^

Υγεία

Αλοιφές για αλλεργική δερματίτιδα

, Ιατρικός συντάκτης
Τελευταία επισκόπηση: 09.08.2022
Fact-checked
х

Όλα τα περιεχόμενα του iLive ελέγχονται ιατρικά ή ελέγχονται για να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ακριβέστερη ακρίβεια.

Έχουμε αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές προμήθειας και συνδέουμε μόνο με αξιόπιστους δικτυακούς τόπους πολυμέσων, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και, όπου είναι δυνατόν, ιατρικά επισκοπικά μελέτες. Σημειώστε ότι οι αριθμοί στις παρενθέσεις ([1], [2], κλπ.) Είναι σύνδεσμοι με τις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτές τις μελέτες.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιο από το περιεχόμενό μας είναι ανακριβές, παρωχημένο ή αμφισβητήσιμο, παρακαλώ επιλέξτε το και πατήστε Ctrl + Enter.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας, υποφέρουν από αυξημένη αντιδραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος σε παράγοντες που προκαλούν αλλεργικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης δερματίτιδας.

Δερματίτιδα - είναι μια αντίδραση του σώματος που προκύπτει από την επαφή του δέρματος με διάφορα μηχανικά και χημικά ερεθίσματα, ή μπορεί να συνδέεται με την εσωτερική ανισορροπία στο ανθρώπινο σώμα προκαλείται από παραβίαση των μεταβολικών, ορμονικές διαταραχές και παθολογίες της γαστρεντερικής οδού, υπό τη μορφή εντοπισμένης φλεγμονής του δέρματος.

Οι περιοχές του δέρματος που επηρεάζονται από τη βλάβη πρέπει να αντιμετωπίζονται με φαρμακευτικές αλοιφές και κρέμες. Η θεραπεία ξεκινά με λιγότερο ενεργά φάρμακα, και αν δεν υπάρχει θετική δυναμική να καταφεύγει σε ισχυρά φάρμακα. Για να επιτευχθεί αποτελεσματική και επαρκής θεραπεία, ο ασθενής πρέπει να επισκεφθεί έναν αλλεργιολόγο ή δερματολόγο.

Ο γιατρός θα καθορίσει τον τύπο της φλεγμονής του δέρματος, θα ανακαλύψει την αιτία που το προκάλεσε, θα συνταγογραφήσει τις εξετάσεις και, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα επιλέξει τις απαραίτητες προετοιμασίες και αλοιφές. Μεταξύ των πιο κοινών αλοιφών, πηκτωμάτων και κρεμών: beponen, radevit; δέρμα-καπάκι? Fenistil. Στις μορφές αλοιφής μπορεί να περιέχουν εκχυλίσματα φαρμακευτικών βοτάνων, καθώς και συστατικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, εξαλείφοντας τον πόνο και διευκολύνοντας την ταχεία αποκατάσταση της φυσιολογικής κατάστασης του δέρματος.

trusted-source[1], [2], [3], [4]

Τύπος απελευθέρωσης

Στη θεραπεία της δερματίτιδας αλλεργικής προέλευσης συνέστησε τη χρήση των εναιωρημάτων, κρεμών, αλοιφών, γελών, που αποτελούνται από έλαια και λίπη βάσεις των διαφορετικών δραστικών ενώσεων (ορμονικά συστατικά, εκχυλίσματα φυτικής και ζωικής προέλευσης).

Bepanten. Συχνά χρησιμοποιείται στις ακόλουθες περιπτώσεις: αλλεργική δερματίτιδα, κοψίματα, γρατζουνιές, τσιμπήματα εντόμων, δερματίτιδα διαφόρων προελεύσεων.

Η κρέμα επιτρέπεται να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια περιόδων κυήσεως και γαλουχίας.

Η μόνη αντενδείκνωση είναι η ατομική υπερευαισθησία στα συστατικά του Bepantin.

Διάρκεια ζωής από την ημερομηνία κατασκευής είναι 3 χρόνια, υπό συνθήκες αποθήκευσης: ξηρό, σκοτεινό, απρόσιτο για τα παιδιά. θερμοκρασία αέρα όχι μεγαλύτερη από 25 ° C.

Η δεσιτίνη είναι μια κρέμα της οποίας το δραστικό συστατικό είναι οξείδιο του ψευδαργύρου. Συνιστάται για: streptoderma, γρατζουνιές, εκδορές, έλκη, αλλεργική δερματίτιδα, έρπητα, έκζεμα.

Κρέμα λοστερίνης. Συστατικά: δεξπανθενόλη, φαινολικό οξύ, διαμίδιο καρβονικού οξέος, εκχύλισμα ιαπωνικού Sophora, αμυγδαλέλαιο, νιοφθαλικό ναφθαλάνιο. Συνιστάται για: λεκιθιαία φλούδα, φλεγμονώδεις παθολογίες της επιδερμίδας, αλλεργική δερματίτιδα. Εφαρμόστε δύο φορές ή τρεις φορές την ημέρα στο δέρμα που έχει προσβληθεί. Τα πλεονεκτήματά του - μη ορμονικά μέσα, χωρίς τις χρωστικές ουσίες και τις οσμές, δεν γίνονται εθιστικές, απορροφούνται γρήγορα, κατάλληλες για οποιοδήποτε τύπο δέρματος.

