό οξύ + οξείδιο ψευδαργύρου).

Σε περίπτωση επιπλοκών των μυκητιάσεων μιας βακτηριακής μόλυνσης έχει συνταγογραφηθεί φάρμακα όπως: Triderm, αλοιφή τετρακυκλίνης, αντιβιοτική αλοιφή Levomekol. Σε βλάβες οργανισμός μύκητα Sporothrix schenckii (σποροτρίχωση) - εάν τα φλεγμονή υποδόρια οζίδια προς σχηματισμό πύου - μπορεί να χρειαστεί ihtiolovaya αλοιφή ή αλοιφή Wisniewski, και μετά την απομάκρυνση του εξιδρώματος - καλά θεραπεύει πρόπολη αλοιφή.

Αντιμυκητιακοί παράγοντες δεν είναι βόριο ή βορικό αλοιφή βαζελίνης (αντισηπτικό ενάντια ψείρες), και η αλοιφή Stellanin (που προορίζονται για τη θεραπεία πληγών και πυώδη αποστήματα, καθώς και εκδορές, κοψίματα και άλλοι. Δερματικές βλάβες).

Με βάση τις συστάσεις της δερματολόγους και θεραπευτικών βαθμολογία αποτελεσματικότητας αλοιφές μύκητα κεφάλι αντιμυκητιασικά φάρμακα κλοτριμαζόλη, κετοκοναζόλη (Nizoral), διφοναζόλη, μικοναζόλη, τερμπιναφίνη και Mifungar.

trusted-source[9], [10], [11], [12]

Φαρμακοδυναμική

Η φαρμακοδυναμική πολλών αλοιφών από μύκητες, παρά τα διάφορα δραστικά φαρμακευτικά συστατικά, είναι πανομοιότυπη.

Έτσι, σύμφωνα με τον δραστικό παράγοντα και Candid κλοτριμαζόλη αλοιφή Αλοιφή (κλοτριμαζόλη) Kanespor (bifonazole) Nizoral (κετοκοναζόλη), μικοναζόλη (νιτρική μικοναζόλη) είναι μια ομάδα αντιμυκητιακών φαρμάκου-ιμιδαζόλη. Μπορούν διαταράσσουν την κυτταρική μεμβράνη των μυκήτων αναστέλλοντας τη σύνθεση της εργοστερόλης, τριγλυκερίδια, φωσφολιπίδια και απαιτούνται για το σχηματισμό των κυτταρικών τοιχωμάτων των μυκήτων. Δηλαδή, οι μύκητες δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να πεθάνουν.

Παρόμοια μηχανισμός δράσης του δραστικού συστατικού αλοιφή Terbinafine (Terbinoks, Termikon, Lamisil, Fungoterbin et al.) - υδροχλωρική τερμπιναφίνη, καθώς και των βασικών αλοιφές ουσία Exoderil - υδροχλωρική ναφτιφίνη, τα οποία είναι συνθετικά ομάδα αντιμυκητιασικά αλλυλαμίνη. Τα ίδια αρχή λειτουργεί στο μύκητα και η οποία αποτελεί μέρος της αλοιφές Mifungar ομάδας ουσία αζόλες οξικοναζόλη.

Το αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα της αλοιφής Triderm παρέχει κλοτριμαζόλη. Το αντιβιοτικό γενταμικίνη, το οποίο υπάρχει στο παρασκεύασμα, καταπολεμά την βακτηριακή λοίμωξη και το GCS της βηταμεθαζόνης απομακρύνει την φλεγμονή και μειώνει τον κνησμό του δέρματος.

trusted-source[13], [14], [15], [16], [17], [18]

Φαρμακοκινητική

Κατά κανόνα, στις οδηγίες για τα εξωτερικά φάρμακα φαρμακοκινητική των φαρμάκων είτε δεν εξηγείται, είτε δεδομένα σχετικά με τον μηχανισμό πρόσληψης και εξάλειψης των ουσιών στις στοματικές παραλλαγές του φαρμάκου.

Τερβιναφίνη περιέχονται σε αλοιφές Terbinoks, Lamisil et al., Διαχέεται εντός του δέρματος και δρουν στην κεράτινη στοιβάδα, εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος σε έναν ελάχιστο όγκο (όχι περισσότερο από 5-6%) και είναι έξοδος μέσω των νεφρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως, το συστημικό αποτέλεσμα του φαρμάκου είναι σχεδόν αδύνατο.

Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται ναφτιφίνη υδροχλωρική - Exoderil αλοιφή, το δραστικό συστατικό, αλλά αυτό απεκκρίνεται από το σώμα διπλάσιο χρόνο (χρόνος ημιζωής διαρκεί 48-72 ώρες).

Περιγράφοντας τη φαρμακοκινητική της αλοιφής από τον μύκητα Nizoral, οι κατασκευαστές σημειώνουν ότι η κετοκοναζόλη δεν διεισδύει στη συστηματική κυκλοφορία του αίματος.

Στις οδηγίες για τα υπόλοιπα φάρμακα που αναφέρθηκαν στην επισκόπηση, το ζήτημα της προσρόφησης και της βιομετατροπής τους δεν καλύπτεται.

trusted-source[19], [20], [21], [22], [23]

Δοσολογία και χορήγηση

Αλοιφή από τον μύκητα πρέπει να εφαρμοστεί ένα λεπτό στρώμα σε ξηρό καθαρό δέρμα (ή τα νύχια):

Terbinafine, Miconazole, Nizoral - 1-2 φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ), η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει έως ενάμιση μήνα με την καθημερινή εφαρμογή των αλοιφών.

Κλοτριμαζόλη - 2-3 φορές την ημέρα (με επακόλουθο τρίψιμο), διάρκεια εφαρμογής - περισσότερο από ένα μήνα.

Triderm - δύο φορές την ημέρα, για 15-30 ημέρες.

Mifungar, Exoderyl - μία φορά την ημέρα, η πορεία της θεραπείας κυμαίνεται από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο μήνες. στην περίπτωση της ονυχομυκητίασης, μαλακώνουν και αφαιρούν τις επηρεαζόμενες πλάκες καρφιών, τα κιτ Kanespor και Mikozan θα σας βοηθήσουν.

Οι αλοιφές Undecine, Tsinkundan και Mikospor θα πρέπει να εφαρμόζονται καθημερινά για τρεις εβδομάδες - μία φορά την ημέρα.

Όπως σημειώθηκε από τους κατασκευαστές αυτών των αλοιφών, η υπερδοσολογία τους στην πράξη δεν έχει εντοπιστεί.

trusted-source[38], [39], [40], [41], [42], [43]

Χρήση αλοιφές από μύκητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρά το γεγονός ότι η αλοιφή από τον μύκητα εφαρμόζεται τοπικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα τα παρασκευάσματα αυτής της φαρμακολογικής ομάδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης Triderm, Miconazole και Undecin για έγκυες γυναίκες.

Η αλοιφή Mifungar απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Αλοιφή κλοτριμαζόλη, τερμπιναφίνη και Kanespor δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης, και η απόφαση σχετικά με την ανάγκη να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα έγινε δεκτή από τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ενδεχόμενο κίνδυνο για το έμβρυο.

Οι ίδιες αρχές της χρήσης αλοιφών από τον μύκητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ισχύουν για τα φάρμακα Exoderyl και Nizoral.

Αντενδείξεις

Ουσιαστικά οποιαδήποτε αλοιφή από τον μύκητα έχει ορισμένες αντενδείξεις στη χρήση.

Τερβιναφίνη αλοιφή, κλοτριμαζόλη, μικοναζόλη, και Mifungar Kanespor δεν εφαρμόζεται όταν η αναγνώριση των μεμονωμένων υπερευαισθησία στα δεδομένα φαρμακευτική ουσία (συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών).

Η τερμπιναφίνη αντενδείκνυται στη θεραπεία του μύκητα σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών και το Minungar - ηλικίας κάτω των έξι ετών.

Το Triderm δεν χρησιμοποιείται για φυματίωση δέρματος, σύφιλη, ερυθρά, ανεμοβλογιά.

Το Miconazole και το Nizoral δεν συνιστώνται για προβλήματα με το συκώτι.

Το Exodermil και το Kanospore αντενδείκνυνται για τα παιδιά και εάν υπάρχει δερματική βλάβη στους τομείς της εφαρμογής αλοιφής.

Οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις διεργασίες στο δέρμα είναι μια απόλυτη αντένδειξη στη χρήση αλοιφών με βάση το ενδεκυλενικό οξύ (Undecin, Tsinkundan, Mikoseptin).

trusted-source[24], [25], [26], [27], [28], [29]

Παρενέργειες αλοιφές από μύκητα

Οι αλοιφές που εφαρμόζονται στο δέρμα του δέρματος από τον μύκητα δεν έχουν συστηματικές παρενέργειες, αλλά είναι πιθανές αυτές οι ανεπιθύμητες δερματολογικές επιδράσεις:

Terbinafine - εξανθήματα στο δέρμα, ερυθρότητα, πρήξιμο του υποδόριου ιστού, νέκρωση επιδερμικών κυττάρων.