Η διάρκεια της χρήσης της κρέμας (7-30 ημέρες) εξαρτάται από τη σοβαρότητα της νόσου, τη συχνότητα υποτροπών και τα χαρακτηριστικά του οργανισμού. Τα διαλείμματα μεταξύ των κύκλων θεραπείας εξαρτώνται από τη σταθεροποίηση των συνθηκών του δέρματος. Έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιφλογιστικές ιδιότητες. Το αναγεννητικό αποτέλεσμα αρχίζει να εκδηλώνεται όχι νωρίτερα από 1-1,5 εβδομάδες θεραπείας και σταθεροποιείται μόνο όταν χρησιμοποιείται κυκλικά.

Η ευαισθησία σε ορισμένα συστατικά της κρέμας είναι ο λόγος για τον οποίο αρνείται να την χρησιμοποιήσει.

Πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες (ελαφρά κάψιμο στον τόπο εφαρμογής του φαρμάκου). Διάρκεια ζωής από την ημερομηνία παραγωγής είναι 24 μήνες.

Naftaderm - σμάλτο 10%. Στη σύνθεση του περιέχει λάδι ναφθαλάνης, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα σε δερματολογικές παθήσεις (ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα, φουρουλκάλωση κλπ.).

Αντενδείξεις: ατομική ευαισθησία στα συστατικά των λιπαντικών, ασθένειες του συστήματος αποβολής, αιμορραγική αγγειίτιδα, διάφορες αναιμίες.

Το παρασκεύασμα επιτρέπεται να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της κύησης μετά από το διορισμό ενός γιατρού. Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις είναι σχεδόν απουσιάζουσες.

Χρησιμοποιείται εξωτερικά. Εφαρμόστε σε λεπτές περιοχές δύο φορές την ημέρα με ελαφρές κινήσεις, χωρίς τρίψιμο. Η διάρκεια της θεραπείας είναι αυστηρά ατομική, τυπική από 3 εβδομάδες έως 1 μήνα. Όταν η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος μπορεί να λερωθούν με κρέμα μαλακώματος ή να διακόψουν τη διαδικασία για αρκετές ημέρες. Εάν το Naftaderm χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός παιδιού, τότε είναι απαραίτητο να ακούσετε τη γνώμη ενός ειδικού.

Η διάρκεια ζωής είναι 48 μήνες. Για αποθήκευση απαιτείται ξηρό, απρόσιτο στο ηλιακό φως, ένα μέρος με θερμοκρασία αέρα 4-8 ° C.

Protopik. Αλοιφή. Δραστική δραστική ουσία - tacrolimus. Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της διάχυτης νευροδερματίτιδας στην παιδική ηλικία, έχει αντισηπτικά και αντιφλογιστικά αποτελέσματα. άσπρη ή κιτρινωπή απόχρωση, ομοιογενής χωρίς εγκλεισμούς δομής.

Φαρμακοδυναμική. Το tacrolimus επιβραδύνει τη λειτουργία της καλσινευρίνης. Αντιδρά με την ανοσοφιλίνη, η οποία είναι μια ενδοκυτταρική πρωτεΐνη για την καλσινευρίνη. Αυτή η αντίδραση επιβραδύνει τη δραστικότητα φωσφατάσης της καλσινευρίνης. Αλοιφή tacrolimus δεν επηρεάζει την παραγωγή της ινώδους πρωτεΐνης, έτσι δεν υπάρχει εξάντληση των βαθύτερων στρωμάτων του δέρματος.

Φαρμακοκινητική. Το tacrolimus, όταν χρησιμοποιείται τοπικά, δεν απορροφάται ουσιαστικά στην κυκλοφορία του συστήματος. Η δραστική δραστική ουσία με παρατεταμένη χρήση δεν συσσωρεύεται από τον οργανισμό. Λόγω της χαμηλής απορρόφησης, η ικανότητα αντίδρασης με τις πρωτεΐνες του πλάσματος στην κυκλοφορία του αίματος είναι αμελητέα. Μια μικρή ποσότητα tacrolimus που εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος μεταβολίζεται από το ήπαρ. Το tacrolimus δεν συσσωρεύεται στην επιδερμίδα.

Υπερευαισθησία στα συστατικά της αλοιφής. περίοδος κύησης · περίοδο γαλουχίας. το σύνδρομο Netherton είναι αντενδείξεις στη χρήση.

Ο παράγοντας εφαρμόζεται εξωτερικά στις πληγείσες περιοχές του δέρματος. Σε περίπτωση επαφής με βλεννογόνους, ξεπλύνετε καλά με βραστό νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μη χρησιμοποιείτε με τη μορφή αλοιφών αλοιφής. Εκχωρήστε με μεγάλη προσοχή σε ασθενείς στο στάδιο της αποσυμπίεσης ηπατικής ανεπάρκειας, με σημαντικές δερματικές αλλοιώσεις, παιδιά κάτω των 3 ετών, ειδικά όταν εφαρμόζουν μακρά μαθήματα.

Η περίοδος χρήσης της αλοιφής είναι 3 χρόνια, υπό τις συνθήκες συντήρησης που συνιστώνται από τον κατασκευαστή (ξηρό, σκοτεινό δωμάτιο με ένα καθεστώς θερμοκρασίας όχι μεγαλύτερο από 25 ° C). Δεν συνιστάται η χρήση μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην αρχική συσκευασία.

Το Radevit είναι μια συνδυασμένη αλοιφή. Έχει αντιφλογιστικά, αναγεννητικά αποτελέσματα. Μειώνει τον κνησμό, μαλακώνει και κορεάζει τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. σταθεροποιεί τις διαδικασίες κερατινοποίησης και αυξάνει τις προστατευτικές λειτουργίες της επιδερμίδας. Σύνθεση: 10 mg ρετινόλης, 5 mg τοκοφερόλης και 50 mg εergocalciferol.

Η αλοιφή δεν περιέχει ορμόνες. Ενδείξεις για χρήση είναι: αλλεργική δερματίτιδα, ρωγμές, διάβρωση των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας, διάχυτη νευροδερματίτιδα.

Το Radevit εφαρμόζεται στο σημείο της βλάβης δύο φορές την ημέρα, με έντονο ερυθροδερμικό δέρμα χρησιμοποιώντας ερμητικά σφραγισμένο επίδεσμο. Πριν από την εφαρμογή του radevit σε μικροκρυστάλλους, εκδορές και άλλα ελαττώματα του δέρματος, υποβάλλονται σε αντισηπτική θεραπεία. Αντενδείξεις - αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά της αλοιφής. η υπερβιταμίνωση Α, D, Ε στο σώμα. με δερματίτιδα στην οξεία περίοδο (πιθανώς, αυξημένα τοπικά συμπτώματα, υπεραιμία και κνησμός). κατά τη διάρκεια της κύησης. κατά την περίοδο γαλουχίας. Μην εφαρμόζετε συγχρόνως με τετρακυκλίνες και κορτικοστεροειδή, τα οποία μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αλοιφής.

Αποθηκεύστε την αλοιφή σε ξηρό, σκοτεινό μέρος, με θερμοκρασία θερμοκρασίας 4-10 ° C. Μην εκθέτετε σε κατάψυξη. Διάρκεια ζωής Radevita 48 μήνες.

Το κάλυμμα του δέρματος είναι διαθέσιμο με τη μορφή μίας κρέμας ή γέλης με αντιμυκητικές, βακτηριοκτόνες, αντιφλογιστικές, αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες.

Ενδείκνυται για: δερματίτιδα διαφόρων προελεύσεων, τους γλουτούς νεογνά ερύθημα, ψωρίαση, έκζεμα, νευροδερματίτιδα, ξηρότητα και το ξεφλούδισμα των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας, και λίπους ξηρό σμηγματόρροια.

Φαρμακοδυναμική. Το φάρμακο έχει μια ιδιότητα που εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Εστίαση αντιμυκητιασικό αφορά τα ναρκωτικά Pytyrosporum ovale Pytyrosporum orbiculare, που προκαλούν φλεγμονή και την υπερβολική απολέπιση με ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις.

Η πυριθειόνη ψευδαργύρου αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του επιθηλίου, μειώνει το ξεφλούδισμα με λεκέδες λωτού και άλλες δερματολογικές παθήσεις.

Φαρμακοκινητική. Ο πυριθειονικός ψευδάργυρος είναι ικανός να συσσωρεύεται στις περιοχές του δέρματος με εξωτερική εφαρμογή, αλλά η συστηματική απορρόφηση δεν εμφανίζεται στην κυκλοφορία του αίματος, επομένως, ίχνη της ουσίας μπορούν να βρεθούν στο αίμα. Συνιστάται για χρήση σε παιδιά από 1 έτος.

Μέθοδος εφαρμογής - εξωτερικά. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα 2 φορές την ημέρα. Η πορεία της θεραπείας για διάχυτη νευροδερματίτιδα είναι 3-4 εβδομάδες. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τη φύση της νόσου, τη σοβαρότητα και την έκταση των δερματικών εκδηλώσεων.

Η κρέμα είναι κατάλληλη για χρήση για 3 χρόνια εάν παρατηρηθούν συνθήκες αποθήκευσης - σε σκοτεινό, ξηρό μέρος απρόσιτο για παιδιά σε t από 4 ° έως 20 ° C.

Το Τιμογόνο είναι μια ανοσοδιαμορφωτική κρέμα που ανακουφίζει από τον κνησμό και την έξαψη με ατοπική δερματίτιδα, μακροχρόνιο έκζεμα. Θα πρέπει να χορηγείται με προσοχή, ιδιαίτερα τα παιδιά. Οποιοδήποτε ανοσοδιεγερτικό χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συνταγή του γιατρού.

Το ενεργό δραστικό συστατικό είναι το Alpha-γλουταμυλο-τριπτόφανιο με τη μορφή άλατος νατρίου. Συμπληρώματα: υγρή παραφίνη, πολυσορβικό 60, ζελέ πετρελαίου, 1,2,3-προπανετριόλη, κόμμι ξανθάνης, παραϋδροξυβενζοϊκό προπυλεστέρα, καθαρισμένο νερό, κλπ.