Clotrimazole, Miconazole, Exodermil, Nizoral και Undecin - τοπικός ερεθισμός του δέρματος που συνοδεύεται από υπεραιμία και κνησμό.

Mifungar, Kanespor - αλλεργική δερματίτιδα, πόνος στα πεδία εφαρμογής, φλεγμονή τριχοθυλακίων, εμφάνιση ρωγμών και βρύα.

Triderm - τοπικός ερεθισμός με κνησμό, ξήρανση των επεξεργασμένων περιοχών του δέρματος, αυξημένη ανάπτυξη τριχών στο σώμα, εμφάνιση αποχρωματισμένων κηλίδων.

trusted-source[30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37]

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα

Δεν έχουν ταυτοποιηθεί αλληλεπιδράσεις των αλοιφών από τους μύκητες Terbinafine, Triderm, Exoderyl, Miconazole και Nizoral, οι αλοιφές Mifungar Undecin δεν έχουν μελετηθεί.

Η ταυτόχρονη εφαρμογή αλοιφών με κλοτριμαζόλη και αλοιφές βασισμένες σε πολυενικά αντιμυκητιασικά (Nystatin και άλλα) μειώνει την αποτελεσματικότητα του τελευταίου.

trusted-source[44], [45], [46], [47], [48], [49]

Συνθήκες αποθήκευσης

Η αλοιφή από μύκητες (ανεξάρτητα από τα ενεργά φαρμακευτικά συστατικά) θα πρέπει να φυλάσσεται σε t <+ 25 ° C, σε σκοτεινό μέρος.

trusted-source[50], [51], [52], [53], [54], [55]

Διάρκεια ζωής

Διάρκεια ζωής Exozderil και Nizoral είναι 5 χρόνια, Kanespor - 3 χρόνια, Undec - 2 χρόνια? Οι υπόλοιπες αλοιφές είναι κατάλληλες για χρήση μέχρι την ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία του παρασκευάσματος.

trusted-source[56], [57], [58], [59], [60], [61], [62]

Συνταγές για αλοιφή από μύκητα

Για όσους προτιμούν να θεραπεύονται με εγχώριες θεραπείες, θα απαγγείλουμε συνταγές αλοιφής από τον μύκητα. Η συνηθέστερα χρησιμοποιούμενη είναι η επονομαζόμενη οξική αλοιφή.

Αυτό το δημοφιλές, αλλά, αν κρίνουμε από τα σχόλια, δεν είναι πολύ αποτελεσματική αλοιφή με το ξίδι και το αυγό μύκητα αποτελείται από μια πρώτη πρωτεΐνη όρνιθας, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και το ποσό των βαζελίνη ή γλυκερίνη. Καθώς η οξική ουσία μπορεί να προκαλέσει χημική κάψιμο ενός δέρματος, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν τέτοιο παράγοντα μόνο στην εκπληκτική θέση ενός δέρματος (ή ενός νήσου) και να το κάνετε με μεγάλη ακρίβεια.

Επίσης υπάρχουν συνταγές σπιτικής αλοιφής από τον μύκητα:

 • τριμμένη ρίζα τζίντζερ (κουταλιά της σούπας) + ξύδι μήλου (κουταλιά της σούπας) + σησαμέλαιο (κουταλάκι του γλυκού).
 • ψιλοκομμένο σκόρδο (κουταλιά της σούπας) + ξύδι τσαγιού 9% (κουταλιά της σούπας) + άμυλο καλαμποκιού (1-1,5 κουταλάκια του γλυκού).
 • ψευδαργύρου αλοιφή (30 g) + έλατο έλαιο (10-12 σταγόνες) + έλαιο δέντρων τσαγιού (15 σταγόνες).

Ίσως κάποιος από αυτούς τους πόρους θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το μύκητα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να στραφούν σε φαρμακευτικά προϊόντα και τις συμβουλές του γιατρού, να αγοράσει την αλοιφή του μύκητα (ένα από αυτά που αναφέρθηκαν στην παρούσα αναθεώρηση).

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Αποτελεσματικές αλοιφές από μύκητες" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.