0,05% λευκό ή λευκό με κίτρινο χρώμα.

Η κρέμα εφαρμόζεται εξωτερικά. Σύμφωνα με τις οδηγίες, η ημερήσια δόση είναι 2 g κρέμας (εφαρμόζεται το πρωί και το βράδυ στις πληγείσες περιοχές χωρίς τρίψιμο ή επικάλυψη με επίδεσμο). Διάρκεια της θεραπείας - μείωση των τοπικών εκδηλώσεων της νόσου, αλλά όχι περισσότερο από 20 ημέρες. Αντενδείξεις: αυξημένη ευαισθησία στα συστατικά και τα ενεργά συστατικά της κρέμας.

Το Timogen δεν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Δεν παρατηρήθηκαν περιπτώσεις υπερδοσολογίας από τον Timogen. Τα δεδομένα των πειραμάτων δείχνουν ότι το παρασκεύασμα δεν είναι τοξικό.

Η περίοδος χρήσης είναι 24 μήνες. Αναφέρεται σε ισχυρά φάρμακα. Για την αποθήκευση της κρέμας, απαιτούνται οι ακόλουθες συνθήκες: ένας απρόσιτος χώρος για τα παιδιά, προστατευμένος από το φως, με θερμοκρασία αέρα 2 ° έως 20 ° C.

Το Fenistil (Gel), αναφέρεται σε αντιπυριτικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν τοπικές αλλεργικές εκδηλώσεις σε δερματολογικές παθήσεις. Το Fenistil έχει αναισθητικό αποτέλεσμα (τοπικά) με έκζεμα, δερματίτιδα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα.

Αποτελείται από δραστική ουσία - μηλεϊνικό διμεθινδένιο. πληρωτικά - alkilbenzildimetila χλωριούχο αμμώνιο, δινάτριο άλας, Carbopol 974 Ρ (καρβομερές 974 Ρ), προπυλενογλυκόλη, καυστικής σόδας (30% διάλυμα νν / νν), κεκαθαρμένο ύδωρ.

Διατίθεται σε σωλήνες αλουμινίου των 30 g με κάλυμμα από συνθετικό πολυμερές.

Το Fenistil έχει μια ομοιογενή δομή. Διαφανές πήκτωμα, χωρίς ιδιαίτερη οσμή.

Χάρη στη δομή του πηκτώματος, έχει ταχεία θεραπευτική δράση (για μερικά λεπτά υπάρχει ανακούφιση των συμπτωμάτων), η μέγιστη επίδραση διαρκεί για 1 έως 4 ώρες.

Φαρμακοκινητική. Έχει καλές ιδιότητες dermoprolacting σε τοπικό επίπεδο. Συστηματική βιοδιαθεσιμότητα - 10%.

Στο πρώτο τρίμηνο (πριν από 14 εβδομάδες) της περιόδου κύησης, η γέλη επιτρέπεται αυστηρά σύμφωνα με τις ενδείξεις. Από την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης έως την παράδοση, καθώς και κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, το φάρμακο δεν χρησιμοποιείται. Δεν συνιστάται η χρήση σε χώρους με μεγάλες αλλοιώσεις, ειδικά παρουσία φλεγμονής ή αιμορραγίας.

Το Fenistil λιπαίνει την πληγείσα περιοχή δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα.

Όταν χρησιμοποιείται το Fenistil σε μεγάλες περιοχές προσβεβλημένων περιοχών, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Εάν η θεραπεία δείχνει έλλειψη θετικής δυναμικής ή αυξημένα συμπτώματα, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Φυλάσσετε σε κανονικές συνθήκες για αλοιφές και κρέμες και σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 25 ° C. Εάν πληρούνται οι συνθήκες αποθήκευσης, η διάρκεια ζωής είναι 36 μήνες. Μη χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης.

Το Exoderyl είναι μια αντιμυκητιασική κρέμα που χρησιμοποιείται για δερματίτιδα ανεξήγητης αιτιολογίας. Ένδειξη για τη χρήση του - μυκητιασικές δερματικές αλλοιώσεις, έρπητα ζωστήρα και αλλεργική δερματίτιδα.

Η μορφή αλοιφής του φαρμάκου χρησιμοποιείται τοπικά, εξωτερικά. Το φάρμακο εφαρμόζεται σε καθαρό, ξηρό δέρμα. Λιπάνετε τις πληγείσες περιοχές, αρπάζοντας κάποιο υγιές δέρμα.

Η διάρκεια της θεραπείας και η συχνότητα των δερματικών θεραπειών καθορίζονται από τον ιατρό ξεχωριστά.

Η βασική αλοιφή εφαρμόζεται 1 φορά την ημέρα, εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα και τρίβοντας στο δέρμα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.

Με την τοπική χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν προκαλεί εμβρυϊκές ανωμαλίες. Κατά τη διάρκεια της κύησης, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί το φάρμακο εάν το επιδιωκόμενο όφελος για τη μητέρα υπερβαίνει τον πιθανό κίνδυνο για το έμβρυο που καθορίζει ο γιατρός. Το φάρμακο χρησιμοποιείται με προσοχή κατά την περίοδο γαλουχίας.

Διάρκεια ζωής - 70 μήνες.

Eplan - κρέμα γάλακτος. Πεδίο εφαρμογής: ψωρίαση, έκζεμα, έρπης, ακμή, ελαφρά εγκαύματα, κνησμός, δερματίτιδα διαφόρων προελεύσεων, τσιμπήματα εντόμων, ως προστασία έναντι χημικά επιθετικό παράγοντες. Το φάρμακο προωθεί αποτελεσματικά την επούλωση τραυμάτων, την αναγέννηση του δέρματος. Έχει αντισηπτική, αναλγητική, δερματοπροστατευτική δράση. Αυτό αποτρέπει τη μόλυνση, επιταχύνει την ανάκτηση μετά από θερμικά και χημικά εγκαύματα. Βασίζεται σε άλατα λανθανίου, πολυαλκοόλη και απλούς υδατάνθρακες χωρίς αντιβιοτικά, ορμόνες και αναλγητικά.

Δεν έχει έντονες παρενέργειες. Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για μακροχρόνια χρήση. Δεν είναι τοξικό.

Αντενδείξεις - υπερευαισθησία σε μεμονωμένα συστατικά. Εφαρμόζοντας τη μέθοδο αρκετές φορές την ημέρα για τη θεραπεία της πληγείσας περιοχής μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του υγιούς δέρματος.

Διάρκεια ζωής είναι 70 μήνες.

Αλοιφή από αλλεργική δερματίτιδα στο πρόσωπο

Η αλλεργική δερματίτιδα εκδηλώνεται με έξαψη, συνοδευόμενη από απολέπιση, κνησμό. Ένα άτομο δεν έχει μόνο σωματική, αλλά και ψυχολογική δυσφορία. Ως εκ τούτου, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο για την κατάλληλη θεραπεία.

Η νόσος έχει 3 στάδια:

  1. Sharp. Στο πρόσωπο παρατηρούνται: υπερευαισθησία, οίδημα, κηλίδες και κυστίδια με ορό περιεχόμενο, αίσθηση στεγανότητας του δέρματος, αίσθημα καύσου.
  2. Υποξεία. Τα κυστίδια εκρήγνυνται, στη θέση τους σχηματίζονται κρούστες, το δέρμα είναι υπερκορεσμένο και ξεφλουδισμένο, εμφανίζεται κνησμός.
  3. Χρόνια. Ελλείψει έγκαιρης σύνθετης θεραπείας, η ασθένεια είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Η διαδικασία υπόκειται σε εποχικές υποτροπές. Οι δερματοπάθειες στο χρόνιο στάδιο συνοδεύονται από ξεφλούδισμα των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας, ξηρού δέρματος και της λεκιθοποίησης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε στο δέρμα μορφές αλοιφής παρασκευασμάτων και κρέμες. Εάν η διαδικασία έχει ένα οξύ ρεύμα με φυσαλιδώδη μορφή, πρήξιμο και κρόκωμα, τότε χρησιμοποιούνται λοσιόν και αεροζόλ. Για το τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα του προσώπου, τις φυσικές πτυχές, χρησιμοποιήστε αερολύματα και λοσιόν που δεν περιέχουν τη βάση του λίπους.

Videstim. Χρησιμοποιείται για: δερματίτιδα, εκζεματικές εκδηλώσεις, χηλίτιδα, εκδορές και μικροκονήσεις. Η δραστική ουσία είναι η παλμιτική ρετινόλη (βιταμίνη Α), η οποία διεγείρει την αναγέννηση του δέρματος και επιβραδύνει την κεράτωση. Έκδοχα και πληρωτικά περιλαμβάνονται στην αλοιφή: γαλακτωματοποιητικό κηρό, υγρή παραφίνη, βουτυλυδροξυανισόλη, 95% αιθανόλη (διάλυμα), προπανο-1,2,3-τριόλη, καθαρισμένο νερό, και άλλα.

Το Videstim είναι διαθέσιμο με μορφή αλοιφής ομογενούς δομής, λευκής ή κιτρινωπούς απόχρωσης, συσκευασμένη σε 35 γραμμάρια σε σωλήνες αλουμινίου με καπάκι από συνθετικό πολυπροπυλένιο. Ένας σωλήνας και οδηγίες χρήσης τοποθετούνται στο πακέτο χαρτοκιβωτίων του εργοστασίου.

Φαρμακοδυναμική. Η αλοιφή διεγείρει τη διαδικασία αύξησης του αριθμού των επιθηλιακών κυττάρων, αποκαθιστώντας έτσι τον επιθηλιακό ιστό σε βαθύτερα στρώματα και αναστέλλοντας την εξέλιξη της κεράτωσης. Μικρές δόσεις ρετινόλης απορροφώνται από το δέρμα και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.

Ενδείξεις για τη χρήση της αλοιφής είναι: εκζεματικές εκδηλώσεις, αλλεργική δερματίτιδα, ρηχικές εκδορές, μικροκονήσεις στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Αντενδείξεις για τη χρήση αλοιφής είναι: υπερευαισθησία στα παράγωγα της ρετινόλης, πρόσθετα συστατικά. Hypervitaminosis vit. Α; φλεγμονή του δέρματος στην οξεία φάση.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις - ερυθρότητα, νεκρά εξανθήματα. Εάν εμφανιστεί κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, διακόψτε τη χρήση.

Πριν χρησιμοποιήσετε το Widestim, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τον σχολιασμό σχετικά με τη χρήση της αλοιφής.

Μέθοδος εφαρμογής. Applikatsionnym μέθοδος δύο φορές την ημέρα εφαρμόζεται στην περιοχή των δερματικών βλαβών. Η αλοιφή εισχωρεί γρήγορα μέσα από τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η δραστική ουσία φθάνει τη μέγιστη ενεργότητά της εντός 3 ωρών από την εφαρμογή και παραμένει αποτελεσματική για 12 ώρες.

Αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα. Μην εφαρμόζετε συγχρόνως, με τα φάρμακα που συνθέτουν τα συστατικά ρετινοειδή, επειδή το πρόσθετο αποτέλεσμα της χρήσης τους οδηγεί σε υπερβιταμίνωση vit. Α. Η ταυτόχρονη χρήση του Videstim και των φαρμάκων που περιέχουν τετρακυκλίνη είναι επίσης ανεπιθύμητη. Στις αλυσίδες φαρμακείων, μπορείτε να αγοράσετε το Videstim Αλοιφή χωρίς να δώσετε ιατρική συνταγή.

Υπερδοσολογία. Κατά τη χρήση της αλοιφής δεν παρατηρήθηκαν συμπτώματα υπερδοσολογίας.

Αποθηκεύεται σε χώρο μη προσβάσιμο στον άμεσο ηλιακό φως, με θερμοκρασία από +2 έως +8 ° C. Το φάρμακο από τη στιγμή της παραγωγής του είναι κατάλληλο για 5 χρόνια.

Η ρετινοϊκή αλοιφή (0,05% και 0,1%) είναι δερματοπροστατευτική, αντιεμβοτική, μαλακτική, αντιφλεγμονώδης. Το δραστικό συστατικό είναι η τρετινοΐνη (ρετινοϊκό οξύ). Η τρετινοΐνη είναι παράγωγη μορφή βιταμίνης Α, η οποία εμπλέκεται στη ρύθμιση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού, η οποία αναστέλλει την υπερβολική έκκριση των σμηγματογόνων αδένων, γεγονός που συμβάλλει στις αναγεννητικές διεργασίες του δέρματος.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις: υπεραιμία, οίδημα και εμφάνιση νέων εξανθημάτων. Δεν είναι επιθυμητή η χρήση σε εκτεταμένες αλλοιώσεις. Οι γυναίκες σχεδιάζουν μια εγκυμοσύνη. κατά τη διάρκεια της κύησης. κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα με συντήρηση ρετινοειδών δεν συνιστώνται να συνταγογραφούν αλοιφή. Οι ασθενείς που έχουν ιστορικό χρόνιων παθήσεων των νεφρών, του ήπατος, του παγκρέατος, παρουσία αλοιφής καρδιακής ανεπάρκειας συνταγογραφούνται με προσοχή.

Μην χρησιμοποιείτε μαζί ρετινοϊκή αλοιφή και παρασκευάσματα που περιέχουν αντιβιοτικά της ομάδας τετρακυκλίνης. Η χρήση των κορτικοστεροειδών ορμονών αποδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της αλοιφής.

Δοσολογία και οδός χορήγησης. Εξωτερική με τη μορφή εφαρμογών που εφαρμόζονται στις αλλοιώσεις του δέρματος δύο φορές την ημέρα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι από 1 έως 3 μήνες.

Ειδικές οδηγίες. Στο δέρμα γύρω από τα μάτια, με φλεγμονώδεις διεργασίες στο ενεργό στάδιο της παροξυσμού αλοιφή δεν εφαρμόζεται. Η ρετινοϊκή αλοιφή δεν εφαρμόζεται στις βλεννώδεις μεμβράνες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι συνθήκες αποθήκευσης του φαρμάκου έχουν ως εξής: ένα σκούρο ξηρό δωμάτιο με θερμοκρασία αέρα 2-8 ° C. Μην υποβάλλονται σε κατάψυξη.

Διάρκεια ζωής του φαρμάκου είναι 24 μήνες. Οι ημερομηνίες παραγωγής και η ημερομηνία λήξης αναγράφονται στη συσκευασία. Μη χρησιμοποιείτε μετά την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

trusted-source[5], [6], [7], [8]

Αλοιφές από την αλλεργική δερματίτιδα επαφής

Η δερματίτιδα αλλεργικής επαφής είναι μια φλεγμονώδης ασθένεια των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας που προκαλείται από την άμεση έκθεση σε αλλεργιογόνα.

Η ασθένεια μπορεί να προκληθεί από την άμεση επαφή του δέρματος με μια ποικιλία προϊόντων που περιέχουν νικέλιο (κοσμήματα, αντικείμενα με επινικελωμένο μέταλλο, κουμπιά, κέρματα, βαφές μαλλιών και ορισμένα τρόφιμα, κλπ), λάτεξ (παπούτσια, γάντια, πιπίλες μωρό και θηλές , αναισθησία, προϊόντα αποστράγγισης, συστήματα για έγχυση, μάσκα εισπνοής et αϊ.), τα φαρμακευτικά, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, κ.λπ. Χημικά, να πάρει στο δέρμα, προκαλώντας ερεθισμό και να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση εκδηλώνεται με φλεγμονή. Όπως και άλλες αλλεργικές αντιδράσεις, δερματίτιδα εξ επαφής εμφανίζεται μόνο σε άτομα με προδιάθεση για τη νόσο, υπερευαισθησία σε ορισμένες ουσίες. Τα κύρια συμπτώματα της αλλεργικής δερματίτιδας επαφής - ερυθρότητα του δέρματος, φαγούρα, κυστίδια με ορώδες περιεχόμενο, τη διάβρωση. Για να αντιμετωπιστεί επιτυχώς αυτή η ασθένεια, είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η επαφή του αλλεργιογόνου με το δέρμα. εφαρμογή αντιφλεγμονωδών αλοιφών · αντιισταμινικά.

Όταν φλεγμονή του δέρματος, διάβρωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αλοιφές που περιέχουν κορτικοστεροειδή, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής - Lokoid, Advantan, Elidel και άλλοι.

Η κρέμα Elidel - έχει αντιφλογιστική ιδιότητα. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία: ατοπικής, αλλεργικής δερματίτιδας, έκζεμα. Το κύριο δραστικό συστατικό είναι το πιμεκρόλιμους.

Το φάρμακο συνιστάται για χρήση όταν το αρχικό συμπτωματικό σύμπλεγμα εκζέματος. Βοηθά στην πρόληψη της επιδείνωσης των κλινικών εκδηλώσεων. Κρέμα με απαλές κινήσεις μασάζ τρίβετε προσεκτικά το προσβεβλημένο δέρμα το πρωί και το βράδυ. Εάν εντός 1,5 μηνών δεν υπάρχει θετική δυναμική, τότε για να διευκρινιστεί η διάγνωση, πραγματοποιείται μια δεύτερη εξέταση του ασθενούς σε έναν δερματολόγο ή αλλεργιολόγο. Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται από ειδικό.

Αν πάρετε κατά λάθος την κρέμα στις βλεννώδεις μεμβράνες, πρέπει να τις πλύνετε καλά με νερό.

Αντενδείξεις - μην χρησιμοποιείτε το Elidel, σε παιδιά ηλικίας μέχρι τριών ετών, καθώς και με: δυσπελαστικές και καταστρεπτικές αλλοιώσεις του δέρματος, με πιθανή κακοήθεια. βλάβες των ανώτερων στρωμάτων της επιδερμίδας από λοιμώξεις ποικίλης γένεσης (ιοί, μύκητες, βακτήρια). αυξημένη ευαισθησία στην ασκομυκίνη και βοηθητικά συστατικά της κρέμας. οσφυϊκή ιχθύωση; γενικευμένη αποφρακτική δερματίτιδα. ανοσοανεπάρκειας.

Χρήση κρέμας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το Elidel μπορεί να συνταγογραφείται κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά μόνο μετά από διαβούλευση με ειδικό. Ο δυνητικός κίνδυνος για το αγέννητο παιδί είναι ελάχιστος. Κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών, δεν υπήρξε τερατογόνο επίδραση της κρέμας επί του εμβρύου.

Αλληλεπίδραση με άλλα φάρμακα. Λόγω της πολύ μικρής διείσδυσης του δραστικού συστατικού, η συστηματική απορρόφηση είναι απίθανη. Το Elidel δεν επηρεάζει τις ανοσολογικές αποκρίσεις μετά τον εμβολιασμό. Αντενδείκνυται εφαρμογή στον τόπο εμβολιασμού. Για την αποφυγή αρνητικών αλληλεπιδράσεων με συστατικά άλλων φαρμάκων, η Elidel θα πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί τους σε διαφορετικούς χρόνους.

Συνθήκες αποθήκευσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες, το Elidel πρέπει να φυλάσσεται σε σφιχτά κλειστούς σωλήνες σε σκοτεινό, ξηρό χώρο με θερμοκρασία αέρα όχι μεγαλύτερη από 25 ° C. Το πάγωμα είναι απαράδεκτο.

Η διάρκεια ζωής είναι περίπου 2 χρόνια. Με τον ανοικτό σωλήνα, το φάρμακο είναι κατάλληλο για χρήση για 12 μήνες.

Advantan. Το φάρμακο έχει τοπικό αντιφλογιστικό αποτέλεσμα, βοηθά στη μείωση των εκδηλώσεων αλλεργικών αντιδράσεων, επιβραδύνει τον υπερπλαστισμό. Χάρη στις παραπάνω ιδιότητες, έχει θετική επίδραση στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας, εξαλείφοντας την ερυθρότητα, τη σύσφιξη του δέρματος, πρήξιμο, εξανθήματα, κνησμό και καύση.

Ενδείκνυται για χρήση σε: αλλεργική, επαφή, ατοπική δερματίτιδα, καθώς και με νευροδερματίτιδα και έκζεμα.

Εφαρμόζεται με τη μέθοδο εφαρμογής στις αλλοιώσεις, μία φορά την ημέρα. Η τυπική πορεία θεραπείας είναι από 3 έως 5 ημέρες. Η χρήση αλοιφών για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ανεπιθύμητη.

Αλοιφή από την αλλεργική δερματίτιδα επαφής

Σε παιδιά με την πρώτη ένδειξη και εκδηλώσεις της ατοπικής δερματίτιδας εφαρμόσει λοσιόν, αποφρακτικό επίδεσμοι με ένα διάλυμα 1% τανίνης, Rivanol 1: 1000, ή φρέσκα φύλλα τσαγιού του μαύρου τσαγιού, που ακολουθείται με την εφαρμογή ενός περιέχουν ψευδάργυρο πάστες, αλοιφές, χρίσματα για 5-7 ημέρες.

Στην περίπτωση της οξείας φλεγμονής με διείσδυση και υπεραιμία, συνιστάται να χρησιμοποιούν πάστες και αλοιφές, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κερατοπλαστική επιδράσεις (Ναφταλάν, σαλικυλικό οξύ, ρεσορκινόλη, ιχθυόλης, Solcoseryl).

Εάν ενωθεί μια δευτερογενής βακτηριακή λοίμωξη, είναι απαραίτητη η χρήση αλοιφών με αντιβιοτικά (λινκομυκίνη, ρουζάμη, φουκιδίνη).

Ελλείψει θετικής δυναμικής, εμφανίζεται τοπική εφαρμογή κορτικοστεροειδών αλοιφών που έχουν αντιφλογιστικές, σταθεροποιητικές μεμβράνες, αγγειοσυσπαστικές και αντιπολλαπλασιαστικές ιδιότητες.

Χρήση αλοιφές από αλλεργική δερματίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το πιο σημαντικό καθήκον της θεραπείας της αλλεργικής δερματίτιδας κατά τη διάρκεια της κύησης είναι η ανακούφιση από τον κνησμό, η διακοπή των εκδηλώσεων φλεγμονωδών διεργασιών και η υπεραιμία. Κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τα πιο οικονομικά φάρμακα, τα οποία δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της μητέρας και του μελλοντικού παιδιού. Συχνά οι γιατροί προτείνουν αλοιφές μορφές φαρμάκων, κρέμες, πηκτώματα που περιέχουν στεροειδή.

Η φαρμακευτική βιομηχανία παράγει ένα ευρύ φάσμα αλοιφών μορφών παρασκευασμάτων (πάστες, γέλες, κρέμες και αλοιφές), από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε τα πιο αποτελεσματικά μέσα σε κάθε περίπτωση.

Εκτός από τα φαρμακευτικά σκευάσματα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προϊόντα που έχουν ενυδατικές, μαλακτικές, επιδράσεις που εφαρμόζονται αρκετές φορές την ημέρα, για την πρόληψη της ξηρότητας και της απολέπισης του δέρματος. Ενυδατικές λοσιόν και υποκατάστατα σαπουνιού (πηκτές ντους, αφροί, σαπούνι κρέμας) έχουν επίσης θετικό αποτέλεσμα, μειώνοντας τον ερεθισμό και τον κνησμό. Δεν είναι επιθυμητό να λαμβάνετε συχνά διαδικασίες νερού, επειδή προκαλεί ξηρό δέρμα.

Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, συνταγογραφούνται κρέμες ή αλοιφές στεροειδών. Χρησιμοποιούνται στις πληγείσες περιοχές του δέρματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρασκευάσματα οξικής υδροκορτιζόνης ή αλογονωμένες κρέμες γλυκοκορτικοειδών μέσης συγκέντρωσης. Το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ελάχιστες ποσότητες. Στην ιδανική περίπτωση, ένα - δύο μικρούς σωλήνες.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να συνταγογραφούνται αντιβιοτικά, λόγω μόλυνσης του εκζέματος με βακτήρια.

Οι στεροειδείς κρέμες και οι ισχυρές αλοιφές έχουν τερατογόνο δράση εάν εφαρμοστούν με σημαντική περίσσεια δοσολογίας και ποσότητας. Τα παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να γεννηθούν με υποβαθμισμένο βάρος.

Οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να ξεκινήσει με ιατρική συμβουλή.

Προσοχή!

Για να απλουστευθεί η αντίληψη των πληροφοριών, αυτή η οδηγία για τη χρήση του φαρμάκου "Αλοιφές για αλλεργική δερματίτιδα" μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε σε ειδικό έντυπο με βάση τις επίσημες οδηγίες για ιατρική χρήση του φαρμάκου. Πριν από τη χρήση, διαβάστε το σχόλιο που έρχεται απευθείας στο φάρμακο.

Η περιγραφή παρέχεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί οδηγό για αυτοθεραπεία. Η ανάγκη για αυτό το φάρμακο, ο σκοπός του θεραπευτικού σχήματος, οι μέθοδοι και η δόση του φαρμάκου καθορίζονται αποκλειστικά από τον θεράποντα ιατρό. Η αυτοθεραπεία είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Translation Disclaimer: The original language of this article is Russian. For the convenience of users of the iLive portal who do not speak Russian, this article has been translated into the current language, but has not yet been verified by a native speaker who has the necessary qualifications for this. In this regard, we warn you that the translation of this article may be incorrect, may contain lexical, syntactic and grammatical errors.

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.